Jump to content

Краљевски Ред Витезова

Оцени ову тему

Препоручена порука

Краљевски Ред Витезова је нестраначко, невладино и непрофитно удружење грађана чији је циљ неговање и развијање традиционалних витешких вештина и вредности, кроз спорт, културу,

духовност, уметност и хуманитарни рад. Ради остваривања својих циљева удружење организује, само или у заједници са другим организацијама стручне, спортске, културне, уметничке скупове, саветовања (трибине, дебате, спортске турнире, промоције, концерте).

Краљевски Ред Витезова је под покровитељством Кнегиње Линде и њених синова Краљевића Михајла и Ђорђа. Председник Удружења је Хаџи Зоран Душанов Мрђеновић, сликар и глумац који је рођен и провео цео свој живот у Паризу до бомбардовања. Он је дугогодишњи

старешина витешког друштва „СВЕБОР” и само наставља у сарадњи са Краљевском породицом и другим ученим елитним људима француског и нашег друштва, своју племениту потребу да подучава и сведочи најлепше вредности деци-бисерима овог света. У том оквиру, је међу главним организаторима Богојављенског Вађења Леденог Крста, глумац у разним домаћим и страним филмским остварењима који често тумачи витезове и царску лозу, и аутор „Богољубљења”.

Краљевски Ред Витезова, у свом деловању, оживљава оно најузвишеније из сербског задремалог духа. Поред витешког мачевања и борења, византијске (моде) текстилне уметности, откривања и потврђивања сликарских, вајарских, музичких, певачких талената, издаваштва, и филм заузима велико место у нашем уметничком стварању.

Краљевски Ред Витезова је вера, љубав и нада да ће се међу нама јављати кроз наше потомке, Стефан, Лазар, Милош, Сава... и да ће нам свет опет лепо одговорити... Чекамо вас, ако још увек имате тајну жељу да вас Деспот Стефан произведе у витеза уметности, културе, науке, спорта... љубави. Амин!

http://kraljevskiredvitezova.org

http://www.youtube.com/user/KraljevskiRedVitezov

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Изузетно занимљива организација. Распитивао сам се преко ЈуТуба да ли су идаље иактивни, и речено ми је да јесу и да ће ускоро бити могуће учлањење у организацију...

Ако ништа друго имају одличне текстове о Деспоту Стефану - највећем србском витезу, и одличне клипове на ЈуТубу.

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Гости

Изузетно занимљива организација. Распитивао сам се преко ЈуТуба да ли су идаље иактивни, и речено ми је да јесу и да ће ускоро бити могуће учлањење у организацију...

Ако ништа друго имају одличне текстове о Деспоту Стефану - највећем србском витезу, и одличне клипове на ЈуТубу.

Nego sta nego da su aktivni! Stavise, imaju sada jedno, takodje pravoslavno, udruzenje kao saveznika u tematski bliskim projektima: Duhovnu aristokratiju! Bas ovih meseci zapocecemo jedan veliki projekat i mnostvo manjih a koji ce doci kao nus efekat bavljenja tim velikim i dugorocnim. Oprosticete mi sto vam jos ne mogu reci detalje ali verujte mi da ce to biti pokazanje vitestva i gospostine; plemstva, koje jos uvek krasi ovaj nas Srpski rod. Problem nase Nacije i jeste u tome sto se ne libimo da kazemo za sebe da smo stoka ali se uzdrzavamo da osvestimo ono najbolje od predaka u sebi deleci tu aristokraticnost sa sunarodnicima i dajuci uvek plemenito, viteski ne trazeci nista i cojstveno, a u tisini introspekcije, cuvajuci te iste sunarodnike od sebe stedeci ih svojih nedoumica, patnje i pitanja, stalnih pitanja... deleci Radost zivota u odgovoru, potvrdjujuci lojalnost precima ostvarujuci taj Lazarev amanet sobom, nacinom Marka Miljanova i u odnosu na Hrista blagom recju prema narodima...

Bog vas blagoslovio, U.

(ispred Duhovne aristokratije)

Подели на овим сајтовима

оргаизују и манифестацију "БОГОЉУБЉЕЊЕ" гост им је једне прилике био и Владика Иринеј

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...