Jump to content

Европска Унија и Срби или ЕУ-за и против

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Bilo koji poslodavac gleda svoje interese kao i da maximalno iskoristi radnu snagu ,a da je pri tom plati sto manje moze. Ili ako dobro placa  uzme ti ceo zivot malte ne.

Obzirom da u EU mi ne bismo bili poslodavci, preostaje nam jedino da nadnicimo i budemo sretni kad nam bace kosku. Takodje, obzirom da nismo u poziciji da diktiramo i postavljamo uslove , nasi resursi bi bili maximalno korisceni za male pare.

Zapad je to!!! Njihov Bog je euro ili dolar i tu nema zajednice, ravnopravne,zdrave.

? ??? ?? ???? ??????? ?? ????? ?? ?????? ????, ?? ?????? ?????? ????, ????? ?? ??. ???, ?????? ??????? ??? ????? ???? ???? ??????? ????????

.

Biti sam, samostalan i imati dostojanstvo ne znaci nuzno biti protiv svih, nego moci odbiti ponudu i uslove koji ti ne odgovaraju. I sam uredjivati prilike u svojoj zemlji ,a  ne da to drugi cine po nekakvim standardima

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Lena

Ne znam koliko imas godina, koje zivotno iskustvo nosis i da li si ikada bila u prilici da se ponizis zbog dobrobiti tebi dragih ljudi.. Molim Boga da nikada nisi imala takvo iskustvo.

Obican covek bice iskoriscen i od strane naseg ili od strane stranog poslodavca, tu nema razlike, sem u tome da nas poslodavac nema tradiciju i umesnost gazdovanja kao neki stranac koji pokolenjima u svojoj porodici gaji neki privatno biznis i tradiciju istog, za razliku od novopecenih turbo bogatasa koji haraju Srbijom i sebe nazivaju uspesnim privrednicima. U svakoj organizovanoj zemlji sindikati su uzasno jaki i tako poslodavci ne mogu bas toliko da eksploatisu radnike, niti to rade, opet kazem, pricam iz iskustva... Ako si posten i dobar radnik, nigde neces imati problema.

Zato i jesam rekla da u nasoj zemlji prvo treba uvesti mnogo reda i zakona, a to su rekli i drugi. I mi treba da promenimo nacin razmisljanja, pre svega. Mene ne zanima koliko ce taj poslodavac da zaradi na meni, meni je bitno da imam da platim racune, lekove, da zadovoljim svoje elementarne potrebe, budem dobar i savestan covek,a jednog dana i moj poslodavac i ja cemo stati pred Sud Boziji, pa ce svako platiti svoj racun. Mene ne brine njegovo bogacenje, vec me brine moja ispravnost i covecnost, a novac je samo sredstvo da se prezivi. Budimo realni, zivimo u scetu gde sve kosta, pa cak i ova struja koju trosimo dok se dopisujemo i to neko mora da zaradi i da plati...

Objasni ti ocu koji nema posla i nema nikakva primanja kako da bude ponosan i dostojanstven.kada su mu deca gladna i nesrecna. Ja pricam o fundamentalnim potrebana ljudi a ne o luksuzu. Novac jeste djavolja strav, ali bez njega ne mozemo, tako su odlucili drugi, a ne mi, na zalost....

Svako dobro zelim....

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

?? ????? ?? ???? , ? ????? ?? ????? ?? ?????? ????? ??? ????.

? ???? ????? ??? ?? ??????? ?? ????? ?????, ? ??????? ??? ????? ??????? , ????? ????? ?????????? ?? ??? (?????) ? ???? ?????? ???? ? ?????? ???????????? ? ????? , ???? ????? ??????? ??????? ?? ???? ?????? ? ??? ?? ????? ?? ????? ?? ????? ?? ?? ?????? ? ????? ?????? ?? ???? ????????????? ?????? ?? ????????.?? ????? ?? ?????? ?? ?????? ??????? ??????? ???? ???? ???????? ???????????.??? ??? ???? ?????????? , ???? ?????? ?? ???? ? ??????? ???? ?? ????? ??????? ?????? ? ?????????.

? ??? ??? ?? ?? ???? ????? .

????? ?? ??  ? ???????? ? ??????? ? ???? ????? ??? ?? ??? ??????? ?????? ???????????? ? ??????? ???? ?????????? ? ??????? , ????????? ?????? ????? ?? ??????? ? ? ??????? ?? ????????, ??? ?? ?? ??? ?????. 

? ??? ??? ???? ??????? ?? ????? ?? ??? ?????? ? ????? ??? ????? ????? ??? ?? ??? ????? ??????? ??? ??? ????? ???? ??? ???? ??????? ???? ??? ?????.? ?????? ?? ?? ??? ???? ??? ??? ?? ???? ???????? ????? ???? ?? ?? ?????? ??????? ?????? ? ????? ? ?????.

???? ?? ?????? ???? ?? ?????.

?????? ?????? ??? ???? ? ?? ?? ??? ??? ?????? ??? ????? ?? ????? ???? ???? ?? ???? , ??????? ?? ?? ??????? ? ? ??????????? ?????? ? ?? ? ????? ?????? ? ? ??????? ?????? ??????????? ??????.

??? ?? ?? ??????? ?????? ??? ????? ??.

??? ? ????? ????? ??? ????? ? ???? ?????? ???? , ???????? ????? ?????????? ???????-??????? ??????.

?? ??? ?????? , ???? ???? ???? ? ?????? ?????? ?? ??????, ? ??? ??? ?????? ???? ???????? ? ??? ?????????????? ???????? ? ??? ???????? ?? ???? ??? ???? ?? ?????? ?????? ?????? ??? ?????? ? ??????????? ??????, ????? ? ?????? ??????? ? ?? ? ????? ?????????? ?????????.

??????? ?????? ?? ?????????? ???????? ???????? , ??? , ??????? ????? - ? ??? ??? ?? ?? ???? ??????, ??? ?? ???? ?????? ?????? ??? ?? ?? ?????? ????.

??. ??????? ??????? ?????? ?????? ? ?????? ???? ???? ?? ?? ?? ????? ??????? ??? ?? ?? ???????? ????? ????? ??????? , ? ???????? ????? ??????? ? ???????? ?? ?? ??????.

?? ????????? ?????? ???? ?????? , ? ?????? ?? ???? ???? ????? ???? ?? ?????? ????? ??????????? ??????.

????? ?? ????? ?????? ?????? ??????????? ???? ?????????? ??? ????? ? ??????? ???????????? ????????? , ??? ??? ???????? ? ???? ??? ??????? ???????? ???????? ?????? ? ??? ??? ???? ????? ???????? ???? ???? ???????????? ?????.

? ??? ?? ???? ??? ???? ?????? ??????????? ?? ???? ?? ??? ????? ???? ???? ??????? ???? ?????? ? ?? ???? ????? , ???? ?? ?????? ????? ????? ?????? ? ??? ???? ???? ??? ???????.

????????? ???? ????? ??? ???? ???????? ? ?????.

?? ?? ?? ???? ????? ?????.

Znaci, kao prvo i osnovno, treba usvojiti citav niz zakona o svemu i svacemu, ali to nije do nas vec do Vlade i Skupstine....

?? , ??? ?? ????? ? ????????? ???? ?????? ?? ? ?? ????? (??? ?? ?? ????? ????? ?? ????? ????? ? ?? ??? ??????-??? ???? ????????? ?? "?? ?? ???? ????"  319.gif) ????? ?? ?????? ????? ??? ??????? ? ?? ????????? , ?? ???? ??? ????? ?????????? ?? ???? ?? ???? ????????? ?????? ??????, ?? ???? ??? ?????? ????? ?????? ???? ??????? ??? ???? ?? ??????????, ?? ?????? ?? ????? ?? ?????? ??????????? ???? ??????? ?? ?????, ?? ???? ??????? ? ???????? ?? (???? ? ??? ?????) ?? ??????? ??? ?? ?? ???????? ?????? ??? ?????? ????? ? ??????? ?? ?? ???? ???, ?? ?? ????? ???? , ????? ?? ???? ??????????.

????? ???? ? ??? ????? ??????? ???? ???? ?? ?????? ?? ????? ???????? , ???? ??? ???????? ?????? ?? ??????.

??? ??????? ?????? ???? ??? ???? ?????????? ?? ?? ??????? ?? ?????????? ???? ?????? ???? ???? ?? ?????, ??? ??? ?????? ???? ?? ????? (???? ?? ?????? ?? ?????) .

Po meni ekonomija nema mnogo veze sa religijom u smislu ko si i koje vere, vec samo da li je nasa saradnja na obostranu korist. Novac ne zna za veroispovest.

????????? ? ?????? ??? ???? ?? ????????? ??? ?? ?? ???? ???? ????? ?????, ? ????? ?????? ???? ?? ???? ? ?? ? ???? ???? ?? ??? ?????????? ??? ????? , ? ????? (??? ?? ????? ??????) ?? ?? ???? ????????, ??????? ?? ?????? ?? ?? ?????? ?? ?????????? ??????? ? ?????? ?? ???? ??????? ?? ?????????? ??? .

??????? ????? ?? ?? ??? ????? ??????? , ?????? ?? ??? ????????? ?? ????? ??? ????????? ????? ?????? ?? ???????????? ??????? ? ????????????? ??????????, ?? ????? ?? ????? ??????? ? ???????? ?? ? ??? ????? ????????? ????????? ??????.

??? ??? ??? ?? ????? ?? ?? ?? ??????? ???? ?????? ????? ???????? ?????? ?? ???? ?? ???????? ?????? ??????? ???? ????????? ????????? ? ?? ?? ?? ???? ?? ?????? ????????? ???????? ??????.

?? ?? ?????? ?? ????????? ?????????????? ?????? ?? ??????? , ?? ?????? ?? ????? ????????? ?????????? ?????? ????? ?? ?????? , ?? ??? ????.

???? ?? ???? ?? ??? ??? ???? ?????? ? ???? ?? ??????????? ???? ????????? ??????????.

? ?? ?? ??????? ?? ??????? ???? ?? ?????????? ????????? ??????? ?? ??, ? ??? ??? ??? ?? ????? ????? ??????? ???????? ?? ??????? ? ??? ???? ?? ?? ??????????? ? ?? ??? ?? ?? ?????? ?????????.

?? ??? ????? ????? ?????? ???????? ?? ?????? ?????? ?????????? ? ?? ?? ???? ??????????? , ???? ??????? ?? ??????????? ??? ??? ?? ????? ?? ??? ??????? , ????? ?????? ??? ? ???? ???? ?? ???? ???????????? ?? ????? ????.

??? ?? ????? ???? ????? ?? ????? , ???????? ??????? ? ??????? ??????? ?? ? ???? ? ? ??? ?????? ?????? ?? ???? ??????????? , ??? ?????? ?? ???? ?????????? , ? ?????? ????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Шта је Acquis communautaire? Врло је занимљиво размишљати о томе какав ће бити правни положај СПЦ у ЕУ уколико једног дана постанемо пуноправни члан исте, нарочито у светлу евентуалних, а у пракси готово сигурних разноразних квази-либералних закона који нас у том случају очекују.

Подели на овим сајтовима

Као што сам рекао на почетку, у политику и економију се нешто баш и не разумем и не занимају ме. Не желим да живим у отуђеној земљи... желим да живим у нормалној земљи, да кад кад могу да путујем без проблема.

Та прича у вези Косова ми је преко главе. ТОлико сам тиме испровоциран и изнервиран да опуштено могу да кажем свима онима који би да "бране" Косова, нека слободно оду на Косово и тамо живе. Ако мисле да ишта може да се промени. Косово је продато још 1974, сви добро знамо. Мука ми је од шовиниста, од људи који позивају на некакву одбрану нечег светог а немају појма шта је свето. Ево, опет ми скаче притисак око тих ствари.

Не мислим да ће улазак у ЕУ да нам реши све проблеме, мислим да ником није решио.

Шта ће бити са СПЦ? Хм. Занимљиво питање али ме не погађа много. Знам да ће Црква опстати, ма где била и ма какви услови били. Ми смо сада у некој назови демократији, Црква и држава сарађују, па погледајте у каквом нам је стању Црква. Катастрофалном. Дакле, од нас све то зависи да ли смо сложни или не. Да ли ћемо да се делимо на четнике и партизане, цигане и гробаре, нововерце и староверце, гркофиле и русофиле... мука ми је бре од подела...    Гледам по нету а и овако филмове, из те Европе. И кад видим нпр азијаткињу, црнца, белца... сви као живе заједно у истом граду, друже се без проблема... па нормално да су сви измешани и муслимани, католици, православци, хиндуси, секте неке.... неки коктел... али, чуваш своје, туђе не дираш...

Св. Симеон Мироточиви на самртној постељи је изговорио свој аманет својој деци, упућен свима нама. Текст ми тренутно није у компу али укратко он нас позива да пазимо на своје корене тако што ћемо чувати свој корен, своју веру, своје писмо- најбитније. А границе ће се мењати, владари, људи...

Мислим да сви они по ЕУ и по свету уопште много пазе на своје наслеђе али могу да сарађују са другима. А ми сами ссебе бре уништавамо (читати Арчибалда Рајса, Чујте Срби).

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ма све је то лепо, али поставља се питање зашто нема јавних дебата о уласку у ЕУ. Људи, не будимо наивни, ја лично нисам ни за ни против учлањења, али зашто се не покрене једна јавна, аргументована расправа по овом питању?

Подели на овим сајтовима

• Гости

????? ???? ?????? ?????? ? ????? ??, ??????? ?? ????. ?? ?? ??????? ?????? ?????????? (? ????? ? ?????????) ? ????????.

????, ?????? ???????? ???? ?? ?? ??? ??????????? ?? ?????? ???????? ? ???? ?????? ? ?? ?? ?????? ????? ?????, ?????? ????. ?? ???? ?? ? ???? ?? ?? ?? ??? ???? ?????????? ??? ??? ???? ?? ????? ????? ?? ???? ????????? ????? ???? ???????, ??? ?????? ?? ????. ?? ??? ??? ???? ??????? ? ???? ????, ?????? ?? ?? ??????? ? ????? ??? ?? ???? ??? ????????. ???????, ??? ????? ????? ????????, ?????? ?? ?????????? ??????? ???????????? ????, ?? ?? ???? ???? ???? ???? ?????????? ????-????, ???? ?? ???? ?? ?? ??????.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pitanje ulaska u EU je vrlo kompleksno i smatram da je nedopustivo i nekorektno što nemamo javnih rasprava po tom pitanju. Obaveznost ulaska u EU je prihvaćeno kao kakav aksiom. Što se tiče Crne Gore, još nisam oformio stav da li sam za, ili protiv ulaska države u EU.Malo više naginjem ka mišljenju da nam EU treba, ali nisam još siguran. Volio bih da tačno znam šta dobijamo,a šta gubimo ulaskom u istu.

Meni je bitno da od 1.1.2010. budemo na bijeloj šengen listi(bar su tako obećali..), da ne moram vaditi gomilu papira za vizu. :smiley:

Подели на овим сајтовима

Ne znam o cemu bi na tim raspravama moglo da se raspravlja?

Osim poslusnosti i zelje da nam standard bude bolji, ne vidim sta bismo mogli da ponudimo i cime bismo mogli da budemo konkurentni trzistu EU.

http://www.dverisrpske.com/tekst/673  ( Мр Дејан Мировић: ЕУ- Србија) - lepo izneto misljenje koje ispunjava sve uslove koje je pokretac teme postavio i kome se ovom prilikom izvinjavam  na obracanju, jer sam tek kasnije iz postova shvatila da je svestenik, a ja sam se ponela kao da smo drugari. :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

културолошки нисам за улазак у ЕУ, економски јесам.

чак би направио прилично висок бедем у виду закона о ћириличним називима, поготово фирми, по улицама https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif

за сваки покушај културолошке контаминације, већ би имао спреман противтег који би обесхрабрујуће и маркетиншки деловао на супротну страну 1319_womens

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...