Jump to content

Саопштење за јавност Великог Црквеног Суда Српске Православне Цркве 7.12.2010

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ma kakvo bre snishođenje,mora sve da bude po kanonima ggggrrrrrrrrr  :drugarstvo:dobar decko

Да, по канонима мора да буде одлука о умировљењу бившег владике Артемија...али неби да се враћам на ту тему.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ

ВЕЛИКОГ ЦРКВЕНОГ СУДА СПЦ

Епископ Бачки Иринеј

Још један наивни потез наше СПЦ...па људи, ко ће од тих монаха да прихвати одлуку суда гдје је владика Иринеј био главни?

Боље да је ту фунцкију обавио владика Јефреме, више би им била валидна одлука (с обзиром да многи од њих не сматрају владику Иринеја православним Епископом већ католичким бискупомdobar decko-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />).

Само сам хтео да укажем на лошу стратегију и мањка мудрости.

Подели на овим сајтовима

Organizuju i autobuse iz Beograda i Novog Sada za Ljuljake...pa ko voli,nek izvoli... :drugarstvo:

Добра идеја  како СПЦ може да унапреди литургијски живот својих вјерника. Има мјеста која су удаљена на 10 километара од Цркве. А сада сиромашан човјек рецимо нема аута, а болестан је (не може пјешке)...такав не може да присуствује литургији. Ово са бусовима уопште није лоша идеја, да и ми примјенимо ово.

А да не причам да сваки град треба да има организоване превозе до разних манастира гдје би вјерници заједно могли да иду на путовања.

povratna karta 1200 din......... dobar decko

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Па ако они наплаћају, не морамо ми. Нека се сваки владика годишње одрекне прихода бар једног манастира и може да финансира аутобусе за цјелу Епархију (манастир Тавна Епархији ЗТ годишње даје око 10 000 евра).

Подели на овим сајтовима

Нисам видео Артемија горе у пресуди. Где је он тамо? Семберац, па... у нечему си у праву.... али не и за вл. Иринеја. Ја мислим да ће време показати.

Подели на овим сајтовима

У Москви био неки попа. Па је продао доњи спрат пословних просторија , исто црквених. Али је подигао звоник. Дознало се , ваљда , да је куповао неке станове. Суме веће него у случају Артемија. Тај поп сад служи исто у Москви. Кад је његов наследник старешина хтео да га апсе, духовник новог старешине је реко да се то не ради јер и не треба да се зна јер је то велика срамота за Цркву.

Подели на овим сајтовима

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ

Епископ Бачки Иринеј

Још један наивни потез наше СПЦ...па људи, ко ће од тих монаха да прихвати одлуку суда гдје је владика Иринеј био главни?

Боље да је ту фунцкију обавио владика Јефреме, више би им била валидна одлука (с обзиром да многи од њих не сматрају владику Иринеја православним Епископом већ католичким бискупомwhackado-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='whackado' />).

од тог тренутка Владика Јефрем би за њих био исто што и Владика Иринеј, и сам Патријарх Павле да им се укаже био би онај сценарио ис "соут парака" "ОН ЈЕ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ УХАПСИТЕ ГА" хехе.

како не запажаш брате да код њих влада свеопшта параноја...

Подели на овим сајтовима

Нисам видео Артемија горе у пресуди. Где је он тамо?

tu:

- саслуживање са Епископом, лишеним у међувремену, епископског чина, сада монахом Артемијем,

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ

Епископ Бачки Иринеј

извор

сајт СПЦ

i dalje je monah Artemije.

Подели на овим сајтовима

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ

Епископ Бачки Иринеј

Боље да је ту фунцкију обавио владика Јефреме, више би им била валидна одлука (с обзиром да многи од њих не сматрају владику Иринеја православним Епископом већ католичким бискупомconfused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />).

наиван?

шта је наивно у томе да се мења председавајући само због једне пресуде?

оваква пресуда не условљава прихватање, оглашени су код Бога и људи.

који оће својом вољом да пију вино а на дну шкорпију, не знам да ли им се може помоћи сем молитвом.

једино ја да попијем уместо неког, ал онда шта би тог другог спречило кад нема очи да види моје поцрњење?

а ђаво добије онда двоје уместо једног. овако један остане да се моли за оног другог.

молитва је велика ствар колико и пост, неки нису ни свесни колико то приводи човека светињи над светињама - причешћу.

а ови су заменили причешће Господом причешће Адамовим падом - сопственом сујетом се напојише и отроваше себе и потроваше редом.

Подели на овим сајтовима

није ли он на Сабору рашчињен већ?
Али је и даље монах а ови нису ни то.А он је ваљда коловођа.
Подели на овим сајтовима

није ли он на Сабору рашчињен већ?
Али је и даље монах а ови нису ни то.А он је ваљда коловођа.
аха, сад капирам  dada
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...