Пивопија Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Краљевски Ред Витезова је нестраначко, невладино и непрофитно удружење грађана чији је циљ неговање и развијање традиционалних витешких вештина и вредности, кроз спорт, културу, духовност, уметност и хуманитарни рад. Ради остваривања својих циљева удружење организује, само или у заједници са другим организацијама стручне, спортске, културне, уметничке скупове, саветовања (трибине, дебате, спортске турнире, промоције, концерте). Краљевски Ред Витезова је под покровитељством Кнегиње Линде и њених синова Краљевића Михајла и Ђорђа. Председник Удружења је Хаџи Зоран Душанов Мрђеновић, сликар и глумац који је рођен и провео цео свој живот у Паризу до бомбардовања. Он је дугогодишњи старешина витешког друштва „СВЕБОР” и само наставља у сарадњи са Краљевском породицом и другим ученим елитним људима француског и нашег друштва, своју племениту потребу да подучава и сведочи најлепше вредности деци-бисерима овог света. У том оквиру, је међу главним организаторима Богојављенског Вађења Леденог Крста, глумац у разним домаћим и страним филмским остварењима који често тумачи витезове и царску лозу, и аутор „Богољубљења”. Краљевски Ред Витезова, у свом деловању, оживљава оно најузвишеније из сербског задремалог духа. Поред витешког мачевања и борења, византијске (моде) текстилне уметности, откривања и потврђивања сликарских, вајарских, музичких, певачких талената, издаваштва, и филм заузима велико место у нашем уметничком стварању. Краљевски Ред Витезова је вера, љубав и нада да ће се међу нама јављати кроз наше потомке, Стефан, Лазар, Милош, Сава... и да ће нам свет опет лепо одговорити... Чекамо вас, ако још увек имате тајну жељу да вас Деспот Стефан произведе у витеза уметности, културе, науке, спорта... љубави. Амин! http://kraljevskiredvitezova.org http://www.youtube.com/user/KraljevskiRedVitezov PredragVId је реаговао/ла на ово 1 ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пивопија Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Изузетно занимљива организација. Распитивао сам се преко ЈуТуба да ли су идаље иактивни, и речено ми је да јесу и да ће ускоро бити могуће учлањење у организацију... Ако ништа друго имају одличне текстове о Деспоту Стефану - највећем србском витезу, и одличне клипове на ЈуТубу. ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest O.Ugrin Написано Јануар 27, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Изузетно занимљива организација. Распитивао сам се преко ЈуТуба да ли су идаље иактивни, и речено ми је да јесу и да ће ускоро бити могуће учлањење у организацију... Ако ништа друго имају одличне текстове о Деспоту Стефану - највећем србском витезу, и одличне клипове на ЈуТубу. Nego sta nego da su aktivni! Stavise, imaju sada jedno, takodje pravoslavno, udruzenje kao saveznika u tematski bliskim projektima: Duhovnu aristokratiju! Bas ovih meseci zapocecemo jedan veliki projekat i mnostvo manjih a koji ce doci kao nus efekat bavljenja tim velikim i dugorocnim. Oprosticete mi sto vam jos ne mogu reci detalje ali verujte mi da ce to biti pokazanje vitestva i gospostine; plemstva, koje jos uvek krasi ovaj nas Srpski rod. Problem nase Nacije i jeste u tome sto se ne libimo da kazemo za sebe da smo stoka ali se uzdrzavamo da osvestimo ono najbolje od predaka u sebi deleci tu aristokraticnost sa sunarodnicima i dajuci uvek plemenito, viteski ne trazeci nista i cojstveno, a u tisini introspekcije, cuvajuci te iste sunarodnike od sebe stedeci ih svojih nedoumica, patnje i pitanja, stalnih pitanja... deleci Radost zivota u odgovoru, potvrdjujuci lojalnost precima ostvarujuci taj Lazarev amanet sobom, nacinom Marka Miljanova i u odnosu na Hrista blagom recju prema narodima... Bog vas blagoslovio, U. (ispred Duhovne aristokratije) PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Помаже Бог оче Угрине, можете ли нешто више да нам напишете о том удружењу? Хвала! ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 оргаизују и манифестацију "БОГОЉУБЉЕЊЕ" гост им је једне прилике био и Владика Иринеј PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zivkov Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Imaju odličan sajt, i muzika (na sajtu) u potpunosti stvara posebnu istorijsku atmosferu. We few, we happy few, we band of brothers Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука