Semberac Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Пјесма о црноречком светитељу Харитону. Свети Харитоне моли Бога за нас грешне. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Mиљан Миљанић Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=lbcOwY67Yjg Dan dolaziOvaj tekst je pregledan 11 211 putaLjeto, jesen, zimu i proljecesve to jedan zivot nosikada s neba andjeo doljeceradjamo se i odemo bosiZbogom nebo plavoi mog doma rosna travodobri moji prijatelji svizbogom ljubaviRef.Dan dolazi za heroje i sirotinjudan dolazi da se spase koji vjerujuzapjevajmo, dan dolaziKada zora rano zamiriseja je necu vidjet visea kad divlje ruze procvjetajuraduju se koji znajuZbogom nebo plavoi mog doma rosna travodobri moji prijatelji svizbogom ljubaviRef.Ref. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 @НЕБОЈША86 мисионар Гледао сам та видеа с музиком што сте напостовали, али сад ме занима највише нешто друго. Небојша, шта то значи та титула мисионар крај твојег имена и имена још неких Форумаша. Наравно да знам шта ријеч и појам "мисионар" значе "теоријски", то ми не мораш објашњавати, знам врло тачно шта су мисионари код католика и протестаната и каквих их све има. Али кад су у питању православни онда не знам тачно шта си под тим имам представит у стварности, пракси: богословце, свештенике, лаике, мушкарце и жене или само мушкарце или можда и брачне парове? А који раде у Србији или ммо Србију, у Африци нпр. или можда у дијаспори међу Србима православцима у Њемачкој? Кад будеш имао времена тако ми напиши кратко објашњење и нешто о томе да ли си на примјер свештеником или студентом, богословцем. Или можда лаиком а да ли је мисионарење свештеничко послање или добровољнички рад или си имам под тим замислити одређену професију - професионалне проповједнике који помажу свештеницима у Цркви и за то су плаћени као црквени службеници или вјероучитељи. А какве услове мора испунити тај тко хоће постати и радити као православни мисионар, мора ли имати неку школу, факултет теологије или је довољан и курс? Мора ли имати дозволу мјесног епископа надлежног за ту епископију у којој жели проводити мисионарску чиност тј. мисионарити? А то мисионарење је проповиједање или учите дјецу православном вјеронауку - катекизму? Имате ли с тим спојен и хуманитарни рад по болницама и у здравственом просвјеђивању људи као нпр. што се ради у Африци? Како кажем врло сам добро упознат с тим како мисионарско послање изгледа код католика и протестаната и знам тачно које све форме и могућности мисионарских активности тамо постоје али о мисионарењу у православљу не знам стварно ништа. А врло радо бих о том прочитао и сазнао нешто више. Можеш поставити и неки посебан пост на ту тему, само онда остави овдје линк да знамо гдје је тај твој одговор. Хвала. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Браћа Бајић- Вера Православна Braca Bajic Vera Pravoslavna Може ли ми нетко написати више о овој пјесми, је ли то народна изворна или ауторска, неким компонована. Мени је на њој занимљиво то да осим што има лијепе ријечи има стварно лијепу музилу која је кад би занемарили неке ситније детаље врло слична свој овој сјеверној словенској музици Чешкој, Моравској и Словачкој па и Словеначкој. Изгледа проста од мимославенских културних утјецаја па у њој не чујем те неумјесне и сувишне музичке "орнаменте и украсе" којих је нажалост та новокомпонована такозвана фолк музика препуна. Какав празник за уши, требало би на радију и ТВ у Србији пуштати само овакве ствари. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 @НЕБОЈША86 мисионар Гледао сам та видеа с музиком што сте напостовали, али сад ме занима највише нешто друго. Небојша, шта то значи та титула мисионар крај твојег имена и имена још неких Форумаша. Наравно да знам шта ријеч и појам "мисионар" значе "теоријски", то ми не мораш објашњавати, знам врло тачно шта су мисионари код католика и протестаната и каквих их све има. Али кад су у питању православни онда не знам тачно шта си под тим имам представит у стварности, пракси: богословце, свештенике, лаике, мушкарце и жене или само мушкарце или можда и брачне парове? А који раде у Србији или ммо Србију, у Африци нпр. или можда у дијаспори међу Србима православцима у Њемачкој? Кад будеш имао времена тако ми напиши кратко објашњење и нешто о томе да ли си на примјер свештеником или студентом, богословцем. Или можда лаиком а да ли је мисионарење свештеничко послање или добровољнички рад или си имам под тим замислити одређену професију - професионалне проповједнике који помажу свештеницима у Цркви и за то су плаћени као црквени службеници или вјероучитељи. А какве услове мора испунити тај тко хоће постати и радити као православни мисионар, мора ли имати неку школу, факултет теологије или је довољан и курс? Мора ли имати дозволу мјесног епископа надлежног за ту епископију у којој жели проводити мисионарску чиност тј. мисионарити? А то мисионарење је проповиједање или учите дјецу православном вјеронауку - катекизму? Имате ли с тим спојен и хуманитарни рад по болницама и у здравственом просвјеђивању људи као нпр. што се ради у Африци? Како кажем врло сам добро упознат с тим како мисионарско послање изгледа код католика и протестаната и знам тачно које све форме и могућности мисионарских активности тамо постоје али о мисионарењу у православљу не знам стварно ништа. А врло радо бих о том прочитао и сазнао нешто више. Можеш поставити и неки посебан пост на ту тему, само онда остави овдје линк да знамо гдје је тај твој одговор. Хвала. ево овде имаш све о мисионарству у СПЦ данас http://blogs.svetosavlje.org/misija/ Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Баја Мали Книнџа- 7. Јануар Baja mali Knindza-7 januar.wmv Божић није 7.јануара већ је 25.деценбра и у Јулијанском и у Грегоријанском календару. stadaradim ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Мени лично овај бенд је смор, али можда се некима од вас свиди: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 ево овде имаш све о мисионарству у СПЦ данас http://blogs.svetosavlje.org/misija/ Хвала! Изгледа то врло занимљиво, прочитам то чим прије! Морам те похвалит за то мисионарење јер тако млад (ако 86 у нику значи годину рођења) си изабрао најсмисленији и најмудрији начин живота који је могуће на овом свијету реализирати. Службу Богу Христу, Цркви и људима. Имаш Духа Светог у себи па нек ти то издржи цијели живот с Божјом помоћи! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Каква је ово песма!!! Увек се најежим кад је слушам. Фантастична... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2010 Изводе браћа Бајић http://www.youtube.com/watch?v=Y8kYsVdtjQY Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
xyz Написано Децембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2010 Radost s visina - Thompson Sudbina je nekad puna zla i teska Pa se zivot tako cini kao greska Srecu treba zagrliti Dobar prema svima biti Samo ce od sebe Krenuti kod tebe Ti ne gubi nadu da ce biti bolje Pruzi ruke k nebu i kada si dolje Svi se sada promijenimo I bogu se obratimo Samo ce od sebe Krenuti do tebe Prospi na nas radost s visina Ucvrsti nam vjeru u tvog sina Odbaci satanu (sotonu) da te ne zavede Pruzi ruke Hristu (Kristu), neka te povede Tu slobodu bog ti nudi Ti odluci hrabar budi Dal ces stranom tamnom Il ces poci samnom Prospi na nas radost s visina Ucvrsti nam vjeru u tvog sina 1. ми не вјерујемо у постојање судбине... 2. пјесма је плитки јефтини турбофолк, боље да слушате партибрејкерсе, с времена на време, 357, анастасију... него овог фашисту.... P.S. или ако баш сусједе ту је нпр. џибони... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Radost s visina - Thompson Sudbina je nekad puna zla i teska Pa se zivot tako cini kao greska Srecu treba zagrliti Dobar prema svima biti Samo ce od sebe Krenuti kod tebe Ti ne gubi nadu da ce biti bolje Pruzi ruke k nebu i kada si dolje Svi se sada promijenimo I bogu se obratimo Samo ce od sebe Krenuti do tebe Prospi na nas radost s visina Ucvrsti nam vjeru u tvog sina Odbaci satanu (sotonu) da te ne zavede Pruzi ruke Hristu (Kristu), neka te povede Tu slobodu bog ti nudi Ti odluci hrabar budi Dal ces stranom tamnom Il ces poci samnom Prospi na nas radost s visina Ucvrsti nam vjeru u tvog sina 1. ми не вјерујемо у постојање судбине... 2. пјесма је плитки јефтини турбофолк, боље да слушате партибрејкерсе, с времена на време, 357, анастасију... него овог фашисту.... P.S. или ако баш сусједе ту је нпр. џибони... Pesma je odlicna i nije turbo folk nego rock. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 ево овде имаш све о мисионарству у СПЦ данас http://blogs.svetosavlje.org/misija/ Хвала! Изгледа то врло занимљиво, прочитам то чим прије! Морам те похвалит за то мисионарење јер тако млад (ако 86 у нику значи годину рођења) си изабрао најсмисленији и најмудрији начин живота који је могуће на овом свијету реализирати. Службу Богу Христу, Цркви и људима. Имаш Духа Светог у себи па нек ти то издржи цијели живот с Божјом помоћи! Hvala na lepim recima posto vidim da si rimokatolik Bozic hvaljenisussmajli Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука