Искушеник Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 ?????? рече: ????????? рече: ?????? рече: feeble рече: Marko Vesic рече: ????? ??? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??? ???? ???? ??? ?????? ?? ??? ???? ??????? ?? ????? ??????? ???? ?? ?? ????? ??? ? ?????. ?????, ?????? ?? ?? ???? ??? ? ?????? ?? ?? ????????? ???? ??? ?? ?? ????????? ? ????? ??? ?? ? ???????? ??? ???? ??? ?????? ? ??? ??? ????????? - ??????? ????? ???. ??? ?????? ? ???? ?????? ???? ???? (?????? ?? ??????) ????? ????? ???????? ????? ???? ???? (? ????? ?? ??? ????? ??? ??????) ??? ???? ?? ??????????? ???? ????. ????? ?? ??????? ? ????? ???????? ??????????????: ???????? ???? 4 ???? ??? ?? ????? ???? ?? ????????? ??? ? ??? ????? ? ????; ? ??? ???? ????? ?? ??? ?? ?? ?????????? ??? ?????? ????? ?? ????? ??????, ??????? ?? ???? ???? ??? ? ??? ?? ????? ????? 7 ???? ?? ????. ??? ???? ???? ????????? ????? ??? ???? ????????. ?? ??? ?? ??????? ? ????? ????? ?? ??? ??? ?????? ? ????? ??? ?? ?????? ?????? ? ?? ??? ?????, ???? ??? ?????? ?? ??? ???????? ?? ?????????, ???? ????. ?? ?? ??????? ?? ??????? ???? ??????. ???? ?????????? ???? ?? ??? ?? ?? ?????? ? ?????? ?????????? ?????? ?? ???? ?? ????????? ????????? ?? ?????????, ??? ?? ? ?? ???? ??? ?????????, ? ????????? ??. ?? ?? ????? ?? ?? ?? ??? ????????? ????? ?????? ? ??? ??? ?????? ???? - ??? ?? ????? ? ???????? ??? ?? ???????, ??? ????? ????? ????? ? ????? ?? ????? ????? ????????. ????? ?? ? ??? ? ??????, ???? ?? ???????? ?????????? ? ?? ????? ? ???? ????? ?? ???? ???????? ? ?????? (??????????). ???? ???? ?? ?? ???????? ? ??????. ? ????? ???? ???? ?? ?? ???????? ????? ???????? ????.? ????? ?? ?? ?? ????????? ? ????? ? ?????? ? ?????? ???????? ???? ??? ??? ???????? ??????? ?? ??? "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 ????????? рече: ?????? рече: ????????? рече: ?????? рече: feeble рече: Marko Vesic рече: ????? ??? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??? ???? ???? ??? ?????? ?? ??? ???? ??????? ?? ????? ??????? ???? ?? ?? ????? ??? ? ?????. ?????, ?????? ?? ?? ???? ??? ? ?????? ?? ?? ????????? ???? ??? ?? ?? ????????? ? ????? ??? ?? ? ???????? ??? ???? ??? ?????? ? ??? ??? ????????? - ??????? ????? ???. ??? ?????? ? ???? ?????? ???? ???? (?????? ?? ??????) ????? ????? ???????? ????? ???? ???? (? ????? ?? ??? ????? ??? ??????) ??? ???? ?? ??????????? ???? ????. ????? ?? ??????? ? ????? ???????? ??????????????: ???????? ???? 4 ???? ??? ?? ????? ???? ?? ????????? ??? ? ??? ????? ? ????; ? ??? ???? ????? ?? ??? ?? ?? ?????????? ??? ?????? ????? ?? ????? ??????, ??????? ?? ???? ???? ??? ? ??? ?? ????? ????? 7 ???? ?? ????. ??? ???? ???? ????????? ????? ??? ???? ????????. ?? ??? ?? ??????? ? ????? ????? ?? ??? ??? ?????? ? ????? ??? ?? ?????? ?????? ? ?? ??? ?????, ???? ??? ?????? ?? ??? ???????? ?? ?????????, ???? ????. ?? ?? ??????? ?? ??????? ???? ??????. ???? ?????????? ???? ?? ??? ?? ?? ?????? ? ?????? ?????????? ?????? ?? ???? ?? ????????? ????????? ?? ?????????, ??? ?? ? ?? ???? ??? ?????????, ? ????????? ??. ?? ?? ????? ?? ?? ?? ??? ????????? ????? ?????? ? ??? ??? ?????? ???? - ??? ?? ????? ? ???????? ??? ?? ???????, ??? ????? ????? ????? ? ????? ?? ????? ????? ????????. ????? ?? ? ??? ? ??????, ???? ?? ???????? ?????????? ? ?? ????? ? ???? ????? ?? ???? ???????? ? ?????? (??????????). ???? ???? ?? ?? ???????? ? ??????. ? ????? ???? ???? ?? ?? ???????? ????? ???????? ????.? ????? ?? ?? ?? ????????? ? ????? ? ?????? ? ?????? ???????? ???? ??? ??? ???????? ??????? ?? ???????? ??????? ??? ??? ??? ?? ?? ???? ?? ?????? ????? ???????????? ??, ? ???? ???? ????????? ?? ??? ???? ???????? ?? ?? ?? ?????? ?? ????????. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Ја сам присуствовао на свакој литургији од Ваведења до Божића и на свакој се причестио. 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 žile.... moj čovek... domaćin...kad srbija ima takve domaćine..procvetaće....a ne prase na sto i domaćin sam ja tralalalala ... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 W.A.Mozart рече: žile.... moj ?ovek... doma?in...kad srbija ima takve doma?ine..procveta?e....a ne prase na sto i doma?in sam ja tralalalala ... ???? ?? ??? ?? ????????? ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Драгане, шта мислиш зашто не ваља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 ????????? ???? рече: ???????, ??? ?????? ????? ?? ????? ?? ????,???? ??? ???, ????????????? ?? ??? ????? ?? ????????? ?? ??, ?????? ???? ?? ??? ??? ?????? ?? ?? ?????????? ?? ??????? ? ??????? ?????? ? ?? ??? ? ?????. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 ?????? рече: ????????? ???? рече: ???????, ??? ?????? ????? ?? ????? ?? ????,???? ??? ???, ????????????? ?? ??? ????? ?? ????????? ?? ??, ?????? ???? ?? ??? ??? ?????? ?? ?? ?????????? ?? ??????? ? ??????? ?????? ? ?? ??? ? ?????.????? ????????? ?? ?? ????????, ??? ?? ??????????? ?? ?? ????????? ???? ??????????. ??????? ??? ?????????? ?? ? ????,?????????. ??? ?? ???? ?? ???????? ?? ?? ??? ????? ??? ??????? ????? ???? ????- ?????????. ??? ???????????? ?????????? ???? ?? ????? ? ????, ?? ????? ?????? ????????? ?? ???? ???? ??- ?? ???? ??. ??, ???????? ???? ?? ???? ?? ??? ? ?????, ?? ??? ?? ?? ??????? ????? ??. ????? ?????? ?? ?? ?? ????? ?????????? ??? ???? ?? ????????? ???? ? ??? ?? ????? ? ????. ? ????? ?? ?? ??????? ???? ????? ? ???? ?? ???????? ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ??????, ??? ??????, ?? ????????? ?????????, ?????? ???????? ???? ? ???????? ??? ???? ??? ? ????? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ?????. ?????? ??? ?? ?? ?????? ?? ??????? ???????? ?? ??????????????, ??. ???????????? ? ????????? ?? ?? ?? ???????. ??? ?? ??????- ???????? ?? ? ????? ?? ????????? ??????? (? ??????? ? ???????? ???? ?? ????? ?? ?? ???????? ??? ????????? ????????? ???????, ??? ????? ??????? ????????????? ?????), ??? ???? ????????- ??????? ???? ?? ???? ???? ????????, ???? ?? ???????????? ???? ??????? ?????? ???? ???? ?? ?? ??? ???? ?????, ??? ???? ???????- ????? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??? ??? ?????????? ??????? ?? ????? ???????? (? ??? ?????? ? ??? ?????????? ????????). ????? ???, ?????? ????????. ?? ???? ? ?? ?? ???????? ????? ??????? ? ?????: ?? ??????? ????? ????? ? ????? ?????? ????? ???? ????? ??????, ??? ???? ???? ???? ?????? ??? ????? ??????? ????????. ???? ?? ??? ?? ???? ???????? ??????? ????? ???? ??? ????? ???, ???? ????? ????? ??????? ?????? ????? ??????, ? ?? ????????? ?? ?? ?????????????? ?? ??????? (??? ?????? ?? ?? ????????? ?????????? ??? ????????? ? ?? ????? ??????). ???? ?? ????? ?? ?? ???? ???? ?? ???? ??????? ??????? ? ?? ?? ??????????. ?? ?? ??????? ?????, ??? ?? ???????. ??? ? ????? ?????? ???????. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Да ли ви који овде дискутујете верујете да је Причешће вама на отпуштење грехова и на живот вечни? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 ????????? ???? рече: ?????? рече: ????????? ???? рече: ???????, ??? ?????? ????? ?? ????? ?? ????,???? ??? ???, ????????????? ?? ??? ????? ?? ????????? ?? ??, ?????? ???? ?? ??? ??? ?????? ?? ?? ?????????? ?? ??????? ? ??????? ?????? ? ?? ??? ? ?????.????? ????????? ?? ?? ????????, ??? ?? ??????????? ?? ?? ????????? ???? ??????????. ??????? ??? ?????????? ?? ? ????,?????????. ??? ?? ???? ?? ???????? ?? ?? ??? ????? ??? ??????? ????? ???? ????- ?????????. ??? ???????????? ?????????? ???? ?? ????? ? ????, ?? ????? ?????? ????????? ?? ???? ???? ??- ?? ???? ??. ??, ???????? ???? ?? ???? ?? ??? ? ?????, ?? ??? ?? ?? ??????? ????? ??. ????? ?????? ?? ?? ?? ????? ?????????? ??? ???? ?? ????????? ???? ? ??? ?? ????? ? ????. ? ????? ?? ?? ??????? ???? ????? ? ???? ?? ???????? ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ??????, ??? ??????, ?? ????????? ?????????, ?????? ???????? ???? ? ???????? ??? ???? ??? ? ????? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ?????. ?????? ??? ?? ?? ?????? ?? ??????? ???????? ?? ??????????????, ??. ???????????? ? ????????? ?? ?? ?? ???????. ??? ?? ??????- ???????? ?? ? ????? ?? ????????? ??????? (? ??????? ? ???????? ???? ?? ????? ?? ?? ???????? ??? ????????? ????????? ???????, ??? ????? ??????? ????????????? ?????), ??? ???? ????????- ??????? ???? ?? ???? ???? ????????, ???? ?? ???????????? ???? ??????? ?????? ???? ???? ?? ?? ??? ???? ?????, ??? ???? ???????- ????? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??? ??? ?????????? ??????? ?? ????? ???????? (? ??? ?????? ? ??? ?????????? ????????). ????? ???, ?????? ????????. ?? ???? ? ?? ?? ???????? ????? ??????? ? ?????: ?? ??????? ????? ????? ? ????? ?????? ????? ???? ????? ??????, ??? ???? ???? ???? ?????? ??? ????? ??????? ????????. ???? ?? ??? ?? ???? ???????? ??????? ????? ???? ??? ????? ???, ???? ????? ????? ??????? ?????? ????? ??????, ? ?? ????????? ?? ?? ?????????????? ?? ??????? (??? ?????? ?? ?? ????????? ?????????? ??? ????????? ? ?? ????? ??????). ???? ?? ????? ?? ?? ???? ???? ?? ???? ??????? ??????? ? ?? ?? ??????????. ?? ?? ??????? ?????, ??? ?? ???????. ??? ? ????? ?????? ???????. :smiley: J? ??? ?? ? ????????? ???? ?? ???????? ????????? ????? ???????, ????? ??? ?? ?? ????????? ???? ??? ?? ???? ??? ???????, ???? ????? ?? ????? ?? ????????? ???? ???? ?? ?? ????????. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Када кажем "изговор" не мислим конкретно на Тебе, причам генерално. Зар се сви не изговарају? Најпре се изговарамо недоласком на Литургију, а када дођемо изговарамо се непричешћивањем. Ја верујем да се то ради из незнања, или из једног традиционалистичког, а не егзистенцијалистичког приступа Литургији. Зар нам није довољно то да схватимо шта је Литургија када кажемо да се Црква поистовећује са Литургијом? То је оно што је Црква. Без Литусгије би Црква била само једна у низу организација, удружења са неким високим моралним кодексом и ништа више. А онда наилазимо на један непрепмостив проблем, а то је да постије и друге рганизације који су много боље у том смислу од Цркве. Да не дужим, бар за сада, Црква је Литургија, а Литургија је икона Царстав Небеског на земљи коју нам омогућава Дух Свети. Заправо Дух Свети све што чини јесте Литургија. Е, сад већ улазимо озбиљно у ово: Данас има људи који ку да су у Цркви, а негирају Литургију где се, на пример, људи редовно причешћују. Шта мислите, та они тада раде? На Кога хуле? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 ?????? рече: W.A.Mozart рече: žile.... moj ?ovek... doma?in...kad srbija ima takve doma?ine..procveta?e....a ne prase na sto i doma?in sam ja tralalalala ... ???? ?? ??? ?? ????????? ?ne jedem meso uopšte-osim ribe....ali jeo sam sir i jaja.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 у протеклих 11 дана сам се причестио 3 пута, први пут за 10 година крштења 2 пута заредом 0110_hahaha https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif присуствовао сам и великом чуду кад је жена ушла у цркву ради молитве за здравље са два штапа гегајући се толико да човека срце заболи од њеног напора, а изашла је са оба штапа испод мишке, малтене подмлађена 0442_feel :cheesy2: :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 причестио сам се јуче !!! 0442_feel велика милост и благодат била, служила тројица владика 8084.gif 8084.gif 8084.gif https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,102.msg103533.html#msg103533 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 ???? ?????? :) рече: ????????? ??? ?? ???? !!! 0205_whistling 0110_hahaha ?????? ?????? ? ???????? ????, ??????? ??????? ??????? joooj 8084.gif https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,102.msg103533.html#msg103533 ? ?? 11222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука