Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чак и да није рашчињен, чак и да је остао епископ РП, ово би био канонски прекршај јер је упао на туђу епапрхију и служио Литургију без позива и одобрења надлежног епископа. Страшно. Потпуно је полудео од прелести.

па није ми први пут да чини такав прекшај, док је био канонски епископ,  УПАДАО је и на територије Архиепископије Београдске, Нишке епархије, Цариградске патријаршије.. идт.. увјек ми је попуштано а он би постајао све гори... забрањен му је улазак на Свету Гору...

Подели на овим сајтовима

Na jednoj drugoj temi hoće da me banuju jer tvrdim da Artemije nije više monah .

I ako SA nije doneo odluku od trenutka početka služenja liturgije on je raskolnik .Molim gospodina milojkova da kaže šta on misli o tome .

ja to shvatam potpuno isto kao i vojni poredak.

ne moze neko ko je bio general - i sad ima cin vojnika

da se odvoji - da ima privatnu vojsku (gerilu) i kasarnu na teritoriji Srbije

a pritom da tvrdi da se nije odcepio od iste.... 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' />

sa druge strane o cinu da li je neko vojnik ili civil odlucuje

vojni sud i generalstab....... (mozda gresim da je tako isto i u ovom slucaju pa moze da se poredi)

da je vojni slucaj - svi bi zavrsili na robiji - i niko ne bi trepnuo da

kaze nesto protiv ili bi smeo.....  0442_feel

samo mi nije jasno kako ce da nastave dalje - koliko ja znam

trebalo bi da se registruju kao verska organizacija ili sl ako nisu deo

vec neke druge postojece.

valjda ima neko ovde ko zna bolje  sta se moze a sta ne... dada

Подели на овим сајтовима

...забрањен му је улазак на Свету Гору...

Детаљније о томе...?

Jos od 1997 godine.

Још детаљније? Зашто, како?

Tadasnji ep.Artemije je podmetnuo o.Savu Janjica da napise knjigu o "apostasiji" Fanara i arhiepiskopije Atinske tj nekih njenih mitronosaca,a ustvari on je bio idejni utemeljivac projekta.Podmetnuo je Savu,kao u Rodoljuba kasnije...

Za ovaj poduhvat,dobio je zabranu ulaska na Svetu Goru.

Cudi me da to ne znate,jer je sve prstalo tih godina a narocito 1997 i 1998 kada je bio i onaj nesrecni skup u Sopocanima,koga su organizovali Peranovic i Dimitrijevic tj posto nije otvoreno Artemije mogao,onda je blagoslovio da oni to ucine.

I tad su ga braca zastitila....zato im je posle rekao hvala...sram ga bilo...

ps.sad me brat podseti da je bilo i otvorenog pisma carigradskom patrijarhu...

Подели на овим сајтовима

...забрањен му је улазак на Свету Гору...

Детаљније о томе...?

...III НЕКАНОНСКО МЕШАЊЕ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА У ЈУРИСДИКЦИЈЕ И НАДЛЕЖНОСТИ ДРУГИХ ПОМЕСНИХ ЦРКАВА И АРХИЈЕРЕЈА

Епископ Артемије је, мимо свих канонских прописа, још крајем деведесетих година освештао антиминс и написао да је освештан „за Цркву Светога Саве у Солуну“ те га доделио јеромонаху Симеону (Виловском), који се налазио на студијама у Солуну. Симеон је са осталим јеромонасима – Србима, који су се налазили на студијама у Солуну, веома често служио у хиландарској Цркви Светога Саве у улици Камвунион бр. 1 у Солуну. Према сведочењу очевидаца дипл. теолога Дејана Ристића и Иване Николић, о. Симеон је, за разлику од осталих служашчих свештенослужитеља, на светим богослужењима, противно канонском и црквеном поретку, уместо Цариградског Патријарха као надлежног архијереја за Свету Гору, Хиландар и све светогорске метохе, помињао Епископа Артемија на чијем је и антиминсу, за ту црквицу мимо поретка освештаним од стране Епископа Артемија, и служио.

За такво кршење црквеног поретка сазнало се у Цариградској Патријаршији и Митрополији Солунској те је Протосинђел Солунске Митрополије Јоанис Тасијас једнога дана 2002.г. дошао са пратњом на вечерњу службу, одузео антиминс Епископа Артемија и оставио антиминс Цариградског Патријарха. Протосинђел Симеон је 17. маја 2006.г. пред Комисијом Светог Архијерејског Синода СПЦ признао да је на богослужењима у хиландарској Цркви Светог Саве помињао Епископа Артемија те да је служио на антиминсу који је освештао Епископ Артемије. Иначе, Епископ Артемије је писао једно отворено писмо Цариградском Патријарху због кога му је забрањен улазак у Свету Гору....

извор сајт СПЦ

""акт о канонској одговорности..."

http://www.spc.rs/sr/akt_o_kanonskoj_odgovornosti_rascinjenog_episkopa_artemija_maj_2010_god

Подели на овим сајтовима

Tadasnji ep.Artemije je podmetnuo o.Savu Janjica da napise knjigu o "apostasiji" Fanara i arhiepiskopije Atinske tj nekih njenih mitronosaca,a ustvari on je bio idejni utemeljivac projekta.Podmetnuo je Savu,kao u Rodoljuba kasnije...

Čitao sam svojevremeno tu knjigu i bio jako pomućen.

Saznajući kasnije nešto o dijalogu sa dohalkidoncima, vidim koliko ta knjiga, bar u delu koji se tiče te teme, nije bas nesto verodostojna...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Saznajući kasnije nešto o dijalogu sa dohalkidoncima, vidim koliko ta knjiga, bar u delu koji se tiče te teme, nije bas nesto verodostojna...

Ma,brate,ima tu svasta, ali je bilo bitno ko je to pokrenuo i izrezirao i na kraju napisao javno obracanje Vaseljenskom Patrijarhu u celoj Jeladskoj Crkvi,a podmetnuo druge,kao i mnogo puta posle toga,da se peku na tihoj vatri i primaju uvrede.

Подели на овим сајтовима

Takodje sam poveraovao u sve što je pisalo u toj knjizi.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

greengrin

Ali sada više ne. greengrin

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

greengrin

Ali sada više ne. greengrin

greengrin

Подели на овим сајтовима

• Гости

плашим се брате да се они нас одрекоше, њихом поступцима и понашањем само тако поступају, када постајеш монах дајеш се на послушност ЕПИСКОПУ не Артемију, +Иринеју већ само  ЕПИСКОПУ Епархије у којој постајеш искушеник тј монах.... они су непослушни својој Цркви и свом Епископу, какве емотивне везе, ако су изабрали пут монаштва њихово је да се безпоговора повинују Епископу и својој Цркви, што они из некаквих "осјећања" одбијају константно...

Баш тако.

Подели на овим сајтовима

Sta je ovo?!

Рашчинити еп. бачког, браничевског, средњоевропског и шабачког!

Andjela Panic одлучити од СПЦ-а Митрополита Амфилохија, због насилног одвајања митрополије из оквира СПЦ-а, због употребе клевета на брата свога и саслуживања са јеретицима, због кривоклетства, тајновитих савеза склапаних са Малтешким Витезовима, Ватиканом и политичарима, нечасне финансијске добити и трговања у Цркви, уједно, због свег Христу мрског деловања

пре 8 ч. · 8 особе/а

sa poznate nam fb grupe  0102_laugh

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...