Jump to content

Свака беба у Србији дугује 1.567 евра!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свака беба која се роди у Србији одмах је задужена 1.567 евра, открива за Пресс економиста Центра за нову политику Горан Николић.

Постављена слика

Он додаје да је укупни унутрашњи и спољни дуг државе тренутно 11,6 милијарди евра и то без најављеног кредита од 250 милиона евра који држава хоће да узме за покривање минуса у буџету.

- Међутим, грађани Србије су мање задужени од држава у региону. Поређења ради, сваки становник Црне Горе дугује скоро 2.000 евра, Хрватске више од 5.000, а Словеније и скоро 7.000 евра - каже Николић.

Говорећи о кредиту од 250 милиона евра за покривање дуга у буџету, који држава планира да узме од пословних банака, Николић каже да је „потпуно легитиман и јефтинији од издавања обвезница и трезорских записа".

- Ми се задужујемо код банака са каматом од 6,3 одсто на годишњем нивоу док је, рецимо, Црна Гора емитовала обвезнице на пет година са каматом од 7,8 одсто годишње - каже Николић.

О задуживању државе јуче је говорио и председник Борис Тадић, који је изјавио да „Србију очекује још једна тешка година, али да се неће срљати у задуживања".

- Србија се задужује јер не може да издржи кризу без задуживања, али не срљамо у задуживање! Водимо рачуна о граници у којој јавни дуг неће оптеретити БДП. Постоје земље које не воде рачуна о граници јавног дуга. Ако вас питају грађани зашто су тамо веће плате него код нас, реците им да је то зато што први пут у претходних неколико деценија чинимо напор да стварно зарађујемо онолико колико производимо - рекао је Тадић.

Он је додао и да Србија ствара привреду која има шансу да за неколико година буде просперитетна.

- У супротном можемо доћи у ситуацију да не можемо да плаћамо своје обавезе, а то није решење. Није решење да оптеретимо живот деце у овој земљи новим задужењима која су неодржива - најавио је Тадић.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/140142/Svaka+beba+u+Srbiji+duguje+1.567+evra!.html

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Кад су им преци расипници шта они да раде него да враћају дугове и исправљају криве Дрине.....?  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

па кад погледамо колико нам се дјеце рађа дуговање и није неко. како смо кренули за 10 година беба ће просјечно бити задужена 50 000 евра не због повећања дугова и камата већ због оног чега се требамо срамити!!! 0110_hahahaплашим се да се полако  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

па кад погледамо колико нам се дјеце рађа дуговање и није неко. како смо кренули за 10 година беба ће просјечно бити задужена 50 000 евра не због повећања дугова и камата већ због оног чега се требамо срамити!!! :wink:плашим се да се полако  319.gif

Ma ni kod nas nije bolje samo što kod nas su bebe manje dužne mi se izvlačimo kroz natalitet! 0110_hahaha 0110_hahaha
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц!  0110_hahaha

Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају!  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц!  algabacaju

Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају!  0442_feel

Reko ja tamo na jednoj temi čini mi se srbi narod koji polako nestaje, da je lijek za stanje u kojem se izbiti predrasude i latiti se posla, ali vi ste neradnici, vidim ja da ste u srdstvu sa crnogorcima.

Šalim se ali zbilja je da imate problema sa nataliteto, , ratovima koji su odnijeli dosta produktivnog ljudstva, a i iscrpili ekonomiju a sada i neomafiju i mora nedužni narod platiti ceh.Nažalost!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц!  algabacaju

Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају!  0442_feel

Da ti meni zdrav i živ budeš!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Reko ja tamo na jednoj temi čini mi se srbi narod koji polako nestaje, da je lijek za stanje u kojem se izbiti predrasude i latiti se posla, ali vi ste neradnici, vidim ja da ste u srdstvu sa crnogorcima.

Šalim se ali zbilja je da imate problema sa nataliteto, , ratovima koji su odnijeli dosta produktivnog ljudstva, a i iscrpili ekonomiju a sada i neomafiju i mora nedužni narod platiti ceh.Nažalost!

Ако Бог да, одрадићу свој део посла како доликује!  319.gif

Подели на овим сајтовима

Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц!  0442_feel

Енизе, даће Бог да применим твоје методе! Мислим, да би смањили задужење по детету...пара нема па нема, ал зато нек се рађају!  319.gif

И ти брате! Нек се рађају!  0442_feel  algabacaju

Подели на овим сајтовима

Деца су највеће благо. Иако нисам родитељ знам то, ипак сам поносни ујак и стриц!  0442_feel

И ти брате! Нек се рађају!  0442_feel  algabacaju

:group111: 319.gif :group111: 0442_feel :group111: dada :group111: algabacaju :group111: algabacaju :group111: algabacaju :group111:
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Moj prijatelj Halid Tući, svršenik šest fakulteta i njegova hanuma gđa Tulić ing.hemije imaju mašallah dvanaestoro, i svi kako rastu idu na fakultet! Odmah dug po glavi bosanskog djeteta je manji! 319.gif 0442_feel dada

algabacaju богатији су од Рокфелера!  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Moj prijatelj Halid Tući, svršenik šest fakulteta i njegova hanuma gđa Tulić ing.hemije imaju mašallah dvanaestoro, i svi kako rastu idu na fakultet! Odmah dug po glavi bosanskog djeteta je manji! 319.gif 0442_feel dada

algabacaju богатији су од Рокфелера!  0442_feel

algabacaju algabacaju algabacaju :group111:
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...