Jump to content

Навијачи, филм "Шишање"..

Оцени ову тему

Пивопија

Препоручена порука

Елем, какав је заправо филм Шишање? Када о нечему желите да правите филм, пишете књигу, или нешто слично, морате да будете добро обавештени о томе! Колико је аутор необавештен о начину живота скинса показје тиме што је песма (текст прилично коректан) отпевана у реп стилу! Па и деца знају да су скинси искључиво панкери!

Леле батко, па ди су ти скринси панкери, како то може да бидне? Деца знају да скинси бију панкере, бре осим ако нису црвени и SHARP, бре!!!

Има наци скинси свугди у по Европу и носу често беле пертле а то је мало блескасто баш, ал тако је и нису они нешто много нарцисти него више волу соју земљу рецимо Русију ил Енгледску како год и то је има циљ борбе а не Хитлер и Трећи рајк и т<аке ствари неке бре.

Но, вратимо се самој радњи филма. Укратко, радња је мање-више позната. Новица је добар математичар, који има веике шансе да успе у животу. Ипак, Реља, покварени скинс и навијач, ''регрутује'' га, и одводи погрешним путем. Тако Новица од човека који је могао да успе у животу постаје жртва, трагични лик који је на крају у безизлазној ситуацији. Сад просечан гледалац не треба да га мрзи, већ да га жали, то је порука филма! А онај покварењак и битанга Реља је напустио ту причу и отишао ''преко баре''.

Укратко! А шта ћемо видети ако кренемо дубље да анализирамо филм. Прво што је приметно је лик Новице, који брзо са ''исправног'' пута постаје скинс. Да је наставио да се бави математиком, далеко би догурао! Јесте, како да не! Можда у некој другој земљи. Овде би, пошто је из сиромашне породице, са факултетом молио за посао у трафици! Боље и то него да гладује! Ето, тако би завршио да је кренуо ''правим'' путем! Овако, кренуо је да буде скинхед и навијач, и тако се отвара прича. Како су заправо ти људи представљени у филму? Група навијача заправо није ту због фудбала, каже филм. То нам потврђује Реља када уводи Новицу у навијачку групу. Како их није срамота да тако представљају људе који трпе и одричу се због свог клуба!? С друге стране, лепо је представљен власник клуба, криминалац, пљачка клуб. Навијачи се боре против њега, јер су реално, навијачи увек против таквих! Па чекајте, ко је ту исправан? Навијачи, који се одричу због свог клуба, који га воле, живе за њега, или онај који од тог клуба прави посао, добро зарађује и пере новац!?

Еј а ови део су лепо приметили гледо сам ија и трејлери за Шишање и ово што су снимили и разлика баш је велика на крају, јесте бре!!!

Ал то што то ткао је јел убили су онога Бриза Тутона фран цуза онога што дошо у Боград је бијо и не каже нико да га је требало убит ал то хулигани стално раде једни с други а ни француска није драмила ко Србија што је и Таадич се је и за то извињаво ко даму је то неко и тражијо а знамо да није.

Ал овај што прича о навијачи да за клуб се одрилчу то је сад мало тежи случај да разликујеш хулигани и навијашчи нарочито тамо на западу ди је то од многих вентил за издувну вентилацију. Не знам дал гледали сте филм с Гери Олдманом THE FIRM из 1989 има и на Јутубеу и скроз о такима говори да имају и пара и свачта ал то им је ето забава животна да си једни другима коске броју.

Али, ти навијачи су заправо више политичка организација! Њих, заправо, не заним фудбал! Па зашто су онда ту. Е, то се види кад Новица дубље уђе у навијачку причу. Организација скинхедса представљена је буквално као – секта! Налазе се у некој пећини, подземној соби. Ту су заставе са кукастим крстовима, слике Хитлера, огромне количине алкохола. Онда представља чланове, представљене као потпуно поремећене ликове, дивљаке. А онда почиње дивљање. Сви су пијани, скачу, пљују пиву, деру се, повраћају, падају... Ту су и сцене разузданог секса, тетовирање, с тим што је девојка која тетовира потпуна лудача... Дакле, све што чини једну секту! Какав је заправо начин живота тих људи нећу да вам објашњавам. Свако од вас познаје неког скинса, или навијача, и зна какав је. Ово је, није тешко схватити, далеко од сваке истине...

Ти навијачи праве инциденте на свакој утакмици! Ипак, имају познанства у полицији, све се зна, и полиција их мање-више држи под контролом! Они тако дивљају, иживљавају се...

А онда преолрет у Новичином животу. Он постаје, ни мање ни више, него вођа групе. Идеје, које су му усађене у главу, он сад хоће да спроведе у дело. А онда нам аутор показује да, замислите, тим људима уопште није стало до идеја. Реља каже како све то ради због стила... На крају Реља се одриче својих идеала, све пријављује полицији и као захвалност, полицајац му сређује одлазак у Америку.

А шта је са осталима? И они су се одрекли идеје. Замислите, да би се предали био је довољан један комби полиције. На Новичин узвик ''Нема повлачења, нема предаје – Србија Србима!'', један од њих добације ''Јебеш Србију'' и почињу да беже! Ето, то су заправо била та деца. И за шта се они запрво боре? Ни за шта! Једино је Новица ту испао нека жртва, јер је он био у заблуди – ето то је порука филма!

И овди би  се с аутором овог теста сложијо јесте да су ик ко неке ретардиране мороне на крају у филм приказали ал то тако ич у почетак није било замишљано но су ушле  паре па их је се морало ко хулигане насилнике некаке приказати и глупаве по сваке цене.

Ал то нарафски није тако јер их и ја неки знам и били су скинси, шта ће људи и највијачи-хулигаљни, ал данас ето многи и породице имају и факултете су посвршавали и скроз су људи на место а има и оник што барабама остадоше до краја ал нису сви таки па ни већина их таких није.

Е па, као и већина ствари, ни то није тачно! Можете да се надате, али ми се нећемо предати! Ми се боримо за Србију, наши идеали нису празни и борићемо се за њих! Нису навијачи друкаре као што су представљени, не раде све због стила и из зезања, већ то раде због идеала!!! Тешко вам је то да схватите, јер су ваши идеали новац! Ми се нећемо предати, а ви наставите да оваквом пропагандом лажете народ! Није први пут! Можда сада имате предност, можда је све на вашој страни, можда мислите да можете све и да се још дуго ништа неће мењати, али једно је сигурно – ми се нећемо предати! Та деца којој сте узели све нису у заблуди, нико их не обмањује. Они не раде за новац, они раде за своју земљу и своје породице, јер сте им их ви одузели!

Нема повлачења, нема предаје!

http://ovo-je-srbija.blogspot.com

И овди би се ја сложијо да је и овај фиклм на крај подоста огенерализово и оцрнио ове људе зато што тако сад политичари оће да се улагују Западу а Запад се смеје јел од њи је све то и дошло и тамо много гори навијачи су од овик наших овди ал фолирају се на запду да је демократија а сваког че да ухапсу ко им поредак њин тамо ремети.

И новце су дали ови што на млде кроз ваке филмове оће да утичу да против насилништва буду ал наивни им ти планови на то се ни тинјђерке не примају више а не да ће хулигани да гледају филм па да покају се што нису добрима били. Све је то фарса демократска а чисти тоталитаризам.

И праштајте што вако глупаво пишем и са грешкама изражајним ал тешко ми иде чирилица а веџбам је вако мало по форум кад стигнем јел дуго сам и сам по запад ја живео па тако мало језик ми испао.

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 46
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Уклапа се у тему:

1990-2010 – Непромењена правила

''Непромењена правила'' – емисија која је, попут Инсајдера поново донела доста коментара у Србији. Још од почетка рекламирања видело се да ће бити о повезаности навијача са организованим криминалом. По претходним емисијама тог типа, није било тешко погодити ни како ће ова изгледати. ''По неким сазнањима, неко је неком даo неке паре да уради нешто!''

Емисија је створена као наставак Инсајдерa од пре две године, када је тема била криминал у фудбалу. Овог пута, тема је на почетку била, опет, Ђенова. По неким сазнањима (колико само новинари воле ту реченицу!), паре за одлазак у Ђенову и прекид утакмице дао је, ни мање ни више, него Дарко Шарић! Од како је подигнута оптужница против његовог клана, Дарко Шарић је крив и одговоран за све у Србији! Немате објашњење – то је Шарић! Можда је Шарић наместио експлозију у Слободи, због Шарића нисмо добили хиљаду евра, због Шарића је температура испод нуле, па што онда Шарић не би плаћао и навијаче!? Ту онда почиње прича о томе како неке вође имају везе са неким криминацима, већ излизане приче, наравно, без било каквих доказа, али лако је тако испирати мозак народу. Али, оно што до сада није ''откривено'' је да неке вође навијача чак имају и своје играче!

И све је то лепо речено... После су прешли даље на неке ''бизнисмене'', и њихова намештања, мутљавине фудбалског савеза, у сваком случају, нешто што се зна да постоји.

Али, једно логично питање, које се само намеће: Какве везе навијачи имају са фудбалском мафијом!!!???

Добро је познат став навијачких група о Управама њихових клубова. Реткост је наћи групу која је у добрим односима са Управом. Сама филозофија навијачког покрета је против сарадње са Управама, против модерног фудбала! А модерни фудбал подразумева све оно што чини фудбалску мафију: намештање, кладионице, подмићивања, мафијаши и политичари (која ли је разлика?) у Управама клубова... Навијачки покрет бори се за очување правих фудбалских вредности, да се фудбал игра за навијаче а не за бизнисмене и криминалце. Велики је број навијачких група које се осипају и пропадају када криминалци почну да воде њихове клубове, и један од основних циљева навијачких група је борба против криминалаца у Управи. Како онда може навијачки покрет да се повезује са криминалом?

У прошлом Инсајдеру, док се говорило о намештеним утакмицама ОФК Београда, као један од аргумената послужили су и навијачи – Плава Унија. У Инсајдеру је приказана њихова парола на утакмици са Сутјеском – ''Регуларно, зар не?''. Тада су, очигледно, навијачи били прихватљиви Инсајдеру. Када би почео да набрајам све групе које су се бориле, неке и избориле, са криминалцима у Управама својих клубова, вероватно бих побројао све навијачке групе. Ретко која група није протестовала против Управе свог клуба, против продаје играча... Навијачи живе за тај клуб, а Управа живи од клуба – у томе је разлика! Навијачи се одричу за клуб, а бизнисмени само добијају од њега.

Зато, престаните више са лажима! Пустите више те излизане приче, без и једног доказа, тек колко да се прича о навијачима! Знамо ми да нисмо цвећке! Не кажем да међу навијачима нема криминалаца, лопова, наркомана... Али то не значи да су основе група криминал и дрога, као што то желите да прикажете народу! Колико је наркомана у средњим школама? Зашто о томе не снимите Инсајдер? Ако вам је Ђенова толико прирасла за срце, снимите Инсајдер о навијачима који су насумице хапшени на граници по повратку, који су месецима ни за шта боравили у затворима, без икаквог разлога! Снимите Инсајдер о стотинама родољуба који су 10. октобра хтели да покажу да не желе овакву власт, баш као и ви пре десет година, а који су сада у затворима без разлога!

Пуна је Србија неправди, безакоња, криминала... Навијачи немају везе са тим. Криминалци вам седе у Министарствима, у Скупштини, у странкама, у полицији, у медијима... Снимите мало и о томе, промените једном тему!

www.ovo-je-srbija.blogspot.com

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Пивопијо не знам зашто имаш комплексе од б92?Све оно је истина што причају,а навијаче су прозвали једино за Ђенову!

Сад ми као навијачи требамо да дамо паре за карту,да дајемо грлове и дланове,а све се већ зна унапред који је резултат одређен.Ми смо само овце за шишање,а теби је испран мозак много.Знам навијаче,то су све будале које гледају само тучу,да пребију неког,да буду надмоћнији од неког.Не знам зашто их браниш.Једни се млате са Арканом,једни машу са пиштољима,педерчине су сви и немој да их браниш,људи лепо виде ко је ко и ко треба да се цени!

Голман Хајдука је на полувремену против Звезде кад је било 1-1 окренуо се и Делијама показао прстима 3-1 и тако је и било,а Делије као ту служе да подрже клуб и да помогну Звезди.

Е моји Срби докле ћете да будете глупи!

Подели на овим сајтовима

Пивопијо не знам зашто имаш комплексе од б92?Све оно је истина што причају,а навијаче су прозвали једино за Ђенову!

Сад ми као навијачи требамо да дамо паре за карту,да дајемо грлове и дланове,а све се већ зна унапред који је резултат одређен.Ми смо само овце за шишање,а теби је испран мозак много.Знам навијаче,то су све будале које гледају само тучу,да пребију неког,да буду надмоћнији од неког.Не знам зашто их браниш.Једни се млате са Арканом,једни машу са пиштољима,педерчине су сви и немој да их браниш,људи лепо виде ко је ко и ко треба да се цени!

Голман Хајдука је на полувремену против Звезде кад је било 1-1 окренуо се и Делијама показао прстима 3-1 и тако је и било,а Делије као ту служе да подрже клуб и да помогну Звезди.

Е моји Срби докле ћете да будете глупи!

Немам комплекс, али замисли да неко константно прича лажи о теби, онда почне да прича без икаквог повода, па прича само и искључиво о теби, то већ почиње да иритира!

Знам ја да навијачи нису цвећке! То да се разумемо!

Али власт хоће да убеди народ (то ради већ годинама) да су навијачи највећи проблем у држави!

Сећам се прошле године, када је Тадић одвалио: ''Организовани криминал је, поред албанских терориста и навијачких група, највећи проблем у Србији!''. Па јел то може да каже неко нормалан?

Навијачи су 5. октобра били добри! Навијачи су збацили Милошевића, увалили ову стоку у фотеље, а за захвалност нису добили ништа!

Навијачке групе постоје свуда у свету, и увек ће се десити и нереди, хоће некад и да када иду возом изшарају воз, некад украду неко пиво... То је чињеница!!! Али то није највећи проблем у Србији!

Хоће све да нас представе као криминалце и наркомане! Па јел се у називу неке групе помиње дрога, криминал (сем Алкатраз, мало вуче на криминал, што јес јес...), да ли је услов за улазак у неку групу да се надрогираш? Да ли се на трибинама продаје дрога? Не поричем да међу навијачима има наркомана, али, рекох већ, пуне су средње школе наркомана, па што се о томе не прича! Мени је то већи проблем! Већи проблем су дискотеке, напаљени клинци који мисле да су кримоси!

Као што ако је један професор примио мито, не можеш да тврдиш да су сви корумпирани!

И ево ти за крај, један занимљив клип:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ttrAJtu4v34

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

Подели на овим сајтовима

Gledao sam ovaj klip sto si sada ostavio.

Jad i beda da jadnije i bednije ne moze biti.

Trazio bih da mi se vrati 6 minuta zivota.

Fasizam jeste oblik drzavnog uredjenja iz II Svetskog rata ali to danas ima potpuno drugacije znacenje od onog koje je imalo tada, ne znam sta je tu komplikovano. Fasista nije onaj koji zastupa to kao drzavno uredjenje vec onaj koji misli i deluje na odredjen nacin. To nije nikakva manipulacija od strane B92.  A ona zena ima tako iritantan glas da je to strasno.

Neeemanja, pre nego SHto kaZHeSH drugima da ne znaju svoju istoriju, prvo je sam nauCHi.

Ovo je fasizam:

Film Turneja/TheTour, Ljubicev fasizam, ARBiH

Nacizam se opet povezuje sa nekim rasnim ideologijama, bolesnim idejama o krvi i tlu i tako tim stvarima.

Niko nije mislio da je neko sledbenik nacional-socijalizma koji se razvio u Nemackoj pre WW2.

Подели на овим сајтовима

Е кад сам летео та Србију из Москве, тип рус до мене је на буку гледао овај филм Турнеја. Тада сам га први пут видео. Чини мис е да је готиван филм.

Подели на овим сајтовима

Е кад сам летео та Србију из Москве, тип рус до мене је на буку гледао овај филм Турнеја. Тада сам га први пут видео. Чини мис е да је готиван филм.

Jeste, gotivan je.  bandit

Подели на овим сајтовима

Знам навијаче,то су све будале које гледају само тучу,да пребију неког,да буду надмоћнији од неког.

Погрешно,као и свака генрализација.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Знам навијаче,то су све будале које гледају само тучу,да пребију неког,да буду надмоћнији од неког.

Погрешно,као и свака генрализација.

Ја сам рекао да знам навијаче које он назива навијачима.Ти хулигани што себе називају навијачима раде ово горе поменуто.

Пивопијо све то стоји и слажем се,нисам ја против навијача,и ја исто мислим што и ти.Али то што ти причаш је ипак превише,превише субјективности.Навијачи јесу били 5.октобра,али њима је најлакше да иду и да ломе нешто,њима је најлакше да оду и да поломе неког главу.То је најлакше,то може и животиња.Да ли сад човек као високо ментално биће треба да ради оно што је животињски,оно што је најпростије,ако је то људски ниво ја сам Рамбо!

