Александар Милојков Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Нема проблема, само ћу убудуће стављати фотографије поред речи које се на различитим језицима и парајезицима могу погрешно разумети. Троши енергију на дијалог а окани се детињарија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 А шта би ти? Да стрељамо?realno, posle ovog zaje*avanja koje je usledilo posle vredjanja, ja bi mu dao 3,4,5 dana banicj da se odmori malo.. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 А шта би ти? Да стрељамо?realno, posle ovog zaje*avanja koje je usledilo posle vredjanja, ja bi mu dao 3,4,5 dana banicj da se odmori malo.. То када ти будеш модератор. Ми ипак нисмо шпанска инквизиција. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Стефане, ок. Крени са твојом "озбиљном" аргументацијом, јер ја још нисам видио да си ишта од свега што си причао јасно образложио, јер непрестано од тебе слушамо причу "ја па ја", како си "невиђено поткован" и остале флоскуле. Дај свој став и потруди се да га разумљиво и темељно образложиш (при том се не подразумјева си ти и твој "осећај за филинг" мјерило и критеријум истине, без обзира што си то тако поставио). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 То када ти будеш модератор. Ми ипак нисмо шпанска инквизиција.shpanska inkvizicija? to se zove sancionisanje krshenja forumskih pravila, da se ne bi ponovilo. a ne da kazhesh "evo ti prva opomena" i on nastavi da te podje*ava..Стефане, ок. Крени са твојом "озбиљном" аргументацијом, јер ја још нисам видио да си ишта од свега што си причао јасно образложио, јер непрестано од тебе слушамо причу "ја па ја", како си "невиђено поткован" и остале флоскуле.pa ti onda prochitaj opet moja pisanja, poshto na osnovu ove tvoje poruke mogu recji da si prochitao samo moju poruku sa poslednje stranice ove teme. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ево, рекао си да "не верујеш да се Бог открива", али ниси образложио ни једном рјечју, па ме занима како си дошао до тог закључка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ево, рекао си да "не верујеш да се Бог открива", али ниси образложио ни једном рјечју, па ме занима како си дошао до тог закључка.nisam obrazlozhio nashiroko i nadugachko, ali obrazlozhio jesam. rekao sam da tako mislim jer je nemogucje objektivno dokazati koja je otkrivenjska vera istinita. npr. nema objektivnog razloga zashto bih verovao da je isus hodao po vodi i umnozhavao ribu a ne da bal shem tov pomerao planine, muhamed leteo na krilatom konju, ili da je gobind sing vaskrsao pet ljudi kojima su bile odsechene glave. shto nema bash veze sa retkim ili chestim pricheshcjivanjem, pa bi mogao da me uputish u neku prikladniju temu... cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Дакле вјерујеш само у оно што си видио својим очима? Изјасни се шта си па ћу ову дискусију пребацити у "екуменизам" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Дакле вјерујеш само у оно што си видио својим очима? Изјасни се шта си па ћу ову дискусију пребацити у "екуменизам" verujem samo u ono shto se mozhe logichkim zakljuchivanjem pokazati kao tachno. vecj sam rekao, pishe mi ispod avatara kojoj religiji pripadam. filosofski teizam je religija koja prihvata bozhije postojanje na osnovu razmishljanja a ne prihvatanja nekog autoriteta, nebitno na shta se pozivao.. kao shto pomenuh, toj religiji su pripadali sokrat i zenon, npr. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Дакле то је нека "религија" која је прозивод нечијег размишљања у којој централно мјесто заузима идолатрија властите логике? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Дакле то је нека "религија" која је прозивод нечијег размишљања у којој централно мјесто заузима идолатрија властите логике?prvo, to je religija, bez navodnika. drugo ta religija je proizvnod sopstvenog razmishljanja, i sad- u zavisnosti od toga koliko se potrudish da kako treba razmislish o nekim stvarima imash ispravnija mishljenja. i trecje, ne postoji vlastita logika, postoji samo logika. logika/ racionalnost/ razumnost je neshto shto je objektivno i nemozhe da postoji moje i tvoje. jedino ljudi mogu da imaju manje ili vishe logichne/ racionalne/ razumne stavove i mishljenja. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Овдје људи разговарају о личном познању Бога, којег на жалост не познајеш јер је твој бог прозивод власитог ума и личних субјективних представа. Управо зато што немаш потребу за потврду себе у другоме, односно управо зато што је за тебе откривање божанског само игра ријечима и представама не разликујеш се од било ког агностика или атеисте. Чист нарцизам и идолатрија властитог ума. Објективно колико и навијање за спортски клуб или избор боје гардеробе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Овдје људи разговарају о личном познању Бога, којег на жалост не познајеш јер је твој бог прозивод власитог ума и личних субјективних представа.pogreshno. ja verujem da postoji bog zato shto su dotle dovele chinjenice, i moj teizam je proizvod chiste objektivnosti bez ikakvih predrasuda.Управо зато што немаш потребу за потврду себе у другоме, односно управо зато што је за тебе откривање божанског само игра ријечима и представама не разликујеш се од било ког агностика или атеисте.zashto bi morao da imam potvrdu u drugome? imam potvrdu ne u ljudima, vecj u nechemu mnogo vecjem i vazhnijem; a otkrivanje bozhanskog je za mene daleko od igre, vecj neshto vrlo ozbiljno, shto podrazumeva nenormalno mnogo truda. po mom mishljenju, vasha vera je proizvod vasheg igranja, da iskoristim tu rech koju si pomenuo. prihvatili ste hrishcjanstvo na chisto subjektivnim temeljima, imaju predrasudu da je ono ispravno. da vas je, kao mene, stvarno zanimalo da pronadjete istinu, prvo biste pogledali shta sve imate kao ponudjeno. ja sam godine proveo istrazhivajucji sve mogucje religije, i razlichite denominacije istih, i razmishljajucji o njima, tako da se mozhe bezbedno recji da sam ja, za razliku od vas, napravio objektivan izbor, jer sam se prethodno upoznao sa onim shta sve mogu da izaberem.a od agnostika i ateista se razlikujem na najprostiji nachin, po tome shto ja u pravu, a oni nisu. Чист нарцизам и идолатрија властитог ума. Објективно колико и навијање за спортски клуб или избор боје гардеробе. ovo se mozhe daleko prikladnije recji za vashe prihvatanje hrishcjanstva. da ste se rodili u tajlandu verovatno biste bili budisti, u indiji hindusi, itd, jer je to taj sistem razmishljanja koji ne trazhi istinu. jer da vas stvarno interesuje istina, trazhili biste je svugde, a ne samo u onome u chemu ste se rodili (ili eventualno na josh 2 mesta iz blizine). cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 pogreshno. ja verujem da postoji bog zato shto su dotle dovele chinjenice, i moj teizam je proizvod chiste objektivnosti bez ikakvih predrasuda. Kazi samo jednu "cinjenicu" koja nedvosmisleno dovodi do zakljucka da postoji Bog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 pogreshno. ja verujem da postoji bog zato shto su dotle dovele chinjenice, i moj teizam je proizvod chiste objektivnosti bez ikakvih predrasuda. Јел ти примјећујеш да непрекидно говориш у аксиомима, без икакве потребе да ишта образложиш. Заиста веома често тим ставом правиш пародију од самога себе. Погледај твоје реченице: a od agnostika i ateista se razlikujem na najprostiji nachin, po tome shto ja u pravu, a oni nisu. "Просто ја сам у праву а сви други нису". Заиста као да имаш тринаест година. ovo se mozhe daleko prikladnije recji za vashe prihvatanje hrishcjanstva. da ste se rodili u tajlandu verovatno biste bili budisti, u indiji hindusi, itd, jer je to taj sistem razmishljanja koji ne trazhi istinu. jer da vas stvarno interesuje istina, trazhili biste je svugde, a ne samo u onome u chemu ste se rodili (ili eventualno na josh 2 mesta iz blizine). Дакле све си погрешно поставио. Ја нисам рођен православан, него сам се под старе дане крстио. Био сам све и всја у философском и религијском смислу, али сам Богу хвала стигао до циља. Изгледа да је тако много боље него обрнуто - да сам православан рођењем, па да сам потпуно погрешно схватио православље и сад да лутам и губим се. Толико о твом савршеном и божанском спознајном апарату кад не можеш кроз разговор ни основе ствари да закључиш о саговорнику... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука