zejak Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Ево предвиђања које се можда сада остварује. Проценa je на Вама. http://www.google.com/profiles/artzejak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Da muslimani eno ih napali Moskvu, Pariz i Vašington kapitulirali, Saudijski kralj odredio Rim za prestonicu..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Clash_of_Civilizations_world_map.png Da nije u pravu vidi se po tome da su npr. Srbija ili Grčka više "zapadne" nego "istočne", dokle ignoriše podelu zapada na Protestante i Rimokatolike koja je dublja nego recimo podela Pravoslavaca i Protestanta ili Pravoslavaca i Rimokatolika.. Takođe i podelu Sunita i Ši'ita, te iako su oboje Muslimani, oni se nimalo ljupkaju (Iran je npr. nezvanično pomagao Amerima protiv Talibana) i tako dalje. Ma evo i mi jedni druge preko interneta ubijam najnoviom tehnologijom! crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Hej moram ići smjena moja je završena, drugi moj saborac će sada liniju čuvati od ukletog dušmana! crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Eno hindusi krave doveli(božanstva njihova)pa nam svu travu popasoše, mi nemamo sada hrane više za naše Buše, prijeti nam glad stoci! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Kinezi nam uveli embargo na rižu, Ameri im prijete atomskom bombom! 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Ili Venecuela kao deo pravoslavnog sveta.. 0102_laughKo će znati! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zejak Написано Септембар 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 @"Nije mi jasno u kakvom smo to konfliktu mi Pravoslavni sa Japanom.. ?" Па можда око Косова коме је Јапан признао једнострано проглашену независност од Србије . Па не знам сад баш да ли су те сликовите интерпретације његовог текста тачне. Зато сам улинковао његов оригинални текст. Треба увек бити обазрив са википедијом. Сличице су веома слепе за важне детаље његовог текста, тако да су у смислу информације коју садрже, не дводимензионалне него једнодимензионалне и стога нетачне. Нпр. ова http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d5/Clash_of_Civilizations_map2.png не води рачуна о "torn countries", итд. Мислим да је joш од свог оснивања и држава Израел припадник групе "torn countries" и не представља само једну цивилизацију као што је то Јапан. Јерусалим је посебна прича за себе. Ако се погледа на карти где се налази геостратешко место на Земљи и где су се увек сударале различите цивилизације, то би могао бити Златни рог. Tериторије око њега укључујући Суецки канал су такође важно стратешко место. Зато скоро да није било године када Византијско царство није са неким ратовало, а важност горе поменутих територија је натерала западно-европску цивилизацију да открије тзв. Нови Свет. Драги Dragi, што се тиче ове ваше изјаве: "Da nije u pravu vidi se po tome da su npr. Srbija ili Grčka više "zapadne" nego "istočne", dokle ignoriše podelu zapada na Protestante i Rimokatolike koja je dublja nego recimo podela Pravoslavaca i Protestanta ili Pravoslavaca i Rimokatolika.. ", не видим да су Србија и Грчка више "западне" него "источне" јер итекако осећају обе наслеђе Отоманског царства и Византије, а подела запада на Протестанте и Католике је веома дубока у Северној Ирској, а другде је мање дубља од поделе Православаца и Католика. Што се тиче поделе Православаца и Протестаната, она се односи на овај дубоки јаз. @"Takođe i podelu Sunita i Ši'ita, te iako su oboje Muslimani, oni se nimalo ljupkaju (Iran je npr. nezvanično pomagao Amerima protiv Talibana) i tako dalje." Да, али већина Шиита и Сунита је сложна у својој спољној политици према западу. Писац је и казао да ће постојати конфликти између припадника истих цивилизација, али да су ти конфликти слабијег интензитета него између припадника различитих цивилизација. Ово се лако да уочити у политичком понашању Е.У. као целине и појединих њених чланица. Писац такође наглашава да се конфликт/судар не мора односити на оружани сукоб, већ се односи на сукоб политичких интереса који је непрестан у геополитичким односима. Напомињем да је текст "Судар цивилизација ?" био одговор на "Крај историје и последњи човек". http://www.google.com/profiles/artzejak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 @"Nije mi jasno u kakvom smo to konfliktu mi Pravoslavni sa Japanom.. ?" Па можда око Косова коме је Јапан признао једнострано проглашену независност од Србије . Па не знам сад баш да ли су те сликовите интерпретације његовог текста тачне. Зато сам улинковао његов оригинални текст. Треба увек бити обазрив са википедијом. Сличице су веома слепе за важне детаље његовог текста, тако да су у смислу информације коју садрже, не дводимензионалне него једнодимензионалне и стога нетачне. Нпр. ова http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d5/Clash_of_Civilizations_map2.png не води рачуна о "torn countries", итд. Мислим да је joш од свог оснивања и држава Израел припадник групе "torn countries" и не представља само једну цивилизацију као што је то Јапан. Јерусалим је посебна прича за себе. Ако се погледа на карти где се налази геостратешко место на Земљи и где су се увек сударале различите цивилизације, то би могао бити Златни рог. Tериторије око њега укључујући Суецки канал су такође важно стратешко место. Зато скоро да није било године када Византијско царство није са неким ратовало, а важност горе поменутих територија је натерала западно-европску цивилизацију да открије тзв. Нови Свет. Драги Dragi, што се тиче ове ваше изјаве: "Da nije u pravu vidi se po tome da su npr. Srbija ili Grčka više "zapadne" nego "istočne", dokle ignoriše podelu zapada na Protestante i Rimokatolike koja je dublja nego recimo podela Pravoslavaca i Protestanta ili Pravoslavaca i Rimokatolika.. ", не видим да су Србија и Грчка више "западне" него "источне" јер итекако осећају обе наслеђе Отоманског царства и Византије, а подела запада на Протестанте и Католике је веома дубока у Северној Ирској, а другде је мање дубља од поделе Православаца и Католика. Што се тиче поделе Православаца и Протестаната, она се односи на овај дубоки јаз. @"Takođe i podelu Sunita i Ši'ita, te iako su oboje Muslimani, oni se nimalo ljupkaju (Iran je npr. nezvanično pomagao Amerima protiv Talibana) i tako dalje." Да, али већина Шиита и Сунита је сложна у својој спољној политици према западу. Писац је и казао да ће постојати конфликти између припадника истих цивилизација, али да су ти конфликти слабијег интензитета него између припадника различитих цивилизација. Ово се лако да уочити у политичком понашању Е.У. као целине и појединих њених чланица. Писац такође наглашава да се конфликт/судар не мора односити на оружани сукоб, већ се односи на сукоб политичких интереса који је непрестан у геополитичким односима. Напомињем да је текст "Судар цивилизација ?" био одговор на "Крај историје и последњи човек". Ma svašta se piše! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zejak Написано Септембар 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 Свашта, свашта Eniz-e. Нажалост мало тога се чита шта је написано због људске игноранције. Зато је доста збуњености и заблуда. Зато је нпр. и потребан међурелигијски разговор. Ево шта о општој збуњености каже ова песма : All Along The Watchtower “There must be some way out of here,” said the joker to the thief “There’s too much confusion, I can’t get no relief Businessmen, they drink my wine, plowmen dig my earth None of them along the line know what any of it is worth” “No reason to get excited,” the thief, he kindly spoke “There are many here among us who feel that life is but a joke But you and I, we’ve been through that, and this is not our fate So let us not talk falsely now, the hour is getting late” All along the watchtower, princes kept the view While all the women came and went, barefoot servants, too Outside in the distance a wildcat did growl Two riders were approaching, the wind began to howl http://www.google.com/profiles/artzejak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука