Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

p.s  ja naravno ne razmisljam oduvijek ovako,vec tek poslije pokajanja 0102_laugh leteti smej.gif

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Inace, ovo je slucaj i sa mnom... samo razmisljam koji je taj koji ce da me ceka do braka  .mislise.

bliss jeeee

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

p.s  ja naravno ne razmisljam oduvijek ovako,vec tek poslije pokajanja 0102_laugh leteti smej.gif

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Inace, ovo je slucaj i sa mnom... samo razmisljam koji je taj koji ce da me ceka do braka  .mislise.

bliss jeeee

Ево ја ћу.. greengrin шалим се..и мене мучи то питање.. smej.gif

Подели на овим сајтовима

p.s  ja naravno ne razmisljam oduvijek ovako,vec tek poslije pokajanja crvenilo 4chsmu1 smej.gif

bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee

.mislise.

Ево ја ћу.. greengrin шалим се..и мене мучи то питање.. .mislise.

Ја немам проблема са тим. greengrin greengrin 0102_laugh 0102_laugh

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

a recimo,je l manji greh imati "neku" bludnu radnju sa devojkom/momkom s kojom/kojim smo duze vreme u vezi, ali suzdrzati se od keksa? .mislise.

То се не може контролисати кад тад ће доћи до кекса није паметно. 4chsmu1

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Ево ја ћу.. bliss jeeee шалим се..и мене мучи то питање.. bliss jeeee

.mislise. eto  bliss jeeee

Od kad sam videla ovu temu razmisljam o tome al je zaobilazim vesto  4chsmu1

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

такво условљавање доводи до тога да ти људе епитимишеш по слову закона а не по икономији спасења.

шта ћемо са јуродивима, и свима који упадају у прешироку категорију ''ни у манастиру, ни у браку''.

прво размисли, па реци хоп  4chsmu1

Ипак мислим да је то на Свештенству и Цркви да одлучи...

А који то широки спектар?

није, него на владики, па коме да такву власт.

КОГА подразумеваш под Црквом?

у широк спектар си обухватио децу, неудате и неожењене било које старосне доби, удовице и удовице, бебе, хомосексуалце и сличне падове, ... а да не помињемо да је монах у браку  .mislise.

Подели на овим сајтовима

управо си се кандидовао за тај подвиг  .mislise. 4chsmu1 bliss jeeee

Мислим да не контам..шта си мислио рећи......

увек, за шта год поменеш другог у негативном контексту, редовно се деси да се човек нађе у истоветној ситуацији.

зато је увек боље гледати себе а за друге се молити, пре него чепркати по туђим животима одокативном и шамар методом групног епитимисања без индивидуалног критеријума.

то је тако профана осуда 50% људи да ниси ни свестан шта си изрекао.

неки људи храбрости немају да дају епитимију, а ти би то попреко и навелико поделио. bliss jeeee bliss jeeee crvenilo

Подели на овим сајтовима

ama kakav seks prije braka,necu ni da cujem tako nesto bliss jeeee

p.s  ja naravno ne razmisljam oduvijek ovako,vec tek poslije pokajanja bliss jeeee 4chsmu1 bliss jeeee

i ne volim kad se neko pravi prepodoban,pa pod izgovorom ljubavi,tlaci sve oko sebe,npr. ako je monah,pa drzi tako neko predavanje mirjanima...mislim da covjek treba da je samo,i iskljucivo strog prema sebi,jer ako nam se ne svidja necije ponasanje,to nikako ne znaci da ne postoji mogucnost da se taj neko i promijeni...

смирен монах никад не помиње брак и брачну заједницу јер никад неће ништа сазнати о томе.

може само да ти исприча живописна туђа искуства, а у најбољем стилу оца Јустина Савинског.

у најгорем случају, добијеш неког артемита у мантији који напише камасутру и осуди је да су све ''неблагодатне'' позе у сексу сем мисионарске ...

па ти види јел то смешно, поражавајуће, тужно ил да се бијеш у главу ...

пс. крајње контрадикторна почетна са потоњом реченицом.  .mislise.

Подели на овим сајтовима

Ето, Тавита је све објаснила, па ко мож' да прими нека прими. Ко не мож' не мора , није обавезно, ал не мој да објашњава како је лоше чувати се за брак и како су то све зилоти и паћеници који тако раде.

извини, а где си ти видео такво објашњење на овој теми?

па још да је неко поспрдно поменуо девичанство а да није добио колективну пацку?

Подели на овим сајтовима

a recimo,je l manji greh imati "neku" bludnu radnju sa devojkom/momkom s kojom/kojim smo duze vreme u vezi, ali suzdrzati se od keksa? :drugarstvo:

људи, МОРАЛИ би да почнете да разликујете секс од греха, за почетак.

не можете по аутоматизму и паушално да себе и друге осуђујете.

то је равно секташењу.

Подели на овим сајтовима

p.s  ja naravno ne razmisljam oduvijek ovako,vec tek poslije pokajanja 4chsmu1 1312_womens smej.gif

:group111: 0442_feel greengrin

Inace, ovo je slucaj i sa mnom... samo razmisljam koji je taj koji ce da me ceka do braka  womens

:drugarstvo:

не брини, неће те оставити Бог саму ако ти то не желиш  :bla:
Подели на овим сајтовима

@medenica ja mislim da si ti sve lijepo ukapir'o,jer ne mislim da napisah ista posebno,vec mislim da ti se ne svidja,jer se ne slazes sa mnom...

ali evo pojasnjenje samo za tebe :291291291:

prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj :drugarstvo: je sala,ili je bar trebao da bude...

p.s je ziva istina,iako se cerekam na kraju recenice

a potonja recenica je pojasnjenje da,iako sam protiv,nisam ni za kakvo vrlinsko nametanje prema bilo kome...

i uopste ne sumnjam u tvoju inteligenciju,samo mislim da svako cuje ono sto zeli...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Сви ви децо,која желите чиста срца и тела ући у брак,имате благослов старца Зосиме  0102_laugh

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

@medenica ja mislim da si ti sve lijepo ukapir'o,jer ne mislim da napisah ista posebno,vec mislim da ti se ne svidja,jer se ne slazes sa mnom...

ali evo pojasnjenje samo za tebe :cheesy2:

prva recenica je moj odgovor da nisam za seks prije braka,a ovaj 0102_laugh je sala,ili je bar trebao da bude...

p.s je ziva istina,iako se cerekam na kraju recenice

a potonja recenica je pojasnjenje da,iako sam protiv,nisam ni za kakvo vrlinsko nametanje prema bilo kome...

i uopste ne sumnjam u tvoju inteligenciju,samo mislim da svako cuje ono sto zeli...

ц.  0102_laugh

тавита, драга сестрице, мени барем не мораш да црташ очигледно.

напротив, ја се потпуно слажем са тобом за секс пре брака, да потврдим и очигледно после написаног, да треба човек и човечица да уђу ко Аљонка што је рекла лепо - да се потврде потпуно као пристале личности у свему и свагда, љубављу.

само се не слажем да се секс прозива по аутоматизму да је блуд, кад свети Отац лепо написо шта јесте а шта није, само слепац, не слеп, може другачије да протумачи.

тако да си промашила циљну групу у твом посту  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...