Jump to content

Шта мислите о учењу Новог Завета напамет?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свака част вама умом и памћењем обдарена брачо и сестре. Ја болан не могу једну пјесму научити а камоли књигу.

1405_love srecan

Ако се саме речи приликом читања, да кажем , залепе за срце и ум, и тамо остану, онда ми је то ок. Али да се узме са намером да се учи напамет ми је некако без потребе. Још приде што ако и то пође некоме за руком, може да га понесе, па да помисли да је нешто посебно. Све зависи какав је ко.  :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ако се саме речи приликом читања, да кажем , залепе за срце и ум, и тамо остану, онда ми је то ок. Али да се узме са намером да се учи напамет ми је некако без потребе. Још приде што ако и то пође некоме за руком, може да га понесе, па да помисли да је нешто посебно. Све зависи какав је ко.  1405_love

srecan :) 0442_feel klapklap :)

Подели на овим сајтовима

Напамет је превелики подвиг данас,када се оно уопште не чита. nesiguran 

Добро овог говорим из личног искуства и моје лењости,осим ето што чујем (пошто још увјек имам чуло слуха,али не духовно него чуло ово обично  0409_feel) Јеванђеље на Литургији и празницима и сретнем понекад неки стих у неким душекорисним књигама и часописима, али да читам Јеванђеље редовно и созерцавам над њим,јок!Увјек ћу наћи неку занимљивију многословију  :(

Учење напамет = не мисли се учење напамет као учење пјесмице или неког градива,јер редовним читањем јеванђеља оно постаје дисање нашеег ума и наравно да ћемо после редовног читања и запамтити нешто. :)

Из чега слиједи

За почетак = Редовно читање јеванђеља = А оно подрзумијева не само Читање ради читања,него и промишљање о прочитаном,са свијешћу литургијског етоса гдје ријеч Христова постаје наш живот.

Подели на овим сајтовима

Ukoliko neko želi-ok,samo,to nije neophodno za dostizanje oboženja.

Je l' tako reko Aquilio?  bleh

Smejte se ljudi, praznici su, svi smo raspoloženI!

:cheesy2: bleh smej.gif :)
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...