Jump to content

О хришћанским и нехришћанским песимистима...

Препоручена порука

Много је оптимиста али за песимизам. Такви стварају псеудо-философске системе (по)знања од своје утопије, па у своја убеђења гурају и друге. Чак и тамо где постоје добри изгледи за прогрес, квази-реалисти у име неке назови моралне девијације поткрадају добру вољу и одсецају таквим анђелима крила.

Од псеудо-етичких песимиста нема досаднијих људи! У свему виде црно чак и онда када је бело. А своја мерила држе за вечно-безгрешне истине. Кодекси им стоје изнад љубави према другом. И не умеју да се одрекну својих крутих начела ради другог јер толико пуно воле себе да морају да изнегирају другог у потпуности.

Тамо где нема демона - виде демоне; тамо где нема недостатка - виде грех; тамо где нема завере - истичу параноју...

Још ћемо говорити... Шта ви мислите о песимистима који се стално жале да им је тешко или ропћу на неку имагинарну неправду?

Некада ми је тешко да поверујем да неко ко је примио благодат Божију има мању веру и наду од неког безазленог атеисте; или, када неки атеиста пред изобиљем благодати Божије која га чека у Цркви, показује малодушност и огорченост...

Подели на овим сајтовима

Још ћемо говорити... Шта ви мислите о песимистима који се стално жале да им је тешко или ропћу на неку имагинарну неправду?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9686.0.html :drugarstvo:

треба неко да им унесе мало наде и свећа у живот, по могућству и мало да их ободри својим присуством.

ако не уживо, онда барем виртуелним и молитвеним.

чак и животиња помаже у том случају, ако има таквих афинитета.

а злима ... њима само Бог може да помогне, јер су остали слаби или плашљиви.

Подели на овим сајтовима

Evo sta kaze  nas divni SVETI VLADIKA NIKOLAJ:

"VI MORATE IMATI DUSU KOJA CE BITI SPOSOBNA ZA TRI STVARI:1)DA PODNESE ZIVOT

2)DA ZAVOLI ZIVOT I

3)DA ZRTVUJE ZIVOT

TAKVU DUSU VI NECETE NIKAD IMATI AKO STE PESIMISTI.PESIMIST NE MOZE ZRTVOVATI SVOJ ZIVOT.

ZATO,STO ZIVOT ZA NJEGA NEMA VREDNOSTI.KAD COVEK DAJE NESTO STO VOLI,ON ZRTVUJE,KAD DAJE NESTO STO MRZI,ON NE ZRTVUJE, NO BACA".

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Nije istina da moderna biologija i astronomija samo um nas osvetljavaju,a srce nase gnjece.Ko razume kako valja ove dve nauke koje cine najveci ponos ljudskom rodu u modernom vremenu taj ce osetiti radost,a ne zalost,taj ce biti optimist,a ne pesimist.Jer biologija i astronomija ne gnjece srce,onom ko ih dobro razume,no naprotiv dovikuju mu:"GORE SRCE'biologija i astronomija rasirile su vidik coveku da je zivot ovaj zivot borbe ,zivot herojstva.Astronomija mu je pokazala da u ovoj vasioni ima daleko vecih,lepsih i savrsenijih bica no sto je on i njegova planeta zemlja. Zato srce gore.

Pesimisti su isti hriscanski,nehriscanski...u svemu vide lose.

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Astronomija mu je pokazala da u ovoj vasioni ima daleko vecih,lepsih i savrsenijih bica no sto je on i njegova planeta zemlja.

како, како?  stadaradim
Pokazuje da je sve te Zvezde,mesec i ostala tela tako savrsena morala da stvori savrsena ruka i postavi ih tako lepo...Da kiseonik u koncetraciji u kojoj je je idealan da ga je manje udavili bismo se,da ga je malko vise zapalili bismo se...Sve to je savrsen Gospod postavio nivelisao.

Подели на овим сајтовима

Astronomija mu je pokazala da u ovoj vasioni ima daleko vecih,lepsih i savrsenijih bica no sto je on i njegova planeta zemlja.

како, како?  crutches
Pokazuje da je sve te Zvezde,mesec i ostala tela tako savrsena morala da stvori savrsena ruka i postavi ih tako lepo...Da kiseonik u koncetraciji u kojoj je je idealan da ga je manje udavili bismo se,da ga je malko vise zapalili bismo se...Sve to je savrsen Gospod postavio nivelisao.

Nije se nivo kiseonika prilagođavao životu nego život nivou kiseonika.  stadaradim

I nauka kaže da sve te zvezde, Mesec i ostala tela nije morala da stvori savršena ruka.

Подели на овим сајтовима

"Bog je videlo i tame u njemu nema nikakve.Budite sinovi videla.

Mi verujemo ,gospodo u Boga...vi nam dobacujete:"Vi verujete u mrak"

Kako to,pitamo mi u cudu? Mi smo gle i poverovali u Boga iz zudnje za svetloscu.Otkud to sad da mi verujemo u mrak?Mozete li nam vi pozajmiti svoju svetlost kojojm vi zivite?

Oni kazu:"Da mi cemo vam pozajmiti nasu svetlost da rasterate mrak"Evo kazu u cemu je nasa svetlost:

Ne postoji ni Bog ni bogovi,postoji samo priroda i prirodni zakoni.Mi proucavamo prirodu i njeni zakoni postaju nam sve jasniji i jasniji.Mi sistematisemo zakone u nauke i nosimo nauke kao buktinje pred sobom.Treba li da ispitamo more mi uzmemo nauku o moru i kroz nju kroz reflektor gledamo u dubinu morsku u kojoj ljudi bez nauke slute lavirint bozanskih naseobina.Treba li utrobu zemlje  geologija i mineralogija nude usluge.Treba li da vidimo kakvi se procesi vrse u kori drveta tu je  botanika i hemija.D a vidimo sta se zbiva ispod koze tu je fiziologija.Hoce li nam se da znamo svemu meru tu je matematika.Zelimo li se upoznati sa oblacima i gromovima tu je fizika.Zelimo li zdravlja tu je medicina.Zelimo plodna polja tu je agronomija....

Nauka je dakle prognala sve bogove iz prirode i znanje je zamenilo sva verovanja.Nauka je otuda nasa svetlost,vera vasa je dakle MRAK.to nam govorite vi.

A mi u cudjenju odgovaramo da mi vec imamo tu svetlost koju vi imate.Nauka je nasa svojina isto koliko i vasa.Gde god nam buktinja nauke moze osvetliti put mi se tom buktinjom sluzimo,kao i vi.Nasa vera u Boga jeste samo jedan nas plus.To je jedna buktinja vise kojom se mi sluzimo a koju vi odbacujete.Zar je u vecem mraku onaj kome svetli vise buktinja?

Подели на овим сајтовима

како, како?  stadaradim
нисам на то мислио, него на ''ima daleko vecih,lepsih i savrsenijih bica no sto je on'' ...

не мислиш ваљда не неке изванземљаце? crutches

Подели на овим сајтовима

како, како?  :nene:
Nije se nivo kiseonika prilagođavao životu nego život nivou kiseonika.  stadaradim

I nauka kaže da sve te zvezde, Mesec i ostala tela nije morala da stvori savršena ruka.

па јес, Бог није морао, ал јесте  crutches

за ово прво се не слажем, ал доћи ћемо обојица до бесмисла причања о постанку света, кад обојица не знамо шта се тачно и ЗАШТО десило.

елем, песимизам.

Подели на овим сајтовима

како, како?  1312_womens
нисам на то мислио, него на ''ima daleko vecih,lepsih i savrsenijih bica no sto je on'' ...

не мислиш ваљда не неке изванземљаце? 0102_laugh

aaa ne vanzemaljci...andjeli boziji i ostala vojska https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif

Подели на овим сајтовима

Zamislite dva mrava koji bi imali sve nase naucne aparate u minijaturi i koji bi pomocu tih aparata mogli ispitivati jedan nas prst na ruci.Zamislite da oni i tacno ispitaju nervnu konstrukciju naseg prsta i ravnomernost krvotoka u njemu.I zamislite ih sad gde posle trudnog ispitivanja odmaraju i prepiru oko toga kakvo je to cudo prst.Jedan od njih rekao bi:ovaj prst je jedan svet u kome vladaju yakoni u kome se nervi pravilno ukrstaju i u kome krv tece istim pravilnim tokom.

Drugi bi rekao;da,odakle pocinju i gde se zavrsavaju ti nervi i odakle potice i gde se vraca ta krv?Ja verujem rekao bi dalje taj mrav svom kolegi da ovi svi nervi imaju jedan centar taj centar je mozak i verujem da svi kanali i kanalici poticu od jedne pumpe-rezervoara koje zovem srce.

Ja u to ne verujem viknuo bi prvi mrav ni mozak ni srce ne postoje postoje samo nervi i krv MI MOZEMO GOVORITI SAMO O ONOME STO VIDIMO mi vidimo prst,prst i postoji mozak i srce ne vidimo i oni ne postoje.Tvoja vera u mozak i srce je vera u mrak.Takvi smo mi kao ovi mali mravi  mi i nasi protivnici.I mi i nasi protivnici ispitujemo ovaj svet koji opazamo.i mo i oni gledamo nerve prirode i slusamo krvotok prirodniNo mi se ne slazemo u jednome.Mi kazemo da verujemo da kroz nerve prirodne dejstvuje jedan univerzalni razum i da kroz krvotok prirodni struji jedan zivot koji ima centar srce.Nasi protivnici dobacuju vi verujete u mrak,mi odgovaramo  svi ovi fragmenti svetlosti samo su fragmenti jedne velike svetlosti neslucene.Mi verujemo u tu svetlost i nazivamo je Bogom.Recite nam vi gospodo  ko je od nas u mraku.mi koji trazimo svojim razumom vise svetlosti no sto nam je oci pokazuju i nauka nudi ili nasiprotivnici koji se zadovoljavaju onim sto oci vide i usima cuju.Recite nam sto pre jer od nase vere ili nevere zavisi ceo nas zivot.Recite nam sto pre jer ko zna dokle cemo jos zajedno ziveti pod ovim suncem.Ko zna da nas smrt ne ceka pred vratima ove kuce?

Подели на овим сајтовима

Bol kome covek vidi smisao i kraj,moze se podneti  no bol kome covek niti vidi smisao ni kraj ne moze se podneti.A zivot je za pesimiste bilo koje vrste je besmislen i beskrajan bol.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

како, како?  0405_feel

не мислиш ваљда не неке изванземљаце? 0442_feel

aaa ne vanzemaljci...andjeli boziji i ostala vojska smej.gif
без љутње и увреде, ал како се они опажају астрномијом, потпуно си ме сад збунила  :229229229:
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...