Jump to content

(ех)Монах на Геј паради ........ или пророк Мојсеј ?!

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

• Одговори 111
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

ЈЈОооој лудости...

Море отвори се, мислим земљо...

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Teška patetika! Strašno!

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Питам,ко је од свих вас био јуче тамо?

1324_womens...тааајааац...али сви знају шта се догађало.. 89898989898989

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/bla.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Тајац,него шта...

Шта ти,на пример,знаш шта је,како је и на који начин су се дешавале ствари ако ниси био тамо?

Ево ја, на пример  (slava3), нисам био у току све до 11:30, када сам после Свете Литургије и дружења са Часним Оцима и братијом, сео испред ТВ-а. Убрзо после тога, јер ми посао налаже, био сам на радном месту где сам пратио шта уживо приказују тридесетак камера, различитих телевизија...чини ми се да сам имао више могућности да склопим реалну слику о томе шта се заиста догађало, него да сам и лично присуствовао..за остале сабеседнике , не знам, али очекујем да нам кажу...

1324_womens

319.gif

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ево, ја се не слажем са њом а даље је на форуму као и фотомонтаже које су правили браћа ревнитељи а на њима су наши Епископи.

Такође, не слажем се са њиховим учешћем у овоме- њихово место је, ако су у Цркви- у Литургији. Све што је изван Литургије иде у пропаст- ваљда не треба Теби, драги брате то да објашњавам? Ова парада "поноса" је икона паклене литургије- по мени. Помиње се љубав- али љубав према греху.

Помаже Бог...

Оче као човек који се дуго бави политиком од 94-95 па до данас...могу само да вам кажем ово је повод..као Хилерова Немачка када је напала Пољску...да се нападне Хришћанска десна Србија...

Прво су дошли да одводе комунисте.

Ја нисам протествовао, јер нисам комуниста.

Онда су дошли по чланове синдиката.

Ја нисам протествовао, јер нисам био члан синдиката.

Онда су дошли по Јевреје и Роме.

Ја нисам протествовао, јер ја нисам био ни Јеврејин, нити Ром.

Онда су дошли по хомосексуалце.

Али ја нисам протествовао, јер нисам био хомосексуалац.

Када су на крају дошли по мене није било више никог ко би могао протествовати.

Мартин Ниемуллер

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

Тајац,него шта...

Шта ти,на пример,знаш шта је,како је и на који начин су се дешавале ствари ако ниси био тамо?

Ево ја, на пример  (:bla:), нисам био у току све до 11:30, када сам после Свете Литургије и дружења са Часним Оцима и братијом, сео испред ТВ-а. Убрзо после тога, јер ми посао налаже, био сам на радном месту где сам пратио шта уживо приказују тридесетак камера, различитих телевизија...чини ми се да сам имао више могућности да склопим реалну слику о томе шта се заиста догађало, него да сам и лично присуствовао..за остале сабеседнике , не знам, али очекујем да нам кажу...

:drugarstvo:

1405_love

0442_feel

Извини,брате али причаш чудне и дефинитивно несувисле ствари...не замери ми,али то је моје мишење.Како можеш ти боље знати од мене који сам све време био на свим тим локација,од 11.00 (после Литургије,),па до касно увече (јер сам касније био и у џамији код пријатеља који је сам остао и жело сам да будем поред њега ако нешто почне и нападну џамију...а имало је индиција...било је довољно полиције око џамије,али без обзира...ако је мој брат потенцијално угрожен ту сам дужан бити!)...видео сам,слушао,пратио,снимио сваки камен који је полетео,сваку реч коју су један другоме упутили (јесу клинци радили то што су радили али нису ни поједини полицајци цвећке - поготово жандармерија! Видео сам и чуо сам шта су и појединци између њих без потребе говорили демонстрантима,бесмислено их провоцирајући,јер сам био ту поред њих...ови обични полицајци су кул ликови и њих ми је искрено речено било највише жао!),видео сам те монахе (бивше) који су читали молитве,шетали певаући песме са својом скупином мирјана,искључиво су смиривали децу молећи их да не бацају камење и да се удаље од њих ако желе да се бију са полицијом а нису се тукли са полицијом као што то неки овде желе да представе,итд,итд.Лепо је,сигурно је и безбедно,бити поред телевизора,али то није исто и никада не можеш знати као онај ко је на лицу места.

Написао сам јуче и поновићу још једном...у овој земљи где све живо рапидно пропада и где се уништава сваки атом нашег личног и колективног достојанства,сви само ћуте и нико да подигне јавно,конкретно и активно свој глас ни против чега,нико да се усуди да актуализује проблем свеопштег незадовољства које погађа све нас подједнако,а о чему ти исти тако "храбро" гунђају себи у браду,те себично и саможиво,као најобичнији незахвалници,очекују да им неко други то донесе и да на тањиру,који мисле да промена може доћи одозго искључивим гласањем за неку од постојећих идејно клонираних политичких опција (гласање је постало фикција у овим и оваквим херметички затвореним политичким условима где су све опције суштински исте,опције које ти узимају све а дају само је једно...ништа!!!),без да се ако треба пронађу адекватни и постојећој ситуацији примерени модуси пројављивања незадовољства на основу којих се неко можда може натерати да те коначно чује...сви то знају и опет ћуте..."јој,ћути,може и горе да буде!"...е,та српска сељачка логика нам је и дошла главе и тек ће нас докусурити.Онда се чудимо што су деца узела камење у руке!? Шта смо ми конкретно допринели да се промени било шта у овој земљи да та деца не би узела камење у руке,већ да би њихов живот био преокупираним нормалним,свакодневним и неопходним стварима које ће им омогућити економско стабилан,финансијки довољан,породично ситуиран и војно-политички сигуран и безбедан живот? 5.октобра је рушење,пљаћкање и паљење било морално прихватљиво а сада је изгред тих истих актера окарактерисан као дивљање "банди хулигана"? Е,моја браћо...

Ово је земља најобичнијих вуница,кукавица,слабића,виртуелних јунака,кафанских вербалних хероја који имају срце као у паука и од којих стрепим више него од отвореног непријатеља...могао бих још милион страница да напишем о истима,али ми је лоше при самој помисли! Клинци,навијачи и остали који су били на протесту (нису само навијачи ваљда били? ...било је ваљда и нас других који нисмо узимали камење у руке? Лично сам био у ситуацији да избијам деци камење из руку и молио их да не бацају камње на полицију!) показали су исто што и увек...камење,летве,мотке,дезорјентисаност,бунт и незадовољство,али шта се друго могло очекивати од тих и тако,од стране нас,формираних младих људи? Они су такви какви јесу јер их је неко (од породице,преко друштва,образвоног система,до саме државе која је довела све нас до пропасти!) учинио да буду спој разних мана,неспособности правилног и адекватног усмерења свог претежно недефинисаног али и у много чему и опрадваног бунта,али и срца за које се не може рећи да је кукавичко.Поента је у томе да је власт знала да ће доћи до експлозије незадовољства и опет је намерно желела да испровоцира те младе и бунтовне момке,машући им "мушким задњицама" испред носа,док нам земља тоне у свеколико безнађе,које и њих погађа,и то у сред главног града православне Србије...шта мислите који је следећи корак после овог и то ускоро? Законска кодификација содомије и то не само као дозвољене,законом загарантована слободе (то већ јесте),већ као обавезне морално прихваћене норме живота која ће чак имати статус политички и социјално пожељене категорије становништва...само чекајте,живи били па видели.После када нам та пошаст као едукативна норма уђе у обданишта,основне и средње школе (о факултетима да и не причам!) онда ћу да све нас да  питам где смо били,на који начин је свако од нас конкретно допринео да се то спречи,осим што смо тањили језике,како смо то спречили сваку од безброј политичких,економско-финансијских,војних,моралних и културних итд,итд пошасти и пораза које су нас захватиле и прегазиле у последњих 20 година,због наше свеопште пасивности и саможивости,и које ће нас тек задесити због наше глупости која ће нас дефинитивно докусурити...лако је бити херој на језику.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

mene zanima kako ste vi konkretno doprineli da se to spreči i koja je ideja  celog tog skupa... ovo pitam bez cinizma i negativnih emocija

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

mene zanima kako ste vi konkretno doprineli da se to spreči i koja je ideja  celog tog skupa... ovo pitam bez cinizma i negativnih emocija

Не,како си ти допринео...то је право питање!

Подели на овим сајтовима

bio na liturgiji i pričestio se a zatim učestvovao u službi -moleban za spas srpskog naroda-...

aj sad ti

Био и ја на Литургији па после Литургије дошао на протест..изгледа да ниси разумео ич од горе написаног,чим ми постављаш такво питање.

Подели на овим сајтовима

video sam da si bio na liturgiji,samo me zanimalo kako se to konkretno pomoglo jučerašnjim skupom,verovatno sam kreten kad to ne shvatam  :drugarstvo:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...