Jump to content

pisma podrške međureligijskom dijalogu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Iskren da budem, došao sam nisam se pokajao.

Predrasuda nisam imao ali sumnji jesam.

Nisam znao šta će od ovoga ispasti i razmišljao sam da odem.

Nisam otišao a vi ste razlog mome ostajanju.

Nedostatak komunikacije male probleme usložnjava.

Komunikacija ljudi samo dobro donosi.

Evo ja ovdje sa ekipom muslimana, Selkobom, Mikaelom,Monom, OsloncemSaladinom, i još nekima,vaš sam gost već neke pola godine otprilike.

Predrasude su razbijene, ako ih je bilo,sumnje us otklonjene, i smo komšijski narod koji možemo i moramo imati dobre odnose.A način jačanja tih odnosa je upravo i ovaj dijalog među nama vjernicima.

Niko od nas nije izdao vjeru kojoj pripada, svi smo mi ponosni na ono što jesmo a da li nam naša vjera zabranjuje komunikaciju i dijalog sa drugima.

Ovdje sam odlučio navesti neka pisma podrške koja su napisana od članova hrišćana meni.Navodim samo neka i ponosan sam na njih.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Imena članova koji su pisali ne otkrivam radi poštivanja njihove privatnosti

Е брате, јел имаш налог на г-маилу?

Волео бих боље да те упознам.

На г-маилу има опција "ћаскање", тј. инстант поруке, као на фејсу.

Па ако имаш времена, волео бих да сазнам нешто више о исламу.

Жив био!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Енизе,ја вјерујем у вашу толеранцију и добру намјеру.Ви сте обогатили овај форум и ви као и Православни испуњавате његов циљ а то је стављање на пробу свега и анализа свега.

Сваку увреду која је упућена вама можете тумачити као пропуст администрације и модерације да се увреда избрише.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Brate Enize, zaista bi mogli mnogi da se od Tebe pvde uce kulturi. I sam vidis da sam vrlo otvoren covek i spreman za razgovor. Naravno, vrlo postojuem iskrenog muslimana, jer taj covek zna da voli ono sto je najsvetije. Takodje, ja sam  i presrecan sto sam pravoslavni svestenik. Inace, trudicu se da se ovde osecas prijatno, kao svoj medju svojima. Razlike koje imamo treba da nas priblizuju a ne da nas razdvajaju. I da ne da Bog, da se ikad ponovi ono sto je bilo. Neka je mir Boziji na Tebi 

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Znas šta volio bih da ti budeš svečenik gore na baščaršiji a ja takođe gore imam u djamiji pa da poslije svako svoje obavljene molitve odemo na baklavu zajedno.

komentar na moju poruku

да је срећа брате да свуда буде тако где живе муслимани и православни.

Не подносим било који фундаметализам. То управо показује да је нечија вера слаба. Моја је јака и Твоја је јака. Нећеш Ти мене наговорити да будем муслиман нити ја Тебе да будеш православан. Али разговарати о Богу и промишљати о Њему је показатељ да Га и ја и Ти волимо.

Ако Бог да, када дође дан када ћемо Бога гледати лицем к лицу, неће имати потребе ѕа икаквим расправама. Биће само вечна радост у Њему. Ништа нам друго неће требати. сада можемо само слабашним умовима да о Њему набадамо и натуцамо.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

наравно. Ја немам разлога никога да мрзим, а нарочито не човека који свим срцем воли Бога. ја и Ти се молимо истом Богу али Га различито исповедамо.

Брате,биће српско јело не брини

Знам твој брат шта ви не једете, нема проблема  Биће нешто баш лепо.

већ се сад радујем нашем сусрету. Показаћу Ти и моју Цркву где служим и све што Те буде занимало.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Баш лепа идеја што си ово покренуо.   :group111:

Просто да видимо како људи реагују наш заједнички дијалог.  319.gif

Чек, није ваљда да су сва писма оваква само са похвалама ?

има ли оних типа :

Шта си овде дошао да мисионариш међу србима који тек долазе у Цркви !?

Сигурно су те поставили ово тинејџ-попови екуменисти да водите тобож "дијалог љубави"!?    0203_cool

ЧЕКАМО ТЕ !  :group111:

Подели на овим сајтовима

Баш лепа идеја што си ово покренуо.   :group111:

Просто да видимо како људи реагују наш заједнички дијалог.  319.gif

Чек, није ваљда да су сва оваква само са похвалама ?

има ли оних типа :

Сигурно су те поставили ово тинејџ-попови екуменисти да водите тобож "дијалог љубави"!?    0203_cool

ima ali dvije tri i njih ću navesti
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Božije kuće grade bogobojazni.Kako daju pare zavisi od mjesta do mjesta.Svi hoće da daju ali imaju siromašnija područja a imaju bogatija.Selo Hambarine bio sam na otvorenju džamije koja je izgrađena donacijama mještana.Kod nas je običaj da je čast otvoriti prvi džamiju.Objavljena jelicitacija ko će više dati da otvori džamiju.Prvi je ustao i rekao je ja dajem 5000 evra i ako da neko više od mene moj novac i tada ostaje džamiji, drugi reće ja dajem čini mi se 6 hiljada evra i ako neko da više od mene ja svoj novac ostavljam džamiji .Ustadoše dva brata i rekoše mi dajemo 10000 evra .Tolike pare samo da njemu pripadne časta da je otvori.Suze su mi potekle...

U Maglaju prošle godine smo otvorili džamiju na koju je utrošeno 3 miliona maraka.Muslimani hoće da daju za te svrhe, jer su vezani za to.Brate moj vjerovatno je tu u tom mjestu narod siromašniji pa zato problema možda i ima!

Заиста свака част!  То је сигурно показатељ велике љубави према Богу.

Па, шта да Ти кажем: Ови код мене нису баш сиромашни, напротив. Сви раде у иностранству. Него, увек се мало људи ангажује, а остали ништа не раде али критикују. То је код нас нормално.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Brate moj, pravoslavni vjernici će dati ali po meni je kod vas jedan drugi problem a to je: Vaši ljudi će na pjevaljkama i gaće dati ali tu se potroše a za dobro nemaju vremena.To je neodgovornost.Mi muslimani smo tu fazu prošli prije možda najmanje 20 godina.Nas je nedaća naučila da se potpomažemo u svakom smislu, ali ima i nas svakakvih!Da ti sada ne kažem da je kod nas sve zlato.Ali je zasigurno bolje po tom pitanju nego kod vas!Još da te pitam kako  kod vas omladina i vjera!Jeli to ono kroz nacionalno ili ima istinskog buđenja hriščanskih vrijednosti! Вала, све је тако.

Омладина је шарена: од оних који су заиста у вери до оних који су потпуни сатанисти. Цркву гчедају као институцију, оно што су им медији наметнули. Има и оних који веру повезују само са национализмом, што је од мене врло далеко. Не кажем да ми Срби нисмо православци и да то нема везе, него што је вера изнад националности. Још кад знам да су и тзв. православни и тзв. муслимани убијали у име Бога, смучи ми се. Тај показује да нема ни вере ни Бога.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Баш лепа идеја што си ово покренуо.   319.gif

Просто да видимо како људи реагују наш заједнички дијалог.  4chsmu1

Чек, није ваљда да су сва оваква само са похвалама ?

има ли оних типа :

ima ali dvije tri i njih ću navesti

Њих обавезно на послетку !  :group111:

Подели на овим сајтовима

Како је дете? Је л' добро?

Брате, игнориши све то. Та тема је ионако ту на овом јавном форуму. Знаш како се најбоље затварају уста? Не одговараш ништа и онда све престане.

Драго ми је што смо успели да успоставимо један нормалан дијалог, а надам се и једно право искрено пријатељство.

Ипак, морате да се навикнете на овакве ствари.Људи много тешко прихватају различитости. Верујем да и ја не бих боље прошао на неком великом муслиманском форуму. Није то ништа ново. Важно је да на дијалозима које ми водимо, све добро и фино функционише.

Имам један предлог. Ако Бог да, после васкрса, кад будем имао више времена, било би добро да се сасјатјемо и на скајпу, где можемо направити братски дијалог и конкретно и личноупознавање са исламом, а ви са православљем. Верујем да има много ствари о којима можемо уживо итекако лепо разговарати.

Шта мислиш на то?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...