мирођија Написано Септембар 8, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2009 Мицо мислим да си ти ипак остављала, јер ниси хтела брак , тако ми делујеш... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Септембар 8, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2009 Хм интересантан коментар... јер истина јесте да се плашим да се одлучим на тај корак. Али ова поменута прича није меродавна, све је ту било компликовано, и из ове позиције знам да је боље што ми нисмо више заједно. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 U Ljubavi mane ne postoje :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 На питање које се често поставља и које често умемо да чујемо - шта је најважније у животу - многи ће без много размишљања одговорити: права и искрена љубав. Међутим, у времену у којем живимо треба се запитати шта је то права љубав, сагледана из савремених околности, које је приказују у различитим нијансама и тоновима. Увек је било много различитих одговора који одражавају многа (не)веровања у љубав, а нема разлога да тај број данас буде ишта мањи. Истина ионако никад није само једна. Једна од љубавних истина, она о "љубави и у добру и у злу", уопште није нетачна. Наравно, треба да се ради о зрелим особама које се налазе у правој љубавној вези, а не о онима који на прву појаву невоље више не желе да се "играју љубави". Те особе могу и да се угоје неколико килограма или да набаце пивски стомачић, али и даље ће се волети. Чак и ако се иста грешка понавља по ко зна који пут, ако између две особе постоји љубав, то ће бити опроштено. Много невоља може да постоји, али ако је љубав чврста и искрена, опстаће. Наравно, нема љубави без свађе. Највеће љубави обележавају велике свађе, али оне под контролом. То значи да се не потежу аргументи "од Кулина бана", да се не користи као противаргумент оно што вам је речено у најинтимнијем поверењу, јер када је љубав истинита, циљ није да се вољена особа осећа бедно и поражено; о томе колико је ликовање у таквој ситуацији непримерено да и не говоримо. Свађа је расправа, некад и жестока, а не такмичење у коме постоје добитник и губитник. Ако постоји оно што се зове љубав, онда свакога дана имате поред себе особу која ће вас орасположити. Када вас заиста воле, наћи ће лепу реч или нежан гест за вас, нарочито ако је више него очигледно да вам је нека врста "подизања" расположења у датом тренутку потребна да бисте могли да кренете даље сигурним кораком. Извор: Крстарица Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 Moj deda je govorio "nisam je volio.. ja nisam mogao zivjeti bez nje... i ti, pronadji nekoga koga ces neizmjerno da volis.. i zivi sa njim svaki dan kao da je poslednji, nista ne ostavljaj za sutra.. i ja sam tako, sa tvojom bakom, i nedostaje mi.. jos smo mi mogli dana prozivjeti" ima on lijepih rijeci... ljubav... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 После двадесет и пет година брака Тевје и његова жена Голда, питају се да ли се воле: Тевје Голда, питам те – Да ли ме волиш? Голда Ти си будала. Тевје Знам – Али, да ли ме волиш? Голда Да ли те волим? Двадесет и пет година сам ти прала веш, Кувала ти и чистила кућу, Родила ти децу, музла краву. Зашто разговарамо о љубави сад, после двадесет и пет година? Тевје Голда, први пут сам те видео на дан венчања. Био сам уплашен. Голда Била сам стидљива. Тевје Био сам нервозан. Голда И ја. Тевје Али, моји отац и мајка Рекли су да ћемо научити да се волимо. И сада те питам, Голда, Да ли ме волиш? Голда Ја сам ти жена. Тевје Знам – Али, да ли ме волиш? Голда Да ли га волим? Двадесет и пет година живим с њим. Свађам се с њим, гладујем с њим. Двадесет и пет година мој кревет је његов. Ако то није љубав, шта јесте? Тевје Значи, волиш ме? Голда Мислим да је тако. Тевје Мислим да и ја тебе волим. Тевје и Голда То не мења ствари, Али ипак, После двадесет и пет година лепо је то знати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 ????? ???????? ? ??? ?????? ????? ????? ? ?????? ???? ?????, ?????? ?? ?? ?? ?? ????: ????? ?????, ????? ?? – ?? ?? ?? ?????? ????? ?? ?? ??????. ????? ???? – ???, ?? ?? ?? ?????? ????? ?? ?? ?? ?????? ???????? ? ??? ?????? ??? ?? ????? ???, ?????? ?? ? ??????? ????, ?????? ?? ????, ????? ?????. ????? ??????????? ? ?????? ???, ????? ???????? ? ??? ??????? ????? ?????, ???? ??? ??? ?? ????? ?? ??? ???????. ??? ??? ???????. ????? ???? ??? ????????. ????? ??? ??? ????????. ????? ? ??. ????? ???, ???? ???? ? ????? ????? ?? ?? ???? ??????? ?? ?? ??????. ? ???? ?? ?????, ?????, ?? ?? ?? ?????? ????? ?? ??? ?? ????. ????? ???? – ???, ?? ?? ?? ?????? ????? ?? ?? ?? ?????? ???????? ? ??? ?????? ????? ? ???. ?????? ?? ? ???, ???????? ? ???. ???????? ? ??? ?????? ??? ?????? ?? ?????. ??? ?? ???? ?????, ??? ?????? ????? ?????, ????? ??? ????? ?????? ?? ?? ????. ????? ?????? ?? ? ?? ???? ?????. ????? ? ????? ?? ?? ???? ??????, ??? ????, ????? ???????? ? ??? ?????? ???? ?? ?? ?????. Sr?ane :cmizdrenje: :cmizdrenje: Imala sam ovaj tekst davno ali sam ga zagubila i toliko dugo sam pokušavala da ga na?em 0409_feel ma, ulepšao si mi ionako lep današnji dan Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 Sr?ane :cmizdrenje: :cmizdrenje: Imala sam ovaj tekst davno ali sam ga zagubila i toliko dugo sam pokušavala da ga na?em 0409_feel ma, ulepšao si mi ionako lep današnji dan ????? ?? ??. ??? ??? ??? ??? ????...????... ????? ?? ? ?? ??????.. pivo 0104_cheesy dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 ??? ??? ??? ??? ????...????... ????? ?? ? ?? ??????.. 0104_cheesy 0409_feel može nešto za avatar za po?etak 0104_cheesy Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 0409_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 Хвала, баш су опуштајући клипови, нарочито овај први. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Новембар 8, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2009 Николај Берђајев ЉУБАВ Хришћанство је религија љубави. И Достојевски је примио хришћанство пре свега као религију љубави. У порукама старца Зосиме, у религиозним размишљањима, расутим по разним местима његових дела, осећа се дух Јованова хришћанства. Руски Христос у Достојевскога јесте пре свега гласник бесконачне љубави. Али као што Достојевски открива трагичку противречност у љубави мушкарца и жене, он је тако открива и у љубави човека према човеку. У Достојевскога је била значајна мисао да и љубав човека према човеку може да буде безбожна љубав. Није свака љубав према човеку и човечанству хришћанска љубав. За хришћанску љубав је сваки човек брат у Христу. Хришћанска љубав је сазнање богосиновства сваког човека, образа и подобија Божјега у свакоме човеку. Човек пре свега мора да љуби Бога. То је прва заповест. А за њом следује заповест о љубави према ближњему. Човек може да се љуби само зато што постоји Бог, једини Отац. Његов образ и подобије морамо да љубимо у свакоме човеку. Љубити човека ако нема Бога значи човека посматрати као Бога. И тада човеку прети лик човекобога, који човека мора да уништи, да га обрати у своје оруђе. На тај начин љубав према човеку показује се као немогућна без љубави према Богу. И Иван Карамазов говори да је немогућно љубити ближњега. Антихришћанско човекољубље јесте лажљиво и варљиво човекољубље. Идеја човекобога уништава човека, само идеја Богочовека утврђује човека за вечност. Безбожна, антихришћанска љубав према човеку и човечанству јесте централна тема 'Легенде о Великом Инквизитору' Достојевски се често враћао тој теми - одрицању Бога у име социјалног еудемонизма, у име човекољубља, у име среће човечје у овом кратком земаљском животу. И сваки пут је долазио до сазнања да је нужно сједињење љубави и слободе дато у лику Христа. Љубав мушкарца и жене и љубав човека према човеку постаје безбожна љубав када се изгуби духовна слобода, кад ишчезне људски лик, кад нема у љубави бесмртности и вечности. Права љубав је утврђивање вечности. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Новембар 8, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2009 Љубав агапе код хришћана, прихвата оно што је неприхватљиво (пали свет) и покушава да га преобрази. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Новембар 8, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2009 Истинска љубав потиче од Бога а постаје кроз веру, и тако и вера дејствује кроз љубав. Да истинској љубави предходи истинска вера, посведочили су многи наши светитељи и учитељи цркве.Они су кроз истинску веру осетили љубав Божију . Српски Златоусти свети владика Николај Велимировић у једној својој беседи рекао је чувену реченицу :' Ја не верујем у Бога, ја знам да Бог постоји'. Није ли он своју истинску веру претворио у истинску љубав према Богу? По речима Св.ап.Павла: 'А сад остаје вера нада и љубав, од ово троје највећа је љубав' (1 Кор.13,13). Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Новембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2009 Тек када љубав управљења према особи другог пола буде водила ка агапијском самопревазилажењу физичке индивидуалности (што значи да човек престане да има за циљ индивидуални опстанак и да почне да живи за другога, из љубави према другоме) тек тада се ослобађа пут за одговор човека на еросни призив од стране Бога, а љубав постаје пут живота и благодатни дар живота. Треба да имамо у виду да је љубав потврда слободе, истинско откровење личносног постојања сваког од нас, прави подвиг самопревазилажења...... spavanje2 "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука