Дража Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Mислим да се ниси баш добро изразио Одразио. 4chsmu1 Али јасно ти је шта ја мислим о таквим предметима. Нешто слично си и ти мислио у првим постовима на овој теми у септембру 2009. године. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Инсајдер Написано Јун 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Католичке предмете побацати или им вратит и њихову лијепу цркву. Ђаволу ђавоље... 4chsmu1ти си толико неук, да би бацио неке од највећих светиња ...из незнања сав грех И боље што сам неук, видим докле су нас "учени" довели.... Толко су се преучили да су почели да умују и мудрују мислећи да их је Бог изабрао да буду нови Златоусти! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Толко су се преучили да су почели да умују и мудрују мислећи да их је Бог изабрао да буду нови Златоусти! Управо. 4chsmu1 "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Katoličke predmete treba uništiti,spaliti, rastopiti, oštetiti, baciti, oskrnaviti, gaziti, lomiiti, pokidati, rascijepati, počupati,razbiti, etc, etc etc,... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Katoličke predmete treba uništiti,spaliti, rastopiti, oštetiti, baciti, oskrnaviti, gaziti, lomiiti, pokidati, rascijepati, počupati,razbiti, etc, etc etc,... Твоје мишљење. 4chsmu1 "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Svojevremeno sam kao 4chsmu1 dobio jedan rimokatolicki krst iz Crkve svetog Marka iz Venecije. Okacio sam ga na zid. Ali se ne molim pred njim. U kuci imam i nesto katolickih casopisa, po neku knjigu , neku prosuru i tako. Povremeno navratim do neke rimokatolicke crkve u komsiluku, bio sam i par puta na misi. Drzim se pravila sve -osim zajednicke molitve, ne krstim se kad udjem niti ucestvujem u molitvama, jednom mi se samo omaklo kad su mi pruzili mir, tj, ono rukovanje pred pricest…. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Katoličke predmete treba uništiti,spaliti, rastopiti, oštetiti, baciti, oskrnaviti, gaziti, lomiiti, pokidati, rascijepati, počupati,razbiti, etc, etc etc,... confused Твоје мишљење. 4chsmu1 Daleko bilo da je ovo moje mišljenje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Ja sam dobio na od jedne drugarice katolkinje neku malu ikonicu Majke Božije sa Međugorja. Ona je spakovanaa kao u neki album - sa jedne strane Ikona, a sa druge "suza Božija" - ono čudo na Međugorju. I neku malu brojanicu drvenu, na čijem krstu takođe piše Međugorje. Kada sam pričao sa njom, ona sama mi kaže kako zna da je sve to fol (mislim na Međugorje), ali kako to nije bitno.... I gledajući je kako sa ljubavlju meni poklanja te predmete, drago mi je što ih imam.... Na njih gledam kao na dancedance drage osobe...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Svaki katolik, koji se smatra vjernik ... prije upotrebe ovih "Naboznih predmet "...( slike, kipovi, krunice, medaljica .. itd. ..) nosi za svoju osobnu upotrebu ,ove nabozne predmete na blagoslov u crkvu ... gdje svecenik cita molitvu nad njima ... Blagoslovi Zazivanja Božje moći nad nekom osobom, mjestom ili stvari, a sve to najčešće popraćeno molitvom, redovito prati znak križa. Podrijetlo ove stare kršćanske prakse, koju nazivamo blagoslovom, valja potražiti u židovskoj sredini, gdje se ova predaja nazivala "Berak", a shvaćala se kao molitva hvale i zahvaljivanja Bogu zbog njegove velike ljubavi, a ujedno je služila i kao traženje Božje pomoći. Kada meni netko nesto poklanja..onda to ima razlog zasto...Nisam duzna nista da primim ukoliko smatram da to za mene nema niku vrijednost ni znacenje...i pogotovo ako smatram da se protivi mojoj vjeri.. Tako da oni,koji se boje i ismijavaju takve stvari,bilo bi bolje ne primiti ih.. Poklonjene ,stvari...nisu nista drugo nego kao i svaka druga stvar koja se poklanja,a najcesce nisu uopce blagoslovljene...i u nikom slucaju ne mogu nekome naskoditi...vise skodi ovakvo ruganje...i omalovazavanje drugoga... Ja osobno sam dobila od moje radne kolegice..s kojom sam prvela 20 godina zajednickog rada...SV,Petku...Ikonu..Nije ju blagoslovila u crkvi,kupila ju je i poklonila..to mi je posebna uspomena.. Takodjer od radnog kolege ,dobila sam Pravoslavni Krst..Razapeti Isus Hrist...-takodjer velika uspomena,i znak medjusobne ljubavi i postivanja... Vidi se po pisanju pojedinih clanova,koliko je vjera velika u srcu,jer rijeci koje pisemo izlaze iz srca,a ono sto je u srcu to samo moze da izadje...van,i bude zapisano... No ,sloboda je prioritet kod svakog covjeka,tako da slobodno moze da iznosi svoje misljenje,a da li se Bog s tim slaze...to je druga stvar... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Nisi valjda na mene mislila? Što se tiče Međugorja sam Papa se ogradio od tog "čuda", tako da to nisu moje reči..... Evo i slika tih poklona: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Католичке предмете побацати или им вратит и њихову лијепу цркву. Ђаволу ђавоље... 0409_feel Zamisli kad bi se tako radilo mošti zajedničkih svetaca bi bile pouništavane. Odež u Bari kod sv. Nikole koga možda baš slaviš i pitaš ga šta traži kod đavola? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Nisi valjda na mene mislila? Što se tiče Međugorja sam Papa se ogradio od tog "čuda", tako da to nisu moje reči..... Evo i slika tih poklona: Za mene Medjugorje nije priznato od strane Crkve ...kao "ukazanje" Sve dok RKC ne prizna ostaje za mene ... MJESTO MOLITVE... Ovakvi nabozni predmeti..."slicica i krunica" mogu se kupiti na svim drugim mjestima u svijetu... ne treba brkati..."loncice s serpama.." Ne,nisam mislila na te..dragi brate...Gospodine Jakov...kakav lijepi nik... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Mислим да се ниси баш добро изразио Одразио. 0442_feel Али јасно ти је шта ја мислим о таквим предметима. Нешто слично си и ти мислио у првим постовима на овој теми у септембру 2009. године. тачно, ал човек доста научи шта значи - Дух дише где хоће.само се сети колико наших икона није по канону или мерилу ока, па су једне од највећих чудотворних које постоје 0409_feel сети се и Господових примера дотицања одеће или хананејке ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Mислим да се ниси баш добро изразио Одразио. 0442_feel Али јасно ти је шта ја мислим о таквим предметима. Нешто слично си и ти мислио у првим постовима на овој теми у септембру 2009. године. тачно, ал човек доста научи шта значи - Дух дише где хоће.само се сети колико наших икона није по канону или мерилу ока, па су једне од највећих чудотворних које постоје 0409_feel сети се и Господових примера дотицања одеће или хананејке ... управо тако, не треба да будемо искључиви када ни Бог није... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Katoličke predmete treba uništiti,spaliti, rastopiti, oštetiti, baciti, oskrnaviti, gaziti, lomiiti, pokidati, rascijepati, počupati,razbiti, etc, etc etc,... брате, још ћете неко и озбиљно схватити 0409_feel 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука