Млађо Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 код мене јутрос служио патријарх... у саборној цркви Код нас, у Цркви Света Три Јерарха, служио старешина, а ови остали саслуживали изузев мог попа који је био за певницом. Он баш и не воли да служи. Без обзира на бројне пропусте и несавршености наше литургијске заједнице, био сам јутрос посебно радостан. Ако бих морао да наведем разлог, не знам шта бих рекао... Наравно, причестио сам сеееееееее!!! ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вера Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Хвала Богу, тата нам се причестио данас! Први пут после Васкрса прошле године! 0205_whistling))) Радујемо се! И захваљујемо оцу Ивану на живим речима утехе које нам је упутио преко Скајпа. Надамо се да ће бити прилике да још некада одвоји мало свога скупоценога времена зарад разговора са нама! :smiley: com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Јеееееееееееееееееес! о јес 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 јесам.... јутрос... слава Богу нашем који нас храни храном нетрулежном Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Наравно. 0442_feel 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Jesam,evo upravo dodjoh sa liturgije,... Blagosloven neka je Bog,zaista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 сваке недеље поста, сем данас ... разболех се, вратио се јутрос у кревет ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 сваке недеље поста, сем данас ... разболех се, вратио се јутрос у кревет ... klapklap vidim ja nema nama našeg Mede. Želim ti brzo ozdravljenje brate. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 21, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Хвала Богу, тата нам се причестио данас! Први пут после Васкрса прошле године! 0442_feel))) Радујемо се! И захваљујемо оцу Ивану на живим речима утехе које нам је упутио преко Скајпа. Надамо се да ће бити прилике да још некада одвоји мало свога скупоценога времена зарад разговора са нама! :smiley: Драго ми је што вам је значио онај мали разговорчић. Наравно да ће их бити још, ја сам сада мало више заузет око васкршњих водица, али по Васкрсу ћемо опет кренути са скајп конференцијама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Чтец Младен се данас први причестио! Владика жички служио у Приликама код Ивањице, у парохијској Цркви оца Милана Јордовића, мог доброг пријатеља и примерног свештеника. Дочекао нас је као прави домаћин! У тој Цркви је последња архијерејска литургија служена у време владике Стефана пре шеснаест година. Радост наша је била на висини... 0442_feel 0442_feel 0442_feel ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sandra Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Dosadni ste. 0205_whistling "Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Dosadni ste. Е ? А што су досадни? 0205_whistling 0110_hahaha 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 сваке недеље поста, сем данас ... разболех се, вратио се јутрос у кревет ... Želim ti brzo ozdravljenje brate. И ја. 0205_whistling "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Dosadni ste. 0110_hahaha Тема је овако насловљена и ја имам пуну слободу да на њу одговорим онако како желим и када желим. Уколико то некоме не одговара или некоме смета радост коју причасници износе овде, мислим да сходно њиховој Богом дарованој слободи могу и да не улазе у ову тему. Тајна слободе је чудесна! Добро си ме, сејо, асоцирала на извесну опасност која овде може бити и неприметна. Ради се о томе да неко може да се погорди тиме што се стално причешћује, нарочито ако ту своју гордост пројављује на овај начин - тиме што износи јавно како се причестио. Али, мени се чини да су чланови који су овде давали своје коментаре имали идеју да своју радост поделе са другима и да тиме другима посведоче "јако благ Господ". Ваљало би о томе да водимо рачуна. Нека је на здравље, живот и спасење свима који се редовно причешћују, а онима који су по том питању немарни или немају такав благослов нека Сведобри Господ такође буде близак! ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Dosadni ste. 0110_hahaha Е, срце моје, ти си љутица сестрица, али учествујеш са нама, па таман и тако, симпатично. 1312_womens 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука