Dijalog Ljubavi Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 ,,Причешћивати се сваког дана и узимати Божанске Тајне добро је и корисно,јер и сам Христос каже:Који једе Тело Моје и пије Крв Моју има живот вечни (Јн.6,54) Ми пак четири пута сваке недеље причешћујемо се: Недељом,средом,петком,суботом,и у друге дане ако је спомен неког од Светих.А то што у време гоњења неко је( био) принуђен да,немајући свештеника или служитеља(=ђакона),узима својим рукама Причешће,уопште није тешкоћа(=преступ),то је сувишно и доказивати,зато што је дуговремени обичај то потврдио самим стварима.Јер,сви који тихују у пустињи,где нема јереја,држе Причешће у кући и сами се Причешћују.У Александрији и Египту сваки и од лаика(=верника),скоро већином има причешће у свом дому,и када хоће сам се Причешћује.Јер је једном свештеник свршио Жртву и дао је,онај који је узме и причешћује се,треба да верује да се причешћује као од свештеника.Јер и у Цркви свештеник даје (вернима) део(=честицу),и држи је прималацса сваком влашћу,и тако је приноси устима сопственом руком.Јер исто је по снази:било да једну честицу добије,било више честица заједно''. http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs436.snc4/47928_108141652580630_100001543867628_67056_5381842_n.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 9, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2010 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука