Jump to content

о. Серафим Роуз

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

On 5. 8. 2012. at 21:37, Sophrosyne рече

"Vrlo čudan odgovor na skori film o kome svi pričaju i koji gledaju u SAD, “E.T.“ koji

je uzrokovao da bukvalno milioni naizgled normalnih ljudi izrazi svoju privrženost

prema heroju, “spasitelju iz svemira“, koji je očigledno demon ‐ očigledna priprema ljudi

za obožavanje dolazećeg antihrista. "

У овом тексту нема грешке... :nene:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 209
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Православни поглед на свијет нама од о.Серафима уопште није потребан,по питању православног погледа на свијет имамо много веће ауторитете.Када се читају ти ауторитети...о.Серафим дође као неки дечаћић из школске клупе,пун неке енергије и воље али још увјек незрео.

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:44, Sophrosyne рече

Православни поглед на свијет нама од о.Серафима уопште није потребан,по питању православног погледа на свијет имамо много веће ауторитете.Када се читају ти ауторитети...о.Серафим дође као неки дечаћић из школске клупе,пун неке енергије и воље али још увјек незрео.

јел сада почињемо да меримо ко има бољи поглед Православни на свет...

а ја несрећа ...све време мислио...да је и лепота Православља у различитим погледима...на свет...

ал ето.зезнуо сам се..

има бољих погледа на свет...од погледа на свет...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:45, Ignjatije рече

I ovaj covek je po nekima gnostik-jeretik ???!!!

Ima malo tvrdje stavove po nekim pitanjima, to stoji, ali nazivati ga jeretikom je uvreda za takvog ( svetog ) coveka.

страх је чудо...

у страху људи свашта речу...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:44, Sophrosyne рече

Шта би тек рекао за голобрадог младића који је заштитник мога дома, Георгија Победоносца?

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:47, Михајло рече

а ја несрећа ...све време мислио...да је и лепота Православља у различитим погледима...на свет...

ал ето.зезнуо сам се..

" Sve zivotinje su jednake, ali su neke jednakije od drugih "

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:47, Михајло рече

ал ето.зезнуо сам се..

О.Серафим је говорио и писао онолико колико му је било дато,говорио је и писао у конкретном тренутку и очигледно конкретној заједници/људима.Али то не мора да значи да то само по себи посједује неки узвишени израз и квалитет.

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:48, Sanela рече

Шта би тек рекао за голобрадог младића који је заштитник мога дома, Георгија Победоносца?

Шта би рекао?Свети Георгије моли Бога за нас.

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:56, Sophrosyne рече

О.Серафим је говорио и писао онолико колико му је било дато,говорио је и писао у конкретном тренутку и очигледно конкретној заједници/људима.Али то не мора да значи да то само по себи посједује неки узвишени израз и квалитет.

а... зар Господ када прослави О.Серафима није потврдио квалитет?

О Серафим је Хришћанство проповедао једном другом менталитету...

од кога је и сам...

мислим да Господ бира људе себи ...мало паметније...

ево..нпр...

колико уважених доктора са нашег форума...би успело да пресади пелцер Православља у америке....а без да искриви Хришћанство...прем себи..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 21:56, Sophrosyne рече

Тачно, није ли за нас претежак кантар који смо узели у руке?

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 22:00, Михајло рече

а... зар Господ када прослави О.Серафима није потврдио квалитет?

О Серафим је Хришћанство проповедао једном другом менталитету...

од кога је и сам...

мислим да Господ бира људе себи ...мало паметније...

ево..нпр...

колико уважених доктора са нашег форума...би успело да пресади пелцер Православља у америке....а без да искриви Хришћанство...прем себи..

Узвишеност и квалитет нечијег израза у ријечи па макар оне било избрушене то изнемоглости,никога неће учинити и нису услов за светост као пројаву Христолике љубави,тако да,то што је Серафимов израз био надут монашком незрелошћу не значи да је пројава његове светости угрожена.То је искључиво Божији дар и не мјери се мјерлима наше савршености/несавршености.

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2012. at 22:12, Sophrosyne рече

Узвишеност и квалитет нечијег израза у ријечи па макар оне било избрушене то изнемоглости,никога неће учинити и нису услов за светост као пројаву Христолике љубави,тако да,то што је Серафимов израз био надут монашком незрелошћу не значи да је пројава његове светости угрожена.То је искључиво Божији дар и не мјери се мјерлима наше савршености/несавршености.

да..нисам ни мислио да јесу...

ја сам причао нешта друго...

О.Серафим је изабран од мноштва...јер је могао боље од многих ...да таквим људима прикаже Христа у истини...

мислим на протестанте,англиканце и латине...

ко бољи од њега...

човек је учио и учио...речлигија...философија...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...