Marjanovic Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Позивамо све људе добре воље да се прикључе формирању Покрета хришћанских демократа Србије. Желимо да окупимо све хришћанске, демократске и социјалне снаге за морални препород Србије, слободно и отворено друштво, очување породичних вредности, мир и социјалну правду, очување националне културе и особености. Ми нисмо странка нити нова партија, већ покрет који жели да учествује у залагању за очување најосновнијих хришћанских вредности у савременом грађанском друштву као и духовној, моралној, политичкој, економској и културној обнови Србије. Позивамо све људе добре воље да дају своју подршку у формирању првог покрета са широком хришћанско-демократском платформом. За хришћанску, демократску и социјалну Србију! http://www.pokret-hriscanskih-demokrata.org/vest/%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%99%D0%B0%D1%9A%D0%B5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Vlast i vlasništvo su nužno povezani .Politikom se bave ljudi koji umeju i imaju vlasništvo u politiku ulaze zbog sebe . Dakle svako ko ulazi u politiku ulazi zbog SEBE floskula ja sam tu zbog naroda je smešna . Nego vi nama recite sa koliko kapitala raspolažete šta imate i koliko nama možte da obećate jednostavno i čisto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Децембар 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Тренутно не располажемо капиталом, јер се не би рекламирали на једном обичном форуму, да истим располажемо. Вама немамо шта да обећамо, јер не дајемо обећања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Тренутно не располажемо капиталом, јер се не би рекламирали на једном обичном форуму, да истим располажемо. Вама немамо шта да обећамо, јер не дајемо обећања. Нисам разумео шта мислите под "обичан форум", а посебно ми је нејасно шта подразумевате под "рекламирање"? За прво питање бих волео да ми одговорите, а што се другог тиче, под пуном одговорношћу Вас обавештавам, да овај форум, иако по Вама "обичан", није место за "рекламирање" покрета, партија, странака, шта год. Лично немам ништа против формирања ниједног покрета, али немам ни за, јер сам сигуран да је потпуно довољно "удружење" Православна Света Црква, чији је "Лидер" већ 2010 година познат, тако да са Христом и кроз Цркву, све можемо учинити, без формирања нових и нових удружења. idea 1405_love 1405_love "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Децембар 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Moj odgovor se odnosio na prethodnu poruku da PHDS poseduje kapital i ostalo i u tom kontekstu ga treba shvatiti.Naravno da se necemo reklamirati ovde,i ako poruka POZIV NA OKUPLJANJE krsi pravila foruma,slobodno je uklonite.Pod obicnim forumom nisam mislio nista uvredljivo,a pod reklamiranjem svakako ne ono sto se smatra propagandom,pogotovo ne agresivnom.Kao sto rekoh,slobodno mozete ukloniti ovu temu kao i sve koje se ticu PHDS-a.A za odnos vere i politike i njeno razumevanje,uputio bih na Osnovi socijalne koncepcije Ruske pravoslavne crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Moj odgovor se odnosio na prethodnu poruku da PHDS poseduje kapital i ostalo i u tom kontekstu ga treba shvatiti.Naravno da se necemo reklamirati ovde,i ako poruka POZIV NA OKUPLJANJE krsi pravila foruma,slobodno je uklonite.Pod obicnim forumom nisam mislio nista uvredljivo,a pod reklamiranjem svakako ne ono sto se smatra propagandom,pogotovo ne agresivnom.Kao sto rekoh,slobodno mozete ukloniti ovu temu kao i sve koje se ticu PHDS-a.A za odnos vere i politike i njeno razumevanje,uputio bih na Osnovi socijalne koncepcije Ruske pravoslavne crkve.Нисам компетентан за уклањање тема, а и да јесам, сопственост ми је таква да не познаје никакве репрекусије.Хвала за одговор око појма "обичан форум". Нисам упознат са Основама социјалне концепције Руске православне цркве, па не могу коментарисати. Лични став, не само за ПХДС, који овде Ви представљате, већ за силне групе, удружења и сл. навео сам у претходном посту, јер сам мишљења да је снага у неограниченом кругу Саборности, Исконској којој је Центар Исус Христос, а и сви ми који тежимо ка том центру. Формирање групација, аналогно малопређашњем више ми личи на независне кругове који гравитирају ка Центру, али највише заједничаре у сопственом простору, па лако могу и испасти из Заједничког круга. Лични став, понављам, без икакве жеље или намере, да било коме укидам његову слободу и избор. bendoff confused "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Нисам компетентан за уклањање тема, а и да јесам, сопственост ми је таква да не познаје никакве репрекусије.Хвала за одговор око појма "обичан форум". Нисам упознат са Основама социјалне концепције Руске православне цркве, па не могу коментарисати. Лични став, не само за ПХДС, који овде Ви представљате, већ за силне групе, удружења и сл. навео сам у претходном посту, јер сам мишљења да је снага у неограниченом кругу Саборности, Исконској којој је Центар Исус Христос, а и сви ми који тежимо ка том центру. Формирање групација, аналогно малопређашњем више ми личи на независне кругове који гравитирају ка Центру, али највише заједничаре у сопственом простору, па лако могу и испасти из Заједничког круга. Лични став, понављам, без икакве жеље или намере, да било коме укидам његову слободу и избор. 1405_love 0442_feel Isus nije Božiji narod koji treba sabrati pretstavio sebi kao jednu čisto duhovnu, čisto religioznu zajednicu kao jednu societas in cordibus. Sa takvim tezama koje i ti uvijeno zastupaš ne pogađaju se želje i namere Isusa. Nasledovanje , u koje nas Isus poziva nije nikakvo nevidljivo nasledovanje , njegovo blagovanje sa grešnicima nije nikakvo nevidljivo blagovanje, njegova isceljenja bolesnih, nikakva nevidljiva isceljenja - kao što i njegova krvava smrt na krstu nije bila nikakav nevidljiv događaj. Naravno da možemo kao ti da posmatramo Crkvu, ali je ona onda lišena čoveka i postaje apstraktna tvorevina , sama po sebi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Isus nije Božiji narod koji treba sabrati pretstavio sebi kao jednu čisto duhovnu, čisto religioznu zajednicu kao jednu societas in cordibus. Sa takvim tezama koje i ti uvijeno zastupaš ne pogađaju se želje i namere Isusa. Nasledovanje , u koje nas Isus poziva nije nikakvo nevidljivo nasledovanje , njegovo blagovanje sa grešnicima nije nikakvo nevidljivo blagovanje, njegova isceljenja bolesnih, nikakva nevidljiva isceljenja - kao što i njegova krvava smrt na krstu nije bila nikakav nevidljiv događaj. Naravno da možemo kao ti da posmatramo Crkvu, ali je ona onda lišena čoveka i postaje apstraktna tvorevina , sama po sebi. А да мало пажљивије прочиташ то што пишем? dada Узгред, ако Те заиста интересује моје поимање Христа, прочитаћеш и на другим темама, где је можда прецизније... Нећу Ти замерити на атрибуту "увијено", али у српском језику синоними за то су:лукаво, подмукло и сл...па се бар надам да у дубини своје хришћанске душе ниси имао намеру да ме увредиш. 1405_love 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 "удружење" Православна Света Црква, чији је "Лидер" већ 2010 година познат, тако да са Христом и кроз Цркву, све можемо учинити, без формирања нових и нових удружења. 1405_love 0442_feel Nisam našao kod Vukajlije taj izraz uvijeno kako ga ti tumačiš pa samatram da nije ni adekvatan, uvijeno znači indirektno, ili ti na drugačiji način a nikako to nije sinonim za lukavo, podmuklo i slično. Recimo "Drina bez filtera Drugi nacin da kazemo rak pluca uvijen u papir." Kad pročitam ovu rečenicu koju si napisao jasno je da ona nema veze sa hrišćanstvom. Možda ima sa nekim oblicima koje propagiraju neke hrišćanske zajednice ali sa tradicionalnim Crkvama pogodov Pravoslavnom, nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 rak pluca uvijen u papir."Kad pročitam ovu rečenicu jasno je da ona mena veze ni sa kakvom naukom,niti sa zdravom pameću jer ko još uvija rak pluća u papir..... Тако изгледа аналогија према реченици коју си Ти из мог поста издвојио. Узгред, наводници се користе када је у питању и неки вид сарказма 4chsmu1, али да би до таквог закључка дошао, ипак мораш уложити енорман труд и пажљиво прочитати све што пише. Такође не знам због чега си одговор на аналогију речи тражио у Вукајлији, а чак ни у Вујаклији, осим ако си и сопствени одговор "сецирао" ( иде Ти то, што јест -јест) Хајде да Те подсетим: Isus nije Božiji narod koji treba sabrati pretstavio sebi kao jednu čisto duhovnu, čisto religioznu zajednicu kao jednu societas in cordibus. Sa takvim tezama koje i ti uvijeno zastupaš ne pogađaju se želje i namere Isusa. Nasledovanje , u koje nas Isus poziva nije nikakvo nevidljivo nasledovanje , njegovo blagovanje sa grešnicima nije nikakvo nevidljivo blagovanje, njegova isceljenja bolesnih, nikakva nevidljiva isceljenja - kao što i njegova krvava smrt na krstu nije bila nikakav nevidljiv događaj. Naravno da možemo kao ti da posmatramo Crkvu, ali je ona onda lišena čoveka i postaje apstraktna tvorevina , sama po sebi. Кад пишеш,"koje i ti uvijeno zastupaš...", пажљив читаоц сазнаје да постоје још неки који тамо негде, нешто "увијају", и то не нешто неважно већ ".zastupaš ne pogađaju se želje i namere Isusa", па тако ме на брзину сврста међу некакве јеретике! Значи ја сам овде, "увијено" сведочим православље, а у бити сам "Kad pročitam ovu rečenicu koju si napisao jasno je da ona nema veze sa hrišćanstvom. Možda ima sa nekim oblicima koje propagiraju neke hrišćanske zajednice ali sa tradicionalnim Crkvama pogodov Pravoslavnom, nema. Еее мој klapklap Завиша... Па читај бар своје постове, кад већ не желиш туђе. Но ја као православни хришћанин, дубоким смирењем и даље Те усмеравам па пишем "А да мало пажљивије прочиташ то што пишем? bla Узгред, ако Те заиста интересује моје поимање Христа, прочитаћеш и на другим темама, где је можда прецизније". и настављајући дубоким смирењем пишем:"Нећу Ти замерити на атрибуту "увијено",али у српском језику синоними за то су:лукаво, подмукло и сл...па се бар надам да у дубини своје хришћанске душе ниси имао намеру да ме увредиш.", али остајеш у свом, на жалост, гордом самоуверењу "слеп", да би се бар потрудио да погледаш још нека моја писанија, чак и од данас, на пример са Теме о Дочеку Нове Године.... Можда бих требао да Те подсетим где,кад и зашто је започела замена Христоцентричности за човекоцентричност? Ма сигуран сам да ћеш се и сам сетити, јер је можда баш то разлог Твог "неразумевања" битности Христоцентричности.... Нигде и никад, нисам писао ни близу тога што Ти покушаваш да ми импутираш, али ја Тебе не желим да гневим, па не бих више о томе да расправљамо. Надам се да и Ти ниси баш толико заинтересован да као римокатолик расправљаш о потребности формирања силних покрета у оквиру и под окриљем Православне цркве, а и сигуран сам да Ти нису зле намере, јер си хришћанин, па пусти нас православце да међусобно дискутујемо о Српској православној цркви. facenew22222222 nesiguran "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Нисам разумео шта мислите под "обичан форум", а посебно ми је нејасно шта подразумевате под "рекламирање"? За прво питање бих волео да ми одговорите, а што се другог тиче, под пуном одговорношћу Вас обавештавам, да овај форум, иако по Вама "обичан", није место за "рекламирање" покрета, партија, странака, шта год. Лично немам ништа против формирања ниједног покрета, али немам ни за, јер сам сигуран да је потпуно довољно "удружење" Православна Света Црква, чији је "Лидер" већ 2010 година познат, тако да са Христом и кроз Цркву, све можемо учинити, без формирања нових и нових удружења. Ајде де,овде се оглашава и курта и мурта,а сад тако олако и осионо дајеш коментар и критику,а да не знаш ни о чему је реч,а изгледа да те је највише погодило то,што је форум етикетиран као обичан... facenew22222222 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Ајде де,овде се оглашава и курта и мурта,а сад тако олако и осионо дајеш коментар и критику,а да не знаш ни о чему је реч,а изгледа да те је највише погодило то,што је форум етикетиран као обичан... facenew22222222Брате, не знам чему Твоја реакција, кад смо "Марјановић" и ја прецизирали један другом своје ставове, у каснијим постовима. А и у овом што наводиш,пишем да је то мој лични став, а заиста не видим осионост, ако је има, цитирај, молим Те, одмах ћу се јавно извинити човеку.А да ли се рекламира ико, па и тај Курта, а и Мурта, стварно појма не знам.... 4chsmu1 klapklap nesiguran Е што се тиче мале дозе сујете за атрибут "обичан" уз форум.....што јесте јесте, али човек ми је и то разјаснио....Максе, ајмо код Тебе у кафић...мислим онај урбани :bla: "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Брате, не знам чему Твоја реакција, кад смо "Марјановић" и ја прецизирали један другом своје ставове, у каснијим постовима. А и у овом што наводиш,пишем да је то мој лични став, а заиста не видим осионост, ако је има, цитирај, молим Те, одмах ћу се јавно извинити човеку. А да ли се рекламира ико, па и тај Курта, а и Мурта, стварно појма не знам.... bendoff 0442_feel 1405_love Е што се тиче мале дозе сујете за атрибут "обичан" уз форум.....што јесте јесте, али човек ми је и то разјаснио....Максе, ајмо код Тебе у кафић...мислим онај урбани bendoff Брале,моја реакција је била првенствено упућена из разлога што брата"Марјановића" знам лично,а дечко је прва лига , у сваком смислу.Мада ни ја нисам склон покретима под окриљем хришћанства,искрено верујем да је Марјановићев ангажман у овом покрету,искрен и поштен. п.с.Урбан цафе се реновира,до даљег,не ради... bendoff "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука