Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

Слажем се са Карађорђем. Мислим да је њима то најважније, папски примат. Мада, ако би се којим случајем уједини, наравно да би епископ Рима имао првенство части (не власти), што би опет многима сметало. Али, такво је уређење.

А ово за филиокве...ма они би се одрекли многих ствари али папа је папа. Ипак је то човек који њих све по свету држи заједно.

Подели на овим сајтовима

Хајде да покушамо да све сведемо на микро позицију...

Имате пријатеља који је заговорник да нема Бога...значи не разлике у поимању Свете Тројице и свих осталих теолошко богословских поимања....него једноставно, човек, пријатељ брат тврди да Бога нема!!!!!

Шта је он?

Јеретик, ужас, да га спалимо, уништимо....али и даље је Твој брат....наш брат...иста мајка нас родила, истом дојком дојила.....

Шта предлажете?

Као партизани и четници 1941-58?

Као партизани и усташе    1941-58?

Кам ги бре браћо и сестре љубав и стрпљење?

јер нам то служи да се окитимо као носиоци споменице 41, или да се срцем и душом боримо да их вратимо? Да изгубимо живот овај временом и простором ограниченим, али не да убијемо брата нашег, већ у покушају да га вратимо????

Одакле толика прозорљивост, да већ сада знате шта би било кад би било....

Тешко вам је да се борите тихом и благом речју....

знам, да није....

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

????? ? ???? ?? ?? ???????. :smiley:

??????? ?? ????.  0311_womens

? ?? ?? ?? ?? ????? ?????, ?? ?? ???? ????, ??????, ??????, ????? ? ??????????? ????, ??? ???...????? ?? ?? , ??????? ?????? ???????, ??????

????? ?? ????? ?? ? ??????? ?? ?? ?? ??? ????, ???? ?? ?? ?? ?? ?????, ??? ?????, ??????????? ?????????????, ????? ?? ?? ? ???? ???? ??????

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

????? ? ???? ?? ?? ???????. :smiley:

??????? ?? ????.  319.gif

? ?? ?? ?? ?? ????? ?????, ?? ?? ???? ????, ??????, ??????, ????? ? ??????????? ????, ??? ???...????? ?? ?? , ??????? ?????? ???????, ??????

????? ?? ????? ?? ? ??????? ?? ?? ?? ??? ????, ???? ?? ?? ?? ?? ?????, ??? ?????, ??????????? ?????????????, ????? ?? ?? ? ???? ???? ??????

???? ????? ?? ????? ???????? '????? ? ???? ?? ?? ???????'. ? ??? ????????? ?? ????? ???? ???????. ????? ??? ??????? ?? ??? ???? ?? ???? ????? ??????? ??????? ????? ?????? ? ?? ?? ?????. ???? ?? ???? ????? ?? ???.

?? ?? ?? ???? ?????? ????? ????? ?? ???????? (??? ?? ?? ???????) ?? ???? ???? ???? ????????? ???? ??? 1000 ?????? ???? ?? ?????? ? ?????. ?????? ????? ?????? ???????????? ??? ????????? ???? ???? ?? ??? ? ???????????? ????? ??? ?? ????? ??? 200-300 ?????? ? ??? ?? ?? ??????? ?? ?? ????????????? ???? ?? ?????? ? ?????? ???? ??????????? ? ?????????? ???????? ?? ?????? ???? ? ??????? ??????. ?????? ?? ????? ??????? 200-300 ?????? ??? ?? ?? ??????? ????? ?????????????? ????? ? ??????? ?? ?? ?????? ???? ?? ?? ????? ???????? ???? ????????? ? ???????????? ?????? ? ??????? ??????. ???? ???? ? ?? ????? ?????????? ?????? (??????????????,...)

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

???? ??: "????? ???????? ???? ? ??????????? ???? ?????".

??, ??? ?? ????? ???? ?? ?????

??, ???? ?? ??? ??????? ? ???????????? ???????? ??????????? ????? ?? ???????????????

??? ?????? ?? ???? ????? ????, ??????? ????, ??? ?? ?? ???? ?? ?? ?????.

??, ????? ????. ???? ?????????? ???????? ?? ?????, ? ???? ?? ??????????? ??? ?????? ???? ?? ?????.

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

???? ??: "????? ???????? ???? ? ??????????? ???? ?????".

??, ??? ?? ????? ???? ?? ?????

??, ???? ?? ??? ??????? ? ???????????? ???????? ??????????? ????? ?? ???????????????

??? ?????? ?? ???? ????? ????, ??????? ????, ??? ?? ?? ???? ?? ?? ?????.

??, ????? ????. ???? ?????????? ???????? ?? ?????, ? ???? ?? ??????????? ??? ?????? ???? ?? ?????.

???? ?? ???????? ?????????? ?????? ?? ???????? ???????? ? ??????? ???? ? ??? ?? ?????? ? ??????? ????????? ? ?????? ????? ? ??????????? ???? ?????. ????? ?? ????? ? ?? ?????. ??? ??? ???? ?????? ??? ?? ?????? ??? ???????? ????????? ?????? ?????? ? ?????????????? ????????.

? ??? ?? ???? ??????????? ??? '???? ?????' ??? ?? ????? ????? ??????? ? ?????????? - ??????????? ????? ?????????

"? ???? ??????? ????? ??? ?? ???? ????? ??????????? ?????? ????? ????? ????? ? ???????? ????????? ?? ??? ??????????? ??????????. ???????, ??? ?? ?????, ??? ???

?? ?? ??????. ???????, ???? ?? ?????? ?????? ???????? ?????????? ???????? (??????????), "??? ?? ????? ???? ?????? ??? ???????? ????????????, ??? ????????? ????? ? ??? ????????? ???????, ???? ?? ? ??? ???????? ? ??? ???? ???? ??????????". ? ?? ?? ???? ????, ??? ?? ?????? ???? ????, ??? ?? ?????? ??????????? ?????? ??????, ???????? ???????? ????? ??? ?? ???????? ? ?????? ? ????????; ??? ?? ???? ???????? ??????, ??? ?? ???? ???? ???? ?????????????

???? ?? ??????? ??????????? ????????: - ???????, ? ?????????????? ????? ??? ??? ?????? ?? ??????, ?????? ? ?????????? ????... ??? ????? ???? ????? ???????? ?? ?? ?? ????? ???? ?????? ????? - ????????? ?? ??????? -  ??? ?? ?? ??????? ???? ????? ??????? ??? ????????? ?? ?????? ???????????."

Подели на овим сајтовима

Мислим да многи, од Митрополита до обичних верника, питају се и чекају да виде шта ће све испасти из свега тога. Да вам право кажем, очекујем ширење проблема који већ постоји у СПЦ, и на друге делове Цркве Божје.

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

?????? ?? ?????, ?? ??????????? ?? ??????? ???????, ?????? ?? ? ?????? ?? ???? ??? ?? ??? ??????? ?? ????? ????. ?? ??? ????? ?????, ???????? ?????? ???????? ???? ??? ??????? ? ???, ? ?? ????? ?????? ????? ?????.

?? ???? ????????? ? ????????? ???? "????????" ???? ????? ?????????????? ??????. ??? ?? ?? ???? ??? ? ?????? ???? ????? ????????? ????. ?????????? ?? ???????? ????????????? ????? - ??? ??????? ????????? ? ???????? ?? ??????? ?? ???????? ? ????????? ?? ????????????? (? ???? ???? ??? ???????? ?????? ????). ???? ??????? ??????? ????????.

??? ???? ?? ??????.

????? ?? ????? ????? ?????? ????????.

Подели на овим сајтовима

Znam jednog od njih koji i nije tako losa osoba, student Bogoslovskog fakulteta, mada to i nije bitno.Bitno je da je jako dobra osoba ali ima kod njega nesto sto mi smeta sluzio je u katolickoj crkvi i svidja mu se tamo...

???? ?????? ''?????? ?? ????''? ????? ?? ??? ????? ???? ???? ? ????'?

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...