Jump to content

Муамер Зукорлић: Аутономија за Санџак јер је Србија држава српског народа

Оцени ову тему

Solomon Kane

Препоручена порука

Хришћанска држава никада не може постојати. Ми чекамо Царство Божије, и то је једина држава у којој се хришћанин може осећати угодно.
Подели на овим сајтовима

Хришћанска држава никада не може постојати. Ми чекамо Царство Божије, и то је једина држава у којој се хришћанин може осећати угодно.

klapklap
Подели на овим сајтовима

Е да ми Хришћани имамо државу, као што немамо...лепо како с,нама други тако ми са њима...

Па Џамија у Србији, Црква у С.Арабији и редом...

facenew22222222 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

мисим, дај размисли пре него што откуцаш нешто  :bla: :)

Можда је размислио.

са нагласком на можда klapklap
Подели на овим сајтовима

Да појасним.

Нисам цитирао онај текст јер се слажем са некаквим појмом "хришћанске државе", него сам само то искористио због тога што се слажем са чињеницом да би мањине у Србије требало да имају иста права као што и Срби имају у њиховим матичним државама.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Е да ми Хришћани имамо државу, као што немамо...лепо како с,нама други тако ми са њима...

Тако треба и са сваком земљом- каква права имају Срби у тој држави, таква права добију и те мањине у Србији. Поштено? Такође, пошто је некоме смијешно да буду Срби на првом мјесту, ја бих вас упитао има ли неке земље гдје није тако? Немојте да наводите како им је написано у законима и Уставу, него шта они од тога стварно примјењују. Осим Француске. Тамо се добро види до чега је довела таква политика- постаће мањина у сопственој држави. То јесте њихова кривица исто као што је и наша када је у питању наталитет. Али, томе доприноси чињеница да је Арапима, за рад неког мира у земљи, дозвољено да раде шта год хоће. Ако је вама нормално да, за рад поштовања неких грађанско-демократских норми, Срби буду третирани као грађани другог реда само зато што у одређеним подручјима нас има бројчано мање, мени није. Нисам ни за какву врсту насиља у било ком облику над мањинама, али једноставно желим да се ствари поставе на своје мјесто! Само ми наведите једну земљу у којој не смије да се рашири застава своје земље, гдје је застава са ликом краља Петра увреда за националне мањине и ја ћу да прихватим све што ви кажете. Ја се надам да се бар разумијемо када се каже "Срби на првом мјесту". Да се под тим не мисли да ако смо већина да можемо да радимо шта год хоћемо. Није ствар ни у томе што смо већина. Иако још увјек јесмо. Можда за десет година нећемо бити. Ствар је да смо ми ту државу правили, да смо ми(наши преци) проливали крв за њу и да на основу тога и желимо да се зна неки ред у кући! Ако тражимо нешто за себе што нам припада, не мислимо другом лоше!

Одлично! Коначно да неко нормално растумачи моје речи! Да може, пет пута би ти се ''захвалио''!

Нисам рекао да у Србији мора да жеве само Срби, а да остале убијемо, протерамо или покрстимо (као Усташе). Ја само хоћу да у Србији нико не сме да има већа права од Срба! Због тога ћемо постати мањина.

Свима је јасно да смо дискриминисани.

Један Циганин да убије Србина и украде му мобилни (пример), то је онда користољубље. А ако Србин убије Циганина, украде му мобилни, то је злочин на расној основи!

Стално се позивају на нека права за мањине, како су дискриминисани, А МИ!!!??? Само да ми штитимо права Цигана, Муслимана, Хрвата... Видећете шта ће остати од нас!

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Из ког искуства то говориш?

Па шта је била Ромеја и на којим принципима је почивала?

Да није можда био будизам?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

И за Србију може да се каже да је имала слично уређење, погледајте Душанов законик о Хришћанству!

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

Подели на овим сајтовима

И за Србију може да се каже да је имала слично уређење, погледајте Душанов законик о Хришћанству!

36. Исус одговори: царство моје није од овога свијета; кад би било од овога свијета царство моје, онда би слуге моје браниле да не бих био предан Јеврејима; али царство моје није одавде.

