sekastarča Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 Јурчевић: Дирнуо сам у осињак хомосексуалаца СРЕДА, 13 ОКТОБАР 2010 16:13 ИН4С Након жестоких напада и најаве да ће лезбијска организација „Контра“ против њега поднијети кривичну пријаву, због, како тврде, „подстицања на насиље и мржњу утемељену на сексуалној оријентацији“, контраверзни Каставски жупник се поново огласио на свом блогу. Он је навео да је својом изјавом дирнуо у „осињак хомосексуалаца и лезбијки“. „Видим да сам својим коментаром о догађањима у Београду дирнуо у осињак хомосексуалаца и лезбијки. И нека сам јер су то типови за жалити, а не осуђивати. Поготово не за батинати и тући јер су довољно избатинани и истучени од мајке природе", написао је у наставку свога блога Јурчевић. Подсјећамо, Фрањо Јурчевић је жупник који је недјељну геј параду у Београду назвао "доказом да моралне наказе и психопати све више овладавају средствима јавног информисања, улицама, установама, градовима". Према ријечима Јурчевића "Београђани су показали што мисле од тим психопатима" и додаје да му је жао полицајаца који су настрадали, али и да су се они требали повући и „дозволити нормалнима да с тим болесницима мало продискутирају“. У наставку свога блога жупник пише како је чуо да ће га група Контра тужити. „Будући да долази зима, а ја сам јако зимогрозан, лијепо бих молио моје пријатеље да ми у затвор донесу коју декицу више", иронично пише жупник и у истом тону додаје: "Што „Контра“ има против мене кад ја ништа нисам рекао или написао контра њих?". извор: http://www.in4s.net/index.php/magazin/hronika/1583-jurevi-dirnuo-sam-u-osinjak-homoseksualaca- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 Човек мисли што и већина нас мисли. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 e bas je dobar 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 Lepo im rek`o covek... eheeeej "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 Честитам жупнику Йурчевићу на храбрости. Треба имати смелости и написати тако нешто у данашњем свету у койем владайу Содома и Гомора. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 . Према ријечима Јурчевића "Београђани су показали што мисле од тим психопатима" и додаје да му је жао полицајаца који су настрадали, али и да су се они требали повући и „дозволити нормалнима да с тим болесницима мало продискутирају“. У наставку свога блога жупник пише како је чуо да ће га група Контра тужити. „Будући да долази зима, а ја сам јако зимогрозан, лијепо бих молио моје пријатеље да ми у затвор донесу коју декицу више", иронично пише жупник и у истом тону додаје: "Што „Контра“ има против мене кад ја ништа нисам рекао или написао контра њих?". извор: http://www.in4s.net/index.php/magazin/hronika/1583-jurevi-dirnuo-sam-u-osinjak-homoseksualaca- confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='eheeeej' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Октобар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 . Према ријечима Јурчевића "Београђани су показали што мисле од тим психопатима" и додаје да му је жао полицајаца који су настрадали, али и да су се они требали повући и „дозволити нормалнима да с тим болесницима мало продискутирају“. У наставку свога блога жупник пише како је чуо да ће га група Контра тужити. „Будући да долази зима, а ја сам јако зимогрозан, лијепо бих молио моје пријатеље да ми у затвор донесу коју декицу више", иронично пише жупник и у истом тону додаје: "Што „Контра“ има против мене кад ја ништа нисам рекао или написао контра њих?". извор: http://www.in4s.net/index.php/magazin/hronika/1583-jurevi-dirnuo-sam-u-osinjak-homoseksualaca- confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='eheeeej' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> smej.gif dada добро си то провалио! Понекад заиста не водимо рачуна шта говоримо, па потврдимо у сопственим речима којима желимо да бранимо ИСТИНУ , да и сами нисмо у њој! Па кажемо пет мудрих и сто лудих речи... Није ни чудо што нас нико не чује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=370 HRT o župniku U srijedu 13.10.2010. na HRT-u u emisiji Hrvatska u živo emitiran je i tv prilog o našem župniku Franji Jurčeviću, a povodom medijske prašine koja se ovih dana podigla oko župnikova pisanja na njegovom privatnom BLOG-u. prilog kreće od 20:05 do 31:20 minute emisije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 http://franjojurcevic.blog.hr/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Октобар 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 hvala Жељко на помоћи!!! Интересантан дијалог у емисији између новинара Дарка Павичића и члана Удруге ''Контра'' Сање Јураш. prst ka gore Сања Јураш тврди да Католичка Црква потиче дискриминативне ставове и наводи да у уџбенику из веронауке за осми разред стоје јасни хомофобични ставови и да овај уџбеник није одобрен од стране министарства... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Октобар 15, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2010 hvala Жељко на помоћи!!! Интересантан дијалог у емисији између новинара Дарка Павичића и члана Удруге ''Конта'' Сање Јураш. facenew22222222 Сања Јураш тврди да Католичка Црква потиче дискриминативне ставове и наводи да у уџбенику из веронауке за осми разред стоје јасни хомофобични ставови и да овај уџбеник није одобрен од стране министарства... To su gluposti, kakvi homofobični stavovi, krišćanska etika jasno definiše stav naše crkve prema homoseksualcima. Meni je diskutabilno što se velečasni hvališe kako je on dirnuo u osinjak, kao da nema tih osinjaka i u samoj katoličkoj crkvi u Hrvata, pa što tamo ne dirne, koliko dugo je samo Brezovica zataškavana ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 zataskavanja uvijek bilo svagdje ,almi smijesno sto ga tuzuju ,pa imali su svoju paradu ,morali su isto znati da ima razlicitih ljudi kao i sto su oni razliciti od drugih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pavle Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 . Према ријечима Јурчевића "Београђани су показали што мисле од тим психопатима" и додаје да му је жао полицајаца који су настрадали, али и да су се они требали повући и „дозволити нормалнима да с тим болесницима мало продискутирају“. У наставку свога блога жупник пише како је чуо да ће га група Контра тужити. „Будући да долази зима, а ја сам јако зимогрозан, лијепо бих молио моје пријатеље да ми у затвор донесу коју декицу више", иронично пише жупник и у истом тону додаје: "Што „Контра“ има против мене кад ја ништа нисам рекао или написао контра њих?". извор: http://www.in4s.net/index.php/magazin/hronika/1583-jurevi-dirnuo-sam-u-osinjak-homoseksualaca- confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> dada добро си то провалио! Понекад заиста не водимо рачуна шта говоримо, па потврдимо у сопственим речима којима желимо да бранимо ИСТИНУ , да и сами нисмо у њој! Па кажемо пет мудрих и сто лудих речи... Није ни чудо што нас нико не чује... 4chsmu1 covek je dobro napisao. STO KONTRA IMA PROTIV? I U PRAVU JE NIJE PISAO PROTIV KONTRE VEC PROTIV OVIH U bgdU. STOGA U PRAVU JE.. Izvinjavam se sto predhodno napisah velikim slovima. dada Nisam obratila paznju da mi je CAPS ukljucen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Sta nije kontradiktorno u ovoj njegovoj prici? To je mnogo bolje pitanje. И нека сам јер су то типови за жалити, а не осуђивати. Поготово не за батинати и тући јер су довољно избатинани и истучени од мајке природе", написао је у наставку свога блога Јурчевић. Подсјећамо, Фрањо Јурчевић је жупник који је недјељну геј параду у Београду назвао "доказом да моралне наказе и психопати све више овладавају средствима јавног информисања, улицама, установама, градовима". Према ријечима Јурчевића "Београђани су показали што мисле од тим психопатима" и додаје да му је жао полицајаца који су настрадали, али и да су се они требали повући и „дозволити нормалнима да с тим болесницима мало продискутирају“. У наставку свога блога жупник пише како је чуо да ће га група Контра тужити. „Будући да долази зима, а ја сам јако зимогрозан, лијепо бих молио моје пријатеље да ми у затвор донесу коју декицу више", иронично пише жупник и у истом тону додаје: "Што „Контра“ има против мене кад ја ништа нисам рекао или написао контра њих?". извор: http://www.in4s.net/index.php/magazin/hronika/1583-jurevi-dirnuo-sam-u-osinjak-homoseksualaca- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Bilo je i članova "kontraša" u Beogradu. Mene iritira kad sveštenik metaforično kaže: "trebalo je dozvoliti da ih linčuju". Prvo, naša Crkva nas tako ne uči a velečasni Jurčević je mogao da vija pedere i po Splitu i po Hvaru i po Zagrebu a ne da uči nas u Srbiji šta da radimo. Crkva kojoj ja pripadam definiše svoj stav prema homoseksualcima u dekleraciji Kongregacije za nauk vere "Persona Humana". To je prvi dokument koji su hrišćani napisali a odnosi se na homoseksualce. U njemu se jasno pravi razlika u ustrojstvu i izvršavanju. Izvršavanje je prolazno ili nešto što se eto dogodi nekome a ustrojstvo je neka urođena sklonost ili bolesna konstitucija. Datost Svetog pisma ne dopušta zaključak "da su svi oni koji trpe zbog te nastranosti za nju i lično odgovorni". Iz tog razloga sam i pomenuo Brezovicu. Ko ne zna to je dom za decu bez roditeljskog staranja koji je pod patronatom na neki način i crkve u Hrvatskoj. E u tom domu je radio jedan čika po imenu Marij Barlović koji je popunjava prazninu seksualnog obrazovanja u Hrvatskoj tako što je na poseban način voleo dečicu i to mušku, odnoseći se prema njima s posebnom nežnošću. Njegova seksualna edukacija dečice završavaka se njegovom ejakulacijom. Na njegovu sreću njegova mala tajna šta radi sa dečicom došla je do gospođe Jelene Brajšić ravnateljice doma inače službenicu Caritasa, koja ju je tretirala kao malo neadekvatnu edukaciju i ništa više.. Ta ista gospođa je zaslužila podršku samog senjskog Biskupa kada je izbila afera. E toga nikad nije bilo u Srbiji među nama katolicima. Niko sa ovog foruma niti pravoslavac ni katolik ni musliman nije pozivao na nasilje i zagovarao takav oblik "diskusije" sa homosima. Svi mi koji smo bili protiv parade izražavali smo stav da niko nema pravo da vrši politički teror nad nama. Šta je nego politički teror kad te političari poput Čede i vladajućih stranaka primoravaju da prihvatimo nešto što se kosi sa našim ubeđenjima. Reč je o 90% građana koji se nisu slagali sa održavanjem te morbidne parade, ali to što smo bili protiv održavanja ne znači da smo bili i za nasilje nad tim "nesretnicima". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука