о.ЗлаткоN Написано Новембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2010 Е, брате у Христу, ал би ја волео да разумем шта ти то питаш. Али ако сам добро разумео, мислим да се и само питање неможе поставити на понуђен начин типа квантитета (или хехехе замислите небулозе "квалитета" )греха. Лични грех је мој непријатељ и дај Боже да сваки препознам, па да се ухватимо у коштац... Литургијско обраћање Светој Тројици, нпр. да нас удостоји да принесемо предложене дарове или било који моменат у току Свете Литургије не чини нас мање грешнима. А осећање благодати, смирења... проистиче из Светолитургијске заједнице. Но и даље, као какве детенце које иде према родитељу свом се тетурамо, заносимо, падамо, устајемо.... боримо се - али имамо јасан циљ пред собом. Безгрешњака, дивних и честитих.... мислим оних који о себи тако мисле или чак и говоре - нажалост има. Међутим та њихова прелест је, сматрам, баш у томе да непрепознавају свој грех а ако га и увиде нехватају се са њим у коштац тако лако јер тапшање по рамену, похвале, дивљења..... опасне замке нечастивог рађају гордост а то је већ прича која се незавршава са "и живели су сретно и дуго...." prst ka dole У Вашем посту имате пар предивних мисли, ја можда промаших тему али не замерите - баш ми је легло "да бацим на папир" пар речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2010 Е, брате у Христу, ал би ја волео да разумем шта ти то питаш. Али ако сам добро разумео, мислим да се и само питање неможе поставити на понуђен начин типа квантитета (или хехехе замислите небулозе "квалитета" )греха. Лични грех је мој непријатељ и дај Боже да сваки препознам, па да се ухватимо у коштац... Литургијско обраћање Светој Тројици, нпр. да нас удостоји да принесемо предложене дарове или било који моменат у току Свете Литургије не чини нас мање грешнима. А осећање благодати, смирења... проистиче из Светолитургијске заједнице. Но и даље, као какве детенце које иде према родитељу свом се тетурамо, заносимо, падамо, устајемо.... боримо се - али имамо јасан циљ пред собом. Безгрешњака, дивних и честитих.... мислим оних који о себи тако мисле или чак и говоре - нажалост има. Међутим та њихова прелест је, сматрам, баш у томе да непрепознавају свој грех а ако га и увиде нехватају се са њим у коштац тако лако јер тапшање по рамену, похвале, дивљења..... опасне замке нечастивог рађају гордост а то је већ прича која се незавршава са "и живели су сретно и дуго...." smej.gif У Вашем посту имате пар предивних мисли, ја можда промаших тему али не замерите - баш ми је легло "да бацим на папир" пар речи. Не видим шта није јасно када си сам дао итекако одговор који је у складу са темом? Далеко је ово од промашаја теме! prst ka dole http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука