Jump to content

Zaljubljenost, ljubav, brak ili.....rastanak

Оцени ову тему

Препоручена порука

??? ?? ?? ???? ???????? ?? ????????? ????? ????? ??? ?? ?? ?? ?????? ???? ???????. ??????? ????????, ????? ???????? ? ?????????. ??????????? ?? ??????.

?? ?? ??????? ????, ??? ??? ?? ???????? ????? ? ??????? ?? ?? ?? ?????????, ?? ??? ? ?????? ??? ????? ?????? ???? ???? ?? ???? ???? ? ??????????? ?????? ????? ?? ??????? ? ?? ??? ????? ??????? ??? ????? ? ????? ?????? ??????? ?????. ???????? ??? ? ???????? ??? ???? ????? ?????, ??????, ???????? ??????? ?? ?????? ???? ????? ???? ???? ??? ????????? ?? ??? ?????? ???????, ? ?? ?? ???? ???? ??? ?? ??????.

..........?? ???? ?? ?????? ??? ???? ????? ???????, ??? ? ?? ???? ???? ??????? ? ????????........? ???? ?? ????????? ??????????? ? ?????? ? ????????? ??????.

iskreno cu reci da ja samo mogu da se postidim pred ovakvim recima....a najlepsa je ova ljubicasta recenica...... postajem radosna samo dok je citam iznova i iznova..... 1324_womens

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

1324_womens 1324_womens 1324_womenshttps://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/icon_blushing.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/icon_blushing.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/icon_blushing.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/icon_blushing.gif crvenilo crvenilo crvenilo crvenilo crvenilo

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

heheh pa zar takav efekat... :smiley: Hvala Bogu i tebi na onakvom postu,posle njega sam se bas zamislila... 1324_womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' />

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Има код митрополита пергамског Јована једно јако интересантно запажање. Пошто ми тај текст тренутно није доступан покушаћу ту мисао да парафразирам. У тежњи за остварењем савршене љубави која потпуно сараспиње себе другоме може негде у дубини да се јави готово несвесна егоистична тежња за самопотврђивањем... Тешко ми је да се прецизно изразим јер се ради о јако тананим стварима. Рецимо да се ради о настројењу да уживаш у давању себе, али да ти циљ није други него ти сам... Бићу јаснији кад пронађем то место.

Не бих сад да те разочарам, Антонета, кад си се већ одушевила, али на том ступњу се онда води страховита борба са гордошћу... Како су то само танани фибри...  

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

da razumela sam u potpunosti, kada to malo rasclanimo na ovo se svodi(ako uopste mogu da upotrebim rec svodi) - izgubila se poenta,jer opet nije najbitniji drugi nego ti(ne stradas njega radi nego sto zelis da u stradanju ti uzrastes)stim sto je sada to nesvesno i time samoj osobi jako tesko da uvidi da je u duhovnoj samoobmani....mozda se sad ni ja nisam najbolje izrazila ali sam razumela....?

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

da razumela sam u potpunosti, kada to malo rasclanimo na ovo se svodi(ako uopste mogu da upotrebim rec svodi) - izgubila se poenta,jer opet nije najbitniji drugi nego ti(ne stradas njega radi nego sto zelis da u stradanju ti uzrastes)stim sto je sada to nesvesno i time samoj osobi jako tesko da uvidi da je u duhovnoj samoobmani....mozda se sad ni ja nisam najbolje izrazila ali sam razumela....?

?????? ????. ??? ??? ?? ?? ????? ??? ?? ?? ????? ???????!!! 0104_cheesy

P.S.: ????? ??? ?? ????? ???? ?? ?? ???????. ??? ???????????? ?? ??????? ?? ?????, ??? ?? ?? ????? ? ????????. ?? ?? ??????? ?? ?? ??????????? 1324_womens

Подели на овим сајтовима

definitivno! pretpostavljam da zato i kazu kako telefoni,internet otudjuju ljude jedne od drugih...nikad vise sredstava za komunikaciju a nikad manje zive komunikacije...ALI mi cemo to da prevazidjemo! 1324_womens 1324_womens

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

??? ?? ?? ???? ???????? ?? ????????? ????? ????? ??? ?? ?? ?? ?????? ???? ???????. ??????? ????????, ????? ???????? ? ?????????. ??????????? ?? ??????. ?? ?? ?? ???? ???? ???? ???????? ??????????? ????? ?????? ???????? ? ???? ???????. ???????? ?? ?? ????? ??? ?? ?????, ?? ????? ???? ??? ???? ???? ?? ???????? ?????, ?? ?? ?? ????? ???????? ???????? - ???????? ?? ????, ???????? ?? ????? ?????????????? ? ???????? ??????? ??? ? ?????????? ??? ? ??? ????? ?? ?????? ????? ???? ????? ?????? ? ?? ?????. ? ?? ?? ??? ???????????? ? ????????? ? ?????????? ?????????????. ????? ?? ???? ??????? ???????? ????? ???? (??? ?? ??????? ? ??? ?????????? ?? ??? ?????? ? ??????) ? ????: "?????, ???? ?? ????? ? ????????? ?????. ????????. ?? ?????? ????? ?? ???? ?????. ????? ??????? ??? ?? ????????? ??????? ?? ?? ???? ???? ? ????????? ?????? ?????? ????? ?????? ??? ?? ?????, ???????? ?? ?? ?????? ?????." ??? ??????? ?? ??????????? ????? ???????? ??????? ??????????????? ????? ????????? ???????? ? ?????????? ? ??????. ?????????? ?????? ???? ?? ???? ? ???????? ???? ????????? (??????? ?? ??? ?? ? ????? ?????) ? ?? ???? ?????????.

?? ?? ??????? ????, ??? ??? ?? ???????? ????? ? ??????? ?? ?? ?? ?????????, ?? ??? ? ?????? ??? ????? ?????? ???? ???? ?? ???? ???? ? ??????????? ?????? ????? ?? ??????? ? ?? ??? ????? ??????? ??? ????? ? ????? ?????? ??????? ?????. ???????? ??? ? ???????? ??? ???? ????? ?????, ??????, ???????? ??????? ?? ?????? ???? ????? ???? ???? ??? ????????? ?? ??? ?????? ???????, ? ?? ?? ???? ???? ??? ?? ??????.

??????? ???? ???? ?? ???? ????????, ? ???????? ????? ?? ????????? ? ????? ?????????? ?? ?????????. ?????? ??????? ????? ???? ???????? ?????????? ????????? ? ????? ????????? ??????? ?? ???? ??????????? ???? ????? ?? ?????. ?? ??????? ?? ?? ??????? ?? ???? ?????? ?? ?? ? ???? ????... ??? ??????? ? ???? ?????? ???????, ?????? ?? ?? ?????? ????? ??? ???????????? ? ?????????? ??????????? ?? ????? ? ?????????? ?? ??????? ?????????? ?? ????????? ???? ????? ????. ?????? ??? ??????? ?????? ?? ???????? ? ?? ??????? ??? ??????? ? ???????????? ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ???? ???? ?????????? ? ??????? ?????? ???????????... ?? ???? ?? ?????? ??? ???? ????? ???????, ??? ? ?? ???? ???? ??????? ? ????????. ? ???? ?? ????????? ??????????? ? ?????? ? ????????? ??????.

1324_womens

to je poenta, suština, neki ljudi su jednostavno stvoreni da daju i sre?ni su kada imaju kome dati, sre?niji nego kada dobijaju

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Врло кратко: љубав према Богу треба да буде једина пресудна за наш живот и њен смисао је да не искључује и не укида друге наше љубавне везе него да их у себе инкорпорира. Јер без повезаности са ближњима (родитељима, супружницима, сродницима, момцима, девојкама, браћом, сестрама, комшијама,...) не можемо спознати ни задобити љубав која има категорију вечности и састрадава и даје себе, што је и одлика божанске љубави. Све је то прожето, али треба да се поклапа... То сазнајемо из Јованових јеванђелских списа, а и Господ нас је томе поучавао. О томе је и Александар зборио на сабору у Дубокој. Надам се да овим својим размишљањима не блокирам наставак трагања?

Подели на овим сајтовима

...И као што каже наш  о. Срђан:"Прво љубав према Господу, па тек онда према дјеци својој и жени својој, породици, пријатељима..." А сваког од ових он воли, али Господа највише јер му је Он и дао призив на ту љубав. Без Њега и милости Његове, без помоћи Његове, шта би ми били...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...