Eniz Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Цитат Мени ово уопште није ок .... 1405_love http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=3925 ZBOG ODSTUPANJA OD ISLAMSKIH TRADICIJA SVAKODNEVNO SE UBIJE 5.000 LJUDI Vašington, 8. septembra 2009. godine - INTERFAKS – Svake godine u svetu bude pogubljeno 5.000 ljudi zbog „ubistva časti“, a ubijaju ih iz osvete zbog narušavanja verskih pravila, koje zahteva muslimanska veroispovest. Medju žrtvama se nalaze i ljudi, koji su iz islama prešli u hrišćanstvo, kaže se u Izveštaju Ujedinjenih Nacija. Kako je svojevremeno saopštio Savet Evrope, u poslednje vreme se sa ovom praksom učestalo u Sjedinjenim Državama, Francuskoj, Švedskoj, Holandiji, Velikoj Britaniji i Turskoj, saopštava list "The Wall Street Journal". U odnosu na zapadnoevropske zemlje sistem zaštite od „ubistva časti“ aktivno je razvijen samo u Francuskoj, gde u odnosu na druge evropske zemlje živi najveći broj muslimanskog življa. Reč je o specijalnim centrima u kojima se može dobiti savet i zaštita. Medju slučajevima oko kojih se digla velika uzbuna, poslednjih godina u Londonu je zabeleženo ubistvo 20-godišnje žene, izbeglice iz Iraka. Ubili su je otac i stric. Zatim, u predgradju Pariza živa je spaljena 17-godišnja devojčica, dok je u Turskoj zabeležen slučaj do smrti prebijanja 20-godišnje devojke zbog izvršenog abortusa. Ubistvo je počinio njen brat. Bez obzira na to što su 54 muslimanske zemlje 1990. godine u Kairu donele Deklaraciju o pravima čoveka u islamu, koja samo u isključivim situacijama dopušta primenu surovih normi šerijata, islamskog prava, u većini zemalje se, kao i ranije ljudi muče, sklapa se brak iz prinude, vrše se „ubistva časti“, saopštava štampa. U poslednja dva meseca u štampi se pojavilo saopštenje o 17-godišnjoj hrišćanki Rifki Bari iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je u julu ove godine pobegla iz države Ohajo od roditelja muslimana, koji su se spremali da je ubiju zbog „Bogoodstupništva“. Ona se sada krije u porodici pastora na Floridi. Kod nas u našem vjerozakonu za određene prestupe se kažnjava i smrću. Da to se nekome može svidjeti ili ne, to je njegovo pravo. Zbog toga je neko musliman ali neko drugi nije. Određeni broj ljudi biva lišen života , kod nas je preća sigurnost zajednice od sigurnosti pojedinca. Zauzvrat mi nemamo ovo:Od 500 tisuća žena koje svake godine budu silovane u SAD-a, 75 posto su djevojčice i djevojke do 21 godine.(Preuzeta rečenica sa neta). A nemamo ni ovo: Satanizam? Kao što zaključuje G. Simpson, dječji liječnik iz Los Angelesa: “Treba priznati da su sotonistički akti nasilja prema maloj djeci strašna realnost. To je urgentan problem na koji liječnici moraju skrenuti pozornost javnosti”.81 Početkom devedesetih godina na američkom radiju i televiziji emitirana je reportaža u kojoj je rečeno da u SAD-u godišnje nestaje do 40 tisuća djece, a da se svake godine u ovoj zemlji pronađe 5 tisuća mrtvih tijela nepoznate djece. Među američkim prostitutkama postoji naročiti biznis - neke od njih služe kao naročiti inkubatori beba koje se prodaju sotonistima za “crne mise” (krajem osamdesetih godina sotonisti su plaćali za takvu djecu 3-5 tisuća dolara. Međutim, nisu samo mala djeca žrtve ritualnih ubojstava sotonista. Američki poklonici vraga su često za vrijeme svojih obreda ubijali iodrasle ljude. Godine 1986. cijelu Ameriku je potresao slučaj ritualnog ubojstva A. Perry. To se dogodilo u memorijalnoj crkvi sveučilišta Stanford (Kalifornija). Prema izjavama crkvenih službenika - “to je bio sotonistički ritual”.82 Ubojstvo je izvršeno u prostoru oltara. Oko tijela sotonisti su postavili svijeće, a nad tijelom je obavljeno oskvrnuće. Policija je uspjela otkriti samo jednog sotonistu-ubojicu - Davida Berkowitza. A nemamo ni ovo:Čini se, ipak, da je suvišak hrabrosti opet samo kukavičluk. U stvari, tako se to potvrdilo i na djelu. Onaj sa suviškom hrabrosti, drznik, često je ”i hvastavac i prijetvoran prema hrabrosti” i ”želi da se pokaže” (27). U Bosni se jedan silovatelj, hoteći da se pokaže i pred muzem i djecom buduće žrtve, i pred svojim vojnicima – zakazao, ostao impotentan, a onda, bijesan, ispalio čitav šaržer svog revolvera u žrtvin stomak, kao da je ona kriva što je on nije mogao silovati. Srećom, ženi su život spasili ljekari. Srpski, treba naglasiti, kako se ipak ne bi pomislilo da je silovanje srpski etnički fenomen. Čitaoci razumiju, siguran sam, da i kada govorim o srpskim silovanjima bošnjačkih žena, govorim o silovanju kao metafizičkom, satanskom fenomenu. Ovo su samo neki navodi. Ja sam živio u takvom društvu, u kojem se taj zakon provodi, a živim sada u drugom društvu, i vidim svaki dan sta nam se sve dešava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Цитат Zakon, u kome nema milosti i ljubavi prema svima, a narocito prema gresnicima i otpadnicima, nije Boziji zakon... Tu jednostavno ne moze da bude dileme... Da li otac koji kazni djete koje ga nesluša, pa ga malo izbatina, da li to znači da on nema milosti prema djetetu svome?Zašto negirate smrt a sam Isus je po vama ubijen, onda on nije bog jer je to djelo koje je učinjeno krajnije nemilosrdno i grubo? Ili ćete reči , ne to je urađeno iz jednog velikog cilja a to je da se iskupi za učinjene grijehe ljudi! A mi vama isto kažemo ima sve svoje mjesto i