Jump to content

Песме са религиском тематиком / Pesme sa religiskom tematikom

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пјесма о црноречком светитељу Харитону. Свети Харитоне моли Бога за нас грешне.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=lbcOwY67Yjg

Dan dolazi

Ovaj tekst je pregledan 11 211 puta
Ljeto, jesen, zimu i proljece
sve to jedan zivot nosi
kada s neba andjeo doljece
radjamo se i odemo bosi

Zbogom nebo plavo
i mog doma rosna travo
dobri moji prijatelji svi
zbogom ljubavi

Ref.
Dan dolazi za heroje i sirotinju
dan dolazi da se spase koji vjeruju
zapjevajmo, dan dolazi

Kada zora rano zamirise
ja je necu vidjet vise
a kad divlje ruze procvjetaju
raduju se koji znaju

Zbogom nebo plavo
i mog doma rosna travo
dobri moji prijatelji svi
zbogom ljubavi

Ref.

Ref.
Подели на овим сајтовима

@НЕБОЈША86 мисионар

Гледао сам та видеа с музиком што сте напостовали, али сад ме занима највише нешто друго.

Небојша, шта то значи та титула мисионар крај твојег имена и имена још неких Форумаша. Наравно да знам шта ријеч и појам "мисионар" значе "теоријски", то ми не мораш објашњавати, знам врло тачно шта су мисионари код католика и протестаната и каквих их све има. Али кад су у питању православни онда не знам тачно шта си под тим имам представит у стварности, пракси: богословце, свештенике, лаике, мушкарце и жене или само мушкарце или можда и брачне парове? А који раде у Србији или ммо Србију, у Африци нпр. или можда у дијаспори међу Србима православцима у Њемачкој? Кад будеш имао времена тако ми напиши кратко објашњење и нешто о томе да ли си на примјер свештеником или студентом, богословцем. Или можда лаиком а да ли је мисионарење свештеничко послање или добровољнички рад или си имам под тим замислити одређену професију - професионалне проповједнике који помажу свештеницима у Цркви и за то су плаћени као црквени службеници или вјероучитељи. А какве услове мора испунити тај тко хоће постати и радити као православни мисионар, мора ли имати неку школу, факултет теологије или је довољан и курс? Мора ли имати дозволу мјесног епископа надлежног за ту епископију у којој жели проводити мисионарску чиност тј. мисионарити? А то мисионарење је проповиједање или учите дјецу православном вјеронауку - катекизму? Имате ли с тим спојен и хуманитарни рад по болницама и у здравственом просвјеђивању људи као нпр. што се ради у Африци? Како кажем врло сам добро упознат с тим како мисионарско послање изгледа код католика и протестаната и знам тачно које све форме и могућности мисионарских активности тамо постоје али о мисионарењу у православљу не знам стварно ништа. А врло радо бих о том прочитао и сазнао нешто више. Можеш поставити и неки посебан пост на ту тему, само онда остави овдје линк да знамо гдје је тај твој одговор. Хвала.

Подели на овим сајтовима

Браћа Бајић- Вера Православна

Braca Bajic Vera Pravoslavna

Може ли ми нетко написати више о овој пјесми, је ли то народна изворна или ауторска, неким компонована. Мени је на њој занимљиво то да осим што има лијепе ријечи има стварно лијепу музилу која је кад би занемарили неке ситније детаље врло слична свој овој сјеверној словенској музици Чешкој, Моравској и Словачкој па и Словеначкој. Изгледа проста од мимославенских културних утјецаја па у њој не чујем те неумјесне и сувишне музичке "орнаменте и украсе" којих је нажалост та новокомпонована такозвана фолк музика препуна. Какав празник за уши, требало би на радију и ТВ у Србији пуштати само овакве ствари.

Подели на овим сајтовима

@НЕБОЈША86 мисионар

Гледао сам та видеа с музиком што сте напостовали, али сад ме занима највише нешто друго.

Небојша, шта то значи та титула мисионар крај твојег имена и имена још неких Форумаша. Наравно да знам шта ријеч и појам "мисионар" значе "теоријски", то ми не мораш објашњавати, знам врло тачно шта су мисионари код католика и протестаната и каквих их све има. Али кад су у питању православни онда не знам тачно шта си под тим имам представит у стварности, пракси: богословце, свештенике, лаике, мушкарце и жене или само мушкарце или можда и брачне парове? А који раде у Србији или ммо Србију, у Африци нпр. или можда у дијаспори међу Србима православцима у Њемачкој? Кад будеш имао времена тако ми напиши кратко објашњење и нешто о томе да ли си на примјер свештеником или студентом, богословцем. Или можда лаиком а да ли је мисионарење свештеничко послање или добровољнички рад или си имам под тим замислити одређену професију - професионалне проповједнике који помажу свештеницима у Цркви и за то су плаћени као црквени службеници или вјероучитељи. А какве услове мора испунити тај тко хоће постати и радити као православни мисионар, мора ли имати неку школу, факултет теологије или је довољан и курс? Мора ли имати дозволу мјесног епископа надлежног за ту епископију у којој жели проводити мисионарску чиност тј. мисионарити? А то мисионарење је проповиједање или учите дјецу православном вјеронауку - катекизму? Имате ли с тим спојен и хуманитарни рад по болницама и у здравственом просвјеђивању људи као нпр. што се ради у Африци? Како кажем врло сам добро упознат с тим како мисионарско послање изгледа код католика и протестаната и знам тачно које све форме и могућности мисионарских активности тамо постоје али о мисионарењу у православљу не знам стварно ништа. А врло радо бих о том прочитао и сазнао нешто више. Можеш поставити и неки посебан пост на ту тему, само онда остави овдје линк да знамо гдје је тај твој одговор. Хвала.

ево овде имаш све о мисионарству у СПЦ данас

http://blogs.svetosavlje.org/misija/

Подели на овим сајтовима

Баја Мали Книнџа- 7. Јануар

Baja mali Knindza-7 januar.wmv

Божић није 7.јануара већ је 25.деценбра и у Јулијанском и у Грегоријанском календару.  stadaradim

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Хвала! Изгледа то врло занимљиво, прочитам то чим прије! Морам те похвалит за то мисионарење јер тако млад (ако 86 у нику значи годину рођења) си изабрао најсмисленији и најмудрији начин живота који је могуће на овом свијету реализирати. Службу Богу Христу, Цркви и људима. Имаш Духа Светог у себи па нек ти то издржи цијели живот с Божјом помоћи!

Подели на овим сајтовима

Radost s visina - Thompson

Sudbina je nekad puna zla i teska

Pa se zivot tako cini kao greska

Srecu treba zagrliti

Dobar prema svima biti

Samo ce od sebe

Krenuti kod tebe

Ti ne gubi nadu da ce biti bolje

Pruzi ruke k nebu i kada si dolje

Svi se sada promijenimo

I bogu se obratimo

Samo ce od sebe

Krenuti do tebe

Prospi na nas radost s visina

Ucvrsti nam vjeru u tvog sina

Odbaci satanu (sotonu) da te ne zavede

Pruzi ruke Hristu (Kristu), neka te povede

Tu slobodu bog ti nudi

Ti odluci hrabar budi

Dal ces stranom tamnom

Il ces poci samnom

1. ми не вјерујемо у постојање судбине...

2. пјесма је плитки јефтини турбофолк, боље да слушате партибрејкерсе, с времена на време, 357, анастасију... него овог фашисту....

P.S. или ако баш сусједе ту је нпр. џибони...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Radost s visina - Thompson

Sudbina je nekad puna zla i teska

Pa se zivot tako cini kao greska

Srecu treba zagrliti

Dobar prema svima biti

Samo ce od sebe

Krenuti kod tebe

Ti ne gubi nadu da ce biti bolje

Pruzi ruke k nebu i kada si dolje

Svi se sada promijenimo

I bogu se obratimo

Samo ce od sebe

Krenuti do tebe

Odbaci satanu (sotonu) da te ne zavede

Pruzi ruke Hristu (Kristu), neka te povede

Tu slobodu bog ti nudi

Ti odluci hrabar budi

Dal ces stranom tamnom

Il ces poci samnom

1. ми не вјерујемо у постојање судбине...

2. пјесма је плитки јефтини турбофолк, боље да слушате партибрејкерсе, с времена на време, 357, анастасију... него овог фашисту....

P.S. или ако баш сусједе ту је нпр. џибони...

Pesma je odlicna i nije turbo folk nego rock.

Подели на овим сајтовима

Хвала! Изгледа то врло занимљиво, прочитам то чим прије! Морам те похвалит за то мисионарење јер тако млад (ако 86 у нику значи годину рођења) си изабрао најсмисленији и најмудрији начин живота који је могуће на овом свијету реализирати. Службу Богу Христу, Цркви и људима. Имаш Духа Светог у себи па нек ти то издржи цијели живот с Божјом помоћи!

Hvala na lepim recima posto vidim da si rimokatolik  :drugarstvo: Bozic hvaljenisussmajli

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...