Владан Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 НОВИ САД – Свети архијерејски Синод Српске православне цркве сменио је ректора Богословије „Св. Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима, протојереја ставрофора Душана Н. Петровића, а како се наводи на неколико интернет портала смена је уследила „због отворене и нескривене подршке светосавској групацији коју предводи рашчињени епископ рашкопризренски Артемије“. Званичне потврде о смени ректора Карловачке богословије нема на сајту СПЦ, нити се о томе оглашавао портпарол Синода, владика бачки Иринеј. У Карловачкој богословији не желе да говоре о овоме, а за сада се није огласио ни смењени ректор Петровић. Како се незванично сазнаје, за вршиоца дужности ректора именован је протојереј Јован Петковић, досадашњи професор Богословије у Сремским Карловцима. За ректора Богословије „Св. Арсеније Сремац“ проф. Душан Петровић изабран је на заседању Светог архијерејског сабора маја 2000. године, а према непотврђеним информација, разлог за смену је беседа ректора Петровића на прослави имендана владике Артемија 2. новембра ове године у манастиру Шишатовац. – Владика Артемије је мој школски друг и сада ће вам бити лакше да разумете оно што ћу казати. Ми смо ове године милошћу Божијом у мају месецу прославили 50 година откако смо завршили Богословију. Зато, христочежњиви монаси и монахиње, часни оци свештеници, драга браћо и сестре, налазимо се у манастиру исто тако мученику као што је мученик и наш слављеник и његово Косово и Метохија – рекао је протојереј Душан Петровић у манастиру Шишатовац. Опширније у штампаном издању… ИЗВОР: ПРАВДА мислим да је посреди опет нека подвала од стране "истинских"... чим сам прочитао "због отворене и нескривене подршке светосавској групацији" све ми је било јасно.. мада нисам најсигурнији? шта ви мислите?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 O Dusan je vec dugo bio u penziji. Nego hajde karlovacki bogoslovi neka kazu koliko reci sta misle o o. Dusanu a sta o o. Jovi. Ja sam mnogo toga cuo i uglavnom svi pricaju isto Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Nego hajde karlovacki bogoslovi neka kazu koliko reci sta misle o o. Dusanu a sta o o. Jovi. Ja sam mnogo toga cuo i uglavnom svi pricaju isto Ovo je poziv na ogovaranje? Ili na javne pohvale? Kada se anonimni ucesnici foruma (navodno kompetentni!) pozovu da iznose svoje misljenje o nekom konkretnom coveku, svesteniku, iz toga svasta moze da izadje. Savetujem oprez. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука