Гост Написано Јануар 7, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2011 Свака част вама умом и памћењем обдарена брачо и сестре. Ја болан не могу једну пјесму научити а камоли књигу. 1405_love srecan Ако се саме речи приликом читања, да кажем , залепе за срце и ум, и тамо остану, онда ми је то ок. Али да се узме са намером да се учи напамет ми је некако без потребе. Још приде што ако и то пође некоме за руком, може да га понесе, па да помисли да је нешто посебно. Све зависи какав је ко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2011 Ако се саме речи приликом читања, да кажем , залепе за срце и ум, и тамо остану, онда ми је то ок. Али да се узме са намером да се учи напамет ми је некако без потребе. Још приде што ако и то пође некоме за руком, може да га понесе, па да помисли да је нешто посебно. Све зависи какав је ко. 1405_love srecan 0442_feel klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јануар 7, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2011 Напамет је превелики подвиг данас,када се оно уопште не чита. nesiguran Добро овог говорим из личног искуства и моје лењости,осим ето што чујем (пошто још увјек имам чуло слуха,али не духовно него чуло ово обично 0409_feel) Јеванђеље на Литургији и празницима и сретнем понекад неки стих у неким душекорисним књигама и часописима, али да читам Јеванђеље редовно и созерцавам над њим,јок!Увјек ћу наћи неку занимљивију многословију Учење напамет = не мисли се учење напамет као учење пјесмице или неког градива,јер редовним читањем јеванђеља оно постаје дисање нашеег ума и наравно да ћемо после редовног читања и запамтити нешто. Из чега слиједи За почетак = Редовно читање јеванђеља = А оно подрзумијева не само Читање ради читања,него и промишљање о прочитаном,са свијешћу литургијског етоса гдје ријеч Христова постаје наш живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 7, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2011 Ukoliko neko želi-ok,samo,to nije neophodno za dostizanje oboženja. Je l' tako reko Aquilio? 0409_feel Smejte se ljudi, praznici su, svi smo raspoloženI! Kakav Aquilio?Kapadokijanci bre! nesiguran Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 7, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2011 Ukoliko neko želi-ok,samo,to nije neophodno za dostizanje oboženja. Je l' tako reko Aquilio? bleh Smejte se ljudi, praznici su, svi smo raspoloženI! Kakav Aquilio?Kapadokijanci bre! :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 7, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2011 Ukoliko neko želi-ok,samo,to nije neophodno za dostizanje oboženja. Je l' tako reko Aquilio? bleh Smejte se ljudi, praznici su, svi smo raspoloženI! :cheesy2: bleh smej.gif “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 7, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2011 Ukoliko neko želi-ok,samo,to nije neophodno za dostizanje oboženja. Je l' tako reko Aquilio? 0110_hahaha Smejte se ljudi, praznici su, svi smo raspoloženI! Kakav Aquilio?Kapadokijanci bre! 4chsmu1 greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука