Пантелејмон Нови Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Свака беба која се роди у Србији одмах је задужена 1.567 евра, открива за Пресс економиста Центра за нову политику Горан Николић. Он додаје да је укупни унутрашњи и спољни дуг државе тренутно 11,6 милијарди евра и то без најављеног кредита од 250 милиона евра који држава хоће да узме за покривање минуса у буџету. - Међутим, грађани Србије су мање задужени од држава у региону. Поређења ради, сваки становник Црне Горе дугује скоро 2.000 евра, Хрватске више од 5.000, а Словеније и скоро 7.000 евра - каже Николић. Говорећи о кредиту од 250 милиона евра за покривање дуга у буџету, који држава планира да узме од пословних банака, Николић каже да је „потпуно легитиман и јефтинији од издавања обвезница и трезорских записа". - Ми се задужујемо код банака са каматом од 6,3 одсто на годишњем нивоу док је, рецимо, Црна Гора емитовала обвезнице на пет година са каматом од 7,8 одсто годишње - каже Николић. О задуживању државе јуче је говорио и председник Борис Тадић, који је изјавио да „Србију очекује још једна тешка година, али да се неће срљати у задуживања". - Србија се задужује јер не може да издржи кризу без задуживања, али не срљамо у задуживање! Водимо рачуна о граници у којој јавни дуг неће оптеретити БДП. Постоје земље које не воде рачуна о граници јавног дуга. Ако вас питају грађани зашто су тамо веће плате него код нас, реците им да је то зато што први пут у претходних неколико деценија чинимо напор да стварно зарађујемо онолико колико производимо - рекао је Тадић. Он је додао и да Србија ствара привреду која има шансу да за неколико година буде просперитетна. - У супротном можемо доћи у ситуацију да не можемо да плаћамо своје обавезе, а то није решење. Није решење да оптеретимо живот деце у овој земљи новим задужењима која су неодржива - најавио је Тадић. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/140142/Svaka+beba+u+Srbiji+duguje+1.567+evra!.html http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Jesu vam bebe troškali!Sram ih bilo! 4chsmu1 algabacaju :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Кад су им преци расипници шта они да раде него да враћају дугове и исправљају криве Дрине.....? 0110_hahaha http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 па кад погледамо колико нам се дјеце рађа дуговање и није неко. како смо кренули за 10 година беба ће просјечно бити задужена 50 000 евра не због повећања дугова и камата већ због оног чега се требамо срамити!!! 0110_hahahaплашим се да се полако 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 па кад погледамо колико нам се дјеце рађа дуговање и није неко. како смо кренули за 10 година беба ће просјечно бити задужена 50 000 евра не због повећања дугова и камата већ због оног чега се требамо срамити!!! :wink:плашим се да се полако 319.gif Ma ni kod nas nije bolje samo što kod nas su bebe manje dužne mi se izvlačimo kroz natalitet! 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц! 0110_hahaha Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају! 0110_hahaha http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц! algabacaju Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају! 0442_feel Reko ja tamo na jednoj temi čini mi se srbi narod koji polako nestaje, da je lijek za stanje u kojem se izbiti predrasude i latiti se posla, ali vi ste neradnici, vidim ja da ste u srdstvu sa crnogorcima.Šalim se ali zbilja je da imate problema sa nataliteto, , ratovima koji su odnijeli dosta produktivnog ljudstva, a i iscrpili ekonomiju a sada i neomafiju i mora nedužni narod platiti ceh.Nažalost! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц! algabacaju Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају! 0442_feel Da ti meni zdrav i živ budeš! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц! algabacaju Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају! 0442_feel Reko ja tamo na jednoj temi čini mi se srbi narod koji polako nestaje, da je lijek za stanje u kojem se izbiti predrasude i latiti se posla, ali vi ste neradnici, vidim ja da ste u srdstvu sa crnogorcima.Šalim se ali zbilja je da imate problema sa nataliteto, , ratovima koji su odnijeli dosta produktivnog ljudstva, a i iscrpili ekonomiju a sada i neomafiju i mora nedužni narod platiti ceh.Nažalost! Ако Бог да, одрадићу свој део посла како доликује! 319.gif http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц! 0442_feel Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају! 319.gif Da ti meni zdrav i živ budeš! И ти брате! Нек се рађају! 0442_feel algabacaju http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц! 0442_feel Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају! 0442_feel Da ti meni zdrav i živ budeš! И ти брате! Нек се рађају! 0442_feel algabacaju :group111: 319.gif :group111: 0442_feel :group111: dada :group111: algabacaju :group111: algabacaju :group111: algabacaju :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Moj prijatelj Halid Tući, svršenik šest fakulteta i njegova hanuma gđa Tulić ing.hemije imaju mašallah dvanaestoro, i svi kako rastu idu na fakultet! Odmah dug po glavi bosanskog djeteta je manji! algabacaju 0442_feel 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Moj prijatelj Halid Tući, svršenik šest fakulteta i njegova hanuma gđa Tulić ing.hemije imaju mašallah dvanaestoro, i svi kako rastu idu na fakultet! Odmah dug po glavi bosanskog djeteta je manji! 319.gif 0442_feel dada algabacaju богатији су од Рокфелера! 0442_feel http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Moj prijatelj Halid Tući, svršenik šest fakulteta i njegova hanuma gđa Tulić ing.hemije imaju mašallah dvanaestoro, i svi kako rastu idu na fakultet! Odmah dug po glavi bosanskog djeteta je manji! 319.gif 0442_feel dada algabacaju богатији су од Рокфелера! 0442_feel algabacaju algabacaju algabacaju :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Ima stvarno odgojenu djecu.Za svaku pohvalu , ja ga pitam brate kako si ih uspio tako odgojiti.Nasmija se mudrac i kaže:Poenta je Enize da prvo odgojiš kako treba, a ostali prepisuju od njega, i nasmija se čovjek a ja algabacaju 0442_feel 319.gif 0442_feel dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука