Jump to content

Ђакон Александар Љубанић са фејсбука

Оцени ову тему

Zeebedee

Препоручена порука

Ne bih da zaradim neki ban ali moram da pitam ko je ta doticna individua koja na Facebooku siri najgoru mrznju prema SPC. Njegovi djavoimani odgovori prepuni mrznje, zavisti i zla zaista su da se zaledis. Da li je ovaj covek aktivan djakon u SPC? Ako jeste, ko je taj vladika koji dozvoljava njegovo anticrkveno delovanje?

Znam da je i o. Ivan nesto pitao nedavno u vezi sa njim, ali nisam uspeo da nadjem u kojoj temi pa da spojim

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Прошле године су ми пријатељи причали о чудотворној икони Богородице Млекопитатељнице која мироточи, и да се налази у селу Глушци код Сремске Митровице. Пошли смо један дан тамо и сазнали смо да је та икона била код ђакона Александра и да је сада у цркви СВ. Апостола Петра и Павла у  селу Глушци као  и да се тај ђакон наљутио зато што је она у тој цркви . Углавном видела сам икону , и заиста постоје трагови мироточења, а свештеник нам је дао  вату са миром и дао нам је књижицу са актистом Богородици. Доста људи је дошло са свих страна  у ту малу црквицу и заиста смо имали леп пријем од стране свештеника и његове попадије. 

Подели на овим сајтовима

Interesantno je videti kojih grupa na Facebook ovaj nesretnik je clan:

Ekumenisticka sekta je uzurpirala tron Svetog Save

Ulepsajte svoje fotke u par trikova

Ne damo nase svetinje sektama

Napokon nacin istine ko vam gleda profil

Monah Antonije

Veliki antipapski miting 2013

Tim Zova- Tim za odbranu Vladike Artemija

Vladika Nikanor dusa Srbije

Otac Joil

Patrijarh-Nedostojan

Moze li Srecko Sojic imati vise fanova od Borisa Tadica

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Evo ga gde i pesme pise u slavu ''Narodnog Vladike''

Ђакон Александар Ђакон Александар Љубанић

ЕПИСКОП АРТЕМИЈЕ – НАРОДНИ ВЛАДИКА

Праштајте, оци и браћо!

У Србији је данас све лакше него ли ћутати. А и Господ рече: "Ако они ућуте камење ће проговорити", па се и ја свенедостојни усудих да се са пар речи убројим у "они".

У свом животу препуном тмине, увек сам се трудио да видим једну светлу тачку и у њој Господа који говори: Не бој се мало стадо... ево ја сам са вама у све дане до свршетка века. Следујући тој својој навици гледам на свеколику Србију, на распето Косово и Метохију, на прогнан народ, на немир у душама и срцима тог народа и видим само једну светлу тачку, а то је прогнани Преосвећени владика Артемије. И у тој светлој тачци видим Господа који опет говори: "Ја сам са вама". И сва жалост због минулих дешавања окрену се на радост; како Господ све премудро устројава на спасење наше! Можемо само да певамо: СЛАВА ТЕБЈЕ, ГОСПОДИ!

Ко су до јуче биле владике, бар у ужој Србији? То је за народ био неко далек, стран, у брзом ауту, скривен иза затамљеног стакла, неко ко је у Цркви лепо обучен и има круну која сија, неко кога се свештеници плаше и кога сви морају да љубе у руку. Самим тим гледањем са дистанце, и тим великим одстојањем у свему, владика је био неко стран свом сопственом народу. Скоро да је дошло време да ако случајно зауставите били којег православца и питате га ко ти је владика, он на место одговора слегне раменима (и то је срећа, ако само тако одговори и не коментарише ништа), и када се изгубила готово потпуно та нит између народа и епископа, па се уз то појавише и неке за народ нове молитве и службе које народ није виђао и које још више продубише постојећи јаз (јер за народ све што је ново није његово и страно му је и прима са резервом). Но, погледа Господ на народ свој, смилова му се и даде нам народног владику у лику преосвећеног Артемија. Није зато ни чудо што је владика Артемије толико поштован у народу, јер када човек погледа у огледало види и себе и преосвећеног Артемија. Види онога ко дели судбину народа, а будући да дели његову судбину, човек састрадалнику своме најрадије даје место у срцу своме. Прогнан народ - прогнан владика; народ материјално сиромашан - владика исто; народ се бори за Срце Србије, страдално Косово - и владика је у истој борби; народ пеку ране, и владику пеку ране свог народа; народ носи крст - владика носи и народни и свој.

Заиста, нико тако није приближио народ Господу и Господа народу као НАРОДНИ ВЛАДИКА. Ето, браћо моја по Путиру и сапутници у овом животу, то је та светла тачка у овој тмини: НАРОДНИ ВЛАДИКА - преосвећени Артемије, кога посла Господ да нас Еванђелским путем, који утабаше наши Свети преци, поведе у вечну Радост, да се вечно радујемо и са Светима обитавамо у наручју Свемилостивог Господа. Слава Теби, Господе! На многаја љета, Преосвећени владико Артемије!

Праштајте још једном, оци и браћо! Срце ме натера да ово кажем. Знам да има оних којима ово моје писаније неће бити пријатно. Ја се унапред извињавам, јер није ми била намера да стављам нечије врлине и мане на кантар - ко сам ја да то мерим? - него сам само хтео да проговорим језиком народа. Свима онима којима ово није по вољи унапред Јеванђелски одговарам:

Ако зло рекох, докажи да је зло, а ако је добро зашто ме бијеш?

Zaista, ko je taj covek? Odnosno koji kanonski prekrsaj ima na dusi kada je ostavljen u cinu djakona. Posto se ne bi reklo da je to onaj cin u kojem vidi sebe, sudeci po njegovom anti - Crkvenom delovanju koje je simptomaticno za ljude koji nisu zadovoljni ophodjenjem zvanicne administracije. Tako je Miras popunio praznine u C.Gori - dajuci takvim ljudima ono sto Crkva nije htela da im da... U krajnjoj analizi, zar i monah Artemije nije zapoceo sve ovo nezadovoljan nacinom kojim se Crkva ponela prema njemu i njegovih dvadeset godina episkopovanja ERP-om?

Sva zla krecu iz potistenosti rezigniranog coveka koji odlucuje da prkosi... ili, izrazeno pitanjem - sta bi bilo da su mladog i ne tako netalentovanog Austrijanca, Adolfa Hitlera, primili na Akademiju likovnih umetnosti umesto sto su ga sa potsmehom odbacili, potcenivsi ga tako i kao slikara i kao licnost. Kao i mnogi drugi, on je tada odlucio da prkosi i citav njegov do tada znani svet u momentu se preobrazio u horde izdajnika koje se dosaptavaju, rojeve neprijatelja koji vrebaju i pacova koji se pretvaraju u Jevreje i Jevreje koji se pretvaraju u pacove, legla masona i iluminata koji vladaju tim pacovima a oni, opet, svetom, naravno i Nemackom, samim tim - koja je i ovako puna homoseksualaca, moralno posrnulih liberala i stranih placenika koji podrivaju nacionalni duh svojim liberalnim idejama Marksizma, sveljudske ravnopravnosti... prljajuci tim novotarijama ustaljeni poredak i tradiciju Germanske disciplinovanosti i odlucnosti.

Slabici... - zakljucio je on tada. Ostalo je istorija...

Zvuci poznato? Mislite o tome...

Bog vas blagoslovio - U.

Подели на овим сајтовима

Otvaram takmicenje : ko ima najvise prijatelja na Facebook koji su clanovi "Istina je samo jedna"... bleh

Ja imam 4 komada: Dva svestenika ( Banatska i banjalucka eparhija) ; jedna vrsna dijasporka i jedan pravnik koga nikada u zivotu nisam video u crkvi.  :drugarstvo: 0442_feel

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Otvaram takmicenje : ko ima najvise prijatelja na Facebook koji su clanovi "Istina je samo jedna"... bleh

Ja imam 4 komada: Dva svestenika ( Banatska i banjalucka eparhija) ; jedna vrsna dijasporka i jedan pravnik koga nikada u zivotu nisam video u crkvi.  :drugarstvo: 0442_feel

како се зове бањалучанин?

ја имам 13, 1 зилот (ја га учио да се крсти, сада је пуно паметан), имам једног нашег богослова, једног бугарског попу, и остали су "они наши" што су испред Цркве о Уранку...

Подели на овим сајтовима

Uh bre 13 komada?

Treba da pripazis malo bolje sa kim se druzis    :drugarstvo:

слабо се нешто виђамо 0442_feel, а и право да ти кажем по мени од 11.100 чланова оне злоносне групе 150 зна зашто је ту и они предано рате на ширењу пропаганде, обратите мало пажњу на имена , појављује се нека "ХРИСТИНА, једно њих пет-шест админа, (познајем по рукопису bleh), Драгана, Милан и неки добро неписмен "Црногорац"... остало су све људи који и не знају или нису знали ништа о томе док није почела ова медисјка помпа... по мени би требала јавно да се  огласи наша Света Црква рецимо нека конференција за штампу.. било би то спасоносно за људе који се колебају тј којим није јасно шта се уствари дешава јер они "тамо" не бирају начин и средства!

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Otvaram takmicenje : ko ima najvise prijatelja na Facebook koji su clanovi "Istina je samo jedna"... :229229229:

Ja imam 4 komada: Dva svestenika ( Banatska i banjalucka eparhija) ; jedna vrsna dijasporka i jedan pravnik koga nikada u zivotu nisam video u crkvi.  leteti leteti

код мене сви такви ликови блокирани  319.gif

немам стрпљења са њима да се бавим и само клепам по глави, сувише људи пати због њихових будалаштина, а и сам сам прошао њихову школу joooj

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...