2 Цар. 10:3, Иса. 9:6, Дан. 2:44, Лука 12:14, Јован 6:15, 2 Кор. 10:4, 1 Тим. 6:13, Откр. 1:3, Откр. 3:14

Јован, 18:36

52. Збаци силне с пријестола, и подиже понижене.

1 Сам. 2:6, Јов 5:11, Псал. 113:6

Лука, 1:52

5. И изведавши га ђаво на гору високу показа му сва царства овога свијета у тренућу ока,

6. И рече му ђаво: теби ћу дати сву власт ову и славу њихову, јер је мени предана, и коме ја хоћу даћу је;

Јован 12:31, Јован 14:30, Откр. 13:2, Откр. 13:7

7. Ти дакле ако се поклониш преда мном биће све твоје,

Лука, 4:5-7

42. А Исус дозвавши их рече им: знате да кнезови народни владају народом и поглавари његови управљају њим.

Лука 22:25

43. Али међу вама да не буде тако; него који хоће да буде већи међу вама, да вам служи.

Мат. 20:26, Мат. 20:28, Мар. 9:35, Лука 9:48

44. И који хоће први међу вама да буде, да буде свима слуга.

Марко, 10:42-44

2. И не владајте се према овоме вијеку, него се промијените обновљењем ума својега, да бисте могли кушати које је добра и угодна и савршена воља Божија.

Јован 7:7, Гал. 1:4, Ефес. 1:18, Ефес. 2:2, Ефес. 5:10, Ефес. 5:17, Кол. 1:21, 1 Сол. 4:3, 1 Пет. 1:14

Римљанима, 12:2

29. А Петар и апостоли одговарајућу рекоше: већма се треба Богу покоравати неголи људима.

Гал. 1:10

Дела, 5:29

12. Јер наш рат није с крвљу и с тијелом, него с поглаварима и властима, и с управитељима таме овога свијета, с духовима пакости испод неба.

Ефесцима, 6:12

9. Све ово видјех, и управих срце своје на све што се ради под сунцем. Каткад влада човјек над човјеком на зло његово.

1 Сам. 18:12

Проповедник, 8:9

7. А кад то јавише Јотаму, отиде и стаде наврх горе Гаризина, и подигавши глас свој повика и рече им: чујте ме, Сихемљани, тако вас Бог чуо!

5 Мој. 11:29, Ис.Н. 8:33, Јован 4:20

8. Ишла дрвета да помажу себи цара, па рекоше маслини: буди нам цар.

Суд. 8:22, 2 Цар. 14:9

9. А маслина им рече: зар ја да оставим претилину своју, којом се част чини Богу и људима, па да идем да тумарам за друга дрвета?

Псал. 104:15

10. Потом рекоше дрвета смокви: ходи ти, буди нам цар.

11. А смоква им рече: зар ја да оставим сласт своју и красни род свој, па да идем да тумарам за друга дрвета?

12. Тада рекоше дрвета виновој лози: ходи ти, буди нам цар.

13. А лоза им рече: зар ја да оставим вино своје, које весели Бога и људе, па да идем да тумарам за друга дрвета?

14. Тада сва дрвета рекоше трну: ходи ти, буди нам цар.

15. А трн одговори дрветима: ако доиста хоћете мене да помажете себи за цара, ходите склоните се у хлад мој; ако ли нећете, нека изиде огањ из трна и спали кедре Ливанске.

2 Цар. 14:9, Псал. 104:16, Иса. 2:13, Иса. 30:2, Језек. 19:14, Дан. 4:12, Ос. 14:7

Судије, 9:7-15

1. Самуилова, 8 глава цела

Подели на овим сајтовима

А ако је већина србских владарра били велии Православци, браниоци вере, велики витези, часни људи и на крају свеци?

Подели на овим сајтовима

А ако је већина србских владарра били велии Православци, браниоци вере, велики витези, часни људи и на крају свеци?

То се односи на њих лично, не на државу. Друго, хришћанске законе не можеш успоставити у једној држави. Треће, код хришћана је све на слободној вољи, а у држави на присилу. Па, рецимо, економски закони, па војска, полиција, судство и тако даље да не набрајам. Држава није нешто добро, она је нужно зло.

Највећа мана Православне  цркве је управо то што је исувише била блиска са државним властима(мислим да је тако и данас у извесној мери). Поготово у Русији, и кроз историју и у наше време данас. Цитираћу Берђајева: ,,Православна црква није знала за инквизицију, није употребљавала такву врсту насиља у делима вере и савести, и њој није био својствен фанатизам. Насиље је код нас происходило од државних власти, а историјски грех Православне цркве (с њене човечанске стране) био је у томе што је била превише потчињена државној власти. ... Два су велика искушења послата хришћанском делу човечанства - искушење прогањања и искушење славља. Прво искушење, искушење прогањања, хришћани су издржали и дали примере мученика и хероја; хришћани су се показали непоколебљивим у почетку постојања хришћанства када је хришћане прогањала римска империја, али исто тако непоколебљиви су и у нашим данима када су у Русији подвргнути гоњењу од комунистичких власти. Па ипак, много је теже поднети искушење славља. Када се император Константин приклонио Крсту, када је хришћанство постало религија државе и постало државним, - отпочео је дуготрајни период искушења славе. а то искушење хришћани нису поднели тако успешно. Хришћани су се често сами претварали од гоњених у гониче, јер су попустили жељи да владају целим светом. То је оно чиме су многи хришћани изневерили хришћанство, постали су предмет оптуживања хришћанства. ... И још једанпут био је распет Христос од оних који су себе прозвали његовим слугама на земљи, не разумевајући каквога су духа."

О савршенству хришћанства и несавршенству хришћана, Николај Александрович Берђајев

Подели на овим сајтовима

Управо...

Србија као држава и нација је настала на тим Ромејским принципима!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Тако треба и са сваком земљом- каква права имају Срби у тој држави, таква права добију и те мањине у Србији. Поштено? Такође, пошто је некоме смијешно да буду Срби на првом мјесту, ја бих вас упитао има ли неке земље гдје није тако? Немојте да наводите како им је написано у законима и Уставу, него шта они од тога стварно примјењују. Осим Француске. Тамо се добро види до чега је довела таква политика- постаће мањина у сопственој држави. То јесте њихова кривица исто као што је и наша када је у питању наталитет. Али, томе доприноси чињеница да је Арапима, за рад неког мира у земљи, дозвољено да раде шта год хоће. Ако је вама нормално да, за рад поштовања неких грађанско-демократских норми, Срби буду третирани као грађани другог реда само зато што у одређеним подручјима нас има бројчано мање, мени није. Нисам ни за какву врсту насиља у било ком облику над мањинама, али једноставно желим да се ствари поставе на своје мјесто! Само ми наведите једну земљу у којој не смије да се рашири застава своје земље, гдје је застава са ликом краља Петра увреда за националне мањине и ја ћу да прихватим све што ви кажете. Ја се надам да се бар разумијемо када се каже "Срби на првом мјесту". Да се под тим не мисли да ако смо већина да можемо да радимо шта год хоћемо. Није ствар ни у томе што смо већина. Иако још увјек јесмо. Можда за десет година нећемо бити. Ствар је да смо ми ту државу правили, да смо ми(наши преци) проливали крв за њу и да на основу тога и желимо да се зна неки ред у кући! Ако тражимо нешто за себе што нам припада, не мислимо другом лоше!

Одлично! Коначно да неко нормално растумачи моје речи! Да може, пет пута би ти се ''захвалио''!

Нисам рекао да у Србији мора да жеве само Срби, а да остале убијемо, протерамо или покрстимо (као Усташе). Ја само хоћу да у Србији нико не сме да има већа права од Срба! Због тога ћемо постати мањина.

Свима је јасно да смо дискриминисани.

Један Циганин да убије Србина и украде му мобилни (пример), то је онда користољубље. А ако Србин убије Циганина, украде му мобилни, то је злочин на расној основи!

Стално се позивају на нека права за мањине, како су дискриминисани, А МИ!!!??? Само да ми штитимо права Цигана, Муслимана, Хрвата... Видећете шта ће остати од нас!

рече Паја, па да му захвалимо цитатом:

будимо људи, иако смо Срби.  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

грађанским.

то што је имало званичан статус државне религије нема везе јер је православље имало исти статус као друге религије у тој држави, само су верници престали да бивају прогоњени.

иначе, све државе, па и Србија, су засноване на хришћанским приницпима 10 заповести тако да ти то и није неки аргумент.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...