Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

Nepravoslavni se ne mogu spasiti,

?????? ?? ??????, ??? ?? ????, ?? ????? ????? ?? ????? ?? ??????? ??????? ????

? ????? ??? ???? ? ???????? ?? ????. ?? ????? ?????? ????? ?? ??? ????...

?? ?????? ?? ?????????? ????? ??? ?? ????? ?? ????? ?????, ?? ???? ???? ???? ???.

????? ?? ? ?????? ?????? ? ?? ? ????? ??????????....

Jaoj sestro, kakvo spasenje njihovih dusa...Ja , kao ni ti , niti bilo ko drugi ne mozemo ni sami sebe spasiti, vec se uzdamo u boziju milost, nikako u pravednost, jer ako je tako niko se ne bi spasio, al posto je  Bog ljubav, neki hoce..

nisam siguran da se mi mozemo i smemo moliti za nepravoslavne, nekrstene i slicne.....a pogotovo za jeretike.Jer da je je tako, onda bi se molilo za njih i na liturgiji, al nikad ne cuh Gopode pomiluj sve ljude na svetu ili pomiluj Papu, vec Gospode pomiluj sve pravoslavne Hriscne

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

?? ??????????? ?? ????? ?????? ?????? ???????, ??? ??? ?????? ??????? ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ??? ???????????.???? ? ?????? ????? ???? ???? ???????????. ?? ?? ????? ?? ???? ??????? ???? ??? ?? ??????? ?? ???????.

?????? ????? ??, ????? ?? ?? ???????? ??? ?? ?????:

- ??? ???? ?? ?? ????? ??? ???????? ? ?????? ????? ???? ???? ?????? ?????, ?? ??? ?????? ?? ?? ???????? ? ?????? ???? ????. ? ???? 10 ??????. ??? ??? ???????? ???? ???? ?? ??????.

- ?? ??? 2 ?????? ????? ? ??????? ????? ? ?? ???? ??????? ?????? ?????? ? ????, ????? ?? ?????????? ? ????????, ??? ???? ??? ??? ??? ??????.

- ????? ?? ??? ?????.

? ??? ?? ?? ??????? ?? ????? ?? ????? ????????

?? ??? ?? ????, ??? ??? ???? ????? ?????? ????? ???????.

?? ??? ???? ? ????????? ???? ??????? ??????.

Подели на овим сајтовима

Nepravoslavni se ne mogu spasiti,

?????? ?? ??????, ??? ?? ????, ?? ????? ????? ?? ????? ?? ??????? ??????? ????

? ????? ??? ???? ? ???????? ?? ????. ?? ????? ?????? ????? ?? ??? ????...

?? ?????? ?? ?????????? ????? ??? ?? ????? ?? ????? ?????, ?? ???? ???? ???? ???.

????? ?? ? ?????? ?????? ? ?? ? ????? ??????????....

Jaoj sestro, kakvo spasenje njihovih dusa...Ja , kao ni ti , niti bilo ko drugi ne mozemo ni sami sebe spasiti, vec se uzdamo u boziju milost, nikako u pravednost, jer ako je tako niko se ne bi spasio, al posto je  Bog ljubav, neki hoce..

nisam siguran da se mi mozemo i smemo moliti za nepravoslavne, nekrstene i slicne.....a pogotovo za jeretike.Jer da je je tako, onda bi se molilo za njih i na liturgiji, al nikad ne cuh Gopode pomiluj sve ljude na svetu ili pomiluj Papu, vec Gospode pomiluj sve pravoslavne Hriscne

??? ?? ?? ????????? ????????? ??????????

Подели на овим сајтовима

Hteo sam Medo napsiai na proskomidiji, prilokom vadjenja cestca za zive...Niko nije savrsen, pa ni ja, desi se i meni greska.

Poenta je u tome sto savle nije ostao savle vec se obukao u novo duhovno ruho i postao pavle...kao i to sto si se ti pokajao i postao od vracara i gatara Hriscanin.Kao i sveti Kiprijan koji bijase veliki vracar, al postade veliki svetac.Sve je do pokajanja i promene.Zaboravio si napisati da je savle gonio hriscane i izvodio na sud, smatrajuci da vrsi zakon sve do jednog dana Kad ga Gospod ne promeni.Tvoj otac, kao i ti i savle i mnogo drugih ljudi da ste se upokojili nepokajani i nepromenjeni ne bi se lepo proeveli na sudi....

Zato slava Bogu sto se ljudi menjaju, treba im propovedati jevandjelje, al se treba cuvati da te ne sablazne Vuci u jagnjecoj kozi.

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

?? ??????????? ?? ????? ?????? ?????? ???????, ??? ??? ?????? ??????? ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ??? ???????????.???? ? ?????? ????? ???? ???? ???????????. ?? ?? ????? ?? ???? ??????? ???? ??? ?? ??????? ?? ???????.

- ??? ???? ?? ?? ????? ??? ???????? ? ?????? ????? ???? ???? ?????? ?????, ?? ??? ?????? ?? ?? ???????? ? ?????? ???? ????. ? ???? 10 ??????. ??? ??? ???????? ???? ???? ?? ??????.

- ?? ??? 2 ?????? ????? ? ??????? ????? ? ?? ???? ??????? ?????? ?????? ? ????, ????? ?? ?????????? ? ????????, ??? ???? ??? ??? ??? ??????.

- ????? ?? ??? ?????.

????? ???? ?? ?? ????? ??? ???????????...

ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА!

1sms1.jpg

Подели на овим сајтовима

Hteo sam Medo napsiai na proskomidiji, prilokom vadjenja cestca za zive...Niko nije savrsen, pa ni ja, desi se i meni greska.

Poenta je u tome sto savle nije ostao savle vec se obukao u novo duhovno ruho i postao pavle...kao i to sto si se ti pokajao i postao od vracara i gatara Hriscanin.Kao i sveti Kiprijan koji bijase veliki vracar, al postade veliki svetac.Sve je do pokajanja i promene.Zaboravio si napisati da je savle gonio hriscane i izvodio na sud, smatrajuci da vrsi zakon sve do jednog dana Kad ga Gospod ne promeni.Tvoj otac, kao i ti i savle i mnogo drugih ljudi da ste se upokojili nepokajani i nepromenjeni ne bi se lepo proeveli na sudi....

Zato slava Bogu sto se ljudi menjaju, treba im propovedati jevandjelje, al se treba cuvati da te ne sablazne Vuci u jagnjecoj kozi.

??????, ?? ???? ???? ?? ???????, ??? ?? ?????? ? ????????? ???  0202_238

? ??? ?? ???? ????, ?? ?? ????? ... ??? ???? ?? ???? ?? ? ???? ?? ????, ? ?? ?? ??.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Brate Konstantine ja tebe razumem ali ovo sto ni napisao moze da uplasi ne samo Pravoslavca i Hrsicanina nego i neke druge ! Brate BOG je LJubav a ne dzelat i sudija i kakav ce ko odgovor da da na sudu Njegovom nije na nama da prejudiciramo i da donosimo zakljucke !Sta brate da si se ti rodio u nekoj Africkoj zabiti pa da nisi cuo za Hrista ?BOG brate pravednike ljubi a gresnike miluje i voli nas sve podjednako i crne i bele i zute i onakve i ovakve !

Подели на овим сајтовима

- ????? ?? ??? ?????.

????? ???? ?? ?? ????? ??? ???????????...

????? ???? ?? ??? ???? ?? ??.

???????? ??? ?? ??? ???????? ??? ??? ?? ? ????????.

? ??? ??????, ?????? ?? ?? ???? ??? ????? ??????? ? ??????????? ?? ??????, ??? ???? ?? ???????????

????? ?? ?? ??????? ??????? ??????? ???? ?? ?? ??????? ???????

? ?? ?? ???? ???? ????????? ??? ???? ????????? ?? ?????? ?? ??????, ?? ??? ?? ??????? ????? ???? ?? ?????? ????? ?????? ????????? ??????? ????? ??? ??????????.

?? ????? ????????? ???? ??? ???????? ????????? ????? ? ?????? ???? ???? ??? ?????? ????? ??????. ??? ????????? ???, ???? ?? ?????? ? ?? ????? ?? ?????? ??????? 99 ?????? ?????.

??? ?? ??? ?????? ?? ?? ?? ???? ???? ???? ?????? ??????? ??????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ???? ???? ??????

??? ????????? ? ?????? ???? - ??? ?????? ?????? - ???? ?? ?????? ????? ????? ???????

? ????? ?? ?? ?????? ???? ????????? ??? ?? ????? ???? ?????? ?? ? ?? ???????? ?? ????? ? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ?? ??? ?????, ?????? ??? ???

???????, ????????, ???????????? ????????, ??????, ?????????, ?????????????, ?????????, ??????, ???????? ?????????, ??????????!

?? ?? ? ?????????? ???????? ? ??????? ?? ? ????, ?? ?? ???????? ?? ?? ???????

?? ????? ????? ????? ?????? ?????, ?? ?? ?????? ?? ?????????, ?? ??????? ???????, ??? ??? ?? ????? ???? ??? ?? ???? ???? ????????????? ??? ?? ?? ?? ???? ? ?? ?? ??? ???????? ???? ? ???? ??? ???? ??????, ?????? ???? ?? ?? ???? ???? ??????? ??? ??????

??? ?? ????? ????? ????????, ??? ?? ? ???? ?? ?????????

??? ?? ?????? ????? ??? ?? ????? - ??????? ??, ?? ????? ??? ???? - ?????? ?? ?? ???????, ?? ????? ??? ?????

Подели на овим сајтовима

Brate Konstantine ja tebe razumem ali ovo sto ni napisao moze da uplasi ne samo Pravoslavca i Hrsicanina nego i neke druge ! Brate BOG je LJubav a ne dzelat i sudija i kakav ce ko odgovor da da na sudu Njegovom nije na nama da prejudiciramo i da donosimo zakljucke !Sta brate da si se ti rodio u nekoj Africkoj zabiti pa da nisi cuo za Hrista ?BOG brate pravednike ljubi a gresnike miluje i voli nas sve podjednako i crne i bele i zute i onakve i ovakve !

Pocetak mudrosti je strah Boziji.Gresnike Bog miluje, al one koji se kaju, niakko one koji ne pomisljaju da se otrezne od greha.Za takve je pripremio vecni oganj.Bog jeste ljubav, i upravo iz te prevelike ljubavi je i sisao na zemlju da bi nas iskupio, al da na sve gleda jednako  nije tacno.Reci ti meni brate kakav je onda smisao posta, molitve kajanja, pricesca ako nas sve Bog  miluje i voli i ovakve i onakve?Onaj razbojnik i neki monah sigurno ne mogu biti isti u ocima Bozijim, i sigurno da im bog po upokojenju ne sprema isto(naravno pod uslovom da svak zadrzi svoje, ovaj prvi da se i dalje kvari, ovaj drugi da i dalje napraduje u vrlini)

Ma nema coveka koji barem jedan put nije Cuo za Hrista, i to sto je taj tamo rodjen i e zna za Gopsoda i nije bas slucano, al ko sam ja da ulazim u Boziji promisao...za ovo ti mogu odgovoriti samo sledecim recima:niko nece doci Ocu do kroz mene. Jovan 14:6.

Jel ti to nije jasno, nema spasenja osim kroz Gospoda, kroz pravoslavlje

Ko nije sa mnom , protiv mene je....rece Gospod

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

? ???? ????? ????? ?? ???? ????? prst ka dole

? ??? ??? ?????????? ??????? ? ????? ??????, ??? ?? ?? ?? ?????

Kako sta ce biti sa nijima, pa valjda znas da su do hristovog silaska u ad i njegovog vasksenja svi bilu u paklu i pravednici i gresnici.Valjda znas da je tad Gospod pravednike povukao sa sobom u carstvo nebesko.Svi pravednici su prije Hristovog dolaska na zemlji(oni koji su postovali Boziji zakon koji je dat preko proroka)dobijali nagrade za sluzbu i na zemlji u vidi produzavanja zivota , zato i vidimo da su neki ljudi ziveli skoro po hiljady godina.A po smrti pravac u pakao, sve do Hristovog vaskrsenja i razrusenja pakla.Gresnici su naravno ostali u vecnoj tami i gde cekaju strasni sud.

Za takve je pripremio vecni oganj.Bog jeste ljubav, i upravo iz te prevelike ljubavi je i sisao na zemlju da bi nas iskupio,

?? ???? ?? ?? ????? ???? ?????????????? ?????? ????? ??? ?? ?????. ? ????? ???? ?? ?? ?? ?? ????? ????  joooj

Zar Bog nije ljubav i zar nece gresnike poslati u vecni oganj pripremljen davolu i andjelima njegovim?Ako ti smatras drugacije onda demantujes Gospoda.
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Brate zar nije prvi stanovnik Carstva Nebeskog bio bas razbojnik !Nase pozvanje kao Pravoslavaca nije da plasimo ljude i da ih teramo u muke paklene nego da nasim zivotom svedocimo LJUbav i Sjaja Novog Nebeskog Jerusalima i da ljude njemu privodimo !

Подели на овим сајтовима

Brate zar nije prvi stanovnik Carstva Nebeskog bio bas razbojnik !Nase pozvanje kao Pravoslavaca nije da plasimo ljude i da ih teramo u muke paklene nego da nasim zivotom svedocimo LJUbav i Sjaja Novog Nebeskog Jerusalima i da ljude njemu privodimo !

Pokajani razbojnik, veoma bitna stavka.Bio je tu jos jedan razbojnik pored koji se nije pokajao i nije usao u vecno Hristovo carstvo vec otisao u carstvo tame.Ja ne plasim nikoga, vec i na ovaj nacin propovedam Jevanjdjelje, jer kazujem kako je Gospod rekao.Ako ljudima uvek  govoris da je Bog ljubav(sto on i jeste), a niakad im ne pricas o posledicama greha(paklu) , moze da dodje do ususkavanja  i opustanja,po sistemu lako cemo Bog je ljubav , Bog sve prasta, kajacu se psle sad cu da uzivam....i nekom se nesretniku koji tako razmislja desi smrt, bez ispovesti, kajanja, i pricesca....i gde je onda On?
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...