Ти навијачи се позивају на Исуса Христоса,а пале ђамије,убијају педере и оне који не мисле као они.То се дегенерици са заосталим мозгом,нису ишли у школу,или су ишли а имали су све двојке,и само су гледали и чекали викенд кад ће своје комплексе да избаце на трибини,јер се ту једино осећају моћно.

Наравно има нормалних навијача,њима свака част.Мада сад је навијање смешно кад се унапред зна резултат и сад је требам из пи*ковца да долазим да навијам за клуб који намешта утакмице.

Подели на овим сајтовима

Мада сад је навијање смешно кад се унапред зна резултат и сад је требам из пи*ковца да долазим да навијам за клуб који намешта утакмице.

Е, то је оно што ви никада нећете схватити! Љубав према клубу коју ми имамо! Ја ћу да се смрзавам на станици док ти на ТВ-у гледаш Виган-Сандерленд, ја ћу задње паре да дам за аутобус, да трпим гладан данима да би скупио паре да идем на утакмицу, али ти никад нећеш схватити колико је већа моја радост кад мој тим да гол после свега тога. Ја сам преживео свашта да би видео тај гол. Никад не можете да схватите колико ја волим тај друголигашки клуб који су упропастили мафијаши у Управи. Никад не можете да схватите другарство које ми навијачи имамо међу собом! То жртвовање за клуб ви никад нећете да схватите!

И зовиме сад ти и фашиста и хулиган! Важи! Ја ћу зато да живим у свом свету, живим за свој клуб, а ви живите за нешто што је вама значајно!

Нећу више да ти објашњавам било шта, видим да не вреди, нећу ни да покушавам. Б92 је дубоко ушао у све вас и не желите да видите праву истину. Ја је видим, а да би је видели, морате да угасите ТВ, и изађете на улицу. Видећете наразличитије судбине, децу која су изгубила све, којима је одузето све, којима су родитељи гинули у ратовима, они који су се вратили дошли су да пропадну још више, деца оних који су се десет година надали да ће да прођу 90-те и да ће доћи нешто боље. Деца чије породице састављају крај с крајем, деца која немају будућност! Не виде излаз! И ко може да криви то дете ако поломи столицу на стадиону, јурца на полицију у демонстрацијама! Ко може да га криви???

То је било све од мене! А ви размислите следећи пут пре него што кажете да смо ми на стадиону хулигани, криминалци, фашисти...

Оревуаре ћао!

Подели на овим сајтовима

живим за свој клуб, а ви живите за нешто што је вама значајно!

Хришћанин живи за Христа и за своје ближње, а све што је изнад тога јесте чисто идолопоклонство

и кршење Прве божије заповијести.

Када би Христа волио онолико колико кажеш да волиш спортстки клуб од тебе би био добар хришћанин,

овако, обожаваш нешто што је тотална бесмислица и само на духовну штету.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Мада сад је навијање смешно кад се унапред зна резултат и сад је требам из пи*ковца да долазим да навијам за клуб који намешта утакмице.

Е, то је оно што ви никада нећете схватити! Љубав према клубу коју ми имамо! Ја ћу да се смрзавам на станици док ти на ТВ-у гледаш Виган-Сандерленд, ја ћу задње паре да дам за аутобус, да трпим гладан данима да би скупио паре да идем на утакмицу, али ти никад нећеш схватити колико је већа моја радост кад мој тим да гол после свега тога. Ја сам преживео свашта да би видео тај гол. Никад не можете да схватите колико ја волим тај друголигашки клуб који су упропастили мафијаши у Управи. Никад не можете да схватите другарство које ми навијачи имамо међу собом! То жртвовање за клуб ви никад нећете да схватите!

И зовиме сад ти и фашиста и хулиган! Важи! Ја ћу зато да живим у свом свету, живим за свој клуб, а ви живите за нешто што је вама значајно!

Нећу више да ти објашњавам било шта, видим да не вреди, нећу ни да покушавам. Б92 је дубоко ушао у све вас и не желите да видите праву истину. Ја је видим, а да би је видели, морате да угасите ТВ, и изађете на улицу. Видећете наразличитије судбине, децу која су изгубила све, којима је одузето све, којима су родитељи гинули у ратовима, они који су се вратили дошли су да пропадну још више, деца оних који су се десет година надали да ће да прођу 90-те и да ће доћи нешто боље. Деца чије породице састављају крај с крајем, деца која немају будућност! Не виде излаз! И ко може да криви то дете ако поломи столицу на стадиону, јурца на полицију у демонстрацијама! Ко може да га криви???

То је било све од мене! А ви размислите следећи пут пре него што кажете да смо ми на стадиону хулигани, криминалци, фашисти...

Оревуаре ћао!

Ко не разуме,откуд ти знаш да ја нисам навијач?Откуд теби да ја не знам како иде са навијањем ствар.Ти си превише СУБЈЕКТИВАН.Ти си 93 годиште и вероватно ниси имао прилику да упознаш вође,њих не занима фудбал,њих занима положај,поштовање према њима и доказивање.Мани ме са причом и том децом,знам и ја такве случајеве па су момци тотално нормални и боре се за себе.Да неће можда клуб да му помогне.Шта је он у том клубу нашао ако има проблеме у животу,осим да лечи комплексе.

Кажи ми које си групе навијач,да знам на чему сам?

Подели на овим сајтовима

pitanja za navijaca......

sta ti imas od toga sto ce tvoj klub da pobedi, npr??????

``То жртвовање за клуб ви никад нећете да схватите!``  , da li si ti vernik????

otprilike kazes da vas b92 unistava tako sto vas predstavlja kao huligane, ti kazes da niste huligani, a ovamo vodje navijaca, cijim navijackim grupama pripadate, vitlaju pistoljima bg-om i svercuju drogu...... (ne kazem da su svi takvi, ima i zaista super likova, ali dosta ``navijaca`` podrzava ``vodje``)

Ali glavno pitanje je sta ti imas od rezultata kluba za koji navijas?????

Подели на овим сајтовима

``То жртвовање за клуб ви никад нећете да схватите!``   , da li si ti vernik????

otprilike kazes da vas b92 unistava tako sto vas predstavlja kao huligane, ti kazes da niste huligani, a ovamo vodje navijaca, cijim navijackim grupama pripadate, vitlaju pistoljima bg-om i svercuju drogu...... (ne kazem da su svi takvi, ima i zaista super likova, ali dosta ``navijaca`` podrzava ``vodje``)

Ево овако као објективан навијач,одговорићу ти.Лепо је кад навијаш за клуб,имаш чиме да се поносиш,лепо је кад викендом одеш са другарима на утакмицу.Срећан си кад твој клуб победи јер си део њега.

Дечко је 93 годиште,али он нажалост није имао срећу да види какви су навијачи,они који су фанатици и вође.Дечко је ЗАВЕДЕН!Не знам да ли је навијач Грбавице из 3.лиге или неког јачег тима,али очито је да није упознат са колом које воде вође навијача.Препуне главе лагано постану мозгови испрани.Мени га је лично жао,јер овде се представља као православац,а овамо дозвољава да буде фашиста,расиста и да буде заведен глупостима које вође воде због себе.Ја као Звездаш,мене је срамота кад видим да се Аркан има икакве везе са Севером и са Србијом,са највећим олошем који постоји.Дечко не схвата да је наш фудбал смешан и да се тај фудбал не игра за мене и за њега,него за МЕНАЏЕРЕЕЕЕ!Е сад кад се поправи квалитет фудбала,кад дођу приватници па му је битан профит биће наравно боља ситуација.Овако жао ми је што је дечко као млад заведен.Надам се да ће што пре да види шта раде вође,и да почне да мисли својом главом,да навија за себе,да не брани овде на форуму интересе квази навијача,и да гледа само себе и свој клуб.надам се да разумеш сад тај феномен нас младих.

Подели на овим сајтовима

``То жртвовање за клуб ви никад нећете да схватите!``   , da li si ti vernik????

Гомила нелогичних потеза - због љубави 4chsmu1 што би рекла једна навијчка мајица Делија...Немаш ништа од тога,нема оправдања за ту љубав али као што свако име неки хоби,неку драгу активност,тако је и навијање за свој клуб управо то.Е сад одрастао или бар и најмање сазрела особа зна шта има приоритет у животу и никада неће дозволити да му се било шта споредно, у овој случају навијање,испречи испред начина живота какав му налажу његова уверења,а најпре и најбитније вера.Све се лепо може уклопити,као што рецимо иако волиш кафану не мораш завршити на испирању исто тако љубав према клубу,зезање на трибини и око ње,не значи да мораш да се утопиш у масу и радиш како ти се каже,или како стереотипи о навијачима поручују.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...