Aragorn Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Чудан ?,јок,свима познат и драг, доги стил... 4chsmu1 greengrin winter winter winter winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2029.msg435886#msg435886 date=1305056650] @medenica ja mislim da si ti sve lijepo ukapir'o,jer ne mislim da napisah ista posebno,vec mislim da ti se ne svidja,jer se ne slazes sa mnom... ali evo pojasnjenje samo za tebe 4chsmu1 prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj greengrin je sala,ili je bar trebao da bude... p.s je ziva istina,iako se cerekam na kraju recenice a potonja recenica je pojasnjenje da,iako sam protiv,nisam ni za kakvo vrlinsko nametanje prema bilo kome... i uopste ne sumnjam u tvoju inteligenciju,samo mislim da svako cuje ono sto zeli... ц. winterтавита, драга сестрице, мени барем не мораш да црташ очигледно. напротив, ја се потпуно слажем са тобом за секс пре брака, да потврдим и очигледно после написаног, да треба човек и човечица да уђу ко Аљонка што је рекла лепо - да се потврде потпуно као пристале личности у свему и свагда, љубављу. само се не слажем да се секс прозива по аутоматизму да је блуд, кад свети Отац лепо написо шта јесте а шта није, само слепац, не слеп, може другачије да протумачи. тако да си промашила циљну групу у твом посту winter ...i evo kad vec prozivas,odlucih da ti se vratim winter ...dakle evo pojasnjenje,i uopste nisam ni za kakvu strogocu winter seks samo zbog seksa je blud seks iz zaljubljenosti nije blud,ukoliko zaljubljenost pretenduje da predje u ljubav,a ako ne,onda jeste blud,ali ne kao u prvom slucaju,vec neka 'blaza varijanta' samo seks iz ljubavi nije blud hocu reci-seks sam po sebi jeste blud,osim ako ga ne 'oplemenimo' kroz ljubav... i moze da se bludnici i u braku,i van braka,ako nemamo ljubavi,ako smo egoisticni,i samo gledamo sebe,a da se onaj drugi posmatra samo kao objekt,i to sve pod izgovorom ljubavi... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Брате,ако верујеш овој групи која тврди да секс из љубави није грех,онда нема греха,осим ако га себи не ствараш илузијама неким. Док ако подржаваш прву групу,за коју је то грех,онда си у проблему. Сад ти види са киме се слажеш? Ja moram da kazem da ja vise ne znam sta da mislim... 4chsmu1 Mislim, ko je u pravu?! Koji je stav Crkve uopste po tom pitanju??? Ili je fora da svako radi onako kako misli da treba? facenew22222222 Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Брате,ако верујеш овој групи која тврди да секс из љубави није грех,онда нема греха,осим ако га себи не ствараш илузијама неким. Док ако подржаваш прву групу,за коју је то грех,онда си у проблему. Сад ти види са киме се слажеш? Ja moram da kazem da ja vise ne znam sta da mislim... 4chsmu1 Mislim, ko je u pravu?! Koji je stav Crkve uopste po tom pitanju??? Ili je fora da svako radi onako kako misli da treba? facenew22222222 Шта мислиш под став Цркве?Учење отаца или одлука сабора? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Брате,ако верујеш овој групи која тврди да секс из љубави није грех,онда нема греха,осим ако га себи не ствараш илузијама неким. Док ако подржаваш прву групу,за коју је то грех,онда си у проблему. Сад ти види са киме се слажеш? Ja moram da kazem da ja vise ne znam sta da mislim... Mislim, ko je u pravu?! Koji je stav Crkve uopste po tom pitanju??? Ili je fora da svako radi onako kako misli da treba? facenew22222222 ...maio poenta je u ljubavi,i u onome sta je za nas sveta tajna braka,ili da li je ona za nas uopste sveta,jer se cesto tako ne ponasamo...za mene ,licno,je sveta tajna braka svetinja,i u takav brak bi' stupila,samo i iskljucivo iz ljubavi...i pitala si se vec kako ce taj neko da te ceka...a zasto uopste da te ceka,ako te stvarno voli neka te vodi pred oltar 4chsmu1...i ne ceka samo on,i to me nervira,i ti cekas,jer hoces da bude savrseno ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Шта мислиш под став Цркве?Учење отаца или одлука сабора? 4chsmu1 Odluka sabora facenew22222222 posto vidim i da se ucenje otaca razlikuje od jednog do drugog! Tavita me odusevljava slava3 slava3 Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Шта мислиш под став Цркве?Учење отаца или одлука сабора? 4chsmu1 Odluka sabora facenew22222222 posto vidim i da se ucenje otaca razlikuje od jednog do drugog! Tavita me odusevljava slava3 slava3 Онда не знам да си тражила учење отаца па ајде и да размислим. 4chsmu1 4chsmu1Да t4431 klapklap за Tavitu.Прелистај пар задњих страница слао сам неке цитате AVE SERBIA па види ту. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Divade,jel nije problem da kazes koliko imas godina? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 mislim da je stav crkve uvek stav sabora jer postoje dijametralno suprotna učenja otaca... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2029.msg435711#msg435711 date=1305051908] није, него на владики, па коме да такву власт. КОГА подразумеваш под Црквом? у широк спектар си обухватио децу, неудате и неожењене било које старосне доби, удовице и удовице, бебе, хомосексуалце и сличне падове, ... а да не помињемо да је монах у браку klapklap Морам бити прецизан... klapklap Црква (мислим на Епископе и Свештенике којима су пак Епископи дали власт да то чине) А за ове који требају бити обухваћени казном за неженидби или неудадбу...су девојке и момци у старосној доби од: 21 до: 38938383 година... титуле се пишу мало. womens а што не од 18 или од оног дана откад су способни да праве децу ? свашта. klapklap видиш, ту долазимо до врло озбиљног проблема. ако мантија нешто пропише, а зафали амин од народа, коме је то добро и љубав? а Црква није само мантија, јер нема коме мантија да служи ако фали народ. уосталом, ако ћемо прецизно, народ, лаици јесу свештенство 0102_laugh а реч ''казна'' не постоји у целокупном Светом Писму нити је епитимија као мера акривије (примене слова закона) таквог смисла. то је само констатовање, потврда, дијагноза стања непокајаног а не удаљење од стране свештенства јер се такав сам удаљио својим чињењем. уосталом пракса Цркве није акривија и ептимисање (удаљење од светог причешћа) као најекстремније и застрашујуће мере већ снисхођење. кад човек пита Бога колико пута да опрости ближњем, сети се шта му одговара: 21. Тада приступи к Њему Петар и рече: Господе! Колико пута ако ми сагреши брат мој да му опростим? До седам пута? 22. Рече њему Исус: Не велим ти до седам пута, него до седам пута седамдесет. 23. Зато је царство небеско као човек цар који намисли да се прорачуна са својим слугама. 24. И кад се поче рачунати, доведоше му једног дужника од десет хиљада таланата. 25. И будући да немаше чим платити, заповеди господар његов да га продаду, и жену његову и децу, и све што има; и да му се плати. 26. Но слуга тај паде и клањаше му се говорећи: Господару! Причекај ме, и све ћу ти платити. 27. А господару се сажали за тим слугом, пусти га и дуг опрости му. 28. А кад изиђе слуга тај, нађе једног од својих другара који му је дужан сто гроша, и ухвативши га дављаше га говорећи: Дај ми шта си дужан. 29. Паде другар његов пред ноге његове и мољаше га говорећи: Причекај ме, и све ћу ти платити. 30. А он не хте, него га одведе и баци у тамницу док не плати дуга. 31. Видевши пак другари његови тај догађај жао им би врло, и отишавши казаше господару свом сав догађај. 32. Тада га дозва господар његов, и рече му: Зли слуго! Сав дуг овај опростих теби, јер си ме молио. 33. Није ли требало да се и ти смилујеш на свог другара, као и ја на те што се смиловах? 34. И разгневи се господар његов, и предаде га мучитељима док не плати сав дуг свој. 35. Тако ће и Отац мој небески учинити вама, ако не опростите сваки брату свом од срца својих. Свето Јеванђеље по Матеју, глава 18. укратко речено: 13. Сносећи један другог, и опраштајући један другом ако има ко тужбу на кога: као што је и Христос вама опростио тако и ви. 14. А сврх свега тога обуците се у љубав, која је свеза савршенства. Колошанима посланица св. апостола Павла, глава 3. или још краће: 8. И не будите никоме ништа дужни осим да љубите један другог; јер који љуби другог закон испуни. Римљанима посланица св. апостола Павла, глава 13. ето ти и примена Закона (10 заповести, правила, канона, догмат) и примена љубави према Богу послушањем и ближњем милошћу. много боље него шибање, спаљивање вештица, па и забијања клинова у људе на крсту клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2029.msg435716#msg435716 date=1305052037] увек, за шта год поменеш другог у негативном контексту, редовно се деси да се човек нађе у истоветној ситуацији. зато је увек боље гледати себе а за друге се молити, пре него чепркати по туђим животима одокативном и шамар методом групног епитимисања без индивидуалног критеријума. то је тако профана осуда 50% људи да ниси ни свестан шта си изрекао. неки људи храбрости немају да дају епитимију, а ти би то попреко и навелико поделио. klapklap klapklap klapklap 0102_laugh womens Па Брате...нисам баш мислио да вадим брвна из ока..... не капирам слику и коментар ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 a recimo,je l manji greh imati "neku" bludnu radnju sa devojkom/momkom s kojom/kojim smo duze vreme u vezi, ali suzdrzati se od keksa? 0102_laugh људи, МОРАЛИ би да почнете да разликујете секс од греха, за почетак. не можете по аутоматизму и паушално да себе и друге осуђујете. то је равно секташењу. pa recimo dodje do raskida veze=greh, otprilike al opet ima neke tezine u granicama greha bluda,ko ce da miruje do .... womens klapklap знаш, грех се не може дефинисати као пакао, већ мора као промашај. мирује ли твоје око да не погледа, мирује ли твоја рука да не узме додатни залогај и наслади се преко потребног, ниси ли сујетан и горд да чиниш велике и друге смртне грехе пред Богом? у чему је онда разлика између блуда и гордости, или непослушања? можемо да дајемо разне хипотетичке примере, али је сува реалност да се једино може размишљати о реалним ситуацијама, па и због човека прекршити свако правило не би ли се спасао од констатних промашаја да се не доведе у ситуацију да стави главу на пањ због своје острашћености. субота је за човека, а не обрнуто. Бог се распео и недељиво дели своје Тело и Крв да људе спашава, пере и обожује а неки би да млатарају светињом причешћа напред-назад као да је њихово да дају или ускрате, што је управо супротно оним речима које изговарају: Са страхом Божијим, вером и љубављу приступите. само значење речи Литургија је заједничарење, а не гомила неосвешћених и непричешћених индивидуалаца која чини сам промашај што стоји непричешћена. испадне греота бити на Литургији а не причестити се. обавезно штиво за све моралисте: ПРИГОВОР 5 Неки приговарају говорећи да је Свето Причешће страшна ствар, и зато се од људи који се причешћују захтева свети живот, савршен и ангелски http://www.verujem.org/teologija/nikodim_svetogorac.htm#p5 између осталог, каже: Само ако добро поразмислимо, схватићемо зашто је некоме немогуће да постигне савршенство без непрестаног причешћивања Светим Тајнама, јер без њега не може задобити љубав, а без љубави не може задобити послушање Владикиним заповестима, а без послушања се не може постићи савршенство. дакле, како ћете побољшати човека УСКРАЋИВАЊЕМ лека за блуд, гордост, стомакоугађање и остале смртне и мање срмтне грехе, промашаје, странпутице пута до Господа ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 није, него на владики, па коме да такву власт. КОГА подразумеваш под Црквом? у широк спектар си обухватио децу, неудате и неожењене било које старосне доби, удовице и удовице, бебе, хомосексуалце и сличне падове, ... а да не помињемо да је монах у браку womens Морам бити прецизан... Црква (мислим на Епископе и Свештенике којима су пак Епископи дали власт да то чине) А за ове који требају бити обухваћени казном за неженидби или неудадбу...су девојке и момци у старосној доби од: 21 до: 38938383 година... И шта предлажеш? Ако се не ожене/удају до неке године - искључење из цркве? па увек је камен, уместо лебца, био крајња инстанца за блуднике ...поготово код Јевреја који су заиста поштовали Закон 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2029.msg435886#msg435886 date=1305056650] @medenica ja mislim da si ti sve lijepo ukapir'o,jer ne mislim da napisah ista posebno,vec mislim da ti se ne svidja,jer se ne slazes sa mnom... ali evo pojasnjenje samo za tebe prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj je sala,ili je bar trebao da bude... p.s je ziva istina,iako se cerekam na kraju recenice a potonja recenica je pojasnjenje da,iako sam protiv,nisam ni za kakvo vrlinsko nametanje prema bilo kome... i uopste ne sumnjam u tvoju inteligenciju,samo mislim da svako cuje ono sto zeli... ц. тавита, драга сестрице, мени барем не мораш да црташ очигледно. напротив, ја се потпуно слажем са тобом за секс пре брака, да потврдим и очигледно после написаног, да треба човек и човечица да уђу ко Аљонка што је рекла лепо - да се потврде потпуно као пристале личности у свему и свагда, љубављу. само се не слажем да се секс прозива по аутоматизму да је блуд, кад свети Отац лепо написо шта јесте а шта није, само слепац, не слеп, може другачије да протумачи. тако да си промашила циљну групу у твом посту klapklap ...i evo kad vec prozivas,odlucih da ti se vratim womens...dakle evo pojasnjenje,i uopste nisam ni za kakvu strogocu klapklap seks samo zbog seksa je blud seks iz zaljubljenosti nije blud,ukoliko zaljubljenost pretenduje da predje u ljubav,a ako ne,onda jeste blud,ali ne kao u prvom slucaju,vec neka 'blaza varijanta' samo seks iz ljubavi nije blud hocu reci-seks sam po sebi jeste blud,osim ako ga ne 'oplemenimo' kroz ljubav... i moze da se bludnici i u braku,i van braka,ako nemamo ljubavi,ako smo egoisticni,i samo gledamo sebe,a da se onaj drugi posmatra samo kao objekt,i to sve pod izgovorom ljubavi... чекај, пошто сам напоменуо да се слажемо јер нисам циљна група којој треба да се црта (ал га бре закомплкова до бола klapklap) тако да не капирам чему овај пост? секс никако није блуд већ је природно задовољство, блуд је потврда промашаја куда води тај секс. мора да се раздвоје ствари децидивно, иначе ће одемо у разне јереси а обично се заглави у најгору - манихејство - па се нуна ништа уместо пуно табанића 0102_laugh уосталом, чак и деца знају да из прве скоро никад мета не погађа циљ - зато и шаљемо више милиона метака клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Брате,ако верујеш овој групи која тврди да секс из љубави није грех,онда нема греха,осим ако га себи не ствараш илузијама неким. Док ако подржаваш прву групу,за коју је то грех,онда си у проблему. Сад ти види са киме се слажеш? Ja moram da kazem da ja vise ne znam sta da mislim... Mislim, ko je u pravu?! Koji je stav Crkve uopste po tom pitanju??? Ili je fora da svako radi onako kako misli da treba? 0102_laugh Шта мислиш под став Цркве?Учење отаца или одлука сабора? womens чекај, како раздвајаш та два? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука