Jump to content

Где су сада о. Артемије и одбегли монаси?

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

• Одговори 100
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

smej.gif богу да му добро , што да се разочарамо!

Реално..многи међу вама би се обрадовали да га више нема !

Тада би сви проблеми у СПЦ били решени...

како ти имаш лепо мишљење о некима  0212_rolleyes-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />
Подели на овим сајтовима

0212_rolleyes богу да му добро , што да се разочарамо!

najviše volim ovo pričanje napamet i bez pokrića  4chsmu1
Подели на овим сајтовима

Семберац, знаш ли шта наша Црква каже нама православнима у вези њихове мисе? Каже: не смете учествовати (богослужбено учествовати, причешћивати се). Дакле, шта мислиш, какав закључак треба извући, шта наша Црква каже и римокатоличкој миси?

Док римокатолици смеју да се причесте у Православној Цркви. Ако им је рецимо неки Православни храм близу, а римокатоличка богомоља далеко, могу да се причесте. То је њихов став. Али, наша Црква не дозвољава да се причешћују они који нису Православни. Само ме буни зашто се римокатолици не крштавају, кад прелазе у Православље? То је учинио Стефан Немања (свети Симеон), који је прво крштен по римокатоличком обреду, па онда по Православном.

Подели на овим сајтовима

Семберац, знаш ли шта наша Црква каже нама православнима у вези њихове мисе? Каже: не смете учествовати (богослужбено учествовати, причешћивати се). Дакле, шта мислиш, какав закључак треба извући, шта наша Црква каже и римокатоличкој миси?

Док римокатолици смеју да се причесте у Православној Цркви. Ако им је рецимо неки Православни храм близу, а римокатоличка богомоља далеко, могу да се причесте. То је њихов став. Али, наша Црква не дозвољава да се причешћују они који нису Православни. Само ме буни зашто се римокатолици не крштавају, кад прелазе у Православље? То је учинио Стефан Немања (свети Симеон), који је прво крштен по римокатоличком обреду, па онда по Православном.

да, ал ако свештеник или ђакон знају да је тај римокатолик, неће му дати да се причести  0212_rolleyes

то је та квака 22  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Čak i ovi zapadni Srbi iz inozemstva su djeca srbokomunistićkih roditelja. Što su mogli naučiti nego da se kovač bavi bankarstvom, hokejaš fudbalom, a neuki neofit visoko teološkom naobrazbom.

Hvala Bogu pa na ŽRU imamo zaista svršenih teologa koji se bave teološkom naobrazbom i lijepo ih je čitati. Na žalost postoje i teolozi koji se bave politikantstvom, ali to isto stavljam u koš srpske sotonsko komunistićke naobrazbe i njenog nasleđa. Niko kao pojedinac nije kriv.

Lijepo je kada netko tko nije teolog smisleno i na korist, besedi o Bogu, ljubavi i zajednici. I to tada nije teologija no život. Takva je većina ovde.

Pozivam braću koja se ne bave stručno teologijom, da ne drže slovo o istome, već da kroz prizmu svog iskustva (ne pročitanog ili čutog) predoče svoje stavove.

Volio bih od školaraca i tinejdžera sa ŽRU čuti kako je to kada se čovek zaljubi i izlazi na prve sastanke i ašikuje. Zaboravio sam te osijete i damare adolescentske. Manite djeco politikantstvo, srpstvo i teologiju. Bit će vrijeme i za to, kad mu vakat dođe. Dajte malo vaših školsko "ne razumeju me roditelji i okolica" priča. I tako se suživot sa bračom i sestrama čini.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

да, ал ако свештеник или ђакон знају да је тај римокатолик, неће му дати да се причести  0212_rolleyes

то је та квака 22  4chsmu1

А шта треба да уради да би могао да се причести? Тј. како да постане Православни Хришћанин?

Подели на овим сајтовима

Čak i ovi zapadni Srbi iz inozemstva su djeca srbokomunistićkih roditelja. Što su mogli naučiti nego da se kovač bavi bankarstvom, hokejaš fudbalom, a neuki neofit visoko teološkom naobrazbom.

Hvala Bogu pa na ŽRU imamo zaista svršenih teologa koji se bave teološkom naobrazbom i lijepo ih je čitati. Na žalost postoje i teolozi koji se bave politikantstvom, ali to isto stavljam u koš srpske sotonsko komunistićke naobrazbe i njenog nasleđa. Niko kao pojedinac nije kriv.

Lijepo je kada netko tko nije teolog smisleno i na korist, besedi o Bogu, ljubavi i zajednici. I to tada nije teologija no život. Takva je većina ovde.

Pozivam braću koja se ne bave stručno teologijom, da ne drže slovo o istome, već da kroz prizmu svog iskustva (ne pročitanog ili čutog) predoče svoje stavove.

Volio bih od školaraca i tinejdžera sa ŽRU čuti kako je to kada se čovek zaljubi i izlazi na prve sastanke i ašikuje. Zaboravio sam te osijete i damare adolescentske. Manite djeco politikantstvo, srpstvo i teologiju. Bit će vrijeme i za to, kad mu vakat dođe. Dajte malo vaših školsko "ne razumeju me roditelji i okolica" priča. I tako se suživot sa bračom i sestrama čini.

ти стварно мислиш да Семберац у Швици има с ким да прича о теологији, српству или политици српској?  4chsmu1
Подели на овим сајтовима

Ma upravu si sto posto, koga briga za +Artemija ili koga vec...

Koga briga za politiku i gluposti a ovo drugo...

Pa mene stvarno ne razumeju roditelji i okolina.

отвори тему, док не изветри  0409_feel
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

0102_laugh богу да му добро , што да се разочарамо!

Дакле Нешо, ти си постао и пророк поред тога што ревнујеш за веру прапрађедовску?  dobar decko

Узми послушај ову беседу о. Угрина и онда ће Ти јасно бити шта ми мислимо о о. Артемију (или брату, како год волите- јер се монасима обраћа са "брате")

RASKOL?

Подели на овим сајтовима

Nego ,da se mi lepo vratimo temi!

Гдје су незнам. Али знали неко гдје ће они у будуће бити, мислим на о. Артемија?

Само мислим да СПЦ није захвална...тражила је да се монаси врате и они су са вратили. А после тога СПЦ зове специјалне јединице Косовске полиције...ццц.

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

Ovakvim nacinom se sluze najgori licemeri sa npr. BU92, i njima slicnih ispiraca mozga...

Nadam se da ne zelis da budes kao oni...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Мораћу многе са форума да разочарам - владика Артемије је добро !

dobar decko богу да му добро , што да се разочарамо!

Ovako nesto bedno i gnusno nisam procitao u zadnjih pola godine...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nego ,da se mi lepo vratimo temi!

Гдје су незнам. Али знали неко гдје ће они у будуће бити, мислим на о. Артемија?

Само мислим да СПЦ није захвална...тражила је да се монаси врате и они су са вратили. А после тога СПЦ зове специјалне јединице Косовске полиције...ццц.

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

Ovakvim nacinom se sluze najgori licemeri sa npr. BU92, i njima lsicnih ispiraca mozga...

Nadam se da ne zelis da budes kao oni...

управо сам гледао дневник Б92  и  за дивно чудо да су све позитивно пренели!
Подели на овим сајтовима

• Гости

Мораћу многе са форума да разочарам - владика Артемије је добро !

0102_laugh богу да му добро , што да се разочарамо!

Ovako nesto bedno i gnusno nisam procitao u zadnjih pola godine...

dobar decko кад неко тако мисли
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...