ристМико Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Најтраженији исламски терориста живи у Косовској Митровици 24.11.2010. 10:52 Бајрам Аслани, Албанац са Косова, који је у САД међу најтраженијим исламским терористима, живи слободно у Косовској Митровиц, јер ЕУЛЕКС тврди да Вашингтон нема довољно основа за оптужбе против њега. Како преноси Блиц писање агенције Ројтерс, за разлику од других са листе "најтраженијих" Аслани се не скрива у удаљеним пустињама или планинским венцима, већ живи са породицом на Косову. "Бајрам Аслани, осумњичен је да је сарадник осмочлане групе у САД, која је планирала покретање џихада и прикупљала новац за оне који воде свети рат", наводи се у потерници за Асланијем. Аслани, ухапшен је у јуну у Косовској Митровици али је ослобођен након што су судије ЕУЛЕКС-а одбацилле амерички захтев за екстрадицију. Судије су саопштиле да САД немају довољно основа за убеђење да је Аслани починио наведене прекршаје док не постоји и споразум о екстрадицији између Косова и Вашингтона. Аслани је оптужен да је повезан групом из Северне Каролине, чији су чланови ухапшени прошле године због наводног планирања напада на базу америчких снага у Квантику у држави Вирџинија, те на Косову у Јордану и Појасу Газе. Аслани тврди да му је стављање имена на листу ФБИ загорчало живот и навео да, као незапослен отац троје деце, месечно прима око 75 евра. Тренутно ради као дрвосеча. "Изгубио сам посао и не могу да прехраним своју децу. Нико не жели да ме запосли. Оптужују ме да сам терориста и да сам планирао напад на САД", рекао је Аслани новинару Ројтерса. Према оптужници коју су против њега подигли амерички званичници, Аслани је познат под надимком "Ебу Хатаб", оптужен је за помагање терориста и саучесништво у убиствима, киднаповањима, малтретирању и рањавању особа у страним земљама. Ипак, он тврди да није крив ни по једној тачки оптужнице. “Ја сам жртва тајних служби”, истиче он. С друге стране, портпарол америчког тужилаштва, Дин Бојд, каже да ће власти наставити да инсистирају да Аслани буде процесуиран у Сједињеним Дражавама. Ројтерс подсећа да је Специјални суд у Београду прошле године осудио у одсуству Асланија на осам година затвора. Аслани је био део групе вехабија које су осуђене на затворске казне због злочиначког удруживања и планирања терористичких акција. Постер "Најтраженији" за Асланијем амерички Федерални истражни биро објавио на својој интернет страници (хттп://www.фби.гов/wантед/алерт/бајрам-асллани). Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Стварно ми није јасно како тај човек ако је заиста најтраженији исламски терориста живи слободно у Косовској Митровици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Zar nije Osama najtraženiji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Zar nije Osama najtraženiji?On i Ratko su najtraženiji.Jedni šetaju slobodno po Kosovu, drugi po Beogradu, pa mi smo zemlje opasnih življena na svakom čošetu krijemo naše teroriste , alal nam vera! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука