Zawisza Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 To Janjevci prave na milione komada, na Šalati je u Zagrebu jednom godišnje sajam. Ali koliko vidim sve više Kinezi preuzimaju primat u proizvodnji ne samo katoličkih nego i pravoslavnih. Ovo je kineska roba i može se kupiti u njihovim radnjama u Beogradu: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 0409_feel - za nik .... Ovo sam dobio baš iz Međugorja. Ta moja drugarica išla tamo, pa mi donela. Kaže za tu suzu - Svetu vodicu - da katolici to zovu "moći" .... Hajde baš ako znaš, napiši nešto malo više o Međugorju i tim čudima? Jeste da nije baš tema, ali može i o crkvenim predmetima sa Međugorja..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Mислим да се ниси баш добро изразио Одразио. 0442_feel Али јасно ти је шта ја мислим о таквим предметима. Нешто слично си и ти мислио у првим постовима на овој теми у септембру 2009. године. тачно, ал човек доста научи шта значи - Дух дише где хоће.само се сети колико наших икона није по канону или мерилу ока, па су једне од највећих чудотворних које постоје 0409_feel сети се и Господових примера дотицања одеће или хананејке ... управо тако, не треба да будемо искључиви када ни Бог није... тај фазон, замислимо какав би то живот био кад не би сваки трен Бог искористио да упише неком плусић и да га спасе због тога ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 0409_feel - za nik .... Ovo sam dobio baš iz Međugorja. Ta moja drugarica išla tamo, pa mi donela. Kaže za tu suzu - Svetu vodicu - da katolici to zovu "moći" .... Hajde baš ako znaš, napiši nešto malo više o Međugorju i tim čudima? Jeste da nije baš tema, ali može i o crkvenim predmetima sa Međugorja..... молим вас да отворите посебну тему о томе ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Pisao sam ja dosta a najviše je pisao biskup Perić, e od njega je krenula ona priča kad Marija pita Josipa gde će na odmor a on joj kaže u Međugorje, pa mu ona sva radosna uzvrati, "divno tamo nikad nismo bili". Treba znati da je posetilo 40 000 000 ljudi Međugorje, da ne postoje dokazi da je u Međugorju reč o nadnaravnim ukazanjima i da je najveći dokaz ljudska reč, Vatikan nije priznao Međugorje . Nije samo papa već i mnogi drugi biskupi i sveštenici, među njima i moj nadbiskup. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Evo nađoh i ovo.... Iskreno ne znam odakle mi 89898989898989 ..... Ako može neko da mi kaže šta je...? Slika je jako loša - Na njoj piše: "Karmel, Brezovica, Zagreb" PS. Koliko imam ovih katoličkih predmeta, kogu i ja komotno u katolike 0409_feel ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Ovo s ovom "vodicom" je malo skaljivo...pogotovo sto se smatra..."mocnom"..treba dobro razlikovati ,odakle ta vodica,da li je blagoslovljena ...i koji je smisao i potreba te vodice...Najcesce je to samo " blagoslovljena sveta voda.." Ne volim da otvaram nove teme,jer ne znam da li vec postoje..ali slobodno otvori ..dragi brate...G.Jakov. volim dijalog,cuti i drugih misljenje.. Otvori...i ja ce se nadovezati... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Slika je jako loša - Na njoj piše: "Karmel, Brezovica, Zagreb"[/ Quote] Nije uobicajeno da netko takve "moci" poklanja .. To najcesce vjernik kupi za sebe ... ili poklanjamo clanovima svoje obitelji ... U takvim "naboznim predmetima" nalazi se komadic, i ostatak od svetaca...haljina,hlaca...itd.. ... kojem je ta knjizica posvecena .. Samo ime karmel Brezovica "ne kaze nista ... mora da pise, kome su posvecene te ... moci ... I jos jednom, taj komadic ne cini "cuda" .. RIJEC BOZJA .. ili zagovor SVECI ... je ono, sto nosi blagoslov .. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Slika je jako loša - Na njoj piše: "Karmel, Brezovica, Zagreb"[/ Quote] Nije uobicajeno da netko takve "moci" poklanja .. To najcesce vjernik kupi za sebe ... ili poklanjamo clanovima svoje obitelji ... U takvim "naboznim predmetima" nalazi se komadic, i ostatak od svetaca...haljina,hlaca...itd.. ... kojem je ta knjizica posvecena .. Samo ime karmel Brezovica "ne kaze nista ... mora da pise, kome su posvecene te ... moci ... I jos jednom, taj komadic ne cini "cuda" .. RIJEC BOZJA .. ili zagovor SVECI ... je ono, sto nosi blagoslov .. Šta znači zagovor SVECI? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Хтела је да каже "залагање светитеља", погрешила је падеж - СВЕЦИ уместо СВЕЦА/СВЕТАЦА. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Slika je jako loša - Na njoj piše: "Karmel, Brezovica, Zagreb"[/ Quote] Nije uobicajeno da netko takve "moci" poklanja .. To najcesce vjernik kupi za sebe ... ili poklanjamo clanovima svoje obitelji ... U takvim "naboznim predmetima" nalazi se komadic, i ostatak od svetaca...haljina,hlaca...itd.. ... kojem je ta knjizica posvecena .. Samo ime karmel Brezovica "ne kaze nista ... mora da pise, kome su posvecene te ... moci ... I jos jednom, taj komadic ne cini "cuda" .. RIJEC BOZJA .. ili zagovor SVECI ... je ono, sto nosi blagoslov .. Ništa više ne piše.... Baš bih voleo da saznam koji je Svetitelj u pitanju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Хтела је да каже "залагање светитеља", погрешила је падеж - СВЕЦИ уместо СВЕЦА/СВЕТАЦА. Danke 0110_hahaha 0110_hahaha ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Da, pogreslila sam .. inace se izvinjavam za pravopis ... (zivim vani ok 40 godina) a gramatika i pravopis mi je "O" Ne snalazim se mnogo s kompom ... a iz kojeg razloga prilikom pisanja ... mozda zbog latinice .. automatski mi nestaju neka slova ...? Zasto? .. Sta cinim krivo? Izvinjavam se za zachatavanje ... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 kako doslo uopce do toga da se kipovi likovi slike i tako sve u crkvama ima ,hriscanskom svijetu mislim,islam ostao bez toga ili neznam dal i oni imaju tako nesto ,dal je to uslov ko ide u crkvu da mora da vjeruje u sve to ,ili ostaje volja nekome slobodna da ako ima povjerenja sam u jednog Boga , nemoze da zamisli bilo kome drugom i da zahvali za sve i moli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Хтела је да каже "залагање светитеља", погрешила је падеж - СВЕЦИ уместо СВЕЦА/СВЕТАЦА. Danke 0110_hahaha 0110_hahaha ..... Једном преводилац - увек преводилац. Кад даш једном завет, нема назад. Иначе, мој став је да се према "католичким предметима" понашам као и према било чему другом хришћанском. Визуелни приказ Господа Христа (да не кажем слика) је приказ Господа Христа - било да је наша икона или њихова слика - особа која је осликана је иста, и не могу мање да га волим, само јер су га насликали католици. И крст ми је крст. Волим - кад људи почну да ми паметују како је наш крст онај с дугим усправним и краћим попречним краком - да им кажем како није, него је наш ("грчки крст уписан у квадрат") онај једнакокраки (тј. као што рекох у претходној загради како се зове - тако су византијски храмови грађени, то им је била основа), а овај с различитим краковима је латински. Јес' да се разлика примењује (тј. примењивала се некад) у архитектури, ал' нема везе, мало учмале људе продрмати није на одмет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука