ego Написано Новембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2010 А шта ли би урадио Христос? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Новембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2010 www.kps.rsovo nije sajt KPS Veroljuba Nedeljkovica.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Новембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2010 nego? jel ima ta druga kps sajt? cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Комунизам је генерално велико зло као и фашизам ово је контра-дикторно све не може да постоји православни комунизам јер комунизам сам по себи као идеологије увек пропагира атеизам ово је урађено ради маркетинга да се народу замажу очи и да се можда привуче неки број верника да се створи слика како комунизам никада није гушио слободе и разна људска права. сам назив је противречан чиста демагогија! Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Комунизам је генерално велико зло као и фашизам ово је контра-дикторно све не може да постоји православни комунизам јер комунизам сам по себи као идеологије увек пропагира атеизам ово је урађено ради маркетинга да се народу замажу очи и да се можда привуче неки број верника да се створи слика како комунизам никада није гушио слободе и разна људска права. сам назив је противречан чиста демагогија! Уз дужно поштовање, мораш разликовати идеологију од онога што су људи чинили у име идеологије. Сети се само колико је људи убијено у име Бога и хришћанске вере, па нећемо никоме саветовати да се не крсти из тог разлога. Има ли нека идеологија да је хришћанска по теби? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Комунизам је генерално велико зло као и фашизам ово је контра-дикторно све не може да постоји православни комунизам јер комунизам сам по себи као идеологије увек пропагира атеизам ово је урађено ради маркетинга да се народу замажу очи и да се можда привуче неки број верника да се створи слика како комунизам никада није гушио слободе и разна људска права. сам назив је противречан чиста демагогија! Уз дужно поштовање, мораш разликовати идеологију од онога што су људи чинили у име идеологије. Сети се само колико је људи убијено у име Бога и хришћанске вере, па нећемо никоме саветовати да се не крсти из тог разлога. Има ли нека идеологија да је хришћанска по теби? Умерена десница има основе у Новом Завету. А комунизам никада не може бити теистички јер је један од његових основа атеизам то је значи апсурдно о томе се ради а комунизам као идеологија је познат ја говорим о апсурдности назива "православни комунизам" Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 brkash marksizam i komunizam. postoje komunistichke ideologije koje nisu marksistichke. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Умерена десница има основе у Новом Завету. Да ли умерена десница подразумева да све буде заједничко, као што је било у почетку хришћанске заједнице? Ако је одговор потврдан, онда да ли у ту заједницу једнако улазе и припадници осталих народа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 brkash marksizam i komunizam. postoje komunistichke ideologije koje nisu marksistichke. Да тачно је да постоје али на папиру Чегевара је био марксиста а као и комунизми у СФРЈ,СССР,Кини,Северној Кореји итд Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Умерена десница има основе у Новом Завету. Да ли умерена десница подразумева да све буде заједничко, као што је било у почетку хришћанске заједнице? Ако је одговор потврдан, онда да ли у ту заједницу једнако улазе и припадници осталих народа? Не подразумева али то једноставно не може да се пореди почетак хришћанства и садашње време једноставно то је ток историје прошло је две хиљаде године хришћанство је тада било у зачетку Шта мислиш како ће хришћани да живе за 500 или 1000 год?. наравно да ће бити све другачије у односу на данас тако је разликује и тадашње време од данашњег. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Умерена десница има основе у Новом Завету. Да ли умерена десница подразумева да све буде заједничко, као што је било у почетку хришћанске заједнице? Ако је одговор потврдан, онда да ли у ту заједницу једнако улазе и припадници осталих народа? Не подразумева али то једноставно не може да се пореди почетак хришћанства и садашње време једноставно то је ток историје прошло је две хиљаде године хришћанство је тада било у зачетку Шта мислиш како ће хришћани да живе за 500 или 1000 год?. наравно да ће бити све другачије у односу на данас тако је разликује и тадашње време од данашњег. Зар није рекао Христос да ће све проћи осим његових речи? И зар ово не важи до краја света: 42. А Исус дозвавши их рече им: знате да кнезови народни владају народом и поглавари његови управљају њим.Лука 22:25 43. Али међу вама да не буде тако; него који хоће да буде већи међу вама, да вам служи. Мат. 20:26, Мат. 20:28, Мар. 9:35, Лука 9:48 44. И који хоће први међу вама да буде, да буде свима слуга. Марко, 10:42-44 ?Може ли се ово одбацити: 2. И не владајте се према овоме вијеку, него се промијените обновљењем ума својега, да бисте могли кушати које је добра и угодна и савршена воља Божија. Јован 7:7, Гал. 1:4, Ефес. 1:18, Ефес. 2:2, Ефес. 5:10, Ефес. 5:17, Кол. 1:21, 1 Сол. 4:3, 1 Пет. 1:14 Римљанима, 12:2 ? Оваквих примера има много у Библији. Ја не заузимам ниједан идеолошки став, али ми некада није јасно шта се све представља као ,,хришћанско". P.S. Волео бих и да ми извадите те основе у Новом Завету које указују на десницу, ако имате времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Умерена десница има основе у Новом Завету. Да ли умерена десница подразумева да све буде заједничко, као што је било у почетку хришћанске заједнице? Ако је одговор потврдан, онда да ли у ту заједницу једнако улазе и припадници осталих народа? Не подразумева али то једноставно не може да се пореди почетак хришћанства и садашње време једноставно то је ток историје прошло је две хиљаде године хришћанство је тада било у зачетку Шта мислиш како ће хришћани да живе за 500 или 1000 год?. наравно да ће бити све другачије у односу на данас тако је разликује и тадашње време од данашњег. Зар није рекао Христос да ће све проћи осим његових речи? И зар ово не важи до краја света: 42. А Исус дозвавши их рече им: знате да кнезови народни владају народом и поглавари његови управљају њим.Лука 22:25 43. Али међу вама да не буде тако; него који хоће да буде већи међу вама, да вам служи. Мат. 20:26, Мат. 20:28, Мар. 9:35, Лука 9:48 44. И који хоће први међу вама да буде, да буде свима слуга. Марко, 10:42-44 ?Може ли се ово одбацити: 2. И не владајте се према овоме вијеку, него се промијените обновљењем ума својега, да бисте могли кушати које је добра и угодна и савршена воља Божија. Јован 7:7, Гал. 1:4, Ефес. 1:18, Ефес. 2:2, Ефес. 5:10, Ефес. 5:17, Кол. 1:21, 1 Сол. 4:3, 1 Пет. 1:14 Римљанима, 12:2 ? Оваквих примера има много у Библији. Ја не заузимам ниједан идеолошки став, али ми некада није јасно шта се све представља као ,,хришћанско". P.S. Волео бих и да ми извадите те основе у Новом Завету које указују на десницу, ако имате времена. не желим ја расправу ако ти не знаш колико је зла комунизам нанео религији Хришћанству Православљу поготову и код нас и у Русији онда ништа наравно ти имаш своје мишљење Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 не желим ја расправу ако ти не знаш колико је зла комунизам нанео религији Хришћанству Православљу поготову и код нас и у Русији онда ништа наравно ти имаш своје мишљење Не видим какве ово везе има са нашом темом? Већ сам нагласио да не заузимам ниједан идеолошки став, већ да само желим неке ствари разјаснити. Али ево, питаћу и ја: да ли ти знаш колико је људи убијено у име Бога и хришћанске вере? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 не желим ја расправу ако ти не знаш колико је зла комунизам нанео религији Хришћанству Православљу поготову и код нас и у Русији онда ништа наравно ти имаш своје мишљење Не видим какве ово везе има са нашом темом? Већ сам нагласио да не заузимам ниједан идеолошки став, већ да само желим неке ствари разјаснити. Али ево, питаћу и ја: да ли ти знаш колико је људи убијено у име Бога и хришћанске вере? Источна црква није имала инквизицију а западна јесте доста људи на западу. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 nije imala formalno inkviziciju, al su kod nas u srbiji/ rashkoj ubijani jeretici, a i rusi su pokrshteni na zanimljivim nachin- ko hocje, pogruze ga kratko tri puta, ko necje- jednom, al malo duzhe.. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука