Jump to content

Како се треба понашати у вези католичких предмета.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo ovo je najbolje što sam mogao da snimim .... ne valja mi tel ništa. ....

Постављена слика

Ne deluje mi da je deo odeće. Liči mi kao neka gumena stvrdnuta masa, kao miro kod nas Pravoslavnih..... Ima neku zelenu traku preko, ali to je verovatno samo dekoracija, tj. pridržava ovo nešto  isus-sinai .....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 115
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Nisam mislio ništa uvredljivo, ali treba voditi računa kad se takvi pokloni i daju i primaju. Nikome od nas ne bi smetali zajednički sveci ali takvi relikvijari su mi već diskutabilni.

Možda grešim i tu sam sumnju izrekao instiktivno, ali sam bio siguran da baš nema nikakve veze sa pravoslavljem i pogrešio sam .

Ovo je jako vredno i predpostavljam da je i staro, vezano je za Sv.Jovana Krstitelja. Ne mogu tačno da ti kažem šta je unutra u svakom slučaju nešto što bi Jovanovci voleli da imaju.  

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Nisam mislio ništa uvredljivo, ali treba voditi računa kad se takvi pokloni i daju i primaju. Nikome od nas ne bi smetali zajednički sveci ali takvi relikvijari su mi već diskutabilni.

Možda grešim i tu sam sumnju izrekao instiktivno, ali sam bio siguran da baš nema nikakve veze sa pravoslavljem i pogrešio sam .

Ovo je jako vredno i predpostavljam da je i staro, vezano je za Sv.Jovana Krstitelja. Ne mogu tačno da ti kažem šta je unutra u svakom slučaju nešto što bi Jovanovci voleli da imaju.  

E hvala Zawisza na objašnjenju.... Znam da nisi mislio ništa uvredljivo  :) ......

Подели на овим сајтовима

Ne deluje mi da je deo odeće. Liči mi kao neka gumena stvrdnuta masa, kao miro kod nas Pravoslavnih.....

где си видео код нас да је миро тако?  291291291

Medo nisi dobro skontao. Nisam mislio da je miro gumena stvrduta masa, nego da ovo što je na slici u nečemu podseća na miro, a ne na odeću - tkaninu. Prozirno je, kao da je bilo u tečnom stanju, a sada se stvrdnulo, itd.....

Подели на овим сајтовима

Evo ovo je najbolje što sam mogao da snimim .... ne valja mi tel ništa. ....

Постављена слика

Ne deluje mi da je deo odeće. Liči mi kao neka gumena stvrdnuta masa, kao miro kod nas Pravoslavnih..... Ima neku zelenu traku preko, ali to je verovatno samo dekoracija, tj. pridržava ovo nešto  :cheesy2: .....

OVO JE GOSPA KARMELSKA....( znaci ,da nije njoj posvecen )

Постављена слика

Kada se tkanina stavlja ,onda se ona mjesa..s necim..( ne znam kako se to zove.) i zato izgleda tako...

Inace ,po ovemo sto vidim na ovim ( knjizici moci) da je Majka Isusa Krista s djetetom...

Zanimljivo mi je,i smatram da je u tom naboznom predmetu velika vrijednost.jer je jako staro...

Tako nesto se vise ne moze naci,ni kupiti ni dati izraditi......

Potrazit cu jos...i pitati,kada budem imala priliku za to...

Zanima me kako je doslo do tebe,od koga si dobio/kupio..?

Подели на овим сајтовима

Може решење на питање којим се ова тема бави да буде; да католичку реликвију освешта православни свештеник.

Бог освештава а не човек, кад смо код тога.

а Дух дише где хоће.

Подели на овим сајтовима

Може решење на питање којим се ова тема бави да буде; да католичку реликвију освешта православни свештеник.

а Дух дише где хоће.

Шта хоћеш тиме да кажеш ? Да те не схватим погрешно. Православна Црква има благодат Духа Светога.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

а Дух дише где хоће.

Medo nemoj da unosiš zabunu, sve je od Boga i Božije:

0 Blagoslovine ne podjeljuju milost Duha Svetoga na način kao sakramenti, nego po molitvi Crkve pripravljaju za primanje milosti i raspolažu za suradnju s njome. "Pravo raspoloženim vjernicima pruža se mogućnost da im se gotovo svaka zgoda života posveti božanskom milošću koja proistječe iz vazmenog otajstva Kristove muke, smrti i uskrsnuća, iz kojega svi sakramenti i blagoslovine crpe svoju moć; gotovo i nema ni jedne čestite upotrebe tvarnih dobara koja se ne bi mogla usmjeriti na posvećenje čovjeka i na hvalu Bogu".[6]

БЛАГОСЛОВ (грч: ευλογία); Благослов означава конкретан чин и радњу којом се призива благодат Божија ради освећења лица и предмета као и за отклањање свега што смета спасењу верних. Дејство благодати се простире како на човека тако и на предмете и силе око њега.

БЛАГОСЛОВИТИ, старословенска реч, у преносу на савремени језик, значи: благосиљати, упутити добру реч, усмени дар као милост од Господа, који изриче свештеник вернику, родитељ потомку, учитељ ученику. Карактеристичан је пример када је Арханђел Гаврило благословио Марију Дјеву: "И ушавши κ њој Анђео рече: Радуј се, благодатна! Господ је с тобом, благословена си ти међу женама." (Лк 1,28).

Подели на овим сајтовима

а Дух дише где хоће.

Шта хоћеш тиме да кажеш ? Да те не схватим погрешно. Православна Црква има благодат Духа Светога.
наравно да Православна Црква има.

али ја ту исту благодат у којој живимо не укидам другима, никоме, пошто сви у њој живимо.

друга је прича коме се и како услишава призив и због чега.

поента је да нико, па ни православни свештеник, нема власт над Духом да освештава, већ Га моли. дакле, није аутоматизам у питању, а постоје и примери хананејке и других који су услишени због исповедања и вере.

а вернику по вери, Промислу, Милости и Љубави Божјој бива.

и као што рекох, Бог одлучује коме ће благосиљати и шта.

треба бити мудар и не закључивати олако.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...