Jump to content

Istanbul

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 85
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Uskudara ili RKCI (Ruse kose curo imas)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=hupjEcU5oms

Gleda se i priča se puno o Lale Devri u kojoj blista naša Emina. Svukuda govore da je ona iz Sirbistana.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=rn4lQ70-ihc&feature=related

Mehmed Paša Sokolović i članovi njegove porodice

Постављена слика

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ja čistije države od Turske nisam video. Bar u Istanbulu. Iako ima mnogo sirotinjskih četvrti i tamo je čisto. Ima puno zelenila (uglavnom palmice). Cela ta služba za higijenu je na visokom nivou.

Veoma malo peseka ima, verovatno je i to jedan od razloga za higijenu. Ima dosta mačaka i ljudi ih hrane i to kupovnom hranom (granule) ne onako da im bacaju ostatke.

Non stop idu po ulicama ona mini vozila za čišćenje.

Tako da što se tiče Istanbula i Beograda recimo...možemo samo da se poklonimo.

Mada je to sve stvar zakona i službi koje su odgovorne.

Подели на овим сајтовима

Jedan od učesnika foruma napisa da je Turska izuetno prljava država, smeće, neurednost nehigijena isl.Zamolio bih nekoga ko je bio u Turskoj od hrišćana da potvrdi ili demantuje tvrdnju koju navedoh.

Била сам у Турској неколико пута и нигде ту прљавштину и смеће не видех, већ напротив,

чистоћу и ред, и вредне људе који по читав дан раде, и децу која продају воду, чај...не просе.

Свуда сам била културно и уљудно дочекана и примљена.Од  трговаца у Капали Чаршији,преко особља хотела, нашег туристичког водича, до  самих Турских житеља.

Једном сам већ и писала да су прве бројанице које сам донела у своју кућу, биле управо из Турске,

поклон од уличног продавца који је продавао нешто на картонској кутији и видевши како их знатижељно посматрам, само се насмешио у пружио ми их.

Покушала сам да му их платим.Није хтео ни да чује,одмахнуо је руком и још једном се насмешио.А

видео је да нисам муслиманка.Још једном му хвала.

Велики је Бог!

Подели на овим сајтовима

Imaš u samom Stanbolu oko četiri miliona bošnjaka.

зар је могуће да их има толико?
Bošnjaci u Turskoj trebaju dobiti bh. državljanstvo       

Written by Administrator     

Sunday, 15 November 2009 03:33 

Ovo je ranjeni grad koji je preživio četiri godine pod opsadom boreći se za slobodu...

U sklopu posjete bh. gradovima počasni konzul BiH u Turskoj Kemal Bajsak (Baysak) sa grupom turskih državljana, potomaka Bosanaca iseljenih u Tursku, jučer je boravio i u Goraždu.

Sa načelnikom općine Muhamedom Ramovićem i njegovim saradnicima posjetio je Spomen-park Rorovi u kojem su izloženi primjerci zarobljenog oruđa iz perioda agresije na BiH, te objekat komande u kojoj je boravio i radio legendarni komandant Zaim Imamović. Povod posjeti je prisustvo komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici, ali veliki prijatelj BiH kaže da nikada neće zaboraviti ni Goražde.

- Ovo je ranjeni grad koji je preživio četiri godine pod opsadom boreći se za slobodu. Svake godine obavezno dođemo ovdje jer želimo da nove generacije to nikada ne zaborave - kazao nam je Bajsak, potomak Bosanaca koji su prije 140 godina doselili u Tursku.

Odgovarajući na naše pitanje, Bajsak je u Goraždu aktuelizirao već usnulu inicijativu da nekoliko miliona Bošnjaka u Turskoj dobije državljanstvo naše zemlje.

- Nakon te inicijative Bošnjaci u Izmiru svaki dan su nam kucali na vrata konzulata sa željom da dobiju bh državljanstvo i ličnu kartu.  Ako bi se napravio sporazum između dvije zemlje to bi bio veliki plus za BiH po pitanju glasanja, jer tada bi bilo puno više glasova. Ne znam kako bi na to reagovale preostale dvije strane, ali mislim da to treba uraditi. Ako katolici i pravoslavci u BiH imaju pravo na hrvatsko i srpsko državljanstvo, mislim da i Bošnjaci u Turskoj trebaju dobiti bosansko - dodaje počasni bh. konzul.

Ух, кад би сад сви расељени почели да траже држављанства. Поента је у смирењу и опраштању.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

пошто волим слаткише , каква је ова посластица?

Ово ми личи на неки пуњени кадаиф. Енизе, је ли теби познато? 89898989898989

To ti je jedan predivan kolačić punjen pistacijama.Turska kuhinja je po meni jedna od najljepših kuhinja i najukusnijih.

Hvala na komentarima koje ste napisali, vezanih za čistoću uz napomenu da je Ankara pet puta čišća od Istanbula.U svakom slučaju hvala na riječima objektivnosti

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Aferim Enize. Ništa nije kao Istanbul. Ankara može da bude lakša samo za održavanje kad je 10 puta manja.

Ja sam najviše voleo da jedem kurumpir, a od slatkoga pišmanije i nar suyu.

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Aferim Enize. Ništa nije kao Istanbul. Ankara može da bude lakša samo za održavanje kad je 10 puta manja.

Ja sam najviše voleo da jedem kurumpir, a od slatkoga pišmanije i nar suyu.

Постављена слика

Постављена слика

Da, slažem se, Ankara  je grad birokracije a ne turizma, i daleko je manja stoga ju je lakše održavati.

A ovaj krompir je i moja omiljena hrana, brate prste da poližeš.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...