Jump to content

Šta hriščanstvo a šta islam kažu o alkoholu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Prodavnice bez alkohola posle 22h?

23. decembar 2010. | 17:21 | Izvor: FoNet Beograd -- Trgovinskim objektima u Beogradu bi moglo uskoro da bude zabranjeno da prodaju alkoholna pića posle 22 sata.

Gradsko veće Beograda uputilo je Skupštini grada na usvajanje Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata.

Ovom odlukom je definisano da trgovinski objekti ne mogu prodavati alkoholna pića od 22 časa do 6 časova.

Odluka se odnosi na prodavnice, samousluge, diskonte, robne kuće, specijalizovane prodavnice za prodaju štampe i duvana, kioske, trgovinske centre i benzinske stanice, saopštila je Gradska uprava.

"Grad Beograd očekuje da će odluka, ukoliko bude usvojena, imati pozitivan efekat u borbi sa alkoholizmom kao društvenim problemom i da će smanjiti sve što kao posledicu ovaj problem nosi, poput nasilja na ulicama i saobraćajne nebezbednosti", kaže se u saopštenju.

Skupština Grada Beograda će odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata doneti 29. decembra, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=23&nav_id=481436

Подели на овим сајтовима

• Одговори 360
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Моно, па ти патиш од предрасуде да је Рус=Православац и Србин=Православац. 319.gif

исправи ме ако грешим, а ако ''грешим'' објасни ми онда какве везе има овај текст о Русима и Србима са Православљем, пошто сигурно нема са Исламом  1405_love 1405_love 1405_love

Подели на овим сајтовима

Ма важи! Далеко више људи погине возећи ауто 60 km/h, него што их погине возећи формулу 1. Закључак: уобичејени саобраћај је далеко штетнији и опаснији од формуле 1. Школски пример псеудонауке - формално потпуно тачног исказа чија је информативна вредност нула у научном смислу. Тјах!

:drugarstvo:

Алкохол је свима доступан па је неко алкохоличар, а неко попије чашу уз ручак, понекад, и не пада у искушење да пије док има. Слободна воља као и у свему осталом. Има земаља у којима је узело маха па се разматрају забране, али не треба заборавити да је за време прохибиције у САД цветао шверц алкохолом и управо се тада највише размахао организовани криминал. Шверцује се алкохол чак и у муслиманске земље у којима је забрањен (дакле, иако вера строго брани, има оних који не могу да одоле). Суштина је одгајити такве људе који ће бити способни да кроз живот иду с вером у Бога и "исправљених плећа" те ће знати чинити праве изборе Богу угодне. У чаши вина или чашици каквог другог алкохола нема ништа лоше, али у другој већ почиње ђаво да се нада.

Подели на овим сајтовима

Мене занима колико од вас када читате посланице апостола Павла, па и на другим местима у Библији, где се позива на трезвеност под тим подразумевате алкохол/и алкохол?

Подели на овим сајтовима

Мене занима колико од вас када читате посланице апостола Павла, па и на другим местима у Библији, где се позива на трезвеност под тим подразумевате алкохол/и алкохол?

Трезвеност је много шири појам да би могао асоцирати само на алкохол.

Подели на овим сајтовима

ne nego trezvenost nema nikakve veze sa alkoholom niti treznoscu, covek moze da razmislja trezveno i kad je dibidus pijan

alkohol, kao i ostale droge, je samo enhancer tj pojacivac stanja u kome se trezan covek nalazi, tako moj kum kad se napije ili zaplace od ljubavi ili izazove tucu i to glavom udara facenew22222222

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Трезвеност је много шири појам да би могао асоцирати само на алкохол.

Наравно, зато сам и додао оно и алкохол, али ипак сам оставио простора и за оне који су можда тумачили само под тим.

Било би добро да неко постави изворну реч и објасни значење, то јест шта се све под њом може подразумевати.

Подели на овим сајтовима

ne nego trezvenost nema nikakve veze sa alkoholom niti treznoscu, covek moze da razmislja trezveno i kad je dibidus pijan

alkohol kao i ostale droge je samo enhancer tj pojacivac stanja u kome se trezan covek nalazi

То зависи од тога колико је попио и како подноси. Иначе, правно, алкохолисан човек се сматра смањено урачунљив, али му то не умањује одговорност за евентуално учињено злодело (осим, ако га је неко други присилно довео у алкохолисано стање, што треба доказати).  

Подели на овим сајтовима

alkohol, kao i ostale droge, je samo enhancer tj pojacivac stanja u kome se trezan covek nalazi, tako moj kum kad se napije ili zaplace od ljubavi ili izazove tucu i to glavom udara facenew22222222

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Човек не може трезвено да размишља под утицајем наркотика

Стојте непрестано на духовној стражи, јер не знате када ће вас Господ позвати к себи. У своме земаљском животу будите спремни свакога минута да му положите рачун. Чувајте се да вас враг не улови у своју мрежу и не обмане, приморавши вас да паднете у искушење. Свакодневно испитујте вашу савјест, провјеравајте чистоту ваших намјера и ваших мисли.

Подели на овим сајтовима

to treba dokazati, ljudi se razlikuju i tako su i iskustva razlicita

jako skakljiva, diskutabilna i preopsirna tema, za raspravu, a da bi je mogli voditi mora da se podrazumeva i umerenost

kad se prejedes meda takodje nisi ni za sta

Подели на овим сајтовима

Суштина је у томе да трезвен бити значи бити разборит, а алкохол има везе са тим утолико што може да омете разборитост као и било који други опијат, али нема директне везе са самим појмом трезвеног размишљања.

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...