kajaa Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 meni se ova bundeva najvise svidja klapklap Svakako da je predivna,izgleda kao remek djelo...to ne mogu poreci,i sama sam odusevljena....ali,sve ono sto je veze uz ove lude dane Hallowe..ne mogu videti njezinu pravu lepotu,to jest vrednost..!... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Svakako da je predivna,izgleda kao remek djelo...to ne mogu poreci,i sama sam odusevljena....ali,sve ono sto je veze uz ove lude dane Hallowe..ne mogu videti njezinu pravu lepotu,to jest vrednost..!... klapklap winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Ima Tarkovski jako dobre studije o odgovornosti umetnika prema svom daru/talentu... citao sam sve to, ali ne secam se tacno gde, ako uspem da nadjem postavicu barem nesto... Uglavnom, njegovi zakljuci se svode na jedno uvek isto pitanje umetniku: STA postize ili zeli da postigne svojim delom? Sam materijal je mnogo manje vazan - to sto se ovde koristi bundeva sasvim je nebitno... Dakle, poruka koju neko delo nosi, ideja, cilj - to sve treba da bude merilo da li je nesto umetnost ili ne... Sve sto je isprazno i neodredjeno/bescilljno, sve sto ne ostavlja jedan trajni izgradjujuci utisak na coveka - prakticno nije umetnost... лепо је то све кад би сва уметност носила културни, социолошки или политички аспект ...ал је онда Бог најмањи уметник јер је рецимо створио цвеће, само радости, живота и лепоте ради klapklap клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 ма лик је генијалан, искористио је бундеву као медијум а неки од нас покушавају да му дају неки паклени интензитет беспотребно. уосталом, постоји само један аспект кога се треба чувати у целој причи око вештичарења - не учествовати, а не понижавати таленат од Бога. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 18. Гледајте Израиља по телу: који једу жртве нису ли заједничари олтара? 19. Шта дакле говорим? Да је идол шта? Или идолска жртва да је шта? 20. Није; него шта жртвују незнабошци, да ђаволима жртвују, а не Богу; а ја нећу да сте ви заједничари са ђаволима. 21. Не можете пити чаше Господње и чаше ђаволске; не можете имати заједницу у трпези Господњој и у трпези ђаволској. 22. Или да пркосимо Господу? Еда ли смо ми јачи од Њега? 23. Све ми је слободно, али није све на корист; све ми је слободно, али све не иде на добро. 24. Нико да не гледа шта је његово, него сваки да гледа шта је другог. 25. Све што се продаје на месарници, једите, и ништа не испитујте савести ради; 26. Јер је Господња земља и шта је на њој. 27. Ако ли вас ко од неверника позове, и хоћете ићи, једите све што се пред вас донесе, и не премишљајте ништа савести ради. 28. Ако ли вам пак ко рече: Ово је идолска жртва, не једите ради оног који вам каже, и ради савести; јер је Господња земља и шта је на њој. 29. Али не говорим за савест твоју, него другог; јер зашто да моју слободу суди савест другог? 30. Ако ја с благодаћу уживам, зашто да се хули на мене за оно за шта ја захваљујем? 31. Ако дакле једете, ако ли пијете, ако ли шта друго чините, све на славу Божију чините. 32. Не будите на саблазан ни Јеврејима, ни Грцима, ни цркви Божијој, 33. Као што ја у свачему свима угађам, не тражећи своје користи него многих, да се спасу. Коринћанима посланица прва св. апостола Павла, глава 10. 4. А за јело идолских жртава, знамо да идол није ништа на свету, и да нема другог Бога осим једног. 5. Јер ако и има који се богови зову, или на небу или на земљи, као што има много богова и много господа: 6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ. 7. Али нема свако разума; јер неки који још и сад мисле да су идоли нешто, као идолске жртве једу, и савест њихова, слаба будући, погани се. 8. Али јело нас не поставља пред Богом: јер нити ћемо бити већи ако једемо, ни мањи ако не једемо. 9. Али се чувајте да како ова слобода ваша не постане спотицање слабима. 10. Јер ако тебе, који имаш разум, види ко у идолској цркви где седиш за трпезом, неће ли његова савест, слаба будући, ослободити се да једе идолске жртве? 11. И с твог разума погинуће слаби брат, за ког Христос умре. 12. Тако кад се грешите о браћу, и бијете њихову слабу савест, о Христа се грешите. 13. Зато, ако јело саблажњава брата мог, нећу јести меса довека, да не саблазним брата свог. Коринћанима посланица прва св. апостола Павла, глава 8. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 lik izuva :229229229: greengrin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 lik izuva :229229229: greengrinто ти кажем 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Halloween, бар у Америци, нема више много везе са оним што је изворно био. То је данас само још један бескрајно глуп и испразан секуларни празник каквих има на десетине у САД. Обична парада кича која се савршено уклапа у њихов лонац и у читаву антикултуру повезану са њиховим капитализмом и начином на који је остварен и остварује се. Слика и прилика потрошачког друштва. Много је опаснији мекдоналдс, и као симбол и као реалност, него Halloween. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Много је опаснији мекдоналдс, и као симбол и као реалност, него Halloween.yeah, поготово ако живиш од таквог негативног корпоративног система или га једеш као чист бонус. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Halloween, бар у Америци, нема више много везе са оним што је изворно био. То је данас само још један бескрајно глуп и испразан секуларни празник каквих има на десетине у САД. Обична парада кича која се савршено уклапа у њихов лонац и у читаву антикултуру повезану са њиховим капитализмом и начином на који је остварен и остварује се. Слика и прилика потрошачког друштва. Много је опаснији мекдоналдс, и као симбол и као реалност, него Halloween. Da, dverosrpska vizija zapadnog sveta... Pritom su Amerikanci jako glupi, neobrazovani, plitki, ometeni, prazni na svaki nacin i sto je najvaznije - nisu duhovno uzviseni kao ovi ovde. Moracemo da im posaljemo Vlada Dimitrijevica da ih prosvetli. I jos jedna stvar: Obozavam McDonalds, pre neki dan sam bio tamo i pojeo sam cetiri cheeseburgera, srednju koka-kolu, srednji pomfrit sa kecapom i popio manju kafu. Nemojte da me tuzite ovima iz Dveri. Ne bih voleo da me proglase izdajnikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Halloween, бар у Америци, нема више много везе са оним што је изворно био. То је данас само још један бескрајно глуп и испразан секуларни празник каквих има на десетине у САД. Обична парада кича која се савршено уклапа у њихов лонац и у читаву антикултуру повезану са њиховим капитализмом и начином на који је остварен и остварује се. Слика и прилика потрошачког друштва. Много је опаснији мекдоналдс, и као симбол и као реалност, него Halloween. Da, dverosrpska vizija zapadnog sveta... Pritom su Amerikanci jako glupi, neobrazovani, plitki, ometeni, prazni na svaki nacin i sto je najvaznije - nisu duhovno uzviseni kao ovi ovde. Moracemo da im posaljemo Vlada Dimitrijevica da ih prosvetli. I jos jedna stvar: Obozavam McDonalds, pre neki dan sam bio tamo i pojeo sam cetiri cheeseburgera, srednju koka-kolu, srednji pomfrit sa kecapom i popio manju kafu. Nemojte da me tuzite ovima iz Dveri. Ne bih voleo da me proglase izdajnikom. Драги мој Дарко, само ћу ти једно рећи: дођи и види! Уопште не говорим са аспекта дверо-димитријевићевских. Мени је западна Европа алтернатива САД-у, а у њој имаш све оно што дверјани презиру. Заобиђи ме са таквом критиком, плиз. Веруј ми, јежим се и гадим од дверизма бар колико и ти. Што се тиче Американаца, глупи нису, бар не глупљи него остале нације и народи. Необразовани јесу и то прилично. Али су зато страховито утренирани, вероватно боље него сви остали. И плитки јесу. Изузетно. Било каква дубља анализа било чега је све, само не добродошла. И не треба им послати Димитријевића да их просветљује, али им мало европске културе не би било на одмет. Учени Колумбијац (веровао или не) је далеко образованији него учени Американац. Немој да се изненадиш ако Колумбијац зна о руској или немачкој књижевности боље и више него образовани Србин. Што је у Америци тешко наћи. Наравно, Америка је огромна, па самим тим није уопште искључено да данас ту живи најобразованији и најдубљи мислилац на свету. Али ако говоримо о просеку, онда ситуација уопште није тако светла, напротив. Ево ти шта је о Америци и Американцима написао пре око 90 година један са Кембриџа, па онда можда и сконташ о чему говорим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Ima Tarkovski jako dobre studije o odgovornosti umetnika prema svom daru/talentu... citao sam sve to, ali ne secam se tacno gde, ako uspem da nadjem postavicu barem nesto... Uglavnom, njegovi zakljuci se svode na jedno uvek isto pitanje umetniku: STA postize ili zeli da postigne svojim delom? Sam materijal je mnogo manje vazan - to sto se ovde koristi bundeva sasvim je nebitno... Dakle, poruka koju neko delo nosi, ideja, cilj - to sve treba da bude merilo da li je nesto umetnost ili ne... Sve sto je isprazno i neodredjeno/bescilljno, sve sto ne ostavlja jedan trajni izgradjujuci utisak na coveka - prakticno nije umetnost... лепо је то све кад би сва уметност носила културни, социолошки или политички аспект ...ал је онда Бог најмањи уметник јер је рецимо створио цвеће, само радости, живота и лепоте ради stadaradim Kako samo? Pa to bas i jeste izuzetan cilj... o tome je i govorio Tarkovski... Sto se ovog sa bundevama tice, za mene je ovo nista drugo nego turbofolk, ne zbog materijala (bundeve) nego zbog kicha koji prikazuje... Uostalom, Ivica je to vec dobro rek`o... Halloween, бар у Америци, нема више много везе са оним што је изворно био. То је данас само још један бескрајно глуп и испразан секуларни празник каквих има на десетине у САД. Обична парада кича која се савршено уклапа у њихов лонац и у читаву антикултуру повезану са њиховим капитализмом и начином на који је остварен и остварује се. Слика и прилика потрошачког друштва. Много је опаснији мекдоналдс, и као симбол и као реалност, него Halloween. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Halloween, бар у Америци, нема више много везе са оним што је изворно био. То је данас само још један бескрајно глуп и испразан секуларни празник каквих има на десетине у САД. Обична парада кича која се савршено уклапа у њихов лонац и у читаву антикултуру повезану са њиховим капитализмом и начином на који је остварен и остварује се. Слика и прилика потрошачког друштва. Много је опаснији мекдоналдс, и као симбол и као реалност, него Halloween. Da, dverosrpska vizija zapadnog sveta... Pritom su Amerikanci jako glupi, neobrazovani, plitki, ometeni, prazni na svaki nacin i sto je najvaznije - nisu duhovno uzviseni kao ovi ovde. Moracemo da im posaljemo Vlada Dimitrijevica da ih prosvetli. I jos jedna stvar: Obozavam McDonalds, pre neki dan sam bio tamo i pojeo sam cetiri cheeseburgera, srednju koka-kolu, srednji pomfrit sa kecapom i popio manju kafu. Nemojte da me tuzite ovima iz Dveri. Ne bih voleo da me proglase izdajnikom. да није смешно, било би тужно stadaradimволиш документарце? http://www.imdb.com/title/tt0390521/ сам почетак документарца, чисто да мало заголицам 0442_feel мислим да ће ти пресести мек и слично за живота ако погледаш цео prstgore Super Size Me opening клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Ima Tarkovski jako dobre studije o odgovornosti umetnika prema svom daru/talentu... citao sam sve to, ali ne secam se tacno gde, ako uspem da nadjem postavicu barem nesto... Uglavnom, njegovi zakljuci se svode na jedno uvek isto pitanje umetniku: STA postize ili zeli da postigne svojim delom? Sam materijal je mnogo manje vazan - to sto se ovde koristi bundeva sasvim je nebitno... Dakle, poruka koju neko delo nosi, ideja, cilj - to sve treba da bude merilo da li je nesto umetnost ili ne... Sve sto je isprazno i neodredjeno/bescilljno, sve sto ne ostavlja jedan trajni izgradjujuci utisak na coveka - prakticno nije umetnost... лепо је то све кад би сва уметност носила културни, социолошки или политички аспект ...ал је онда Бог најмањи уметник јер је рецимо створио цвеће, само радости, живота и лепоте ради 0205_whistling Kako samo? Pa to bas i jeste izuzetan cilj... o tome je i govorio Tarkovski... Sto se ovog sa bundevama tice, za mene je ovo nista drugo nego turbofolk, ne zbog materijala (bundeve) nego zbog kicha koji prikazuje... онда се слажемо dadaсамо што бих се оградио на кичасте мотиве, а не на кич. 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 kakav kich?! pa ti ne znas osnovne podele u umetnosti a komentarises 0205_whistling pa zna se sta je kich i kako izgleda, a ovo su horor grozote ali majstorski uradjene, nemoj mi samo reci da taj tvoj obi ken(j)obi sa slike sa lajt(ning)sejberom je neka umetnost?! 0205_whistling Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука