Jump to content

Muslimane u Srbiji vređa Deda Mraz

Оцени ову тему

Препоручена порука

To nije pricao muftija Zukorlic nego Samir Tandir.... greengrin greengrin greengrin

Novinari nemaju druga posla.... ;) ;)

Zasto nisu pitali o siromasnima,nezbrinutima,...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Ima i Hrišćana koji se bune protiv "komercijalnog" Božića i deda Mraza, najpre u nas Pravoslavaca, a nama Srbima je lakše da se distanciramo od Božića bez Hrista, pošto slavimo Božić po starom, julijanskom kalendaru. Na zapadu, pak, Božić je u mnogome propao u nekakav dan porodice i međusobnog darivanja, gde Hristos, ako uopšte, ima minimalnu ulogu. Onda svako juri da kupuje poklone, da obezbedi što više od predmeta i kiča za taj neo-božićni ritual, želi se da se ima barem jednom godišnje nekakav perfektan dan, ima se gomila stresa itd. Jednima uspe lepo vreme, drugima ne uspe.. U Austriji npr. najviše porodična ubistva, samoubistva, razvodi braka itd. dešavaju se u božićno vreme (uračunajući i novu godinu). Jer mnogima ne uspe da obezbede taj jedan perfektan dan, i onda krene sve naopako...

Nebih rekla da je sve ovako,mada se s vecinom slazem...Ja radim u Pastoralu moje Zupe...i dobro znam koliko se katolici protive..sto ne dolazi Djete Isus.....Das Christkind ist eine vor allem in Österreich, der Schweiz, in katholischen Regionen Deutschlands  

Samo,jako je malo onih koji se bore protiv toga,recimo kao Mislimani  kod vas..

kaja ali isto tako ako djecu lazemo jel christkind, dali je iskreno reci da dolazi sa poklonima ,obicno se cuje onda kasnije od djece kad su veca kazu pa vi to  dajete i tako dalje onda je bolje  iskrenije  reci da pokloni se kupe
Подели на овим сајтовима

Ima i Hrišćana koji se bune protiv "komercijalnog" Božića i deda Mraza, najpre u nas Pravoslavaca, a nama Srbima je lakše da se distanciramo od Božića bez Hrista, pošto slavimo Božić po starom, julijanskom kalendaru. Na zapadu, pak, Božić je u mnogome propao u nekakav dan porodice i međusobnog darivanja, gde Hristos, ako uopšte, ima minimalnu ulogu. Onda svako juri da kupuje poklone, da obezbedi što više od predmeta i kiča za taj neo-božićni ritual, želi se da se ima barem jednom godišnje nekakav perfektan dan, ima se gomila stresa itd. Jednima uspe lepo vreme, drugima ne uspe.. U Austriji npr. najviše porodična ubistva, samoubistva, razvodi braka itd. dešavaju se u božićno vreme (uračunajući i novu godinu). Jer mnogima ne uspe da obezbede taj jedan perfektan dan, i onda krene sve naopako...

Nebih rekla da je sve ovako,mada se s vecinom slazem...Ja radim u Pastoralu moje Zupe...i dobro znam koliko se katolici protive..sto ne dolazi Djete Isus.....Das Christkind ist eine vor allem in Österreich, der Schweiz, in katholischen Regionen Deutschlands  

kaja ali isto tako ako djecu lazemo jel christkind, dali je iskreno reci da dolazi sa poklonima ,obicno se cuje onda kasnije od djece kad su veca kazu pa vi to  dajete i tako dalje onda je bolje  iskrenije  reci da pokloni se kupe,mozda ispricati odakle to isto malo znam ali valjda to sto sveti nikola siromacima pomagao od toga nest sam cula da taj obicaj posle nastao
Подели на овим сајтовима

kaja ali isto tako ako djecu lazemo jel christkind, dali je iskreno reci da dolazi sa poklonima ,obicno se cuje onda kasnije od djece kad su veca kazu pa vi to  dajete i tako dalje onda je bolje  iskrenije  reci da pokloni se kupe
Њујоршко Историско друштво приредило је 6. децембра 1810 год. о својој првој годишњици свечани ручак. Џон Принтард поверио је уметнику Александру Андерсону да створи прву америчку пригодну слику Светог Николе. Пратећа песма записана крај слике завршава се речима : " Свети Никола, мој драги, добри пријатељу, мој циљ је вазда био да ти служим. Ако ми сада нешто даш, док живим служићу теби".

Циљ је испуњен, патуљкасти дебељко је распрострањен по читавом свету, где прети да надмаши европског Светог Николу, који је, пре свега на православном Истоку, задржао свој нескривени идентитет хришћанског епископа и Светитеља.

Подели на овим сајтовима

Ја и данас верујем да ми Свети Никола остави поклоне у прозор, као што је увек радио.  :) confused klapklap klapklap

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Tako je u celom svetu ne u Austriji pa i u Srbiji. Najvise samoubistava se uvek desi za praznike; Bozic, Novu Godinu... Ljudi koji imaju depresiju naravno najteze se osecaju praznicima ako su sami ili se smatraju odbacenim...

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Tako je u celom svetu ne u Austriji pa i u Srbiji. Najvise samoubistava se uvek desi za praznike; Bozic, Novu Godinu and whatever. Ljudi koji imaju depresiju naravno najteze se osecaju praznicima ako su sami ili se smatraju odbacenim...

Vjernik nikad nije sam, vjernik je uvijek prvo s Bogom! To je zaista problem vjere i njenog odsustva! Bez Boga život nema nikakvog smisla! To je problem tih koji su shvatili da im nešto u životu nedostaje ali ne misle da bi to imao biti Bog!

Подели на овим сајтовима

http://www.stnicholascenter.org/Brix?pageID=23

Ево, ови људи су се озбиљно позабавили том тематиком. Укратко, после једанаестог, дванаестог века, на Истоку није било времена ни прилике због разних Турака да се поштовање Светог Николе развије у правцу у ком се развило на Западу. На овом сајту можете наћи фотографије које сведоче да је у Западној Европи Свети Никола светитељ који долази пре Божића, са својим помоћником (као патуљци код Д. Мраза) и оставља деци поклоне испред врата или кроз димњак; долази у школу да пита децу да ли су били добри итд. У Америци почетком деветнаестог века појављује се Сант Николаос први пут као лик независан од било какве хришћанске традиције. Касније се издаје поема "Посета светог Николе" која касније постаје класик а лик који се појављује на насловној страни осново је за данашњег деда мраза. У првој половини двадесетог века, Кока Кола меша слогове и настаје Санта Клауз. Такав Санта Клауз долази на комунистички Исток и Божић замењује прославом Нове Године.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

А мени смета што ми са рекламе Турчин Онур (ил како се већ зове) честита Божић!!!

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...