Jump to content

Православни молитвеник за слабовиде, манастир Рукумија, 2000 kупујем

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

Православни молитвеник за слабовиде, манастир Рукумија, 2000

Ако ико има било какву информацију, где бих могла да набавим овај молитвеник, била бих му захвална. Да ли се продаје у Београду?  :)

Подели на овим сајтовима

ако се игде продаје, онда се продаје у манастиру Раковица у Београду пошто су они главни дистрибутери њихових издања.

само те молим да игноришеш њихова остала издања без благослова епископа.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Овај Молитвеник је заиста одличан јер су огромна слова, а изашао је сада и њихов много леп нови Молитвеник са прелепим бордурама и феноменалном штампом.

Даје срећа само да се тиме баве...

Подели на овим сајтовима

Хвала пуно брате. Не читам ја ништа без благослова епископа, или рашчињених епископа...а и ако читам...само из радозналости, али наравно не узимам као истину. 70A.gif

Овај молитвеник је ваљда класичан молитвеник, само је мало већи, крупнијих слова, за људе који слабо виде.

Још једном  hvala

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Хвала пуно брате. Не читам ја ништа без благослова епископа, или рашчињених епископа...а и ако читам...само из радозналости, али наравно не узимам као истину. 70A.gif

Овај молитвеник је ваљда класичан молитвеник, само је мало већи, крупнијих слова, за људе који слабо виде.

Још једном  hvala

Јесте, баш је добар за људе који слабије виде.

Подели на овим сајтовима

Хвала пуно брате. Не читам ја ништа без благослова епископа, или рашчињених епископа...а и ако читам...само из радозналости, али наравно не узимам као истину. :drugarstvo:

Још једном  hvala

свака част, само рекох упозорења ради и теби и осталима који се заинтересују пошто ово прочита доста велики број људи  70A.gif
Подели на овим сајтовима

Па, све књиге и књижице из манастира Рукумије су одштампане крупним словима.

Хтео бих да питам, што имају неке контроверзе око манастира Рукумија?

Немам појма о томе ништа, али јер може неко да ми каже шта је проблем око њихових књига?

Писање без благослова, велика слова, лош дизајн...?

Димитрије је нешто критиковао њихове књиге, па ме занима у чему је проблем?

Подели на овим сајтовима

проблем је оно шта пише у тим књигама, и што се објављује без благослова епископа и тиме и посредно Цркве, а не величина слова и слично.

поготово што се пишу разне глупости или делимичне јереси које немају везе са Православљем и то се учи као ''правоверно'' а чак се иде у такве крајности да се неким епископима одузима благодат од Бога им дата.

практично, испада да се људи одвајају од Цркве а припајају клики самопостављених ''праведника'' који се стављају изнад епископата.

то је погрешно јер ниједан светитељ вернике није везивао за себе, него за Бога и признавао је епископат, Цркву и Бога, а не да он сам буде мерило шта јесте а шта није.

дешавало се у Цркви да већина исповеда некакву јерес не схватајући, па чак и рашчињавајући неке светитеље, ал је Бог увек Сам регулисао такве ствари и враћао их и оправдавао Истином.

недостатак смирења такве књиге производи, а то је сигуран пут у пад.

зато такве књиге и не могу имати благослов епископа и Цркве.

можда ће ти овај део текста свештеномученика Данила Сисојева то боље објаснити.

Истински старац се не супротставља епископату

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214812.html#msg214812

суштина је да свети Игњатије Богоносац то исказује у једној реченици:

Ко није са епископом, тај није с Богом.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Цвеле

Ево и ја сад гледам каталог.

http://borbazaveru.info/katalog/Web%20kat/Pocetna.html.

У суштини све је у реду, осим можда овог ( претпостављам, већ унапред шта пише)

http://borbazaveru.info/katalog/Web%20kat/NaBranikuVere-v2.html

То су ти оне поделе њихове , ревнитељи, паписти. Нешто што нас обичне православне вернике не треба да се тиче...јер стављање на било коју страну ствара расцеп наше цркве. Ми се молимо за браћу нашу....да се сви сложе, обоже...и тако, а не да се бијемо и оптужујемо...јер онај нечастиви то и жели и радује се. confused1

Ја сам чула на више страна да је Симеон Рукмијски добар духовник. Лично никад нисам била у Рукумији, нити сам видела оца...али ето...знам да га по добру спомињу, неки обични хришћани који су добили духовну утеху и храну од оца.

Екуменизам је јерес ...тако сам учена од малена...тако кажу и Свети. И папа је јеретик, није хришћанин :). Али ми треба да се молимо и за њега да се покаје и тако. Мада ја ни себе нисам средила , а некмоли да имам снаге да се молим сад и за папу  :)

А црквено правило важи:

Свештена лица треба поштовати.

Молити се за оне који су на власти

Значи они који вичу на свештенике и цркву и клевећу...нису Богу угоди.

моје мишљење.

А претпостављам да у оним књигама на бранику вере, има пуно клевете на цркву нашу...зато се не препоручују.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

видим да се читају неке старије теме, па реко да дам и линк који ради да би могло да се употпуни читање коментара који сам написао :)

https://www.pouke.org...post__p__195691

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...