kazna koju islam propiše ima svoju svrhu a to je sigurnost zajednice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Цитат Цитат Da li roditelj koji kažnjava djete, nema milosti prema djetetu ili naprosto nema drugog načina da mu ukaže na njegove propuste? Roditelj ne ubija dete kada ga kaznjava, narocito ne ovako brutalno i svirepo... E sad, vecina stvari koje si napisao o Islamu zvuci odlicno (o pokajanju, o pokrivanju gresnika,...), i kao da je - da tako kazem - prepisana iz hriscanstva, da ne nabrajam sve pojedinacno, ali i to i ovo sto si zakljucio o samom Islamu Цитат Kroz ovaj kratki osvrt na pokajanje primjećujemo koliko je islam lagahna vjera, kako je tolerantan kad je u pitanju tewba pokajnika i kako apsolutno ne otežava onome ko se želi pokajati i vratiti na Pravi put potpuno se protivi ovome sto smo videli na linkovima koje su postavili Zvonko i o. Agapije... Sad je pitanje: zasto ovi ljudi (sasvim ocigledno) ne postuju vas zakon, nego gresnike (i to svoje najblize!) ubijaju svirepo i bez milosti? .................................... Цитат Цитат Ako bi i svi ljudi bili apsolutno perfektni i besprekorni po svom vladanju (a znamo da je realnost mnogo daleko od toga), ni onda takav zakon ne bi bio Boziji, jer mu sustina nije ljubav - ljubav onakva, kakvom je poznaje Hriscanstvo, jedina je dostojna da bude sustina i smisao Bozijeg zakona... sve ostalo je potpuni promasaj... A da ne podsecam da su revnosni jevreji, zaslepljeni mrtvim slovom zakona, u svojoj nerazumnoj revnosti digli ruku bas na Zakonodavca i Pravednika... O kojoj ljubavi ti pričaš brate, objasni molim te!Jevreji su zastranili zbog grijeha koje su činili i zbog njihobve oholosti ništa za njih nije sveto! Pre svega, da ne bude zabune - govorio sam o onim jevrejima koji su zaista ucinili zlo, u ovom slucaju dignuvsi ruku na Hrista nevinog, ali to naravno ne znaci da su svi oni takvi, daleko od toga... Zato je potpuno besmisleno suditi celom jednom narodu zbog gresaka samo nekih iz njega... Brate Obi wane u islamu pokajanje se broji sve dok se griješnik ne dovede do sudije onda nema pokajanja.Onda se kazna izvršava.ali ako učini grijeh , i pokaje se Allahu zbog toga i ne vraća se njenu i ne hvali se njime kod drugih, onda je pokajanje ono koje se prihvata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 У Америци је малтене да девојка буде такнута на непристојан начин довољан да се сматра силованом. КРИТЕРИЈУМИ, Енизе, критеријуми. Све што жена треба да уради је да оде и пријави полицији. У Исламу јој требају ЧЕТИРИ сведока. Врло смислено, јер се највећи број силовања свакако одвија у присуству великог броја људи. А ако не успе да их нађе одговорна је за прељубу и ћао! Наравно онда није ни чудо да код вас онда ''нема силовања''. Има их итекако. А сексуално узнемиравање жена је готово рутина у неким деловима арапског света. Ни вео не помаже. А за те сатанисте, то је тек смејурија. Чувена РЕЛИГИЈСКИ ИНСПИРИСАНА хистерија о масовним отмицама деце од стране сатаниста која се на крају показала као ПОТПУНА неистина. 40000 деце годишње? И ти у то верујеш без да имало укључиш главу? У Америци се дигне на националном нивоу граја кад ЈЕДНО дете нестане. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Brate Enize, prilicno si kontradiktoran sam sebi... Branis neodbranjivo, prosto receno... Hajde covece, sta je tebi, kako moze da bude dobro da neko bude kaznjen smrcu za odlazak iz vere? Jel to njegov/njen izbor? Samo napred, u tome i jeste bit covekove slobode - da sam izabere svoj egzistencijalni udeo, bez ikakve prisile, ma koliko to tragicno na kraju mozda po njega/nju bilo... to je licni izbor... I ne moze da se voli neko ko te silom primorava da budes njegov... sama logika se protivi tome da Bog moze da da ljudima takav neki zakon... to je jedan potpuni logicki apsurd, jer se kosi sa cinjenicom da je Bog sama Ljubav po sebi... A ubijanje gresnika se kosi, koliko vidim, i sa osnovnim nacelima i samog Islama uopste... kako je to moguce? Osnovna nacela u konfliktu sa stvarnim zivotom?... ......................................... A ovde te uopste nisam razumeo sta si hteo da kazes... Цитат Цитат Zakon, u kome nema milosti i ljubavi prema svima, a narocito prema gresnicima i otpadnicima, nije Boziji zakon... Tu jednostavno ne moze da bude dileme... Da li otac koji kazni djete koje ga nesluša, pa ga malo izbatina, da li to znači da on nema milosti prema djetetu svome?Zašto negirate smrt a sam Isus je po vama ubijen, onda on nije bog jer je to djelo koje je učinjeno krajnije nemilosrdno i grubo? Ili ćete reči , ne to je urađeno iz jednog velikog cilja a to je da se iskupi za učinjene grijehe ljudi! A mi vama isto kažemo ima sve svoje mjesto i kazna koju islam propiše ima svoju svrhu a to je sigurnost zajednice. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Цитат У Америци је малтене да девојка буде такнута на непристојан начин довољан да се сматра силованом. КРИТЕРИЈУМИ, Енизе, критеријуми. Све што жена треба да уради је да оде и пријави полицији. У Исламу јој требају ЧЕТИРИ сведока. Врло смислено, јер се највећи број силовања свакако одвија у присуству великог броја људи. А ако не успе да их нађе одговорна је за прељубу и ћао! Наравно онда није ни чудо да код вас онда ''нема силовања''. Има их итекако. А сексуално узнемиравање жена је готово рутина у неким деловима арапског света. Ни вео не помаже. А за те сатанисте, то је тек смејурија. Чувена РЕЛИГИЈСКИ ИНСПИРИСАНА хистерија о масовним отмицама деце од стране сатаниста која се на крају показала као ПОТПУНА неистина. 40000 деце годишње? И ти у то верујеш без да имало укључиш главу? У Америци се дигне на националном нивоу граја кад ЈЕДНО дете нестане. Vidi brate:Obzirom da sam živio u islamskim državama, kažem ti jadna li ti majka ako ružno pogledaš prema ženi a kamo li da je dotakneš ili nešto više pokušaš.Tako da ti to ne stoji. a četiri svjedoka su brate potrebna ako neko pokuša potvoriti nekoga, a ako žena se požali da je neko napao na njenu čast, za to joj ne trebaju četiri svjedoka... tako da ti ni to ne stoji. A što se tiče nestanaka djece, to sam preuzeo sa neta, drago mi je ako to nije istina. ali je istina recimo da djeca sa Haitija su kidnapovana i uhvaćeni su kidnaperi.Trgovina organima cvjeta.Zatvori su duplo više pretrpani u Americi. U državi koja ima preko tristo miliona ljudi oko dva miliona čine zatvorenici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Новембар 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Цитат Kod nas u našem vjerozakonu za određene prestupe se kažnjava i smrću. Da to se nekome može svidjeti ili ne, to je njegovo pravo. Zbog toga je neko musliman ali neko drugi nije. Određeni broj ljudi biva lišen života , kod nas je preća sigurnost zajednice od sigurnosti pojedinca. Zauzvrat mi nemamo ovo:Od 500 tisuća žena koje svake godine budu silovane u SAD-a, 75 posto su djevojčice i djevojke do 21 godine.(Preuzeta rečenica sa neta). A nemamo ni ovo: Satanizam? Kao što zaključuje G. Simpson, dječji liječnik iz Los Angelesa: “Treba priznati da su sotonistički akti nasilja prema maloj djeci strašna realnost. To je urgentan problem na koji liječnici moraju skrenuti pozornost javnosti”.81 Početkom devedesetih godina na američkom radiju i televiziji emitirana je reportaža u kojoj je rečeno da u SAD-u godišnje nestaje do 40 tisuća djece, a da se svake godine u ovoj zemlji pronađe 5 tisuća mrtvih tijela nepoznate djece. Među američkim prostitutkama postoji naročiti biznis - neke od njih služe kao naročiti inkubatori beba koje se prodaju sotonistima za “crne mise” (krajem osamdesetih godina sotonisti su plaćali za takvu djecu 3-5 tisuća dolara. Međutim, nisu samo mala djeca žrtve ritualnih ubojstava sotonista. Američki poklonici vraga su često za vrijeme svojih obreda ubijali iodrasle ljude. Godine 1986. cijelu Ameriku je potresao slučaj ritualnog ubojstva A. Perry. To se dogodilo u memorijalnoj crkvi sveučilišta Stanford (Kalifornija). Prema izjavama crkvenih službenika - “to je bio sotonistički ritual”.82 Ubojstvo je izvršeno u prostoru oltara. Oko tijela sotonisti su postavili svijeće, a nad tijelom je obavljeno oskvrnuće. Policija je uspjela otkriti samo jednog sotonistu-ubojicu - Davida Berkowitza. A nemamo ni ovo:Čini se, ipak, da je suvišak hrabrosti opet samo kukavičluk. U stvari, tako se to potvrdilo i na djelu. Onaj sa suviškom hrabrosti, drznik, često je ”i hvastavac i prijetvoran prema hrabrosti” i ”želi da se pokaže” (27). U Bosni se jedan silovatelj, hoteći da se pokaže i pred muzem i djecom buduće žrtve, i pred svojim vojnicima – zakazao, ostao impotentan, a onda, bijesan, ispalio čitav šaržer svog revolvera u žrtvin stomak, kao da je ona kriva što je on nije mogao silovati. Srećom, ženi su život spasili ljekari. Srpski, treba naglasiti, kako se ipak ne bi pomislilo da je silovanje srpski etnički fenomen. Čitaoci razumiju, siguran sam, da i kada govorim o srpskim silovanjima bošnjačkih žena, govorim o silovanju kao metafizičkom, satanskom fenomenu. Ovo su samo neki navodi. Ja sam živio u takvom društvu, u kojem se taj zakon provodi, a živim sada u drugom društvu, i vidim svaki dan sta nam se sve dešava. Иако сам и раније окарактерисан као религијски либералац, а себе доживљавам као либералног конзервативца (пази антиномије! 0102_laugh ) потпуно разумем ово што кажеш да је код муслимана битнија заједница у односу на појединца (мало личи на комунистички систем ) чак и на неки начин и оправдавам. Такође, ове примере које си навео у вези сатанизма на Западу и осталих декадентних појава, мислим да си добре примере навео .... prstgore Сад ће рећи Оби Ван , да сам котрадикторн .... prstgore што и јесам, јер се слажем, пре бих рекао разумем Ениза и исламски Weltanschauung .... facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 http://www.tampabay.com/blogs/alleyes/2009/11/terrorism-thats-personal.html "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Цитат Vidi brate: Obzirom da sam živio u islamskim državama, kažem ti jadna li ti majka ako ružno pogledaš prema ženi a kamo li da je dotakneš ili nešto više pokušaš.Tako da ti to ne stoji. Их, то важи за жену неког баџе. Али за жене мало нижег социјалног статуса, кућепазитељке, стјуардесе, сиромашне, поготово од стране неког моћног... мало сутра то важи. Цитат a četiri svjedoka su brate potrebna ako neko pokuša potvoriti nekoga, a ako žena se požali da je neko napao na njenu čast, za to joj ne trebaju četiri svjedoka... tako da ti ni to ne stoji. Дакле, једина шанса да свог силоватеља затвори иза решетака је да има четири сведока. Их. Са обзиром на чињеницу да се више пута дешавало да се жртва силовања КАМЕНУЈЕ, а породица у сваком случају неретко да је се одрекне, твој одговор је прилично танак. Цитат A što se tiče nestanaka djece, to sam preuzeo sa neta, drago mi je ako to nije istina. ali je istina recimo da djeca sa Haitija su kidnapovana i uhvaćeni su kidnaperi.Trgovina organima cvjeta. Ти то нешто побркао Америку са Албанијом. У исламском свету трговина људима такође цвета. Да не говоримо о масовној проституцији испод жита. Затим о радницима и кућепазитељкама у овим богатијим заливским земљама који неретко живе скоро па као робови. У томе је разлика између запада и ислама. На западу су сви проблеми на отвореном и на њиховом решењу се ради, некад мање, а некад више успешно свакако, али се ради. У исламу се сви проблеми гурају под тепих. Где би то арапски свет био да нема нафте, ајд искрено. Цитат Zatvori su duplo više pretrpani u Americi. U državi koja ima preko tristo miliona ljudi oko dva miliona čine zatvorenici. Зато што су од свих западних земаља Америци најрелигиознији и то се директно пресликава на катастрофалну казнену политику. Колико има затвореника у Шведској на пример. У Америци су велиак већина затвореника због траве. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2010 Зато што су од свих западних земаља Америци најрелигиознији и то се директно пресликава на катастрофалну казнену политику. Колико има затвореника у Шведској на пример. У Америци су велиак већина затвореника због траве. Da ima manje ali zato Švedska prednjači po broju samoubistava.Zbog čega li? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2010 U malom gradicu Bridgend, drzava Wels (Velika Britanija), je , neobicno, mnogo omladine uzelo sebi zivot u toku zadnje godine. Zadnje samoubistvo je se desilo prosle sedmice, a pocinioc je bila 16-godisnja Jenna Parry. Od januara prosle godine do sada je 17 osoba, starosti izmedju 15-27 godina, izvrsilo samoubistvo. Svi su oni... umrli na isti nacin, tako sto su se objesili. Ovaj mali gradic se potresa, poslije serije samoubistava. Mlada djevojka, Jenna, je pronadjena objesena na jednom drvetu, u sumi udaljenoj nekoliko kilometara sjeverno od grada. Prije dvije sedmice pronadjeni su mrtvi rodjaci Kelly Stephenson, 20, i Nathaniel Pritchard, 15. Oni su zivjeli u istoj ulici, a samoubistvo vjesanjem su izvrsili u razmaku od samo nekoliko sati. Britanska stampa spekulira da postoji neki "tajni samoubilacki pakt" medju omladinom u gradu Bridgend, jer posjeduju dokaze da je se desetoro, od onih koji su izvrsili samoubistvo, poznavalo. Policija tvrdi da, za sad, ne posjeduje neke indicije da je izvrsen neki zlocin ili da postoji neki "tajni pakt", medjutim priznaje da je neobicno veliki broj samoubistava u podrucju. I u Svedskoj raste broj samoubistava medju mladima. - " Imamo podatke da svake sedmice jedna mlada osoba izvrsi samoubistvo" - kaze Mariann Åström, predsjednik udruzenja SPES (Riksorganisationen Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd) drzavna agencija za prevenciju samoubistava i pomoc prezivjelim. Ona smatra da se broj samoubistava medju mladima moze prosiriti. "Na jedan nacin ovako nesto moze da inspirise druge. Mladi vide druge, koji se, isto kao i oni, osjecaju lose i onda samoubistvo vide kao jedini izlaz. Jer kad se covjek osjeca tako lose, mozda ne vidi nista drugo kao rjesenje". (izvor: svedske novine "Aftonbladet") SubhanAllah, kako je ovo potresna, zastrasujuca i pomalo nevjerovatna prica. Sta moze navesti omladinu na zapadu, koja zivi u materijalnom izobilju, da izvrsi ovakve strasne stvari? Ljudi koji imaju sta im dusa zazeli od materijalnih stvari, ali da se tako lose osjecaju pa pribjegavaju ovakvom necem. La ilahe illallah. Ovo je jos samo jedan dokaz da je insan sacinjen od tijela i duse. Podaj covjeku sve materijalno, ali ga zapusti duhovno, i nacices ga nesretnim i nezadovoljnim. Jednom mladom muslimanu, koji je od malehna odgajan u ispravnom islamu, odnosno ispravnoj akidi, nikad na um nece pasti, a kamoli da uradi ovako neko drasticno djelo. Jer islam covjeku daje smirenost i zadovoljstvo u zivotu, daje mu snagu da prebrodi iskusenja koja ga pogadjaju u ovom, prolaznom, zivotu. Jedan musliman ne moze biti pesimista, jer sta god da ga snadje, zna da ce proci, i da kad tad mora otici sa ovog svijeta i da postoji drugi ljepsi svijet u kojem, inshaAllah, nece biti ni tuge ni zalosti. Jedan musliman se oslonja na Onoga Koji sve cuje, Koji sve vidi, Koji je uvijek bdije nad svakim od nas i Koji uvijek daje izlaz i olaksanje Svojim poniznim robovima. A kako je tezak i prazan zivot onima koji u svom zivotu nemaju vjere, koji ne znaju pravi smisao zivota na ovom svijetu i koji tumaraju u mraku ovog dunjaluka, samo da bi izvrsavali svoje strasti i kojima je sejtan l.a. najbolji drug - a kako je on los drug. Stvorenje koje prati covjeka i ubaciva mu nemir i nespokoj u zivotu, do te mjere da se covjek tako lose osjeca, zapdne u depresiju i na kraju uradi ovako nesto protiv sebe. Jedan vjernik, musliman, kada ga napadne sejtanska napast, se brzo oporavi i vrati, tako sto trazi utociste kod svog Gospodara, i onda mu Allah, swt, pritekne u pomoc i otjera od njega tjeskobu i prokletog sejtana. A kome da se okrene onaj koji ne vjeruje? Kome drugom do alkoholu, drogi ili, kao sto vidimo iz gornjih slucajeva, samoubistvu. Da nas Allah, swt, zastiti od toga i da nam podari svijest da shvatimo kojim velikim darom smo darovani kada nam je data ova uputa i ova vjera. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Mislim da j islamski zakon u potpunoj njegovoj primjeni naJVEĆE DOBRO LJUDSKOM RODU KOJE BI MU SE MOGLO DESITI. Primjena islamskog zakona nema alternativu u ovome niti u bilo kojem vremenu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 То би било у реду када би сви (или барем 90% становништва) били муслимани, а како такве идеје оправдавати када у БиХ половину народа чине католици, јевреји, атеисти, православци, протестанти итд.? На крају крајева ту идеју не подржава и велики број оних који се изјашњавају као исламски вјерници. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Цитат То би било у реду када би сви (или барем 90% становништва) били муслимани, а како такве идеје оправдавати када у БиХ половину народа чине католици, јевреји, атеисти, православци, протестанти итд.? На крају крајева ту идеју не подржава и велики број оних који се изјашњавају као исламски вјерници. Taj zakon daje više prava nemuslimanima nego zakoni koji danas vladaju u nemuslimanskim zemljama.Da , to što ste rekli da određeni broj muslimana se ne slaže sa uvođenjem tog zakona , ali to je zbog nepoznavanja tog zakona.Kako da neko nešto razumije ono o čemu nema znanja. Razumijem i nemuslimane koji se boje zakona, islamskohg, to je zbog nepravde koju su im nanosili pojedini predstavnici vlasti osmanskog carstva.Njima na grijeh što učiniše ali to ne mjenja suštinu a ona je da je to najčistiji zakon koji postoji.Zasnovan je na pravdi, i to Božijoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Спутник Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Драга браћо и сестре! Овде бих са допуштењем убацио мало материјала за читање и размишљање. Није директно везано за тему, али можда некоме буде интересантно, Нека је наш драги Господ Бог на помоћи! http://news-nachrichten-islam.blogspot.com/2011/07/die-mohammedaner-moslems-laut-koran-die.html Не дајте шансу Исламу! Ислам је срамота за цивилизовани свет! Препоручите Страницу и Блог-Артикле!!! Gadget this Site! Понедељак, 18. јули 2011 Мохамеданци (Муслимани): Према Корану најбоља заједница човечанства Ислам је реинкарнација зла! Муслиман као Надчовек Желео бих да у овом кратком напису расветлим, какву представу имају Муслимани о самима себи и о Неверницима. Након тога бих размотрио, какве правне и друштвене последице имају овакве представе. Коначно бих упоредио исламску дихтономију између Муслимана и Неверника са националсоцијалистичком поделом људи на Над- и Подљуде. 1. Самослика муслимана Однос муслимана према свету у целини изражен је са једне стране његовом самосликом, а са друге стране његовом сликом неверника. Самослика муслимана је напослетку одређена од Алаха у Корану: Сура 3, стих 110: Ви сте најбоља заједница, која је настала од људи. Ви одобравате што је исправно и забрањујете што је неисправно и верујете у Алаха. А да је народ писма веровао, заиста, било би добро по њих! Међу њима су верници, али већина њих су грешници. Најбоља заједница односно најбољи народ су према томе Муслимани. Разлог њиховој предности је вера у Алаха. Ради тога налажу право а ускраћују криво, сходно заповестима Алаха. Тиме се Муслимани снагом њихове религије и моралне надмоћи виде као најбољи људи на Земљи. Заједништво Муслимана (такозвана Ума/ ummah/ أمة) налази се изнад неверника. Друга реченица одаје једну даљу карактеристику Ислама, наиме да је то религија закона. Алах заповеда што је право, а забрањује што је криво. Тиме законодавство лежи у рукама Алаха а не у рукама човека. Сура 2, стих 2: Књига је, у то нема сумње, правоводећа за богобојазне, 3. Који верују у тајно и моле се и дају од наших дарова; 4. И који верују у оно, што је било озго послано и чврсто су уверени у тамошње. 5. Ови следе упутства свог господара и њима ће бити добро. Прва сура, која је кратка молитва Алаху, уводи у Коран. Књига Алаха, Коран, садржи наредбе и забране, по којима се Муслимани имају владати. Коран је тиме уставни зкон односно устав Ислама. Ислам значи послушност и Муслимани су послушни. Муслиман се сам сматра слугом или робом Алаха. Једном другом закону, на пример уставном закону Немачке, Муслиман несме да служи. Послушност према Алаху је према исламском веровању безусловна послушност. Мусиману је забрањено, да заповести Алаха доведе у питање. Сура 5, стих 101: О верници, не питајте о стварима, које ће ако вам се објаве бити мучне. Да сте о њима питали кад је (цели) Коран озго послан, биле би вам објављене. Алах ово опрашта, јер Алах је опраштајући и благ. 102. О њима су већ питали људи пре вас, па и одна нису веровали. 103. Алах није ништа утврдио у погледу Бахира или Саиба или Васила или Хами, многовише смерају неверници лажи против Алаха, а највећи број њих нема разума. Постављање питања узрокује мучнину и води у неверство. То је наравно забрањено. Истовремено се невернима пребацује, они немају разума. Тиме је откривен амбивалентан (двовредни) однос према разуму. Са једне стране води критичан разум у неверу, са друге стране су неверници неразумни. Препирка између разума и вере играла је у Исламу важну улогу и била је одлучена од стране ортодоксије у 11. столећу. Према овоме стоје свемоћ Алаха и истина откривења изнад људског разума. Научне спознаје и природнонаучни закони су само привидно исправни, јер иначе ограничавају свемоћ Алаха. Ово схватање долази од Ал Газали, највећег исламског учењака свих времена, а потиче од његовог порицања филозофије. Божански разум је човеку несхватљив. Као муслиман мора се безусловно веровати у заповести Алаха. Људски разум игра једино при инерпретацији одмерему улогу. Тиме је муслиманска самослика према ортодоксном учењу сажета у кључним тачкама. Муслимани су безусловни робови Алаха. Алах је врховни и једини легитимни законодавац. Стога Муслимани све друге људе морално надилазе. 2. Природа неверника Излагања о самослици муслимана садрже већ излагања о карактеристикама неверника. Према њима су неверници грешници, лажови и без разума. Коран додуше разликује код неверника (Куфар) између Мушрик [ مشرك ] (идолопоклоници, многобожци) и Аехл ал китаб [ أهل الكتاب] народа књиге. Са књигом је мишљена Библија. Народ књиге су Јевреји и Хришћани. Понајпре бих да размотримо опште карактеристике неверника. Тада се можемо питати да ли се и Јевреји и Хришћани ту убрајају. Поглед не невернике у Корану није статичан, него подлеже променама. Разлог томе лежи у различитим животним периодима пророка Мохамеда. На почетку своје каријере Мохамед ја као пророк био беспомоћан и упућен на добру вољу многобожачких Маканаца, међу којима је живео. У покушају да се припоји Меканцима, објавио је Мохамед, да се и њиховим боговима јесте слободно молити, наиме као предмолитељима Алаху. Арханђео Гаврило га је не то опоменуо, да ово нису божанска већ сотонска откривења. Такозвани „Сотонски стихови“ су следствено били избрисани из Корана. Након пресељавања у Медину покушао је Мохамед да обрати јаку јеврејску заједницу. Ипак од Јевреја није био признат као Божји пророк. Као последица тога Јевреји су из Медине били протерани и истребљени. Овај развој бих хтео да илуструјем путем два позната стиха у Корану. Сура 2, стих 256: Нема присиле у вери. Јасно се разликује исправно од заблуде; а ко се одрекне лажних богова и верује у Алаха, тај се држи најчвршћих хваталишта која се неће покидати; а Алах је свечујући и свезнајући. Овај стих је објављен, након што је Мохамед емигрирао у Медину и морао организовати суживот са великом јеврејском заједницом. Наизглед одобрава овај стих слободу вере и савести. Али према ортодоксном учењу овим је мишљено само на обраћање у Ислам. Ово је свакоме слободно. Апостасија је забрањена и кажњава се смрћу. Сура 9, стих 30: Тако говоре Јевреји: »Езра је син Алаха.« а кажу и Назарени (Хришћани): »Месија је син Алаха.« Таква је реч њихових уста. Воде такав говор као неверници од раније. Алах ће их поубијати! Како су само неразумни! Овде о толеранцији више нема говора. Ово откривење је уследило након освајања Медине. Мохамед је стајао на врху своје моћи. Сада се наравно поставља питање, који се стихови са исламског гледишта требају следити. Сам Коран на то даје одговор: Сура 2, стих 106: Што смо од стихова уклонили или однели у заборав, надомећемо бољим или једнаким. Не знаш ли, да Алах има моћ над свим стварима? Тиме су дакле хронолошки млађи стихови они, које старији стихови Корана бришу. Сура 9 је напослетку објављена сура Корана. Она дефинише однос према неверницима. 3. Опште о односу према неверницима Исламски израз за неверника ја Кафир (плурал Куфар). Карактеристично је да је конотација врло негативна. Бити назван Кафир имало би можда значење „Курвин син“. Реч Кафир потиче од арапског корена (К-Ф-Р) – у арапском су велики број речи насталих из корена изведени из три конзонанте – Као преисламски појам називао се КФР сељак, који посејано семе покрива земљом. Реч Кафир би према томе могла представљати некога, који нешто сакрива. Као религиозни појам мишљен је неко, који истину (Ислам) сакрива или покрива. Тиме је отворен један посебан однос према неверницима. Неверник није из убеђења неверник. Он препознаје истину ислама (семе) чим му она буде објављена. Одвраћање од Ислама дакле не долази од добре воље, него од злобе. Неверник додуше препознаје истину, али покушава да је сакрије. Ово је кривица неверника и коначно разлог за њихово проклетство у пакао. Сура 48, стих 4: Он је, који је свог посланика са вођством и религијом истине послао, да би победила све друге вере. А Алах је довољан као сведок. 29. Мохамед је посланик Алаха, и његови следбеници су немилосрдни према неверницима, а самилостиви међусобно. Неверници су непријатељи Ислама. Сура 60, стих 4: Имали сте леп пример на Авраму са његовим (људима) код њега, кад су рекли свом народу: »Видите, ми немамо ништа са вама и оним, чему се осим Алаха молите. Ми вас се одричемо, и између нас и вас је насталао непријатељство и мржња, докле год једино у Алаха не верујете.« Због тога је Муслиману забрањено да склапа пријатељство са неверницима. Сура 3, стих 28: Не требају верници да узимају невернике за пријатеље/помоћнике. Ко ово чини, не налази од Бога никакву помоћ осим ако га се бојите. Сам ће вас Алах штитити, и Алаху се сви враћају. Свет је подељен на царство ислама и царство рата. Царство ислама (dār al-islām/دار الإسلام ) је место, где су заповести Алаха – шарија – врховне заповести. Царство рата (dār al-harb/ دار الحرب ) је остатак света. Крајњи циљ је, целокупан свет уврстити у царство ислама. 4. Правни статус неверника Правни статус Мушрикуна Сура 9, стих 5: Али чим су свети месеци минули, поубијајте идолопоклонике, где их год нађете, и хватајте их и опседајте и вребајте у свакој заседи. Ако се пак покају и обављају молитву и дају милостињу, онда их пустите да иду својим путем. Види, Алах је опраштајући и милостив. Идолопоклоници (мушрикун) имају следећи избор: Или обраћање у Ислам или смрт. Они немају право на живот у исламској држави. Правни статус Народа књиге Сура 9, стих 29: Борите се против оних, којима је дато писмо, који не верују у Алаха и судњи дан и не забрањују, што је забранио Алах и његов посланик, и не сазнавају сазнање истине, док понизно не плате трибут (данак, дажбина, глоба). Народ писма (Јевреји и Хришћани) имају избор: Или обраћање у Ислам или водити понижен живот као Dhimmi под влашћу муслимана или смрт. Право на живот као понижени Dhimmi, човек друге класе, се од стране апологета ислама пропагира као доказ исламске толеранције. Dhimmi морају да плаћају трибут, како би у исламској држави уопште могли да живе. Овај трибут се назива џизија (ǧizya/ جزية ). Dhimmi не може да има власт над муслиманом. Dhimmi немају могућност рада у јавном чиновништву. То значи да су искључени из учешћа у државним пословима. Они не смеју своју веру да објављују према споља; не смеју да обраћају муслимане; нe смеју да граде нове богомоље; не смеју да реновирају постојеће богомоље... Одлучујућа ознака Dhimmi је његова подчињеност и пониженост. Поједини прописи потичу од Умаровог пакта. http://www.pi-news.net/2009/07/der-unselige-pakt-von-umar/ Однос према неверницима је однос рата. Неверници су непријатељи Алаха и задатак Mуслимана је, етаблирати власт Алаха над читавим светом а невернике подјармити или поубијати. Сура 9, стих 32: Угасити светлост Алаха хоће они својим устима; али Алах ће довршити своју светлост, чак иако су неверници противни. 33. Он је, који је свог посланика послао са вођством и религијом истине, да би она победила све друге религије, чак иако су неверници противни. Коначни циљ Ислама је владавина светом. 5. Успоредба са Националсоцијализмом. Разлике Најважнија разлика је, да је Националсоцијализам расна идеологија. Подела човечанства на Над- и Подчовек је расна односно генетска. Онај који је расно нечист не може да приступи господском народу. Ислам дели свет на Надљуде (Муслимани) и Подљуде (Неверници), само се то не образлаже расно већ морално. Неверник има избор да пређе у Ислам, иступање из Ислама му пак није дозвољено. Апостасија се кажњава смрћу. Подударности Следеће паралеле између Националсоцијализма и Ислама су уочљиве: Фирердржава У Исламу је фирер Алах, који се има безусловно слушати. Заступан на земљи је Алах од стране калифа. Toталитарна власт Заповести Алаха, шарија, су тоталитарне у том смислу, што владају свим аспектима живота. Проток дана је уређен кроз пет обавезних молитви. Сва деловања човека од државног права преко приватног права па до питања, са којом се руком брише задњица, све је то уређено од Алаха. Световладавина То је налог за војним освајањем читавог света преко Надљуди; џихад за Алаха. Владавина путем терора Свака форма критике Алаха и Мохамеда је забрањена. Бласфемија се кажњава смрћу. Иступање из Ислама, апостасија, такође се кажњава смрћу. На даље су обезглављивање, разапињање, одсецање руку и ногу као и бичевање казнене форме за непослушност према Алаху. Налог за истребљење група становништва У националсоцијализму Јевреји, Цигани и инвалиди. У Исламу Мушрикун, који се стављају пред избор смрт или обраћање у Ислам. Елиминаторска јудеомржња У Корану су Јевреји упоређени са мајмунима и свињама. Они су навукли на себе гњев Алаха и најогорченији су непријатељи Муслимана. Мохамед је стога објавио: „Судњи дан неће доћи, док се Муслимани не боре против Јевреја и поубијају их, кад се Јеврејин сакрије иза камења или дрвећа, рећи ће камење и дрвеће: „О Муслимане, робе Алаха, један Јеврејин крије се иза мене, о дођи и убиј га.“ Једино Gharkadbaum неће то учинити, јер је то јеврејско дрво.“ Види: Сахих Муслим, 41:6981/ 41:6982/ 41:6983/ 41:6984/ 41:6985 Сахих Ал-Бухари, 4:56:791/ 4:52:177 .. öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö h Три ствари о Исламу које ниси знао http://www.youtube.com/watch?v=Ib9rofXQl6w Видео је кратак (око 8 минута). Ја сам само прекуцао текст и превео на Српски. За свако становииште или мишљење које се заступа има људи, који верују управо супротно. Углавном тврде обе стране о себи, да су оне исправне. Да оне имају најбоље аргументе, да познају праве чињенице и што је иронично, да је супротна страна индоктринирана, слепа за очигледно, или врло просто глупа. Највећи број људи отворен је само за оне идеје, које одговарају сопственом погледу на свет. Неудобно је чинити нешто друго. Упркос томе, желимо ти дати пар изненађујућих информација на тему Ислам. Истовремено те молимо да сам решершираш, да гледаш изван медијских шаблона и ако за то нађеш времена, да и сам читаш Коран. За почетак ево три ствари о Исламу, које вероватно ниси знао: 1. Ислам није инсрументализован. Најчешћи немуслимани претпостављају, да је Ислам инструментализован, јер полазе од тога да су све религије сличне. Разлог што се немуслинани у овоме збуњују јесте, да незнају, да се Коран битно разликује од других верских књига које познајемо. Хришћанска Библија је збирка списа, различитих аутора, који су делимично писали у размаку од стотина година. Ту се налазе параболе, савети и визије, све сабрано у једну једину књигу. Исто важи и за јеврејску Тору. У западном свету ово међу нама знају и они, који нису ни Хришћани ни Јевреји па стога претпостављају, да ово важи и за Коран. Али Коран је једна књига, писана од једног човека у току његовог живота. Треба се узети дословно и није испуњен симболима и замашним успоредбама, него најчешће директно мишљеним наредбама. Коран садржи противречности као и други верски списи, али сам Коран даје пропис читаоцу како да се опходи према овим противречностима. Стоји директно у Корану да, ако су две пасаже противречне, она, која је касније написана замењује ону ранију. Највећи број људи у западном свету није свестан тога, да мирољубиве и толерантне пасаже Корана потичу из Мохамедове раније пророчке каријере. Као што се у Корану да прочитати, ови су стихови замењени кроз касније насилничке и мање толерантне стихове. Када западни свет чује џихадисте, који цитирају насилничке цитате Корана и мирољубиве Муслимане, који цитирају мирољубиве стихове, интепретира то тако, као да неко цитира Библију или Тору. Ми мислимо: О, очигледно има много противречних текстова у Корану, као и у другим верским списима, то значи, Муслимани могу да одаберу шта им најбоље одговара и да тако оправдају своје делање. Тако у Корану заправо није. Не постоји одабирање. У Корану стоји директно и недвосмисленим речима, да Муслиман ни једно место ове директне и јасне поруке несме да изостави или измени. Ако ово учини, гореће вечито у паклу. 2. Тежити свесветској институционализацији шарије је верска дужност. Многи људи не реализирају, колико је у свом језгру Коран заправо политички. У стварности је Ислам мање једна „религија“ колико једна „религиозна идеологија“. Садржи један прописани и високо комплексни правни систем, један политички план, звани шарија. Не постоји подела између религиозног и политичког Ислама, многовише чине Ислам и шарија један тоталитарни систем, који друштво уређује у свим подручјума. Шарија обухвата: - Ритуале и Богомољење - Пословне договоре и споразуме - Морал, част и понашање - Веру - Кажњавање. У Корану каже Алах сасвим јасно, да су људскостворене власти (као например демократија) као и слободно изражавање мишљења (као рецимо критиковање Корана) грозоте и да морају бити уништене. Појам „Creeping Sharia“ означава полагано, промишљено и методично увлачење исламског права у немуслиманске земље. Официјелних шарија судова већ има у Великој Британији. Они се баве разводима, финансијским резмирицама и кућним насиљем. Покушаји да се шарија интегрише у правне системе Немачке, Шведске и других европских земаља су све бројнији. Док шарија већ код малих диспута, као наследство и кућно насиље, већ држи ногу у вратима, треба да те узнемири, да шарија наређује, да се они који пију или коцкају морају бичевати, дозвољава мужевима да туку своје жене, тужитељу гарантује егзактну освету (дакле дословно око за око), наређује, да се крадљивцима мора одсећи рука, наређује да се хомосексуалци убијају, наређује да се ванбрачни актери бичују а браколомници каменују, за сваког Муслимана или Немуслимана, који Мохамеда, Коран, или чак шарију критикује захтева смрт, наређује да се вероотпадници убијају, захтева офанзивни, агресивни и неправедни џихад. Шарија је заповест Алаха. Свака друга форма власти је грех. Дужност је сваког Муслимана да тежи, да се свака власт подреди шарији. 3. Муслимани имају одобрење да немуслимане заводе и обмањују, док је то у корист Исламу. Принцип „Taqiyya“ је један други концепт Ислама, који немуслимане често изненађује. Док друге религије високо цене искреност, Коран упућује Муслимане да се пред немуслиманима вербално одрекну своје вере и политичких амбиција, како би штитили и ширили Ислам. Постоје многи примери исламских вођа, који западној штампи на енглеском кажу једно, а наредних дана међу својима на арапском сасвим друго. Обмањивати противника у рату је од помоћи, а Ислам се налази у рату са немуслиманским светом, докле год се читав свет не покори шарији. Сви немуслимани у немуслиманским земљама су непријатељи. Стога се у потпуности акцептира и чак подстиче обмањивање људи на западу, ако то служи циљу ширења Ислама. Као пример из недавног времена да се поменути организација звана „Islamic American Relief Agency“ , која је скупљала прилоге за сирочиће, али како се испоставило, ова средства користила за финансирање тероризма. На овај начин су добронамерни немуслимани обманути да поклањају новац, који је употребљен да би се немуслимани убијали. Ово није једини случај, истражуј и сам! Ислам као религија мира. Од муслиманских организација по читавом свету чујемо опет и опет, да је Ислам религија мира. Како да ово разумемо? Изгледа лако једном Муслиману да цитира мирнодопски стих из ранијих делова Корана и по принципу такије прећути, да је овај стих званично замењен једним каснијим, отворено насилничким. Према Корану свет ће се налазити у миру тек онда, када Ислам и шарија валадају у свакој земљи света а не пре тога. У том погледу може сваки Муслиман искрено да каже, Ислам је религија мира. Ако те је само једна од ових ствари изненадила, буди сигуран, да ту има још много, чега ти није познато. Ова ће се тема ускоро тицати и тебе. Користи прилику и информиши се – док до тога не дође. OMNIA AD MAIOREM DEI GLORIAM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука