Jump to content

МОЛИТВЕНИК - православна интернет презентација

Оцени ову тему

jefimija mati

Препоручена порука

Румуни пишу латиницом, па су Православни Хришћани.

nisam mislio na ostale narode, vec na Srbe....

posto danas vlada misljenje - ko ne pise cirilicom nije Pravoslavac  eheeeej

Не дај Боже да је тако. Па шта треба рећи за православне Арапе, православне Јапанце, православне Африканце....који свак пише својим писмом? Зато сам написала СРБИ у загради. Мислим да православни Србин треба писати ћирилицом као што нам је то завештао Свети Симеон Мироточиви

znaci mi Srbi sto pisemo latinicom nismo Pravoslavni?  :)
Подели на овим сајтовима

Ja kucam latinicom jer mi nije instalirana cirilica(greskom tipa iz prodavnice),a pisem cirilicom.I smatram se bogatijom sto znam dva pisma.Ne pisu svi pravoslavci cirilicom.

Mati Jefimija,mislim da Vase korisnicko ime mozete cirilicom da otkucate,kad se vec toliko zalazete.Ima clanova foruma kojima je korisnicko ime cirilicom otkucano.

Подели на овим сајтовима

Ja kucam latinicom jer mi nije instalirana cirilica(greskom tipa iz prodavnice),a pisem cirilicom.I smatram se bogatijom sto znam dva pisma.Ne pisu svi pravoslavci cirilicom.

Mati Jefimija,mislim da Vase korisnicko ime mozete cirilicom da otkucate,kad se vec toliko zalazete.Ima clanova foruma kojima je korisnicko ime cirilicom otkucano.

Драга сестро, лепо је знати и више језика и више писама, али је највеће богатство сачувати свој језик и писмо. И ја на мобилном апарату пишем латиницом, јер немам апарат који подржава ћирилицу, па је у реду ако ти није инсталирана ћирилица. Нисам знала да може, али свакако бих променила у "Јефимија мати"

А ово питање ћирилице ипак није за ову тему.

Наравно да је правило овог форума да се увек наведе изворник. То је чак јасно наглашено у обавештењима Адинисрације.

Ако су текстови преузети са адресе обевезно треба навести изворник и та грешка треба да се исправи. Ако је текст из личне архиве, није потребно наводити изворник.

То је у реду, не само за молитвеник.ин.рс него и за остале наводе. Хвала на разумевању.

Што се личне архиве тиче...па и она има неки извор, зар не? 0102_laugh

Нека је свима срећан празник Светог Николаја Мирликијског.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Не видим разлога зашто би неко наводио извор из своје личне архиве јер самим тим што пише довољан је извор. Како би требао да изгледа наслов тог извора? Иначе, ово је форум а форум има другачија правила него презентација, не могу ја да знам ко пише "из главе" или из књиге или копи-пејстује. На нашој насловној страници, као и на свим страницама портала, увек је постављен изворник, поштујући правила интернет рада.

Иначе, правила форума су јасно дефинисана и то модератори знају и на то смо упозоравали и чланове, те мислим да нема потребе да се више о овоме расправља. Испаде да је тема једино отворена да би нам "скретали пажњу". Ову нелагодност смо расчистили и нема потребе за накнадним спочитавањем.

Подели на овим сајтовима

Draga braćo i sestre izvinjavam se što se kao urednik ovog pdf-a tek sad uključujem pripremam se za slavu i nisam u prilici da ovdje puno boravim. Draga sestro Jefimija, izvinjavam se u svoje lično ime ukoliko sam uvrijedila vas i urednika prezentacije Molitvenik nenavođenjem izvora, i čim slava prođe ispraviću ovu nepravdu, smatrala sam da se većina ovih akatista može naći na raznim stranicama, stoga ništa zlonamjerno nisam željela da uradim, a pogotovo da se kitim tuđim perjem, pogotovo što se radi o plavoslavnom materijalu. Dakle, ja ću sve da ispravim, samo mi dajte vremena. Dakle izvinite još jedanput, oprostite ako možete i ako želite, i pomenite. Svako dobro.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

0102_laugh 4chsmu1 smej.gif

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Draga braćo i sestre izvinjavam se što se kao urednik ovog pdf-a tek sad uključujem pripremam se za slavu i nisam u prilici da ovdje puno boravim. Draga sestro Jefimija, izvinjavam se u svoje lično ime ukoliko sam uvrijedila vas i urednika prezentacije Molitvenik nenavođenjem izvora, i čim slava prođe ispraviću ovu nepravdu, smatrala sam da se većina ovih akatista može naći na raznim stranicama, stoga ništa zlonamjerno nisam željela da uradim, a pogotovo da se kitim tuđim perjem, pogotovo što se radi o plavoslavnom materijalu. Dakle, ja ću sve da ispravim, samo mi dajte vremena. Dakle izvinite još jedanput, oprostite ako možete i ako želite, i pomenite. Svako dobro.

Опрости ти мени ако сам деловала грубо у давању сугестије да треба наводити одакле си нешто преузимала. Нисам имала намеру да умањим ни твој труд, нити да те обесхрабрим у даљем раду, нити учиним копи-пејст мастером. Мој језик је превелики.

Мислим да се ипак сви китимо Христовим перјем, али ајд' , ко мене за нешто пита...

Одличан коментар, само кад би било те среће да се китимо тим перјем!!! 1317_womens

Опростите и сви остали, које на неки начин повредих. Помените ме у својим молитвама.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нека Бог свима нама опрости и хајде да идемо даље. Хвала Богу што данас имамо могућност да лако пронађемо Акатисте и молитве до којих некада нисмо могли да дођемо. Зато их треба ширити и да се радујемо што се молитва умножава, а Господ нека похвали.

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА У СВАКО ДОБА

Христе Боже, коме се у свако време и сваког часа клањају и кога славе на небу и на земљи, Дуготрпељиви, Многомилостиви, Многосажаљиви, који преведнике љубиш, а грешнике милујеш и све зовеш спасењу обећањем будућих добара. Ти, Господе, прими и наше у овај час молитве и управи живот наш заповестима Твојим, душе наше освети, тела очисти, расуђивања исправи, мисли разбистри и избави нас од сваке жалости, зла и бола; огради нас светим Твојим анђелима, да њиховим мноштвом чувани и вођени стигнемо до јединства вере и познања неприступне Твоје славе, јер си благословен у векове векова. Амин.

staniiiiiii

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...