Jump to content

Успеси српских спортиста - понос Србије

Оцени ову тему

pokajnik83

Препоручена порука

То мора да се нађе нека статистика у медљама. Ja сам нашао само за олимпијаде, и ту смо далеко од надпросечних. Баш смо просечни.

Pa ja racunam i svetski vrh i kad si 4,5,6 u svetu. Tu nema medalje.

Znaci zivimo u jednoj od 200 drzava sveta koja je u svakoj drugoj pozitivnoj gradaciji pri samom kraju liste, jedino u sportu na samom pocetku. To je ono sto mene fascinira. :)

Подели на овим сајтовима

Pa ja racunam i svetski vrh i kad si 4,5,6 u svetu. Tu nema medalje.

Znaci zivimo u jednoj od 200 drzava sveta koja je u svakoj drugoj pozitivnoj gradaciji pri samom kraju liste, jedino u sportu na samom pocetku. To je ono sto mene fascinira. :)

Па колико тих места имамо у односу на остале земље по глави становника? МИслим ти си кренуо са тврдњом да је то тачно... поброј... нађи неку статистику нешто...за регион си у праву... али не знам за остатак света.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nisam razumeo pitanje?

Колико тих места о којима причаш, да смо светски врх имамо по глави ставноника?

Например кажеш у ватерполу смо јаки? 

Али ватерполо је уопште неразвијен спорт, присутан је у мађарској, на балкану и фрнцуској.. то су земље где се игра озбиљан ватерполо. Логично је да ће да имају јаке репрезентације. Не очекујеш од канаде јаку ватерполо репрезентацију.  Уједно су ти то јаке ватерполо репрезентације, тамо где су јаке ватерполо лиге. Срб, хрв, цг, фр, мађ.

Исто кажеш рукомет... опет не нешто развијен светски спорт... присутан је у Србији, ХРватској, немачкој, скандинавским земљама и француској.

Дакле, причаш о спортовима који имају уопште развијене лиге и заинтересованост у десетак земаља. 

Као да кажеш, канађани су добри спортисти јер имају успехе у хокеју, а хокеј играју канађани, руси, американци и исланђани...четри репрезентације можда још нека....

Подели на овим сајтовима

Pa evo ti, http://sr.m.wikipedia.org/sr/Спорт_у_Србији , znaci u poslednjih 15-20 godina svetski vrh u tenisu, rukometu, odbojci, vaterpolu pa i kosarci. Malo li je?

Cek, mozes li mi reci jedan sport koji je podjednako popularan u svim zemljama sveta?

Nadam se da si shvatio sada da ova tvoja prica iznad i nema nekog smisla...

Подели на овим сајтовима

Izgleda da stvarno jesmo ratoboran i kompetitivan narod a kad nema ratova dominiramo odmeravanjem snaga na terenima (s tom razlikom sto na terenu umemo i da pobedimo :-D )

Naravoucenije- drzimo se terena. I to je jedan od nacina da pobedimo sve drzave na svetu i da im pokazemo sta je srpski nacionalni ponos,na takav nacin... ( ovo ozbiljno pisem,ne zezam se...)

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Mislim neozbiljno je hokej porediti sa ovim "standardnim" sportovima...

Stvarno si nekad krajnje neobjektivan po svaku cenu. :(

Узели спортове који си играју у Србији а не играју се скоро уопште професионално у 70 % остатка света и причте како смо неки врх ту... 

Колико земаља знаш да се играју нешто посебно рукомет ватерполо и одбојка и да имају неке лиге?

Например, рукомет, ватерполо, одбојка  то су спортови које ни пола европе не игра нешто активно. Пар земаља има пристојне лиге и то је то.  Од хокеја нису ништа заступљенији ни ватерполо ни рукомет ни одбојка...

Подели на овим сајтовима

Зашто? Није ништа заступљенији на светској сцени од рукомета или ватерпола....

Ja sam upravo mislio na suprotno.

Hokej se po svetskoj popularnosti ne mkze meriti sa rukometom ili odbojkom ili tenisom itd.

Na kraju krajeva, malopre si mi, kada si hteo pokazati da su i Hrvati dobri sportisti upravo dao primer tog rukometa ( i mma) za koga sad u srpskom slucaju kazes da nije planetarni sport. To je malo cudno, zar ne?

Planetarni sport (sem fudbala u nekoj meri) i ne postoji ali to ne porice cinjenicu da su rukomet, kosarka, vaterpolo, odbojka, tenis... u kojima mi dominiramo top sportovi u svetu. Ili su ipak to samo kada se radi o nekoj drugoj naciji?! :P

Подели на овим сајтовима

Hokej se po svetskoj popularnosti ne mkze meriti sa rukometom ili odbojkom ili tenisom itd.

скоро је подједнако заступљен. Али се теби чини да није јер га ми овде не играмо. 

Na kraju krajeva, malopre si mi, kada si hteo pokazati da su i Hrvati dobri sportisti upravo dao primer tog rukometa ( i mma) za koga sad u srpskom slucaju kazes da nije planetarni sport. To je malo cudno, zar ne?

не, нисам хтео да ти покажем како су хрвати добри спортисти, јер хрвати не могу бити добри спортисти, нити срби, ја уопште не верујем у те национално-колективне приче, где Срби или ХРвати  или Американци имају неки посебан таленат за спорт. 

Подели на овим сајтовима

Nije podjednako zastupljen.

Zato sto u svim tim zemljama gde se igra hokej (sem Kanade mozda), igraju se i svi ovi ostali sportovi i ulaze se i vise od nas a opet smo bolji od njih.

Drugo, dao sam i primer Vukova iz Beograda, koji kidaju po Evropi (ove godine igrali finale L Sampiona) u americkom fudbalu koji je do skoro ko nas bio potpuna nepoznanica. Znaci, i kada dobijemo potpuno "nov" sport kod nas, mi za nekoliko godina napravimo top evropski tim.

Znaci, sportska smo nacija, zasto je to tako ne mogu reci pouzdano ali ne moze se poreci da smo sportski gigant u svetu, da se skromno izrazim. :)

Подели на овим сајтовима

Ево га један сајт за оне који воле рангирање земаља у спорту. :)

http://www.greatestsportingnation.com

Ево и нас:

http://www.greatestsportingnation.com/Country/serbia

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ajд ја ћу теби да поновим, допинг тест је савршено небитан, Aрмстронг је варао допинг тест 15 година, и не би га ни ухватили да га нису тужили други. То што се американци не контролишу, а нисам сигуран колико је та тврдња тачна, је савршено небитно. 

Ако ти сматраш да је то неки доказ да се американци сигурно допингују а остали не, очигледно ниси прочитао ништа детаљније о допингу у спорту данас. Пошто је то општа појава. Кокају се сви редом.

Amerikanicma je dozvoljeno da se dopinguju, nisam siguran samo da li su amerikanci, mislim da je ovo drugo. Šta misliš da bi normalno ljutsko telo bez ikakvog dopinga da igraju svaka tri-četiri dana (sada sam proverio da ne bih lupao) utakmicu gde su četvrtine po 12 minuta? I do da igraju u TOP formi i da trče/skaču onako kao što rade.

Njih je nemoguće kazniti zato što ne mogu da dokažu da se dopinguju, jer je uslov Američke reprzentaciej da učestvuje na turnirima da ne budu pdvrgnuti nikakvim doping testovima. Moje lično mišljenje je da se tamo ne samo Amerikanci već svi NBA igrači dopinguju, možda se "čiste" ovi neamerikanci kada treba da se ide na velika takmičnja, ali kada liga počne svi počinju i sa dopingom.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Drugo, dao sam i primer Vukova iz Beograda, koji kidaju po Evropi (ove godine igrali finale L Sampiona) u americkom fudbalu koji je do skoro ko nas bio potpuna nepoznanica. Znaci, i kada dobijemo potpuno "nov" sport kod nas, mi za nekoliko godina napravimo top evropski tim.

Одакле ти то? Дај ми статистички податак да смо направили топ европски тим, на узорку од бар 100000 људи, мушког и женског рода, између 28 и 63 године, са бар 5 година радног стажа код истог послодавца и да нико није прекршајно или кривично гоњен. У супротном немој да износиш овакве недоказане тврдње.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...