Милица Написано Јул 8, 2009 Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Негде прочитах да се сезона урагана јавља на сваких око 100 година, чини ми се, али је, без обзира на прошлогодишње непогоде... сезона и ове године ту... Наравно то није једина од новијих промена на планети, о којим би свима могло бити речи у овој теми. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 8, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Тропска олуја Бланка је усмерена од западне мексичке обале ка хладнијим водама, где ће се њен интензитет смањити. Иначе се за одређивање јачине неке олује користи снимање помоћу микро-таласа као и радар за преципитацију и ти подаци се користе за настанак инфра-црвених слика на којима се уочавају температуре појединих делова. Код Бланке је уочена најнижа температура од око -133 степени Целзијуса. Хладнији облаци стварју јаче олује, па може доћи и до тропских олуја. Бланка је настала на подручју ниског притиска југо-западно од Мексика у јутро 6. јула. Она је друга именована тропска олуја у источном делу Пацифика ове сезоне, али се не очекује да ће прерасти у ураган. Превод са http://www.nasa.gov/mission_pages/hurricanes/archives/2009/h2009_blanca.html Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 8, 2009 Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 Ove tropske oluje ili uragani ili tornada se formiraju svake godine i u Pacifiku i Atlantiku. Obicno sa imenima pocinju po abecednom redu dakle od A, musko pa zensko ili obrnuto. Kad stignu do Z onda opet jovo nanovo. Prosle godine (mislim da je prosla bila 0409_feel) su startali opet od pocetka, to pokazuje koliko ih je bilo. Kazu da su uragani sa zenskim imena uvek razorniji nego muski. Primer Katrine koje se svi secamo...sorry ladies.. dada U Augustu 2005, je pocelo sa samo tropskom olujom pa prerasla u Hurikan kategorije 5. smirila se tek kad je stigla do 5 velikih jezera i dosla u dodir sa hladnim frontom. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 ????? ???????? ?? ?? ?????? ??????? ????? ?? ?????? ??? 100 ??????, ???? ?? ??, ??? ??, ??? ?????? ?? ????????????? ????????... ?????? ? ??? ?????? ??... ?????, ????? ?? ?? ?? ??? ?????????? ? ?????? ????. ??? ?? ?? ???? ???? ????? "??????", ???? ????? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Према Националном Центру за урагане, у периоду од 1944. - 2002. године олује (које добијају имена) се не појављују сваке године. Олује се често јављају у јуну и јулу, који се сматрају сезоном урагана, али "именоване" олује не почињу да се акумулирају пре августа. http://www.nasa.gov/mission_pages/hurricanes/features/season_2009.html Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Нестајање леда у на Арктику У периоду између 2004-2008 дошло је до значајног стањења леда. Нови резултати, базирани на снимцима летелице у виду зељиног сателита, дају доказе о о брзом нестанку леденог прекривача Арктика. Откривено је да се лед стањује за 7 инча сваке године, а да је стари, вишеслојни лед смањен за 42 %. Дакле, нестало је 595.000 квадратних миља - што је површина блиска површини Аљаске. http://www.nasa.gov/home/hqnews/2009/jul/HQ_09-155_Thin_Sea_Ice.html Поларни лед рефлектује светлост од сунца. Како овај лед почиње да се топи, мање сунчеве светлости бива рефлектовано у свемир. Она уместо тога бива апсорбована од стране океана и земљишта, чиме се подиже укупна температура, и узрокује даље топљење. Тако је нестанак морског леда само-умножавајући. Што више нестаје, већа је могућност за наставком и убрзавањем тог процеса. http://www.nasa.gov/topics/earth/sea_ice_nsidc.html Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Film se zove Emperor of ice , koji govori o uticajuma odnosno promeni klime na zivi svet na Antarktiku. Srce vam se cepa... http://img136.imageshack.us/img136/4554/penguinssmall39972ln7.jpg[/img] Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Muka mi pripadne kada chujem kako neki nauchnici trde da chovek nije odgovoran za unishtavanje planete. Kako je to jednostavno priroda, jer je prvo bio period Leda i zime, a sad je na red doshlo sunce i vrelina. Mi kao ljudi na neke stvari jednostavno ne mozemo da utichemo, ali da se kategorichki tvrdi da mi nismo odgovorni je totalni apsurd. Idem skoro uvek u prodavnicu sa platnenom torbom i to je jedan od nachina kako se ja borim za ochuvanje nashe planete!!! http://www.earthhour.org/home/ Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2009 Јооој чуј нисмо ми одговорни хахаха то нисам чула да неко тврди. Стварно су смешни... То ме подсети на "Умри мушки 3", када Брус Вилис у емисији о снимању филма, толико хвали то достигнуће да је то просто смешно.... како га није срамота да баш толико хвали нешто што је очигледан промашај... ај у реду је донкле, то је посао, али он претера 319.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused' /> Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 10, 2009 Пријави Подели Написано Јул 10, 2009 Pa kontam da ti nauchnici zastupaju korporacije koje kontrolishu svet i da njima nije u interesu da im se smanjuje profit, reci da je chovek odgovoran... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 14, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 Четврта тропска депресија на источном Пацифику формирана у раним јутарњим часовима у петак, 10.07. прешла је у Трпску олују Карлос за време викенда. http://www.nasa.gov/mission_pages/hurricanes/archives/2009/h2009_04E.html Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 16, 2009 Пријави Подели Написано Јул 16, 2009 naravno da je čovek odgovoran, uostalom upozoreni smo, a što nismo slušali Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 16, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2009 Јој мени су некако гадни ови клима уређаји... људи су мало размажени, па их укључују и кад није не знам колико потребно... и онда по граду свуда капље вода из њих, а град добија пустињску климу... 1414_feel Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 31, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Хидроген-карбонати који потичу од саобраћаја повезани са смањењем IQ код деце http://www.sciencenews.org/view/generic/id/45849/title/Traffic_hydrocarbons_linked_to_lower_IQs_in_kids Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Мислим да ме више ништа не може изненадити што се тиче времена. Било је дана када се само у току једног дана, промене сва четри годишња доба. У пустињам пада снег, имамо поплава колико хоћемо, за урагане и остала чуда да и не говорим...ко је крив па ми сви смо криви .Много пута нисам знао како да се обучем, видим напољу хладно обучем јакну и после само пола сата сунце, право лето а ја у дебелој јакни, ма шта вам причам када сами знате.. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука