Jump to content

Литургија на ромском језику

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Један руски ново-апостол Православља у Индији каже да изађе он тамо на улици и поче да им проповеда Реч Божију, али нико да застане да га почује, па се попе на дрво... али опет ништа.

Онда, каже, узе онај њихов древни национални инструмент и поче да свира на њему Псалтир.

И окупи се велико мноштво народа око њега  0110_hahaha Могу да нађем тај текст ако неког интересује...

А то се приповеда и за Апостола Тому.

Наравоученије?  sFun_bat

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Наравоученије је овај видео горе постављен.... ЕКСТРА ЈЕ! Већ пети пут заредом га слушам!!!!

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Наравоученије је овај видео горе постављен.... ЕКСТРА ЈЕ! Већ пети пут заредом га слушам!!!!

тај фазон, ја сам га бацио у букмарк  eheeeej https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/algabacaju.gif takeoff takeoff
Подели на овим сајтовима

Има да се купи служебник на ромском језику.

Којим писмом је писан ?
Латиницом

Лева страница Служебника је српски превод на ћирилици а десна је ромски на латиници.  eheeeej

Коњ се спрема за дан боја, али је у Господа спасење (Приче Сол. 27, 31)

Подели на овим сајтовима

Већ пети пут заредом га слушам!!!!

Исто  eheeeej

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

имам једно глупо питање: ромски јел има писмо, сем тог латиничног?

Колико ја знам нема. Нисам сигуран, мислим да користе писмо државе у којој живе. '97. или '98, не сећам се тачно, био сам пословно на Балу Рома. Гост је био председник Ромске федерације Бугарске, и једина разлика је што је он користио бугарске речи у реченици где наши користе српске.

Пример:

-И со кер џе у вези инфраструктуре?

-Изузетно шукар пројекат.

Коњ се спрема за дан боја, али је у Господа спасење (Приче Сол. 27, 31)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...