Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

Чтец Младен се данас први причестио! Владика жички служио у Приликама код Ивањице, у парохијској Цркви оца Милана Јордовића, мог доброг пријатеља и примерног свештеника. Дочекао нас је као прави домаћин! У тој Цркви је последња архијерејска литургија служена у време владике Стефана пре шеснаест година. Радост наша је била на висини... 0442_feel 0442_feel 0442_feel

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Dosadni ste. 0205_whistling

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Dosadni ste. joooj

Е ?

А што су досадни? 0205_whistling 0110_hahaha 0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

сваке недеље поста, сем данас ... разболех се, вратио се јутрос у кревет ...

Želim ti brzo ozdravljenje brate.

И ја.  0205_whistling

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат

Dosadni ste. 0110_hahaha

Тема је овако насловљена и ја имам пуну слободу да на њу одговорим онако како желим и када желим. Уколико то некоме не одговара или некоме смета радост коју причасници износе овде, мислим да сходно њиховој Богом дарованој слободи могу и да не улазе у ову тему. Тајна слободе је чудесна!

Добро си ме, сејо, асоцирала на извесну опасност која овде може бити и неприметна. Ради се о томе да неко може да се погорди тиме што се стално причешћује, нарочито ако ту своју гордост пројављује на овај начин - тиме што износи јавно како се причестио. Али, мени се чини да су чланови који су овде давали своје коментаре имали идеју да своју радост поделе са другима и да тиме другима посведоче "јако благ Господ". Ваљало би о томе да водимо рачуна.

Нека је на здравље, живот и спасење свима који се редовно причешћују, а онима који су по том питању немарни или немају такав благослов нека Сведобри Господ такође буде близак!

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Dosadni ste. :drugarstvo:

Тема је овако насловљена и ја имам пуну слободу да на њу одговорим онако како желим и када желим. Уколико то некоме не одговара или некоме смета радост коју причасници износе овде, мислим да сходно њиховој Богом дарованој слободи могу и да не улазе у ову тему. Тајна слободе је чудесна!

Добро си ме, сејо, асоцирала на извесну опасност која овде може бити и неприметна. Ради се о томе да неко може да се погорди тиме што се стално причешћује, нарочито ако ту своју гордост пројављује на овај начин - тиме што износи јавно како се причестио. Али, мени се чини да су чланови који су овде давали своје коментаре имали идеју да своју радост поделе са другима и да тиме другима посведоче "јако благ Господ". Ваљало би о томе да водимо рачуна.

Нека је на здравље, живот и спасење свима који се редовно причешћују, а онима који су по том питању немарни или немају такав благослов нека Сведобри Господ такође буде близак!

Prvo: Taj nadmen stav ti uopste nije potreban kad govoris sa mnom ili bilo kim. Nikad. Zavoli smirenje.

Drugo: Ja imam isto pravo da govorim ono sto mislim kao i ti, ili bilo ko ovde. To sto se ne slazemo trebalo bi da budes u stanju da posmatras kao nesto skroz okay, a ne kao nesto cime te neko ugrozava ili ogranicava. Ljudi su stvarno mnogo u strahu, a ne bi trebalo tako da bude s obzirom da smo hriscani. Pa sta i da nas neko ponizi? Treba da zavolimo ponizenje. Hristos ga je zbog nas trpeo s radoscu. Stvarno smo nula hriscani. Plačemo čim se neko ne slaze s nama, a ne daj Boze da nam pokaze da nismo u pravu. Tad stvarno pobesnimo. Ludilo..No, da se vratim temi.

Rekla sam da ste dosadni, a evo kakvi jos: gordi, nadmeni, uvredljivi, svakakvi, u koliko se neko ne slaze s vama. To se odnosi na vecinu galamdzija sa ovog foruma..Samo nesto mlate, ispiraju mozgove drugima, a to je ako cete bas pravo, i nepristojno. Dakle, pusti me da budem kakav/va jesam. Nemoj mi nametati tvoje i nazivati me glupim, ovakvim, onakvim, pa cak i da jesam takav/va. Tako ne mozes psa da navedes da nesto uradi, akamoli coveka!

Elem, sto se tice ove teme, na njoj se ljudi razmecu i gorde necim sto nije za razmetanje i gordost. Prema tome to je zloupotreba i greh..Dobro, mozda ne greh, ali sagresenje jeste.

Mozda ce vam biti jasnije ako vam ispricam sta se meni licno desilo pre par godina. Zamislite situaciju. Vaskrs, izlazimo iz crkve posle liturgije, svi srecni, nasmejani, cestitamo jedni drugima, idemo ka parohijskom, tucamo jaja, i sad dok sam se cestitala sa jednim bratom, ja onako sva radosana pitam ga:

"Jesi se pricestio?" A on ti se odjednom smraci pa ce meni:

"Sta te briga!" Ja zabezeknuta, cak sam krenula i da placem, nisam znala o cemu se radi i ta drskost njegova me povredila. Posle cujem-taj brat je bio pod epitimijom i nije se pricescivam, pa mu je to pitanje bilo bolno i drsko, i unistilo je radost i meni i njemu. Mnogo mi je zao.

Eto, ovo vam ispricah, jer mnogi od vas ne vide kako gaze druge..Gordost vam nije greh, a ona to jeste, i to najveci! Njome ukidate sve, i one dve zapovesti bez kojih se ne mozete spasiti. Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, i svim umom svojim, i svom snago svojim, i bliznjega svoga kao samog sebe." Eto, rekoh vam. Prastajte. Ljubac.  

Inace, za dusebriznike, redovno se pricescujem. :drugarstvo:  :drugarstvo:

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Dosadni ste. 0203_cool

Е, срце моје, ти си љутица  сестрица, али учествујеш  са  нама, па  таман  и  тако,

симпатично.

0203_cool 0102_laugh

Ma da, jadna ja bez vas. klapklap To je to o cemu pricam. clapc 0205_whistling joooj

Подели на овим сајтовима

Да ли си ти Сандра преузела на себе улогу арбитра и мерила ко се колико и ради чега погордио? Лепо је то што Христу приступаш на свако литургији, али не бих рекао да је лепо то што осуђујеш оне које и не познајеш. Могуће је да мене познајеш и слажем се са тим да и ти имаш слободу да изразиш своје мишљење. Хвала ти што ме позиваш на смирење, то ми је заиста потребно... Не могу за себе да тврдим да ниједну надмену поруку нисам послао на овом форуму, али ова порука коју си ти цитирала може теби тако да изгледа, ја је нисам са тим циљем написао (како бих друге понижавао) и не препознајем у њој те елементе. Ја сам Младен из Пожеге и делује ми да смо се нас двоје већ негде сусретали, колегинице... Можда сам се преварио, опрости...

Опрости ми ако сам својим коментаром угрозио твоју слободу. Мислим да је и господин Стојковић добио одговор на питање. Хвала ти Саки, и труди се да не осуђујеш друге, јер ако друге осуђујеш ти потајно желиш да они буду увек такви какве си их окарактерисала, а љубав увек посматра човека не онаквим какав он јесте, него онаквим какав треба да буде... Ово, не брини, важи и за мене, а и за све нас...

Подели на овим сајтовима

Цитат

ti si jadna 0203_cool

Zasto? 0102_laugh Čisto da vidiš kako cu da odreagujem ili? Probica,a? 0205_whistling Moze to i bolje, al' mogu i da te banuju, hehe! 0104_cheesy 0203_cool

Подели на овим сајтовима

@Mladen iz Pozege..hm.. 0102_laugh Znam Mladena koji svira neko cudo, nesto smo zajedno svirali, i znam Mladena, Borisovog druga..Koji si od ove dvojice? 0104_cheesy A mozde nisi ni jedan.. 0205_whistling Odakle mislis da me znas?  0203_cool

Подели на овим сајтовима

Цитат

@Mladen iz Pozege..hm.. 0102_laugh Znam Mladena koji svira neko cudo, nesto smo zajedno svirali, i znam Mladena, Borisovog druga..Koji si od ove dvojice? 0104_cheesy A mozde nisi ni jedan.. 0205_whistling Odakle mislis da me znas?  0203_cool

Нема шта да мислим, знамо се... Процени сама који сам од те двојице... колегинице...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

@Mladen iz Pozege..hm.. 0203_cool Znam Mladena koji svira neko cudo, nesto smo zajedno svirali, i znam Mladena, Borisovog druga..Koji si od ove dvojice? 0104_cheesy A mozde nisi ni jedan.. 0205_whistling Odakle mislis da me znas?  klapklap

Нема шта да мислим, знамо се... Процени сама који сам од те двојице... колегинице...

Pa ne znam! clapc I jedan i drugi su mi kolege iz dve razlicite struke!  0102_laugh A sto je najbolje obojica su, cini mi se, iz tog kraja.. joooj Ne znam tacno odakle su..Moguce da sam ih obojicu i upoznala kod Borisa, heeheehe 0203_cool

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...