ouk Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Nekim dogovorom gospodin Eniz i ja smo došli na ideju da otvorimo jednu temu ovog tipa . Naš član Eniz je musliman po poreklu je Srbin iz Hercegovine ,studirao je u Jordanu misionarstvo i među religiski dijalog oko sedam godina znači da je u rangu našeg magistra bogoslovlja . Ja sam do sada imao čudan život učestvovao sam u ratovim ana ovim prostorima potičem iz porodice koja je preko dvesta godina bila u islamu . Neki deo života proveo sam u Islamskim zemljama ,drugi deo na studijama Teologije ovde i da neko vreme sam živeo u zapadnoj Evropi . Nakon završetka putošestvija naučio sam jedan programski jezik uz PHP i HTML i počeo da radim kao freelancer . Od toga živim ,Bogoslovlje je bilo i ostalo moja velika ljubav . Na žalost trenutno nisam angažovan u Crkvi ,jer nisam u stanju da uz svoj posao radim još jedan . Brat Eniz a meni je brat je tražio da u ovu raspravu uđemo samo on i ja . Drugi su pozvani da pomognu tako što će na PP slati svoje komentare i sugestije . Dalje ćemo videti kao će teći dijalog . Stoga vas molim da neupadate u temu upravo da bi ona imala neku preglednost . Sve vaše komentare ćemo objaviti pod vašim imenom tj pseudonimom koji vi ostavite na PP. Moje prvo pitanje bratu Enizu će biti . Koji je odnos islama i politike ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Одлично. Мислим да ће бити веома занимљива дискусија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Brate Enize napisaću par redova o Islamu . Pošto sam živeo među muslimanima ,osetio sam svašta i dobro i loše .Loše sam zaboravio ,dobro sam zapamtio .Uglavnom na nekoj građevini u Kataru neki naš građevinski radnik je pao sa krova bio u bolnici i preminuo . Elem nakon kontakta sa ambasadom i njegovom porodicom u Srbiji ,oni su odbili da preuzmu telo (zbog ogromnog računa za trošak 100000$ ).Elem ja doznam za to i krenem da skupljam pare među Srbima skupim nekih 7000$. U međuvremenu mesto u kojem je radio ovaj nesrećnik ,odluči da pomogne porodici nesebično . Zamislite kada su me nazvali i rekli sledeće ,platićemo sve jer Milan (tako se zvao) je poginuo radeći za nas (pravio je neke medicinske ustanove)i uz to sve poslaćemo porodici 30.000$ ! Odem da se nađem sa njima ispričam ko sam šta sam . Oni (bez verskih ili svetovnih vođa) se skupili i kažu gleda Alah treba pomoći ( na stranu što su prilično imućni) Takvu ljubav i takvo gostoprimstvo nisam nikada doživeo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Brate Enize napisaću par redova o Islamu . Pošto sam živeo među muslimanima ,osetio sam svašta i dobro i loše .Loše sam zaboravio ,dobro sam zapamtio .Uglavnom na nekoj građevini u Kataru neki naš građevinski radnik je pao sa krova bio u bolnici i preminuo . Elem nakon kontakta sa ambasadom i njegovom porodicom u Srbiji ,oni su odbili da preuzmu telo (zbog ogromnog računa za trošak 100000$ ).Elem ja doznam za to i krenem da skupljam pare među Srbima skupim nekih 7000$. U međuvremenu mesto u kojem je radio ovaj nesrećnik ,odluči da pomogne porodici nesebično . Zamislite kada su me nazvali i rekli sledeće ,platićemo sve jer Milan (tako se zvao) je poginuo radeći za nas (pravio je neke medicinske ustanove)i uz to sve poslaćemo porodici 30.000$ ! Odem da se nađem sa njima ispričam ko sam šta sam . Oni (bez verskih ili svetovnih vođa) se skupili i kažu gleda Alah treba pomoći ( na stranu što su prilično imućni) Takvu ljubav i takvo gostoprimstvo nisam nikada doživeo. Neka je selam na one koji slijede uputu! Tražim oprosta od uvažeenih čitalaca zbog moga odsustvovanja sa ovoga sajta.Ja sam islamski misionar, ali da bih radio za islam suočen sam sa životnim problemima kao i svi ostali ljudi.Borba za opskrbom porodice i rješavanje mojih životnih problema su me onemogučili u ovom periodu da učestvujem u ovom našem razgovoru. Pristajem na debatu islam ili hriščanstvo bilo koja tema, pa i islam i politika, kao i hriščanstvo i politika, ali uz uslov da ova rasprava bude između nas dvojice.Ako ti treba poštovani brate savjet od poznavaoca tvoje vjere neka to bude na pp-u.To iz razloga da ova debata bude što funkcionalnija i što čitkija i jasnija našim čitaocima. Uzgred, važnoo je napomenuti da ja kao islamski teolog ponosan sam onim što jesam, svoj život sam uskladio koliko mogu sa islamskim principima ali poštujem drugo i drugačije. Dokaz da je to tako je da u mojoj porodici imam i pravoslavnih i katolika.Moje porijeklo je srpsko.Neki moji predaci Vuk i Karađorđe su osnovali moje selo Vukotiće...Ljudi prešli na islam .Međutim ja nisam musliman zato što mi je otac i majka muslimani ja sam musliman zato što sam ubjeđen da je islam istina a sve osim njega je manje više iskrivljeno ili izmišljeno... Trebamo se dogovoriti oko pravilnika debate.ako si još aktivan na ovom sajtu uključi se!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Nema moga dragog sugovornika.ako neko od vas želi tematski dijalog na bilo koju temu bujrum. Stavljam vam se na raspolaganje. Naravno uslovi komunikacije su međusobno uvažavanje i respektovanje. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука