Jump to content

Рођење Пресвете Богородице 21.09 (8.09.)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Флп. 240 (2: 5-11).

Браћо, нека је у вама иста мисао која је и у Христу Исусу, Који будући у обличју Божијем, није сматрао за отимање то што је једнак са Богом, него је себе понизио узевши обличје слуге, постао истовјетан људима, и изгледом се нађе као човјек; унизио је себе и био послушан до смрти, и то до смрти на крсту, зато и Њега Бог високо уздиже, и дарова му Име које је изнад свакога имена. Да се у Име Исусово поклони свако кољено што је на небесима и на земљи и под земљом; и, да сваки језик призна да је Исус Христос Господ на славу Бога Оца.

Лк. 54  (10: 38-42; 11: 27-28).

У вријеме оно, уђе Исус у једно село, а жена нека, по имену Марта, прими га у кућу своју. И у ње бјеше сестра по имену Марија, која сједе код ногу Исусових и слушаше бесједу његову. А Марта се заузела да га што боље услужи, и приступивши му рече: Господе, зар ти не мариш што ме сестра моја остави саму да служим? Реци јој, дакле, да ми помогне. А Исус одговарајући рече јој: Марта, Марта, бринеш се и узнемираваш за много, а само је једно потребно. Али је Марија добри дио изабрала који јој се неће одузети. А док он то говораше, подиже глас једна жена из народа и рече му: Блажена утроба која те је носила, и дојке које си сисао! А он рече: Ваистину, блажени су они који слушају ријеч Божију и држе је.

Извор: СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Можда ови цитати разјасне:

Мт (6:31-3)

31. Не брините се, дакле, говорећи: Шта ћемо јести, или шта ћемо пити, или чиме ћемо се одјенути? 32. Јер све ово незнабошци ишту; а зна и Отац ваш небески да вама треба све ово. 33. Него иштите најприје Царство Божије и правду његову, и ово ће вам се све додати.

Лк. (12:22-31)

22. А ученицима својим рече: Зато вам кажем: не брините се душом својом шта ћете јести, ни тијелом у шта ћете се одјенути; 23. Душа је претежнија од јела и тијело од одијела. 24. Погледајте гавране како не сију, нити жању, нити имају ризницу ни житницу, и Бог их храни. А колико сте ви претежнији од птица! 25. А ко од вас бринући се може додати расту своме лакат један? 26. Ако, дакле, не можете ни најмање, зашто се бринете за остало? 27. Погледајте кринове како расту: не труде се, нити преду; али вам кажем: ни Соломон у свој слави својој не обуче се као један од њих. 28. Ако ли траву у пољу, која данас јесте, а сутра се у пећ баца, Бог тако одијева, колико ће више вас, маловјерни! 29. Ни ви не иштите шта ћете јести и шта ћете пити, и не узнемиравајте се. 30. Јер све ово траже незнабошци овога свијета; а Отац ваш зна да вама треба ово. 31. Него иштите Царство Божије, и све ово ће вам се додати.

Господ не каже да ленствујемо, већ да својим свакодневним обавезама не дајемо значај који им не припада. Он каже Матри да се БРИНЕ и УЗНЕМИРАВА за МНОГО.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

zbog cega ima na zemlji toliko sto umiru od gladi ,sto nemaju sta jesti ,obuci ,krova nad glavom i mnogo drugih stvari ,bolesti svakih i nemaju cim dase izlijece ,nikako razumjeti to,jel ako se nebrine covjek za sve to  i sta znam kako onda

Zato što nas je mnogo koji se ne staramo o takvima koji nemaju šta jesti i koji nemaju krova nad glavom.

Bog će na Sudnjem danu ove što su bili sirotinja i bolesni pitati za njihova dela koja ne uključuju imetak. One koji su imali suvišak, pitaće i za to, da li su davali sirotinji ili činili dobra dela.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

strasno da odlaze umiru  ,nije mi jasno ima mnogo vjernika sto tako isto im se desava,pa kako nije po obecanju od Isusa pomogao  tim ljudima , jos recimo one poplave ona djeca ajd odrasli moglibi na grijehe odbiti reci  a sta su uradili ti sto tako stradaju ,tako sam nekako  zamisljena  postala kad procita da se trazi nebesko carstvo najprije  ako neko vjernik citav zivot bio i na kraju ostao bez dodatoga ,obecanog, malo komplikovano za razumjeti sve

Подели на овим сајтовима

zbog cega ima na zemlji toliko sto umiru od gladi ,sto nemaju sta jesti ,obuci ,krova nad glavom i mnogo drugih stvari ,bolesti svakih i nemaju cim dase izlijece ,nikako razumjeti to,jel ako se nebrine covjek za sve to  i sta znam kako onda

Bog očekuje od nas da pomognemo tim ljudima.Ali Bog je svemoguć zašto dozvoljava da se takve stvari deci dešavaju.Takva pianja nas muče i uvlače u sumnju te klonemo duhom.Mi hrišćani trebamo malo verovati Isusu i Pismu, ako nešto ne razumemo Bog vidi bolje iza zavese ovog života.Nije li Bog svuda i sve ispunjava.

Mi gledamo iz jedne a Bog iz druge perspektive.Na primer; to pitanje je mučilo Induse pa su razvili učenje o karmi kao i Buda što uči.Dete jeste ubijeno u kolevki nožem ali takva mu je karma iz prošlih života.To dete je ubilo bebu u prošlom životu zato valja biti ubijeno.Gospod kaže; Ko se lati noža od noža će poginuti.Kako to kada su mnoge ubice umrle od prirodnuh bolesti i duboke starosti.Kako sve to razumeti.Ovde ne zagovaram učenje o karmi ali otvaram mogućnost za vidjenje iz Božije perspektive koji sve ispunjava i bez koga dlaka sa glave ne pada.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...