Jump to content

Атеистa тужио жену јер је крстила децу

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

• Гости

Азиз Кустура (67), атеист из Сарајева, кантоналном тужилашву у Сарајеву поднео је кривичну пријаву против бивше жене Љубице јер је кришом крстила њихову децу.

Постављена слика

Љубица Кустура-Радић је у време брака, који је трајао више од три деценије, без његовог знања - крстила њихове две ћерке.

Старију ћерку Јасмину мајка је крстила у бискупији Хрватске католичке мисије у Франкфурту 1980, док је била у посети својој сестри, а млађу Јасну у Цркви Пресветог тројства у Новом Сарајеву 1996.

Азиз је за крштење ћерки сазнао тек почетком 2007. године. Када му је старија кћерка показала крштеницу, сазнао је и да је "римокатолик", пише Дневни Аваз.

"Касније сам тражио од бискупије из Франкфурта да ми достави овај документ и у њему сам био заведен као муслиман. Очито је да су на нечију интервенцију исправили овај податак. ", прича Азиз.

Тврди да је одмах након тог сазнања потражио одговоре код Љубице, али је она све негирала. У цркви Пресветог тројства, међутим, дали су му Јаснин крсни лист, а жупник му је рекао да његова сагласност није била неопходна, јер се крштење може урадити на захтев једног родитеља.

Азиз тврди да је целог живота био атеиста, а да се таквом представљала и Љубица.

Донедавни жупник цркве Пресветог тројства Иван Равлић, иначе, сећа се да је Кустура долазио у цркву, али он у време крштења Кустуриног детета није био жупник у Новом Сарајеву.

"Верујем да је у том случају отац дао сагласност због неких погодности, али сада то неће да призна него прогони своју жену. Многа крштења обављена су док је Каритас радио. Увек је тако у рату. Многи се изјашњавају као католици и кршћани док Каритас ради", истиче Равлић.

На питање значи ли то да је Каритас поделу помоћи условљавао крштеницом, он каже да "то тако не би требало радити", но... "Каритас није инсистирао на томе, али је ипак постављао питање јесу ли деца крштена те се њима радије давало", а "осим тога, многи су у рату крштени само да дођу до домовнице".

izvor : Mondo

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...